אני לא יודעת למי לפנות

hold yourself

New member
אני לא יודעת למי לפנות

אני ממש לבד. אני חיילת בודדה (לא עולה חדשה- פשוט לא גרה עם ההורים. מגיל 17) ושוכרת דירה קרוב לחודשיים. קשה גם ככה לבד, בנוסף לתשלום השכ"ד והוצאות הדירה. אני גרה עם שותפה שמצאתי באינ', קשה לי גם איתה. בא לי לעוף משם כל כך, לפעמים.. מגיע לי פטור מארנונה מהיותי חיילת בודדה- בתנאי שהחוזה הוא ביננו (אני והשותפה) לבין בעל הדירה. היא לא מוכנה. החוזה הוא בינה לבינו ולי יש חוזה מולה. כל כך הרבה זמן אני מנסה להגיע לעירייה כדי לסדר את העיניין ועד שהגעתי לשם (אני בבסיס סגור) הם אומרים לי את זה. הארנונה היא עוד 200 ש"ח, בשבילי זה המון. המשכורת הצבאית בקושי מכסה משהו, היא מכסה בעיקר את המינוס, שגדל כל הזמן. אני במיוחדת עכשיו, חודש בבית. אין לי כלום בחינם כמו שיש לי כשאני בבסיס וקשה לי נורא. אני כבר לא יודעת מה לעשות..היא ממש מתעקשת שהחוזה יהייה בינה לבינו ואני סתם אשלם עד השחרור את הארנונה. אני ממש נשברת כי עוד כסף ועוד כסף יוצא על הדירה הזאת וכלום לא נשאר בשבילי. אין לי בגדים, אין לי נעליים, ואוכל אני ממש בקושי קונה. אין לי ברירה אלא לשכור דירה, בגלל תיק פתוח במצ"ח (שלא נסגר כבר קרוב לחצי שנה) ששולל ממני זכויות הלנה (קיבוץ, דירת אל"ח..) קשה לי מאד ואין מה לדבר עם הקצינת ת"ש.. מה עושים כשלבד? הלוואי וההורים שלי פשוט יכלו לחבק אותי ולעזור לי במה שצריך.. הלוואי והיה נורמלי.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
להיות לבד

נשמע שהלבד והבדידות מקשים עליך את השירות הצבאי, מתמודדת גם עם בעיות כלכליות לא פשוטות, לא רואה אור בקצה המנהרה. יקרה, כפי שכתבת, קשה להתמודד כשאת לבד. חושבים שאולי כדאי לך לשוחח עם מפקדיך, לבקש הקלות, לבקש פגישה עם קצינת ת"ש, ואולי גם אם קב"ן, להסביר לו את מצבך. יש באפשרותך לפנות גם לקצין קבילות חיילים, אולי פשוט לספר לו שבמצב שאליו נקלעת את לא מסוגלת להיות במיטבך ולתרום למדינה את מה שמצפים ממך, לבקש את התערבותו כדי שיקלו עליך. תנסי אולי לפנות גם אל קצין העיר במקום מגוריך, לבקש את עזרתו, זהו אחד מתפקידיו לסייע לחיילים בודדים הנמצאים במצוקה. מקווים שדברים יסתדרו בשבילך בהקדם, תמשיכי לשתף, לספר מה קורה אתך.

למעלה