אני לא יודע אם זה המקום

ddd999

New member
אני לא יודע אם זה המקום

זה פורום שמתעסק בפילוסופיה = שכל, והבעיה שלי היא בתחום האינטואיציה = חוויה, אבל כיוון שהכיוון הנפשי שלי הוא פתרונות שכליים אני אכתוב פה ומקווה להעזר. יש לי בעיה שלהרבה אנשים הייתה יכולה להיות ברכה גדולה, יש לי יכולת לחוש אנשים אחרים, אני יכול להרגיש אותם, לחוות אותם, להבין אותם הרבה הרבה מעבר למה שמישהו יבין אותם אי פעם, אני יכול לחוות גם דומם, לחוות לדוגמא עץ, לחוש איך זה להיות נטוע בקרקע, איך זה להרגיש את הגשם והרוח. הבעיה היא שאני לא יודע להפסיק את זה, יש הרבה מאוד אנשים שכואב להרגיש את הנפש שלהם, שזה מלכלך את הנפש שלי לבוא איתם במגע, ואני לא מצליח לכבות את העין הפנימית הזו, לעצום אותה. זה גורם לי להרתע ממגע עם בני אדם, אני מפחד להרגיש אותם, יש אנשים שאני מתחמק מהם, לא כי הם עשו לי משהו , אלא כי לחוש אותם זה כואב. הייתה לי חברה (אני מצטער, מה שאני כותב עכשיו הולך להיות קצת אירוטי, זה באמת מציק לי, אבל מי שרוצה מוזמן לדלג לסוף הפיסקה הנוכחית...) ולרוב היכולת לחוש אותה הייתה ברכה כי הבנתי אותה מעבר לכל דמיון, וגם במיטה זה היה ככה הייתי יכול להרגיש בדיוק, איך היא מרגישה בכל תנועה שלי, הייתי מרגיש את הזרמים שעוברים בה כשאני נוגע בה. והייתי יודע לעשות לה טוב כמו שאף אחד לא יעשה לה כנראה (אא"כ היא תמצא עוד אדם כשה..) בחיים. הבעיה הייתה שכדי שאני אוכל להרגיש אותה לא הייתי מרגיש את עצמי, הייתי נהנה לחוש אותה אבל התחושות שלי היו מתעמעמות כדי שזה יקרה, כך שבעצם אני לא הייתי שם, היה אותה פעמיים
. ה-בעיה הייתה שהיא הייתה דתייה, ואז כשהיא הייתה גומרת היא הייתה מרגישה מאוד רע עם זה ומרגישה אשמה. לאדם לרוב ישנם איזונים ומסננים אל מול התחושות שלו, אבל אני הייתי מרגיש את זה בצורה ישירה, זה פשוט היה מפרק אותי לחתיכות קטנות, עד היום ישנם אצלי מקומות בנפש שחסומים, ואני לא מצליח לגעת בהם כי הם התפרקו אז אל מול התחושות שלה. אני יודע שמה שאני מספר הוא הזוי, אבל זאת היא מציאות החיים שלי, חוסר יכולת לחסום את תחושות הזולת, חוזר יכולת לחוות את עצמי כשאני ליד אחרים. תודה מראש על רעיונות ועצות למינהן...

שלום ידידי דידידי

קשה לי מאוד להיכנס לעורך ולחוש את שאתה חש. יחד עם זאת נראה לי שכמו כל דבר, תוכל לחוש פחות את האחרים ולחוש יותר אותך עצמך אם תתאמן בזה. אני יודע שזה עשוי להישמע מאכזב קצת. אתה מדבר על סגולות מרוממות ואני מדבר איתך על אימונים. אולם כוונתי אינה אלא זו: ממש כשם שאריסטו לימד אותנו שהקמצן יכול להיעשות נדיב אם יתרגל (בחוכמה ובשפע) מעשי נדיבות, והפחדן יוכל להיעשות אמיץ אם יתרגל (בחוכמה) מעשי אומץ כך ניתן בעצם לשנות את מה שנתפס בעינינו כרגיל ובאופן שגוי כ"אני" שלנו. האדם הוא יצור שההשתנות מגדירה את טיבו. עיין למשל ב"התפתחות היוצרת" של אנרי ברגסון. על כן עליך להיאבק בתחושתך הכוזבת בעליל ש"אתה כזה". אתה תוכל להיות כמעט מה שתרצה אם תכוון את עצמך לשם ותהיה חכם, ותתאמן (לבד או בליווי יועץ) לעבר המטרה הזאת. נקודת מבט פסיכולוגית שטחית אולי תוסיף שיש בך נטיה חזקה מאוד להיות מכוון החוצה ובעליל זה בא על חשבון הקשב שלך לעצמך. כאמור, גם מצב עניינים זה יוכל לתקון ולהשתנות.

ddd999

New member
תודה רבה!!

