אני לא יודעת מה לעשות

ילדונט

New member
אני לא יודעת מה לעשות ../images/Emo12.gif

שחר ישנה, במיטה שלה, כבר שעה (לפני זה ישנה שעה על הידיים שלי). אני לא יודעת להתמודד עם הסיטואציה הזו במשך היום. יש ערימות כביסה (מלוכלכת ונקיה). יש כיור עמוס. הבית במהפיכה. יש חזה עוף שמחכה שיכינו אותו. ואני יושבת כאן כבר שעה, פוחדת להתחיל משהו, כי בטוחה שאוטוטו שחר מתעוררת. אבל היא לא. אגב, מישהי יודעת אם במוצאי יום השואה עושים משלוחי אוכל?

Joy107

New member
איך אני מבינה אותך....

גם אצלנו הבית נראה כמו אחרי התקפת טילים, איך שאגיע הביתה - אמבטיה למור, ציצי ולישון ורק המחשבה על מה צריך אחר כך מעכבת אותי כאן אצל ההורים עוד קצת... אוף איזה עצלנות! ולחשוב שעוד שבועיים אני חוזרת לעבודה במשמרות!! איך עושים את זה?? בקשר למשלוחים, כן, נראה לי שעושים.. טוב יאללה הגזמתי, אני הולכת הביתה לילה טוב

אביטלתל

New member
עצה שקיבלתי מאמא מנוסה

מנוסה קצת יותר ממני.. בחודש...
לחלק את הכל לחלקים קטנים ולצאת לדרך למשל - כביסה וכיור עמוס זה משימות שנראות גדולות אבל לרוב אפשר לסיים אותן תוך רבע שעה מהפיכת הבית... המממ... טוב פה אין לי זכות דיבור
אז אולי לחלק לפי מה שחשוב ומה שחשוב פחות חזה עוף - נשמע טעים ושווה

../images/Emo24.gif היי ילדונט, ....

חזרתי לעבודה בשבוע שעבר. היום היה לי יום- חופשי ותיכננתי להסתער על הבית. בפסח לא עשיתי כלום!!! אבל כלום בנושא ניקיון,אז החלטתי היום. בקיצור תכננתי, לא ישנתי בלילה בכלל. קמתי מעולפת!!! ניבו"ש עוד אוכל בלילה ב2-3 ואני מתקשה להירדם אחרי זה, שוכבת וסופרת כבשים. בקיצור, הבית עדיין ממשיך להראות גי"פה וזה בית מאוד גדול של 2 קומות. בקיצור, קשה, קשה!!! לעשות משהוא כשהקטנים איתנו בבית. נראה לי שעד שלא יצא למסגרת מחוץ לבית, אני יכולה להמשיך ולתכנן, ולקרצף כמו שפעם הייתי עושה. בינתיים "מכבה שריפות" מרוקנת פחים, מנקה כיורים, כלים- סניטרים וזהו, שטיפה קלילה...מה זה מבינה אותך
הלוואי והיתה לי עוזרת והיתי בורחת עם ניבו"ש לטייל ומשאירה לה את כל המבול.. אה ושכחתי הררי- כביסות שאני בכל יום עסוקה בקיפולן.

היי גוי! גם אני עובדת...

במשמרות, ואני מה זה מסטולה, היות ואני עדיין קמה בלילות, לניבו"ש בן 3 וחצי חודשים.

yaelia

New member
מכירה את זה...

אני עושה כל פעם סדר קטן במקום אחד. פעם כביסה. פעם כלים. פעם מנקה אמבטיה. ניקיון גדול זה רק כשש. יכול להיות עם הלל... או יותר נכון, אני עם הלל והוא מנקה. ומשלוחי אוכל בטוח יש. עכשיו עשית לי חשק לשניצל.
(זה במקום אייקון של עוף)

ציף שלי

New member
מכירה את ההרגשה!

אני חזרתי לא מזמן מהלימודים אחרי שעבדתי עד הצהריים ולמזלי יום שני זה יום הסבתא - אמא שלי שומרת על ישי עד 19:15 שאני מגיעה מהלימודים ולכן - הבית נקי, הכביסה תלויה על החבל, אין כלים... בקשר למשלוחים - בתאבון!

../images/Emo13.gifמכירה

אצלי זה עם השינה בלילה,עד שאני מגיעה למסקנה שלהב ישן עמוק,ולא הולך להתעורר איך שאני נרדמת,מחליטה ללכת לישון,ואיך שאני נרדמת הוא מתעורר

wieci

New member
פשוט אל תעשי כלום ../images/Emo3.gif

הכביסה והכיור לא יברחו לשום מקום (לפחות אצלי הם לא בורחים או נעלמים...) הייתי מכינה רק את החזה עוף כי זה לא דורש הרבה הכנה, ואם את רעבה אז בתיאבון. אני בזמן האחרון מצאתי את עצמי עושה דברים עם כפפות חד פעמיות כדי שאם ניצן תתעורר הידיים שלי יהיה יחסית נקיות ובלי ריחות של שום/בצל ושאר ירקות...

odeia

New member
ואם היא תתעורר, אז תפסיקי את מה שאת

עושה ותיגשי אליה. זה הזמן הכי טוב שלי לעשיה ביתית, שאר הזמן אני במחשב.

sipor

New member
תשמעי ילדונט עצות מזקנונת...

