אני לא יודעת מה לעשות,אני אבודה...

Eyes and soul

New member
אני לא יודעת מה לעשות,אני אבודה...

שלום. אני נמצאת בצבא כבר קרוב לחצי שנה.אני משרתת קרוב לבית ויוצאת יומיות.נשמע טוב ויפה...אבל לי לא. מאז שהתגייסתי ירד לי המצברוח וניהייתי אדם אחר לחלוטין.היו פעמים שנכנסתי למין דיכאון,אבל זה זה קצת עבר,נחלש.אבל עכשיו זה חזר בגדול.כבר כחודש אני נמצאת במצב איום ונורא.אני רק בוכה כל היום,מהרגע שבו אני קמה עד שאני מגיעה לצבא,ואז מהרגע שאני חוזרת הביתה עד שאני הולכת לישון.וככה כל יום.בצבא אני לא מסוגלת לבכות,אני לא אחת שיכולה לבכות מול אנשים,אז אני נמצאת בצבא כמו זומבי,מרגישה רע,לא מסוגלת לחשוב על כלום,לא מתפקדת,דבר שמן הסתם גם מאוד פוגע בתפקיד שלי.חשבתי שזה יעבור,אבל זה לא עובר והחיים שלי הם פשוט גהנום.גם כשאני בחופש,גם בסופ"ש,המצב לא משתנה.אני רק בוכה כל היום וסובלת.אני מתוסכלת,אבודה,עצובה,עצבנית,לא מתפקדת,הרוסה,שבורה,תשושה.אני לא יכולה ככה יותר!החיים שלי כבר לא חיים,הם עינוי!בנוסף לכך,אני גם פוגעת בזה באנשים שקרובים אלי,ההורים,החבר,שרק רוצים לעזור לי ולא יודעים איך.הם סובלים מאוד לראות אותי ככה.ואני סובלת עוד יותר.תמיד פחדתי לפנות לקב"ן ובכלל להגיד מה קורה לי למישהו בצבא.אבל נשברתי.לא יכולתי יותר.פניתי למפקדת שלי וסיפרתי לה מה מצבי.היא נראתה מאוד מבינה והכל,אבל בתכלס היא לא הצליחה להבין את מה שעובר עלי,כי גם לי היה קצת קשה להסביר את זה במילים,כי זאת ההרגשה הכללית שלי.היא חושבת שהמצב שלי סביר וניתן לתקן אותו.אבל אני יודעת שלא.אני כבר ניסתי הכל.באמת.ניסיתי לחשוב חיובי,לבוא לצבא בגישה טובה,לחשוב שהתנאים שלי לא רעים בכלל,לחשוב שאני מסוגלת לעבור את זה ולהתמודד עם זה.אבל זה פשוט לא עוזר,כל זה לא עוזר,אני לא מצליחה.אז החלטתי לפנות לקב"ן.המפקדת שלי צריכה לרשום חוו"ד עלי.אני יודעת שהיא לא תרשום דברים שלילים שיגרמו לקב"ן להבין שאני באמת בבעיה ובמצוקה,כי היא לא רואה את זה ככה.בקיצור,אני נואשת.עוברות לי כל מיני מחשבות נוראיות בראש.הגעתי למצב ממש נורא.מצב שלא חשבתי לעולם שאני אגיע אליו.מחשבות אובדניות.אני רואה רק פתרון אחד למצב שלי-לצאת מהצבא.אני יודעת שזה מה שיעזור לי,יציל אותי,אני פשוט לא מסוגלת יותר,ואני לא אשרוד ככה שנתיים.אני פשוט בדיכאון עמוק.לא מסוגלת לעשות כלום,רק לבכות.החלטתי לפנות אליכם בתקווה שתאירו את דרכי קצת.מה אתם חושבים?הקב"ן יכול לשחרר אותי?הוא יכול לעזור לי?אני מאוד סקפטית בעיניין.קשה לי להאמין שהקב"ן יוכל להבין בדיוק את המצב שלי. תודה מראש.
 

