אני לא יודעת אם זה נחשב חרדה...

Smiled

New member
אני לא יודעת אם זה נחשב חרדה...

חברה שלי מפחדת מאוד מאוד מזריקות. חודש הבא עושים לנו חיסון בביה"ס ואני ממש מפחדת עליה. היא חולמת על זה בלילות, היא בוכה שהיא רק שומעת את המילה "מזרק" ואני מנסה להגיד לה דברים כמו "נו זה שנייה"... "תחשבי על דברים אחרים"..."מרוב שזה יהיה קצר לא תשימי לב"...אבל זה פשוט לא עוזר, יש מצב שמרוב הלחץ באמצע הזריקה היא תתעלף או משהו. וגם היא פילחה להורים את הפנקס חיסונים כדי לא לעשות, היא לא קולטת שהזריקה הכרחית וחשובה לבריאות שלה. זה נחשב חרדה? ומה עושים במקרה כזה?

שלום ../images/Emo13.gif

האם היא פוחדת מהכאב שבזריקה
קודם כל זה ממש חשוב שאת נותנת לה תשומת לב, ומנסה להרגיע אותה. אם את יכולה דברי עם האחות שמבצעת את הזריקה לפני כן ותסבירי לה את הבעיה, בכדי שתוכל להרגיע אותה. את יודעת האם היא עשתה זריקה בזמן האחרון ויודעת איך עובר התהליך

פחד מזריקות

שלום לך, את מפגינה דאגה לחברתך; נראה שניסית להסביר לה את החשיבות של החיסון והיא לא מקבלת את הטיעונים ההגיוניים שלך. לעיתים יש לנו חרדות שנראות לא הגיוניות או טיפשיות, ומי שמסתכל עליהן מ'בחוץ' לא מבין מה כ"כ מפחיד... לרבים מאיתנו יש פחדים, לפעמים ללא סיבה מאוד טובה (רופא שיניים, דיבור בפני כיתה, נחשים, מעליות, להשאר לבד בבית...) אולי אפשר לחשוב איך אנחנו מתמודדים עם הפחדים האלו שלנו - ולנסות להתאים את הפתרונות שלנו לבעיה של חברתך. מה אתם עושים?

Smiled

New member
דיברתי איתה...

היא אמרה שתלך לעשות עם אמא שלה חיסון אצל הרופא ולא בביה"ס, אולי היא מתביישת בפחד שלה. אני חושבת שהיא תסתדר, בזמן האחרון היא בסדר עם זה...פחות פוחדת, פחות לחוצה. תודה לכם!!

למעלה