אני לא יודעת מה לעשות

נוגה 4

New member
אני לא יודעת מה לעשות

עברתי התעללות במשך כמעט 20 שנה ובזמן האחרון אני מרגישה לא טוב. אני מרגישה כל הזמן שבא לי להתעלף ואני לא יודעת איך למנוע את זה.

לב אם

New member
נוגה יקרה

את לא לבד. ננסה לעזור לך כמיטב יכולתנו. לא הבנתי ממכתבך אם את עדיין עוברת התעללות, או שהיום את נזכרת בדברים שקרו? בכל אופן אני מציעה לך מאד להתקשר לטלפון 1202 או לאחד מקוי המצוקה האחרים (מופיע בטגליינס) ולהתייעץ. אם את עדיין עוברת התעללות, ולא יודעת איך למנוע - הדרך הטובה ביותר היא לגשת למשטרה ולהתלונן. אם יש מישהו בסביבתך שאת בוטחת בו ומאמינה בו - כדאי לך מאד לספר לו על מה שאת עוברת, ולהיעזר בו כך שיתמוך בך בתהליך.

נוגה 4

New member
לב אם

ההתעללות לא נמשכת עכשיו. היא נפסקה. ולגבי לבטוח במישהו אני לא בוטחת באף אחד מעניין למה. אולי אפנה לקו סיוע. לא בטוחה.

לב אם

New member
נוגה

אם ההתעללות כבר לא נמשכת אז באמת תקחי את הזמן לחשוב מה ואיך טוב לך. כדאי שתשאלי את עצמך למה את לא מרגישה טוב בזמן האחרון - אני מבינה שאת מקשרת את התחושות לדברים שעולים בך כתוצאה ממה שעברת, ולכן כדאי אולי לנסות לחשוב למה. כתבת שאת לא בוטחת באף אחד. אני חושבת שאחד הנזקים הגדולים שגורמים המתעללים לנפש הקורבן הוא באובדן היכולת לבטוח באנשים אחרים בתמימות. מה שלא תהיה, תמיד באיזשהו מקום נותר החשש. חלק מהריפוי העצמי הוא הלמידה שוב לבטוח ושוב לפתח יחסים חמים עם אנשים סביבנו. אם את מרגישה שאת יכולה להתחיל לשתף - אנא נסי לשתף מעט יותר, במה שקרה לך, מה קרה עם האנשים סביבך שאת נותרת כל כך בודדה בלי מישהו אחד לבטוח בו, מה קורה לך היום ומתי מתעוררות בך התחושות הרעות. ודבר אחרון - קצת כואב אבל אני חשה מוכרחה להגיד אותו ואתך הסליחה: לעתים קרובות המתעללים בילדים, ממשיכים עוד ועוד, לאחר שהם מרפים מקורבן אחד הם מוצאים את הבא אחריו. האם יתכן שמי שהתעלל בך מצא עכשיו מישהו אחר להתעלל בו? האם יש בך כוחות להציל את הילדים מלעבור את מה שאת עברת? אנא סלחי בי אם אני דוחקת בך מדי - אך מי כמוך יודע כמה זה חשוב.

0 אור 0

New member
הרגשה לא טובה

נוגה, האם ההרגשה הלא טובה שלך קשורה להתעללות? האם את רוצה לבחון את זה לעומק ומרגישה בשלה לכך? אולי את מרגישה שבשלב הזה מתאים לך יותר רק לטפל בתחושה הרעה? בנוסף להצעה להתקשר לקוי היעוץ, אני מצרפת לך המלצה לפנות לרפואה משלימה - ישנם סוגי טיפול רבים שאחד מהם ודאי יתאים לך, בעזרתם יתאפשר לך להשתחרר ממועקות ולהגיע למצב מאוזן / בריא יותר.

למעלה