אני לא יודעת אם זה בידיוק

R A P e m E

New member
אני לא יודעת אם זה בידיוק

טראומה מינית...אבל לפני כמה שנים היה לי מקרה מאוד קרוב לאונס, ומאז אני סולת מסיוטים נוראים הקשורים בזה. אני לא ישנה בכלל בלילה, ואם כן אני תמיד חולמת על אותו המקרה...מה שקרה לא היה בידיוק הטרדה מינית או משהו קרוב לזה, אבל בגלל שיש לי פחד נורא מאונס וכל מה שקשור בזה אני מאוד רגישה לדברים האלה, אונס זה ניראה לי הדבר הכי נוראי שיכול לקרות. אני הייתי אצל פסיכולוג וזה לא כ''כ עזר לי, אני ממש אובססיבית לכל הקטע הזה של האונס אני חולמת על זה בלי סוף ולא מצליחה לאתר את מקור הסיוטים, אולי זה אותו מקרה שקרה אני לא יודעת...האמת אין לי מושג למה בכלל כתבתי את ההודעה הזאת...לא שמישהו יכול לעזור לי...

שלום לך

אני קוראת את ההודעה שלך ומצד שני, רואה את הכינוי שבחרת לעצמך... אולי תוכלי להסביר מדוע את רואה את עצמך כך, כמו מישהי שישותה, לפחות כאן בפורום הזה, אומרת את המסר הזה? אני יודעת שאפשר לעזור, אפשר להקל. אך גם יודעת שיש פסיכולוגים שאין להם ידע לגבי טיפול בתקיפה מינית. אם תהיי מעוניינת לקבל עזרה נפשית מתאימה, את יכולה לעיין בדף הזה באתרנו המרכז פרטים של מכונים שמתמחים בטיפול בהשלכות של תקיפה מינית. בנוסף, חשוב להבין שתגובה טראומטית לא מתפתחת בהכרח בעקבות אונס, אלא יכולה לנבוע ממצבים מבהילים אחרים שאת נקלעת לתוכם. אם את חולמת כל הזמן על האירוע שעברת, כנראה שהוא היה מספיק מפחיד. את מוזמנת לכתוב (כאן או לעצמך, בפרטיות) מה עולה בחלומותיך, לפעמים זה עוזר להתשחרר מהם.

R A P e m E

New member
בקשר לכינוי...

האמת זה לא כ''כ קשור לאונס ולמה שזה באמת אומר, פשוט יש שיר של נירוונה שניקרא ככה שאני מאוד אוהבת. ובקשר לחלומות...לרוב זה על אנשים מבוגרים שאונסים אותי, או נוגעים בי בצורה מינית, לפעמים זה מישהו שאני מכירה לפעמים לא. לפני כמה זמן היה לי חלום שאני נימצאת בבית ריק מרהיטים, עם 2 גברים אני אומרת לאחד מהם שחם לי ושאני רוצה לצאת למרפסת, כשאני יוצאת למרפסת אחד מהם הולך אחרי ואני מנסה לסגור את הדלת כדי שהוא לא יוכל להיכנס אבל הוא ניכנס ואז הוא תופס אותי ומתחיל לגעת בי ואני מנסה לברוח ממנו והוא חונק אותי. בסוף בא הגבר השני ומפיל אותי מהמרפסת. תמיד כשאני חושבת על הטרדה מינית עולה בראש שלי מישהו מבוגר ממני, לפעמים זה קרוב משפחה אני לא יודעת למה אבל עם אנשים בגילי אין לי כ''כ את הפחד הזה של האונס. זה תמיד אבל תמיד מתקשר לאנשים מבוגרים...יש לי ממש אובססיה לעיניין, אני לא מסוגלת לנסוע במונית בשקט בגלל שאני ישר חושבת שהנהג יכול להיות איזה פדופיל סוטה, ותמיד נידמה לי שמישהו מבוגר (הורה, נהג, או סתם מישהו מבוגר שאני מכירה) מסתכל עלי בצורה מוזרה...אני ממש אובססיבית לעיניין וכמו שאמרתי הטיפול הפסיכולוגי לא עזר. ויש עוד משהו...אני שונאת את אבא שלי אבל ממש שונאת, למרות שזה ישמע מוזר תמיד נידמה לי שהוא מנסה איכשהו לגעת בי (כשהוא מחבק אותי או מנשק אותי) אני חושבת שזה בכלל לא נכון, וכל זה רק בראש שלי. דיברתי גם על העיניין הזה עם הפסיכולוג שהיה לי, הוא אמר לי שזה יכול להיות בגלל הפחד שיש לי מאונס או בכלל מפחד כללי, ולא בהכרח בגלל משהו שבאמת קרה עם אבא שלי.

נשמע לא קל לחיות עם מטען כזה

אני לא יודעת מה הסיבה לחלומות ולמחשבות האלה שלך. מה שכן, ברור שזה מטריד אותך וגורם לך לפחד מדברים רגילים שאת צריכה לעשות בחייך, כמו לנסוע במונית וכו'. אני לא יודעת כמה משהו שיענו לך כאן יוכל לשנות וכן חושבת שאם דברים מטרידים אותך מאוד, כדאי לנסות טיפול פסיכולוגי מתאים. לא כל טיפול מתאים, אלא אצל מומחה בנושא של השלכות התקיפה המינית. לא די להגיד משהו בנושא הזה, יש שיטות טיפוליות שמטפל מנוסה יוכל ללמד אותך, שיעזרו לך להפחית את עוצמות ההשפעה של הדברים שתיארת.

למעלה