אני לא יודעת מה יש לי

אני לא יודעת מה יש לי ../images/Emo4.gif../images/Emo7.gif

יש לי התקפי חולשה נוראיים. זאת לא חולשה כללית רגילה. מה שיש לי נראה די מדאיג. אני מתעוררת בבוקר כמו שור, עם אנרגיות של לכבוש את העולם, ואז אוכלת (טורפת יותר נכון) משהו (מתוק בדר"כ- כגון תה עם לחם וחלבה או לחם ודבש) ופתאום אני מרגישה כזאת נפילה של אנרגיה. ממש התמוטטות. עם כל העייפות של הלופוס שהיתה לי אי פעם זה לא מתקרב לסוג הזה של העייפות. אני פתאום לא מסוגלת להרים כוס, או עתון. אני לא מסוגלת לשבת (רק להמרח כמו סחבה על הספה) והלב דופק לי כמו משוגע. (לחץ הדם שלי תקין. אני כל הזמן בודקת). זה ממש מבהיל אותי. אני דואגת שיש לי סוכרת הריונית או משהו כזה. כל הסיפור הזה הוא חדש לגמרי. זה התחיל סכ"ה לפני כשבוע. עשיתי בדיקת סוכר (נקרא העמסה של 50 ג"ר סוכר ואז לוקחים דם, די מגעיל...) והתשובה יצאה גבולית. משהו יודע על קשר בין לופוס לבין סוכרת? משהי שהיתה בהריון יודעת על מה אני מדברת? אני מדגישה - זאת לא חולשה רגילה של המוגלובין נמוך (שאגב, אצלי הוא לא כ"כ נמוך יש לי 11.5) ולא חולשה רגילה של הריון או של לופוס. זה ממש מפיל אותי. בשבוע הבא ביום רביעי יש לי בדיקת סוכר נוספת שתקבע אם יש לי יותר מדי סוכר (העמסת 100 ג"ר סוכר.
) רק זה מה שחסר לי עכשיו. עד עכשיו הכל התנהל כשורה. אם למשהו יש אנםורמציה בעניין שישלח מסר, או שיכתוב כאן.

עוד דבר

במשך כל חיי כשאכלתי משהו מתוק אז התגובה של הגוף היתה הפוכה לגמרי. זה היה ממריץ אותי למשך כמה שעות טובות.

עדית יקירה, למי את מחכה?????

עדית למה את מחכה לשבוע הבא? ולמה לחכות רק לבדיקת הסכרת? למה את לא ניגשת, או לפחות מטלפנת לרופא שאת אצלו במעקב של ההריון? כולנו רוצים שתשמרי על עצמך כראוי. אז בבקשה.... שתרגישי הרבה הרבה יותר טוב

כוכי, איזה כיף שאת פה!!!!!!

הרופא שלי בחו"ל דווקא עכשיו. והמחליף שלו הוא זה שאמר לי לעשות בדיקה חוזרת. קבעתי תור לבדיקה הזאת אתמול ואי אפשר מוקדם יותר כי צריך לפני כן לאכול 3 ימים רצופים הרבה. אין לי הרבה מה לעשות חוץ מלחכות לבדיקה ולתוצאות שלה ולנסות להיות אופטימית. (שאר בדיקות הדם שלי שנלקחו השבוע ממש מצוינות. אפילו יותר טובות מלפני ההריון.) כמה טוב לשמוע את קולך מדי פעם כאן. גם אני מקווה בשבילך שהטיפול שעברת יחזיק מעמד לאורך זמן. תרגישי טוב ושבת שלום.

ל3

New member
עידיותש´

אולי העייפות זה סימן אזהרה שאת צריכה להוריד הילוך ולנוח קצת יותר? עידיתוש´ , נסי לא לדאוג הרבה לפחות עד אחרי הבדיקה . תאכלי טוב ותנוחי הרבה. האמיני לי אני מבינה מה את חשה. יש ימים שגם אני אני בקושי מצליחה להקים את עצמי מהכיסא וכל מה שאני רוצה זה לישון ולישון . אני כמו כוכי ממליצה לא לדחות דברים. אולי כדאי להתייעץ עם רופא מחליף? תרגישי טוב יקירה, אנחנו פה איתך תמיד
נ.ב האם עשו לך בדיקת ברזל וויטמינים? אצלי ההמוגלובין לא כל כך נמוך- 11.4 אבל הברזל עצמו( פריטין) נמוך וזה יכול לצור חולשה

טגורי

New member
היי עדית

כדאי באמת בבוקר יום א' להתקשר לרופא המטפל (בלופוס) והוא יוכל לתת לך תשובה מדוייקת. מקווה שהכל יסתדר.

gaia20

New member
הי עידית

במעט המידע שיש לי על סוכרת (אחותי חולה בזה), אני יודעת שברגע שאוכלים משו מתוק והסוכר קופץ אז מרגישים בדיוק ההפך ממה שאת מתארת המצב הזה נקרא היפר וההרגשה היא בדיוק כמו שמו, הרגשה של "היי"... עודף מרץ, התנהגות מוזרה, צחקוקים בלי שליטה... אבל, כמו שהסוכר עולה בבום הוא גם יורד בבום, ואולי זה מה שקורה לך, כי ברגע שהסוכר יורד מהר מאוד (וזה קורה אחרי עליה חדה), יש באמת חולשה נוראית, קשה לעמוד ולהחזיק דברים שמצריכים טיפה מאמץ וזה אפילו יכול להגיע עד מצב של חוסר הכרה בעיניים פתוחות (תיארתי לך מצב שקרה לאחותי). עידית יקירתי, אני מאוד דואגת לך גם ככה מצב של לופוס הוא מצב שיכול להיות רגיש, ואת עוד נושאת בביטנך אוצר יקר מאוד....אני מבקשת ממך לנסות להתקשר בבוקר יום ראשון לקופת חולים, לברר מיהו הרופא שיכול לקבל אותך. בבקשה, תעשי את זה, ומיד אחר כך לא לשכוח לעדכן אותנו במצב. תרגישי טוב,

תודה לכם ../images/Emo140.gif ואכן החלטתי לשמוע

בעצתכם וביום א' אלך, בע"ה, לרופא. מה שגאיה מתארת די דומה להרגשה הזאת (לא חוסר הכרה, שלא נדע, אבל חולשה איומה). אעדכן ברגע שאדע קצת יותר. ושוב תודה

lupland

New member
מ...מ...

היי עדית. טוב.הריון זה לא הצד החזק שלי... מחזק את ידייך ומחכה יחד עם כולם לשמוע. שבת שלום שתהייה לך אסף

נועה בת

New member
../images/Emo95.gifהיי עידית

קשר ישיר בין לופוס לסכרת אין , אבל קשר עקיף בהחלט יש אם לוקחים פרגניזון או סוג אחר קורטיזונים / סטרואידים . הקורטיזונים גורמים לעלייה בסוכר, ולכן מקפידים על בדיקת סוכר קובעה כדי להמנע ממצב של סכרת הריונית , שההמשך שלה הינו רעלת הריון , כמו שבטוח את יודעת . בקיצור - אם את לוקחת עכשיו קורטיזונים אז בשביל מה בכלל לעשות העמסת סוכר של 50 ? בדכ ישר עוברים ל-100 . אותה בדיקה רק מגעילה יותר ותביאי הרבה הרבה לימונים ... בהצלחה !!!!!!

סניורה

New member
../images/Emo24.gifעידית יקירתי

אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב. כולנו מחזיקים לך אצבעות. אז תתעודדי יהיה בסדר קרן

למעלה