אני לא יודעת אם השאלה מתאימה לפה

חבצלת3

New member
אני לא יודעת אם השאלה מתאימה לפה

אבל ברשותכם אני אנסה. אני יודעת אנגלית ברמה גבוהה. אבל, כשאני רואה סרט באנגלית אני לא מבינה את כל מה שאומרים. בנוסף, כשאני משוחחת באנגלית עם מישהו, לא תמיד מה שאני אומרת נכון דיקדוקית. לסיכום, יש לי אנגלית טובה מאד אבל ממש אי אפשר לומר שהיא מושלמת. ההתלבטות שלי היא כזו. בקרוב אהיה אמא ואני מתלבטת האם כדאי יהיה לדבר עם התינוק שלי באנגלית (כאמור, אנגלית עם טעויות מדי פעם) או שאולי כדאי להמתין עם זה ושהילד שלי ילמד לדבר אנגלית כמו שצריך ע"י מורה לאנגלית. מה כדאי? תודה

זה אכן לא בדיוק רלבנטי הנה אבל אנסה

לענות לך- את דעתי, כמובן. ודעתי-ממש ממש לא כדאי לדבר עם הילד אנגלית.למה לך? לא סתם השפה הראשונה של אדם נקראת "שפת אם".שפה קשורה גם לחום, לרגש, לכינויי חיבה, שירי ערש, שירי ילדים וכל מה שייצא באופן טבעי ממך לילדך בשפה בה גידלו אותך. אם את מגדלת ילד בישראל חבל שהוא יהיה עילג בשפת אמו (עברית) וחבל שילמד אנגלית עם שגיאות. קודם כל-לדעתי ממש לא בוער ואישית אני לא בעד המרוץ אחרי השכלה כבר מהרחם אבל אם זה כל כך חשוב לך תוכלי להראות לו בהמשך סרטים באנגלית, להשמיע שירים וכו' וללמד כשתרצו. בשלב הראשון אהבה זה מה שהכי חשוב! שיהיה בהצלחה!

למה לא מתאימה? - יש מקום לכל רצון

של הורה לתת לילדיו התייחסות אחרת בלמידה. גם אם זה נקודתי, אנחנו שמחים לעזור. שאלה כזאת, למרות שלכאורה אינה שייכת, נוגעת ברצון שלנו להקנות לילדינו שפות. איך מלמדים אנגלית בלי בי"ס? האין זו שאלה מתאימה? ואני איתך בתשובתך

אפרתש

New member
בעברית תתרמי לו הרבה יותר

בעברית את נותנת לו עושר של שפה, עושר של ביטויים, שירים, סיפורים. כל אותם הדברים שאת גדלת איתם והם חלק ממך. באנגלית, למרות שהאנגלית שלך טובה, את מוגבלת. לא תוכלי לבטא כל מה שתרצי לאמר לו. אם מאד חשוב לך שהילד יידע אנגלית מגיל צעיר, יש חוגים לילדים מגיל שנתיים. את יכולה גם להכיר אנשים דוברי אנגלית, וכאשר ילדך יהיה במחיצתם הוא ייחשף לשפה. את יכולה להראות לו סרטים ותוכניות טלויזיה דוברי אנגלית (לBBC PRIME יש תוכניות מעולות לילדים).

למעלה