אז ככה.. כביסה עושים ולא חייבים לקפל. משאירים בסל כביסה, במילא הבגדים של הקטנה נחטפים כאילו לא היו שם מעולם, אז בשביל מה לכבס? תקני 2 קערות גדולות ויפות ושימי באחת את הדברים הלבנים שלה ובאחת את הצבעונים והניחי בתוך הארון... אותו דברים אני עושה עם הלבנים שלנו בתוך הארון יש 2 קעריות יפות לכל אחד, ואופס שולפים.. מה זה באמת חשוב את התחתונים מקופלות.. אם יש מייבש אז לא להסס להכניס פנימה.. ואז כל העבודה של הכביסה זה בערך 3-5 דקות גג... כלים- אין לי עצות.. רק לא לצבור, כי זה הבאסה הכי גדולה.. ואם צוברים עושים חמדלך.. לבעלך ומבקשים את עזרתו.. אם אפשר! מהפיכה בבית.. נו טוב.. אני כבר התייאשתי מזמן בשביל זה יש מנקה ובזמן שהיא איננה.. אז קצת לטאטא.. וזהו.. רק אם יש זמן מסדרים , מה יקרה, את מצפה לאורחים ?!!! ודעתי האישית,, אם ממש לא בא לך.. אז תתכרבלי עם שחר במיטה תנשקי ותחבקי ולכי לנוח.. עבדת מספיק קשה היום, אני בטוחה שזה שווה הרבה יותר.. מחר יום חדש! וכמו שאומרים, למה לעשות היום מה שאפשר לדחות למחר...

ילדונט

New member
האמת?

דווקא היו לנו אורחים מאד נכבדים היום. צפונית לחוצה ושקד הקטנטן שלה
החבאתי את כל הבלגן בחדר של שחר ובחדר שלנו. אני בד"כ לא מנקה ומסדרת, בעלי עושה את זה (בעיקר כלים). אבל פתאום שחר ישנה (עדיין ישנה, רק התעוררה לכמה דקות לינוק), ולא היה לי שום דבר חשוב לעשות, אז חשבתי לנקות/לסדר קצת. במקום, הלכתי להתקלח.

sipor

New member
../images/Emo3.gif

מצחיקה אחת.. על הפתרון הזה לא חשבתי.. ולהתקלח זה חשוב - הכי חשוב

אני אציע לך מה שעובד אצלי:

לבנות סדר עדיפויות.
להתחיל מהכביסה. לשים כביסה במכונה (כולל להפריד אותה) ולהפעיל - אמור לקחת לא יותר מחמש דקות. המכונה תעבוד לפחות שעה וחצי ואז תתלי או תייבשי אותה במייבש.
הבית במהפכה - להתחיל לסדר את מה שדחוף. למשל - הסלון ופינת האוכל, אם אתם מצפים לאורחים. חדרי השינה פחות דחופים מאחר ולא מבלים בהם הרבה זמן.
להתחיל לקפל כביסה. כמה שמספיקים.
חזה העוף - במידה והוא מופשר, יש המון דברים שאפשר לעשות עם חזה עוף ולא לוקחים הרבה זמן. אם את צריכה מתכונים, בפורום מתכונים מס' 75 יש המון רעיונות טובים
.
כיור עמוס - במה הוא עמוס
אם בכוסות של שתיה חמה, תתחילי להדיח אותן, תנגבי ותכניסי לארון. תדיחי את הכלים בנגלות וכך לא יהיה מצב שאת צריכה להפסיק באמצע ולרוץ. בלי להרגיש, נראה לי שעברה שעה וחצי של פעילויות בבית וצריך לפנות את הכביסה במכונה ... אצלי השיטה הזאת עבדה יפה מאוד כשהייתי בחופשת לידה בבית. ולזה צריך להוסיף זמן גלישה בפורומים
טלפונים, טלוויזיה ו... כמעט שכחתי - את נועלה
.

אפרת12

New member
אוי, את כל כך מזכירה לי אותי...

אני זוכרת את עצמי יושבת ככה שעה על קצה הכורסא ואומרת לעצמי - תעשי משהו
הוא ישן, ועצמי עונה - אבל ברגע שאני אתחיל הוא יתעורר... ככה שעה. יעבור לך. אח"כ תתרגלי את העשיה השולבת בהשגחה עליה. אז עכשיו תנוחי לך.

ילדונט

New member
אז היום הסקתי מסקנות מאתמול

ושטפתי חלק מהכלים. ואז היא התעוררה וקראה לי בקולי קולות. הפרוייקט הבא: לקפל כביסה.

למעלה