אני לא יודעת אם זה הפוורם המתאים

ליאם711

New member
אני לא יודעת אם זה הפוורם המתאים

אבל אני לא ראיתי פורום אחר... אני רוצה לדעת היכן מופיע בתנ"ך הפסוק - "ארץ ישראל לשם יתברך" הסיבה לכך היא שחשבנו לקרוא לבן שעתיד להיוולד לנו עוד כחודשיים - איליי, אך בטלנו את הרעיון בשל העובדה שלשם אין משמעות, עד שאמרו לנו שיש לו ושזה ראשי תיבות של הפסוק הנ"ל. אני רוצה לוודא שהוא אכן קיים..... אני מודה לכם מראש, ליאם!

ihtiyar

New member
ליאם חביבתי, את בטח לא תאמיני לי,

אבל: 1. המילה "יתברך" מופיעה רק פעם אחת בתנ"ך, בישעיהו פרק סה. זה לא הפסוק שביקשת, מסיבה מאוד פשוטה והיא ש... 2. "ארץ ישראל" לא מופיע בכלל בתנ"ך ככל הידוע לי. (וידוע לי
). אם תמצאו את "ארץ ישראל" בתנ"ך - הודיעו לנו, כדי שנתעדכן
אבל - כמובן - אל תתני לעובדות להפריע לך. מישהו כבר ימציא לך ראשי-תיבות אחרות, או גימטריא או הוקוס-פוקוס אחר
לסיום: אישית אני סבור שהשם שבחרתם הוא בהחלט יפה וראוי. גם ללא נסיון נואל למצוא לו צידוק אצל אחרים. וכמובן:
שיהיה במזל טוב!!!

masorti

New member
צריך לעדכן אותך, א"י מופיעה בתנ"ך..

שמואל א', י"ג, י"ט: "וְחָרָשׁ לֹא יִמָּצֵא בְּכֹל אֶרֶץ יִשְׂרָאֵל". דברי הימים ב', ל"ד, ז': "וַיְנַתֵּץ אֶת הַמִּזְבְּחוֹת, וְאֶת-הָאֲשֵׁרִים וְהַפְּסִלִים כִּתַּת לְהֵדַק, וְכָל הַחַמָּנִים גִּדַּע, בְּכָל אֶרֶץ יִשְׂרָאֵל; וַיָּשָׁב, לִירוּשָׁלִָם".

ליאם711

New member
למען האמת די התפלאתי, כי זכרתי שהיא

כן מופיעה בתנ"ך. התכוונתי לשאול היום את חמי בארוחת הערב, אבל אני שמחה שעדכנתם אותי לפני, כי זה היה מאריך את הארוחה בהרבה (הוא היה פותח ספרים, בודק ו....). תודה רבה! ליאם עוד שאלה - יכול להיות שהמשפט שהזכרתי מופיע במקום אחר ולא בספר תנ"ך? כי קשה לי להאמין שהטעו אותי. ליאם

ihtiyar

New member
ליאם, לא נראה סביר שמישהו יצמצם

ויאמר :ארץ ישראל לה' יתברך. משום שמיד תתעורר הקושיה: "ולמי העולם כולו?" יותר מדי "פסוקים" מתעופפים היום בחללו של עולם, שקיבלו משום מה חותם של "קדושה", "אמת" וכד' - אך אין להם קשר למקורות היהדות. יתר על כן, לאותם "פסוקים" מצמידים חותם מיסטי כלשהו ("הקבלה אומרת", "כתוב בזוהר" וכד'), וכך מבלבלים את דעת ההדיוטות שאינם בודקים את המקורות
שוב:
לידה קלה, ומזל טוב

masorti

New member
לגבי השם של הבן...

אם מנוי וגמור אתכם לקרוא לבנכם ILAY, אולי עדיף שתשתשמו ב"עילי(י)" במקום ב"איליי". עילי (ובכתיב מלא: עיליי) היה אחד הגיבורים של דוד, והוא נזכר בדברי הימים א', פרק י"א, פסוק כ"ט. שנאמר: " וְגִבּוֹרֵי, הַחֲיָלִים: עֲשָׂהאֵל אֲחִי יוֹאָב, אֶלְחָנָן בֶּן דּוֹדוֹ מִבֵּית לָחֶם. שַׁמּוֹת הַהֲרוֹרִי, חֶלֶץ הַפְּלוֹנִי. עִירָא בֶן-עִקֵּשׁ הַתְּקוֹעִי, אֲבִיעֶזֶר הָעַנְּתוֹתִי. סִבְּכַי הַחֻשָׁתִי, עִילַי הָאֲחוֹחִי. מַהְרַי הַנְּטֹפָתִי, חֵלֶד בֶּן בַּעֲנָה הַנְּטוֹפָתִי..." (דבה"י א', י"א, כ"ו-ל') "... עִירָא בֶן-עִקֵּשׁ הַתְּקוֹעִי, אֲבִיעֶזֶר הָעַנְּתוֹתִי. {ס}

ליאם711

New member
כשהתלבטנו בבחירת השם, זכרתי שיש

את עילי, משום שלאחיין שלי קוראים איתי והוא גם שם תנכי (שניהם היו עוזריו של דוד המלך, לא?). פחות אהבתי את השם, כי הוא מתחיל ב- ע, אבל נשקול זאת שנית... בכל אופן, תודה רבה!!!!

דקדקן

New member
הפסוק לא מופיע בתנ"ך

מה שכן מופיע הוא "לה` הארץ ומלואה" (תהילים כ"ד), כשאין הכונה לארץ ישראל אלא לעולם כולו.

ליאם711

New member
תודה רבה!!! חבל, דווקא מאד רציתי

שלשם תהיה משמעות!!! נאמר לי פעם שעפ"י הקבלה לא רצוי לקרוא לילד/ה בשם ללא משמעות. בנוסף, איליי הוא גם שם לועזי וגם זה לא מוסיף הרבה... בכל אופן - שוב תודה!

למעלה