אני לא יודעת אם זה המקום הנכון..

מחוצלת

New member
גם אני הלכתי לוועדת קבלה

בסמינר הקיבוצים....והזמינו אותי לריאון שני...ממש חקרה אותי שם לעומק..הרגשתי כמו בטיפול פסיכולוגי....ואני מחכה לתשובה....האם כדי ללמוד שם... והאם את חושבת שאם אני לא אתקבל לחינוך מיוחד בסמינר אני יכולה לנסות בחינוך הרגיל? כי אני רוצה ללמוד בסמינר...

shimrital

New member
אני לא יודעת אם זה המקום הנכון..

אני בת 22 ואני בשלבים מתקדמים לחיסכון ללימודים,אני מעוניינת ללמוד חינוך מיוחד כבר שנים ובשנת הלימודים הבאה בעזרת השם אוכל להתחיל ללמוד.אני לא מתמצאת המוסדות לימוד למקצוע?מה הכי טוב?ואיפה?אם מישהו יכול לתת לי טיפה הכוונה אני אשמח.תודה ויום מצויין.

Diana M

New member
לימודים

אישית אני מעדיפה אוניברסיטאות. אך רבים יעדיפו דווקא מכללות. הבחירה במוסד מסויים תלויית שיקולים נוספים כגון מקום מגורים, עבודה במהלך הלימודים?, נכונות לעבור למקום חדש, שכר דירה? בהצלחה. דיאנה

באמת אני מעדיפה...

אם מישהו רוצה לעסוק בהוראה - רצוי שילמד במקום שיודעים ללמד הוראה בתחומו בדרך הנכונה ביותר. יש כאלו שיעדיפו ללמוד את חומר הלימוד ומחקרים - או אז כדאי ללמוד באוניברסיטה. במכללות יש יותר עבודה מעשית, יותר הבנה וראייה נכונה של העבודה המעשית, ובניית דרכים מתאימות - יותר בצורה גמישה. כך אני רואה... ואולי אני צריכה משקפיים ? כמובן זו לא יכולה להיות עצה גורפת, יחד עם זאת - ראוי לבדוק מה את מחפשת וכך לבדוק מה מקבלת.

אינגהס

New member
אני סיימתי תואר באונ'

רבות דיברו על כך שאנחנו לא מקבלים את מה שהסטודנטים במכללות מקבלים. האמת, אנחנו כנראה יוצאים עם פחות כלים. אבל לפי מה ששמעתי ממרצות שמלמדות גם אצלנו וגם במכללות, הן דווקא אומרות שהסטודנטיות מהאונ' איכותיות, ולרוב מגלות כושר הסתגלות טוב. הבנות שלמדו איתי היו בנות נהדרות, בעלות רמה גבוהה, ואני בטוחה שכל מי שתרצה תמצא מקום עבודה מצויין.

Diana M

New member
זה בדיוק הענין

צודקת יונה כאשר היא מדברת על כלים והכשרה מעשית פרקטית יותר ומאידך, הסינון באוניברסיטאות נעשה דרך מסננת צפופה הרבה יותר. בחיפה למשל על מנת ללמוד חינוך מיוחד צריך קודם כל להתקבל לחינוך מה שדורש פסיכומטרי לא נמוך כלל ורק כעבור שנה נעשה סינון נוסף למגמות ומתוך עשרות רבות של סטודנטים נבחרות עשות בודדות לחינוך מיוחד מה שמבטיח איכות גבוהה של משאבי אנוש. על פי תפיסתי, פרקטיקה ניתן ללמוד ולהרחיב תמיד. לעומת זאת יכולות אישיות או שיש לך או שאין. אך שוב, כפי שציינתי, דעתי בלבד.

חינוך מיוחד

אני מבינה את ההתלבטות אוניברסיטה / מכללה. אני אישית מכירה את בית ברל ומאימינה כפי שכבר נאמר כאן כי המכללה מדגישה את הפן המעשי. ובעיני זה מה שחשוב. בנוסף, ההתנסות מתחילה מוקדם דבר שמקרב אותך כבר מההתחלה לעבודה בפועל. עכשיו יש מלא ימים פתוחים, לכי לכולם, תשמעי, תראי, תתרשמי - ותחליטי.... מקווה שעזרתי....

rotemgu

New member
לימודי חינוך מיוחד!

ערב טוב! אני לומדת חינוך מיוחד במכללת אחוה. רמת הלימודים מצויינת, והאוירה מעולה! ממליצה בחום...!!

maya200404

New member
בהמשך לשאלתך../images/Emo154.gif

באיזו מכללה ניתן ללמוד לתואר ראשון בלי הפסיכומטרי? בלוינסקי,סמינר הקיבוצים וכל השאר צריך פסיכומטרי לפי מה שביררתי. אם מישהי למדה בלי פסיכומטרי שתקפוץ
אני מאוד רוצה ללמוד חינוך מיוחד אבל על הפסיכומטרי לא מוותרים אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף

גם אני עם אותה בעיה !~!!

אני רוצה ללמד חינוך מיוחד עסקתי בזה כשנה במסגרת השירות הלאומי ואני לא מעוניינת לעשות פסיכומטרי שמעתי שבבית ברל שזאת מכללה מעולה לא צריך ??

חינוך מיוחד

בבית ברל יש אכן מסלול מעולה, אבל כמו בכל המכללות צריך פסיכומטרי...כדאי אולי שתבואי ליום הפתוח ב - 8 למרץ ותשמעי את תנאי הקבלה..ממה שאני מכירה ממש כיף שם והמסלול מעולה

למעלה