אני לא יודעת מה לעשות!!!

אני לא יודעת מה לעשות!!!

כרגע אני עובדת בעבודה מועדפת (אני עובדת שם פחות מחודש) וזה ממש מתסכל אותי להרוויח 20 ש"ח לשעה. מצד אחד אני שומעת על מלא סיפורי הצלחה של אנשים שעושים מלא כסף בעבודות בחו"ל אבל מצד שני אני שומעת על מלא אנשים שרימו אותם ועל כאלה שעבדו לא חוקי ותפסו אותם. בכל החברות שביררתי חוקיות העובד נראית לי מפוקפקת (יש חברה שהציעה לעבוד עם ויזת b1 ויש חברה שהציעה לטוס לארה"ב עם ויזת תייר וכשאני שם הם ישנו את הסטטוס לויזת עבודה, יש חברות שהציעו לנסוע עם ויזת סטודנט אבל הרוב עובדים עם ויזת תייר) ובאנגליה אין מצב לעבוד באופן חוקי (אין לי דרכון אירופאי). אני לא יודעת אם לקחת את הסיכון ולעבוד בחו"ל (סביר להניח שלא חוקי ואף אחד לא מבטיח לי שאני ארוויח יותר ממה שאני עושה בארץ) או לעבוד בשתי עבודות בארץ ואיכשהו להתקרב ללהרוויח 5000 בחודש. מה דעתכם?

בשורה התחתונה זו החלטה שלך

לפי מה שמתאים לאורך החיים שלך אבל, בכל הנוגע לחברות ששולחות אותך לחול: 1. את חייבת להיות בעלת יכולת מכירה מעולה - לא קל למכור בעגלות 2. לעבוד רק עם חברה שמוציאה לך ויזת עבודה מהארץ - עבודה עם כל ויזה אחרת היא לא חוקית. כל מי שמבטיח לך שתקבלי את הויזה רק אחרי שתכנסי למדינה משקר! במידה ותופסים אותך (וחברות נוטות להלשין אחת על השנייה) את צפוייה לגירוש, את כנראה לא תוכלי לחזור לאותה מדינה ואת עלולה גם לזכות בזמן בכלא ובקיצור, חבל לקחת את הסיכון. 3. הסכומים משתנים בהתאם למוצר שאת מוכרת ולמקום שאת גרה בו. דמי מחייה בחול שונים מאלו שבארץ ולעיתים קרובות השכר הגבוה מתקזז עם דמי המחייה הגבוהים לכן שווה לבדוק טוב טוב לפני שהולכים לעבוד. 4. יש עבודות נוספות שמשלבות חול - ביטחון אל על ודיילות אוויר בהן המשכורת יותר טובה. עבודה מועדפת מראש היא עבודה במשכורת מינימום והיא בדרכ לא מתגמלת, אפשר בארץ לעבוד בלא מעט מקומות ולעשות הרבה מעבר למינימום ככה שלא צריך לרוץ רחוק.

למעלה