אני לא יודעת אם זה המקום....

fluppster

New member
אני לא יודעת אם זה המקום....

הבנתי שהפורום מיועד יותר לאנשים שמעוניינים בשינוי ושדרוג הקריירה, ואילו אני עוד לא ממש התחלתי את שלב הקריירה... בכל זאת אשמח אם תוכלו לעזור לי. אני בת 20, השתחררתי לפני 3 חודשים מצה"ל, וכרגע עובדת בעבודות מזדמנות. תמיד הייתי מאוד שאפתנית, רק שבכל פעם השתנתה השאיפה שלי. כשהייתי קטנה חלמתי להיות שחקנית/רקדנית/זמרת/סופרת, בשלב יותר מאוחר כבר התחלתי להיות קצת יותר ריאלית וחשבתי שאעסוק במחשבים. הייתה גם תקופה של רפואה, תקופה של מתמטיקה, ועכשיו אני דווקא חוזרת לתחום התקשורת. הבעיה היא שאני נתקלת בדילמה שאני רואה כאן בפורום הרבה אנשים שנתקלים בה- סיפוק מקריירה מול כסף. לדעתי, התחום שיעשה לי הכי טוב, הוא בתחום התקשורת והבידור, תחום שתמיד ריתק אותי (הן מאחורי הקלעים והן לפני הקלעים). אבל יש 2 בעיות: א. אני עוד לא באמת יודעת איך זה לעבוד בתחום זה, והאם אני באמת מתאימה לו. ב. אם לא אהיה בין הטובים ביותר בתחומי, הכסף יהיה בהתאם. ואני יודעת שגם בכל תחום מקצועי אחר צריך להיות טוב בשביל להרוויח, אבל אני עדיין חושבת שבעולם הבידור אתה צריך להיות "אקסטרה" טוב ו"אקסטרה" בולט. יש לי לפחות עוד שנה עד שאתחיל ללמוד, אבל אני רוצה כבר להחליט על כיוון בחיים, לפחות בשביל השקט הנפשי, ובשביל להיות בטוחה שלא אתחיל ללמוד את הדבר הלא-נכון. אז מה? להתפשר על עבודה רווחית בהיי-טק אך אולי מתישה ביותר וקצת חד-גונית, או לקחת סיכון וללכת על מה שבאמת מעניין אותי ואולי לא יבטיח לי רווחה כלכלית?

כמה נקודות למחשבה

הי, טוב שהגעת לנקודה שבה את מנסה להעריך מה נכון לך ומנסה להבטיח שאת לא הולכת על עיוור קדימה. כדי לתת לך כמה נקודות אחיזה קונקרטיות אני חושב שהעיקריות הן : 1. במה בדיוק אני טובה ומה עושה בתוכי יש לי שאני כזאת 2. איזה קולות פנימיים לוחשים לי "עזבי זה . . . " לנסות ולזהות את המקור 3. איך אני יכולה להתחיל להתנסות לפני לימודים בתכל'ס 4. מה באמת מלהיב אותי אם תקחי את כל אחת מ 4 הנקודות הללו ותחשבי עליה, תנסי לרדת לעומק ולברר כל מה שעולה - אני חושב שמשם תתחילי לראות תמונה יותר מלאה וברורה. ולבסוף אחד הכלים היותר חשובים - אינטואיציה, נסי למצוא דרכים לפתח אותה. מוזמנת לקרוא מאמר על פיתוח אינטואיציה. למאמר שיהיה בהצלחה ובהנאה אמיר דרור

למעלה