אני לא יודעת אם זה מתאים לכאן...

אני לא יודעת אם זה מתאים לכאן...

אבל זה נראה לי המקום הכי הגיוני . טוב, זה קצת בעיה בשבילי, אז ככה: אני לומדת באולפנא, לבנות, ולא מזמן סיפרו לי שיש כמה בנות אצלנו ש... שלא חיכו לחתונה (מספיק מעודן?).הייתי בהלם. בעצם, עד עכשיו. ז`תומרת, היו, ועדיין יש הרבה מקרים של בנות שאחרי הלימודים הולכות עם מכנסיים וכל זה, וזה כבר ``חדשות ישנות`` שלא מרגשות אף אחד, אבל זה?! כאילו, אני לא בדיוק דוסית, אבל זה צורם, ובגדול!!! כששאלתי בנות אחרות , אמרו לי שכולם יודעים על זה, ולמרות שכ-ו-ל-ם היו בהלם בפעם הראשונה ששמעו את זה, זה גם כן לא ביג דיל. גם אתם חושבים שאני תמימה? נ.ב. ואני לא מדברת על מקרים של חבר וחברה צדיקים, שגם ככה בטוחים שהם עומדים להתחתן, ופשוט לא יכלו לחכות, אלא על סוג אחר של אנשים...

trillian

New member
אני לא לומדת באולפנא

אבל אני לומדת בתיכון דתי, שאולי הוא לא אולפנא, אבל הוא הופך לכזה. בכל אופן אני מעולם לא שמעתי על מקרים כמו מה שציינת. אולי אני בעצמי תמימה אבל בעיקרון זה די מזעזע, ומה שיותר מזעזע בזה זה שאנשים כבר הופכים את זה לשגרה, כמו שאמרת, שהם אמרו לך שכולם בהלם כשהם שומעים על זה אבל הופכים את זה ללא ביג דיל. זה כן ביג דיל בגלל שדבר כזה לא צריך לקרות. גם אני לא דוסית, אבל זה כבר לא עניין של דוסיות - זה כבר עניין של להיות דתי או לא. כי זה כבר ממש מוגזם.

yaron55

New member
מה את אומרת...

מי את שתקבעי מה זה דתי או לא זה די קשור למה שיש בלב ולא במעשים זאת לדעתי הרעה החולה בחרה הדתית כיום שפשוט שכחנו שאמונה אמיתית באה מהלב ולא קשורה במעשה כזה או אחר שאדם עושה ובטח לא כל מה שקשור בקשרים בן בני אדם

זה מזכיר לי ...

שפעם הייתי הולך למבצעים , והייתי שואל את העוברים ושבים , ``סלח לי אדוני , תרצה להניח תפילין`` ? , אז חלקם אומרים בודאי , חלקם מהססים , אחרים שואלים : לצבא תלך ?? וחלקם עונים אני דתי בלב , זה בסדר ....

קנט, לעזאזל...

זה לא איסור, זו מצוה! שכבו בהמוניכם עם בנות לפני החתונה. מה זה משנה, הן ממילא תהיינה הנשים שלכן אחר כך. אתה שפוי??? אני מתארת לעצמי שכל אותן בנות לא טרחו לטבול לפני כן. לא? אודות דתי בלב, קנט, יש מושג שנקרא ``דתי כלפי חוץ``. אני עוקבת אחרי התגובות שלך כבר הרבה זמן. מקווה שתמצא את עצמך. עדיין אוהבת אותך, ירוקה.

nayoo

New member
מצוות האמנה במציאות הקב``ה

גם משהו אבל איש מה עם עוד תרי``ב מצוות???

לגבי ה``חרה הדתית``, כדבריך...

מי אתה שתקבע שאמונה זה רק משהו שבא מהלב? מי אתה שתאמר שאמונה זה לא מעשים, אלא רק משהו שמרגישים בלב? הכי טוב, תיתן לאלוקים לקבוע. והוא כבר קבע את זה, למען האמת.

nayoo

New member
תמימות עיניין יחסי

אולפנה -תיכון משמע בני 12-18 יש הבדל בין ילדה בת 12 לנערה בת 18.... וזה לא קשור לזעזוע כן או לא העיניין זה המודעות לתופעה זו תופעה קיימת ואם זה חדש לך ואת בשנות העשרה המאוחרות אז... addddd YEP תמימה...

nayoo

New member
כן אבל אני לא הייתי פה :)

אני חושבת שאם העונש על לשכב לפני נישואין הוא כרת אז ... הוא כן דוקא בסתירה עם התורה...

למעלה