אני לא יודעת באיזה שרשור להכניס...

סיונתו

New member
אני לא יודעת באיזה שרשור להכניס...

שאלה- שאני מתנדבת וזה אני צריכה להצהיר על כל הבעיות שיש לי נכון? (זה מסובך קצת כי יש לי הרבה...) יש לי כל הזמן התקפים של דברים (בעיקר בעיות עם הבטן והעיכול) זה ישפיע? כאילו, יכולים להחליט שלא יגייסו (ינדבו) אותי בגלל זה? (כן, זה מגיע למצבים של חוסר תפקוד לפעמים...התקפים שכאלה) חוצמיזה אני שבועיים חולה ולא נחמד לי

כן, בעיקרון את צריכה להצהיר על הכל

וכן, את צריכה לעבור אצל ועדה רפואית מיוחדת, שתקבע אם תוכלי להתנדב. אם את נמצאת במצבים שאת לא יכולה לתפקד, אז זה בעיה לגייס אותך. וכמובן שאם לא תצהירי על כל הבעיות הרפואיות אז - זה לרעתך כי : 1. את תסבלי מזה במהלך הצבא. 2. הצבא לא יידע מזה ולא יוכלו לתת לך פטורים בהתאם. 3. הכי חשוב - שזה שקר ואפשר להישפט בגלל דבר כזה. אבל אם כן תצהירי, אז יש סיכוי שלא יגייסו אותך. החלטה מאוד קשה עומדת בפנייך, אבל רק את צריכה להחליט. בהצלחה ו...שרק תהיי בריאה!

Starving Marvin

New member
רגע, רגע...

כמו בכל דבר, לא צריך להגזים. אם הלכת עם מה שיש לך לרופא (שלך, האזרחי), וזו בעיה שמפריע לך לאורך זמן, ספרי. מצד שני, הרופא בצה"ל הוא לא חבר של אף אחד (חוץ מאשכי המלש"בים), ולא צריך לפוצץ אותו בשפעת שהיתה לך שלשום, ובכאב הבטן שהיה לך לפני שבוע. זה סתם יפחיד אותו, ואז הוא יכול גם להחליט לשלוח אותך לבירורים, וחבל. אנסה לעשות סדר בדברים: אם יש לך התקפים של כאבי בטן כל הזמן, והלכת איתם לרופא אזרחי, ואת בבירור- דווחי. אם זה סתם "לפעמים כואבת לי הבטן", חבל ליצור יש מאין. אם תבואי לרופא ותגידי לו "בין השאר, יש לי כל הזמן התקפים של דברים, בעיקר בבטן, וזה מגיע למצבים של חוסר תפקוד לפעמים...", ולא תגידי לו מה הבעיה ואיך מטפלים בה... לא יודע מה יהיה על ההתנדבות. הגידי לי את- בתור רופא, היית מאשרת את הגיוס שלך ללא תנאי? אם זו בעיה מהותית, לאורך זמן, ולא איזו אפיזודה חולפת של הזמן האחרון, דווחי. כמובן שההודעה המבאסת למעלה נובעת מהתיאור הכללי מאוד שנתת לבעיה שלך. אם תוכלי לספר יותר בפירוט מהי, אולי אוכל לעזור יותר. ועוד שאלה: האם הבעיה שלך עתידה להפריע באופן משמעותי לשירותך בצה"ל? כיצד ניתן לטפל בה?

סיונתו

New member
אוקיי אז זהו...

כמו שאמרתי לפני- יש לי בעיה די... מיוחדת אף רופא לא הצליח להבין מאיפה זה בא, למה ומה זה בדיוק. לפעמים אני מגיעה למצב של חוסר תפקוד ואני לא הולכת לבצפר, זה בא בהתקפים (אתמול היו לי 2 אבל שבועיים כבר לא היה כלום, אז זה לא ממש תלוי במשהו...) הרופא(ים) האזרחי שלי לא ממש יודע (יודעים- ברבים...הרבה בדקו את זה) מה יש לי וכל פעם דוחפים לי איזה כדור או 2 שאמורים לעזור... ולהפוך אותי לרופא זה לא יעזור כי הרופאים רואים את מה שיש לי הרבה יותר רציני מסתבר מאיך שאני רואה את זה... הבעיה העיקרית זה שאני ממש חלשה בשנה האחרונה (מאז הניתוח ההוא...) וכל שפעת הכי קטנה שיש לי נהיית די רצינית (עכשיו אני כבר שבועיים עם שפעת וחום אחרי טיול שנתי שכל החברים שלי היו חולים מקסימום שבוע...) אז זה קצת יותר מכל שפעת קטנה...בגלל זה שאלתי...