ShiranAway2

New member
היי,

חשוב שתביני כי הצבא הוא רק שלב בחיים והוא מסתיים. השאלה מה גורם לך להרגיש ככה, האם את לא מסתדרת עם האנשים? המפקדים? או שמא את מרגישה ככה בגלל נושאים שאינם קשורים למערכת הצבאית. גם אם המפקדת שלך כותבת עלייך חוו"ד "טוב" אין זה אומר שהקב"ן לא מתייחס לדברייך, הרי הוא לא מצפה שתשפכי הכל בפני המפקדת שלך, כך שאין היא חייבת לדעת מה עובר עלייך. במידה והקב"ן יחליט כי באמת אינך מסוגלת להישאר במערכת הצבאית, הוא יתן המלצה, תקבע לך ועדה רפואית בה יחליטו על פרופיל 21 ויציאה מהצבא. האם הצבא הוא הגורם אשר מייאש אותך כל כך? את נשמעת במצוקה גדולה, אני מציעה לך לפנות לקב"ן\מומחה אשר יעזור לך לטפל בעצמך. בברכה,
 

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
לספר, לפרוק...

יקירה, אנחנו שומעים כמה המסגרת הצבאית מקשה עליך, וכמה זה מבלבל, לא להבין בדיוק מה עובר עליך.... ועולות השאלות, איך את יכולה להתמודד? איך את יכולה המשיך הלאה בשירות? ואולי, אפשר בפגישה עם הקב"ן פשוט לספר... לתאר כמה קשה לך, לספר על התחושות המעיקות, לשתף בקשיים, ועד אז - את מוזמנת לשתף פה, להוציא חלק מהדיכאון הזה שעוטף אותך, לנסות להיות קצת פחות לבד עם כל מה שאת מרגישה
 

Ricca1

New member
תשובה

נחמד מאוד שהמפקדת שלך חושבת שהמצב שלי סביר וניתן לתקן אותו, רק חבל שהיא לא אשת מקצוע ושאדרגות מפלסטיק על הכתף לא עושה אותה לחכמה יותר, או מבינה יותר. זאת ממש חוצפ מצידה לייעץ לך על דברים שאין לה מושג לגביהם. לא כל בן אדם מתאים לשירות בצבא נקודה. לא משנה כמה ינסו לשכנע אותו, או להפחיד אותו, יש אנשים שפשוט לא בנויים לזה. העניין של החוות דעת שלה לקבן זה רק עניין רשמי וזה לא משנה הרבה, הקבן יכול לשחרר אותך (או להפנות אותך הלאה לפסיכיאטר שישחרר, כי לא כל קבן הוא פסיכיאטר) והוא לא צריך להבין את המצב שלך, הוא רק צריך לראות שאת לא מתפקדת- ואז את לא מועילה לצבא ואז את משוחררת. התפקיד של הקבן הוא לדלל את מי שלא מתפקד ולא מועיל, הוא לא חבר שלך והוא לא ינסה לעזור לך כי זה לא פסיכולוג, האינטרס שלו הוא לעזור לצבא. לא שווה לשרת אם את פוגעת בבריאות הנפשית שלך, את זה אף אחד לא יחזיר לך אחר כך, לא המפקדת ולא הקבן.
 

disturbed fairy

New member
../images/Emo2.gif מהההה ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

"התפקיד של הקבן הוא לדלל את מי שלא מתפקד ולא מועיל, הוא לא חבר שלך והוא לא ינסה לעזור לך כי זה לא פסיכולוג, האינטרס שלו הוא לעזור לצבא." סליחה, כן? אבל מזה השטויות האלה. קב"ן הוא לא סתם חייל שיצא לקורס קצינים ושמו אותו בתפקיד קצין מיון, קב"ן הוא מישהו שעשה תואר בעו"ס או בפסיכולוגיה. הוא פסיכולוג לכל דבר. נקודה. זה מה שעצוב שחיילים לא יודעים את זה, קב"ו לא נועד בשביל לתת לך פרופיל 21. ושלום. והוא כן אמור או אמרוה, להבין את המצב שלה, ולנסות לעזור, שיחרור הוא עצד אחרון של ממש. מי שמשתחרר הוא מי שלא רוצה לנסות להשאר, והקב"ן לא יחזיק אותו בכוח. אבל הקב"נית אמרה לי בפירוש, שאלא אם החייל ממש מסוכן לעצמו או לסביבה שלו. לא משחררים בכוח, וזה נתון אך ורק לשיקול החייל/ת. יש אחלה קב"נים בצבא. חבל לזלזל מראש. אני מדברת מניסיון, קודם לנסות ולדבר, במקרה הכי גרוע ה21, לא בורח.
 
למעלה