אני לא יודעת אם זה קשור לפורום,

• פותח הנושא 2sis
  • פורסם בתאריך

2sis

New member
אני לא יודעת אם זה קשור לפורום,

אבל היום בשעה 23:00 יש בערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק פרק בסדרה "תעופה בחקירה", אומנם הפרקים בשידורים חוזרים, אבל זה עדיין מעניין :) דרך אגב, אני חולה על כל מה שקשור בתעופה, וטסה המון פעמים בשנה, ולמרות זאת יש לי מאז ומתמיד קצת פחד טיסה. הסדרה הזאת (תעופה בחקירה) היא אומנם על אסונות תעופה, אבל משום מה אותי זה מרגיע לדעת איזה אסונות עלולים לקרות :] תהנו, יערה.

vitamin P

New member
אחלה סדרה!!!

קצת מפחיד, זה מראה שהתעופה לא בטוחה כמו שחשבנו ושלא חשבו על הכל עדיין מבחנית תקלות אבל קורה פעם אחת זה כנראה לא יקרה בפעם השנייה.... נהנתי לראות!! זה היה פעם כל יום שלישי ב23:00

SaRgE

New member
חחחחח גם אני רואה את זה כל הזמן../images/Emo3.gif

באמצע הלילה עד שאני נזכר שיש שעת אפס...:-S אבל תוכנית מדהימה.. אני ממש אהבתי

הלוואי

אמנם תעופה אזרחית מסודרת הרבה יותר בטוחה מתעופה פרטית, אבל עדין מסוכנת יותר מנהיגה (לפי מדידה לשעה. במדידה לק"מ היא הרבה פחות מסוכנת, בגלל המהירות העודפת). וכמובן, רוב התקלות חוזרות שוב ושוב - ורובן טעות בשיקול הדעת של הטייס.

vitamin P

New member
כן.... ../images/Emo13.gif

יש 3 סוגים של תקלות טכניות!!! תקלות שיודעים עליהן ורוצים למנוע(אז חוקרים ומתקנים בכל המטוסים) תקלות שיודעים עליהן ולא ממש מתאמצים ומשקיעים כסף וזמן בלתקן ולהעלות את רמת הבטיחות ותקלות שעדיין לא התרחשו!!! ויש עוד תקלות- טעות אנוש וכלאה.... זה מה שלמדתי מהסדרה המדהימה הזאת, אהבתי את ההדמיות ואת תהליך החקירה מעצבן לראות שרוב התקלות קרו בגלל הזנחה ואי השקעת כסף במקומות הנכונים

Aviation Addict

New member
אסונות בתעופה הם חלק מעולם התעופה

במיוחד כדי ללמוד מה הטעויות והתקלות שקרו פעם ולמנוע מקרים דומים בעתיד. וזה קשור לפורום
וברוכה הבאה!

תוכון1

New member
גם אני רואה את זה!

עכשו זה כל יום שישי ב-23:00 מה שמעצבן, שיש 6 פרקים בלבד וכל הזמן הם חוזרים על עצמם. למי שלא יודע הפרקים הם על: בואינג 747 שנפתחה לו דלת מיד לאחר ההמראה. הצליחו לנחות לבסוף, אך 9 נוסעים נשאבו החוצה. אירבאס שדלף לו דלק והצליח לנחות לבסוף ע"י דאייה באי לג'ס שבאיים האזורים. MD אשר הייתה לו בעייה בזנב המטוס, המטוס התרסק לאחר צלילה מפחידה. MD של אמריקאן אירליינס, אשר בגלל סופת ברקים רצינית התרסק על המסלול. רוב הנוסעים נצלו. MD של סוויסאר שהייתה שריפה בקוקפיט והמטוס התפוצץ באויר. ומה שהיה אתמול-בואינג 757 של אירופרו שבגלל פיסת נייר ששכחו להוריד אותה, לטייסים לא היה שום נתון על גובה מהירות וכו' ולבסוף פגעו במים והתרסקו.

רמי בר1

New member
לא סתם פיסת נייר

אלא טייפ דביק שמודבק על פתחי הלחץ הסטטי למערכת המכשירים ,שצריך להיות בצבע כתום זוהר,ומאחר וניגמר המכונאי הדביק טייפ שקוף[כיסוי הפתחים הסטטים היה לצורך רחיצת המטוס]המשמרת התחלפה המכונאי השני לא שם לב [טייפ שקוף]הטיס בביקורת לפני טיסה כנ'ל[שקוף] והתוצאה ידועה.הסיפור ארוך על שרשרת הטעויות שבוצעו בהמשך אבל הסיכום ,במים.

vitamin P

New member
שאלה קטנה....

שרחצו את המטוס כיסו את הפתחים... מה קורה בגשם??? גשם לא תמיד יורד בזווית אנכית או בכלל בשעת טיסה....

רמי בר1

New member
כנראה שאין בעיה בגשם,

בתכנית מדובר על מטוס שעבר ניקוי,המצריך הדבקה של טייפ זוהר על הפתחים הסטטים.[נראה ששטיפה בלחץ ,או חומר כימי כלשהו].

vitamin P

New member
יכול להיות....

יכול להיות שזה מה שהיה במציאות אבל אם אני לא טועה בתוכנית הם ניקו עם סמרטוט אבל זה ממש לא מחייב

רמי בר1

New member
אי אפשר לכתוב את כל הסיפור

הרבה זמן ,ןמקום.ההדבקה בשקוף גרמה לכך שכל מי שבדק ,לא ראה ,הטיסה היתה בלילה,הצוות קיבל נתונים לא הגיוניים של גובה ומהירות מהמכשירים,ניסה לחזור לשדה,והבעיה היתה שבשדה לא היתה מערכת מכ'ם אלא מערכת שהציגה לפקחים על המסך נתונים ששודרו מהמטוס שכמובן היו שגויים.השדה נתן למטוס נתונים שלמעשה שודרו מהמטוס ואותם נתונים ניראו על הצגים בתא,[הצוות דיווח שהמהירות קרובה ל1-מאך והמצערות סגורות]בסוף המטוס פגע במים כאשר הצוות והבקרה בטוחיםשהוא ב6000 רגל בגישה לשדה. לאחר שצופים בפרק זה ואחרים רואים על איזו שטות נופלים מטוסים,שמקבלים פחד לעלות .הכי טוב אולטראליט . מומלץ לבדוק מתי התוכניות משודרות וליצפות .מאד מענין ...ומפחיד

vitamin P

New member
כן, אני ראיתי את התוכנית!!!

מאוד מענייו ולפעמים מצמרר...... היה כיף לראות את הסוף הטוב בפרק עם האירבוס שדאה לו עד שדה התעופה ה"קרוב"

למעלה