סיונתו

New member
נראה לי שכן..

אף פעם לא חשבתי שלא... אבל השאלה אם הם לא יחליטו שלא... אני שונאת שנותנים לי להרגיש שאני שונה מכולם והרופאים עושים את זה כל הזמן.. הראש מחלקה העיקרי שבדק אותי הוא זה שהקים את כל האגף הנוירולוגי בצבא (הבעיה העיקרית שלי...) והוא החליט שלא... אבל זה היה בצו ראשון...לפני שנה...מאז המצב השתפר וואי אני ממש אוהבת נקודות :)....................

tty2

New member
תגובה.

התשובה שלי תתחלק לשתיים : 1. אין ספק בכלל שאת חייבת להצהיר על כל הבעיות שלך ולהראות שקיפות מלאה בכל הנוגע למצבך הרפואי. אגב, לא את צריכה לספר אלא את צריכה לדאוג שרופא המשפחה שלך או הרופא המטפל יציידו אותך במסמכים מתאימים לקראת הצו הראשון והוועדות הרפואיות בעקבותיו. בהקשר הזה זו לא שאלה בכלל זו עובדה! אין להסתיר מידע מצה"ל וחוץ מזה, מה שאת תסתירי כתוב ממילא בתיק קופ"ח שהוא פתוח ונגיש לשלטונות הצבא מתוקף חתימתך על ויתור סודיות רפואית. את הקביעה עם תגוייסי או לא, תקבע ועדה במקרפ"ר לאחר שיוצג בפניה כל החומר הרפואי. כעקרון. אם מחלתך אינה מוגדרת כרונית (עוד אין לה שם
) ואם מדובר בהתקפים חולפים שהם ניתנים להרגעה בתרופות, אין כל מניעה להתנדבות שכן לא מדובר חס וחלילה בדימומים בבטן, או בחנק, או בחיידק מדבק. בסה"כ מדובר בהתקפי כאבים שניתן לתת עליהם ג' ומנוחה בבית. * נשמע לי שאת לא מרוצה מהמצב/הטיפול הקיים במחלתך. סלחי לי עם אני אומר את הדברים(ואין שום כוונה לפגוע/לחדור לפרטיות!!!) אבל... הייתי ממליץ ובלי כל קשר להתנדבות, לקבל חוו"ד מרופא מומחה בעל שם (פרופסור/מנהל מחלקה) באשר לבעייתך שנשמעת כמו חידה מיסטית לא מוצלחת במיוחד
בהתייעצות עימו, שאלי אותו האם לדעתו יש מניעה לגייס אותך לצה"ל. מנסיוני הרב אני יכול לומר שבמקרים מסויימים ומבלי להשמיץ אף רופא כשמשלמים לביקור פרטי, היחס, התשובות, והפתרונות למחלה, נראים אחרת... העיקר הבריאות

סיונתו

New member
אזהו...

אצל רופא מומחה בעל שם הייתי (3 ראשי מחלקות...לא אחד...) אף אחד עדיין לא ממש יודע מה יש לי... אני בספק אם הם ידעו. זה לא ממש מחלה זה יותר היתה בעיה שבעקבות הבעיה נוצרו עוד בעיות (שגם אותם בדקו) ולא... אין לזה שם... כי מסתבר שאני הבנאדם היחיד בעולם עם הבעיה הזאת (בנתיים...
) נכון כיף לי?... ולא חשבתי להסתיר... השאלה בעיקרון זה אם ישאלו אותי הכל שוב כי נוספו עוד בעיות מאז הוועדה הרפואית האחרונה... הרופא שבדק אותי באחד מהצוים היה ראש מחלקה...
עוד 33יום יש לי יומולדת
18

tty2

New member
אושר גדול!

להיות יחידה ומיוחדת זה תמיד טוב! אני לא חושב שישאלו אותך שוב מה הבעיות כי אני מניח עפ"י סיפורך שאת הועדות כבר עברת. בכל מקרה, אם לדעת רופאייך יש בשינויים האלו מספיק, בכדי להפוך החלטה או לשנות אותה, אז רצוי לעדכן בשינויים את הצבא. אם לדעת רופאייך זה לא משנה, אז תשאירי את זה כך.

למעלה