קיבלתי את דבריך.. אתה בעצם טוען(אם אני מבין נכון..) שאין כזה דבר "אני". ואני מוכן להסכים שאין כזה דבר תכונה בי שאיננה ניתנת לשיפור שנקראת אני. אבל האם באמת אין אני? אין בתוכי דבר כלשהו שהוא הוא אני תכונות בסיסיות שמאפיינות אותי? כל הנפש היא רק פלסטלינה?, אני (ושוב המילה הזו..) רואה שינם בתוכי דברים שהם מאבני הבניין של הנפש שלי.. ואני בהחלט קורה להם ומאפיין אותם בתור אני. לדעתך אני טועה? אני אשמח לשמוע תגובתך..

אינטואיציה

על פי האינטואיציה שלי מההודעה שלך - מה שגרם לך לכתוב לפורום זה הוא בעצם נטישה או פרידה- אותה חברה שנכנסת לעורה עזבה אותך ואתה מדוכא מעט ומחפש נחמה בתפיסות אידיאולוגיות רחבות או אינטואיטיביות .. בגלל שקשה לך להודות שהפרידה (למרות "אף אחד לא יעשה לה טוב כמוך")היא הסיבה הפשוטה לדכאון הקל או הכבד שאופף אותך - אתה מכליל - מוצא סיבה "גבוהה" או סמי-פלוסופית-פסיכולוגית שכאילו לא קשורה ישירות לפרידה... ויתכן שחווית חוויה טראומטית בעברך שחסמה אותך - אתה לא מסוגל, כפי שאתה אומר, לגעת בה כי היא או הם התפרקו. כדי שלא תאלץ לגעת בהם שוב אתה "בורח" אל תחושות של אנשים אחרים סביבך ובדרך זו מקל מעט מהלחץ של התמודדות ישירה עם עצמך - עם צרכים ובעיות שלך. למרות הנימה הפסיכולוגיסיטית משהו של התשובה שלי אני לא מקל ראש כלל באינטואציה שלך, ביכולות שלך, לא רואה בהם שום דבר הזוי אלא בהחלט כמציאות שאתה חווה. ואם מישהו חווה אותה (ואתה לא היחיד) כנראה שהיא קיימת - אצל חלק מהאנשים יותר ואצל חלקם פחות.

ddd999

New member
צודק אבל..

אני לא בטוח בסיבה והמסובב.. נכון שמאוד קשה לי לעבור הלאה אחרי הפרידה הלא ברורה והקשה הזו, דווקא חיצונית הכל בסדר ונראה כאילו המשכתי הלאה אבל משהו בפנים נשבר משהו בפנים לא איתי ואני לא יודע איך לפתוח אותו ולשחרר אותו, והמשהו הפנימי הזה נובע דווקא מהעומקים שיכולנו להגיע אליהם ביחד. אם כבר העלית כל כך יפה את הבעיה.. אני לא יודע איך לשחרר את זה איך לעבור הלאה. זה משהו פנימי שמסרב להשתחרר. משהו בי באמת מנותק וחסום מאז. ניסתי פסיכולוג, ניסיתי כדורים, אבל משהו תקוע ולא יוצא. אני יודע שממש לא נתתי להרבה רגשות לצאת ולהתפרק ועד היום אני לא מצליח להוציא אותם ולפרוק אותם והם יוצרים בתוכי רעש פנימי. גם בזה ספציפית שנגענו ישנה טראומה שאני אפילו לא מצליח להזכר בה כל פעם שאני מנסה להתעסק איתה אני פתאום עובר לעשות אלף דברים אחרים או נרדם.. (ולכן אני חושב שזה קשור ליכולת שלי לחוש אותה.. המציאות לא היתה כל כך טראומתית לעומת זאת החוויה אולי כן..) אם תוכל לתת לי עצות ורעיונות איך להתמודד אודה מאוד

enigma rain

New member
רגישות ואובר-רגישות

לפי דעתי רגישות זה כלי חיובי כי זה מאפשר לך לקלוט מידע לגבי אנשים אחרים שאנשים חסרי רגישות הם עיוורים לגמרי לגביו. מצד שני להיות אובר-רגיש ולאבד את עצמך באופן אוטומטי במה שאנשים (או יצורים) אחרים חווים זה קטע שלילי והקטע הוא לפי דעתי לדעת להפעיל את הרגישות באופן סלקטיבי בלי להיות אובר-רגיש כי לקלוט את הבנאדם זה מאפשר לך לעזור לו אבל לחוות את הכאב שלו זה חסר תועלת ,סתם גורם לך כאב מיותר ולא תורם לו כלום ואפילו להפך. כמו לכל בנאדם לך יש לך את הכאב שלך לחוות ככה שלחוות גם את כאבם של אחרים זה לא לעניין מה גם שההזדהות הזאת (מעבר לזה שהיא מכאיבה לך) מונעת ממך להיות שם בשבילם ולעודד אותם כי אתה כואב בעצמך. מה שאפשר לעשות לפי דעתי זה א. לנסות לשלוט כמה אתה קולט כלומר לבנות איזה 'דימר' פנימי ששולט בזה ולהפעיל את הראדר הזה באופן סלקטיבי רק בנסיבות שבהם יש בזה תועלת ועם אנשים שחשובים לך ב. אף פעם לא לקחת את זה אישית כי זה ממש לא קשור אליך וממש לא אשמתך וג.לא להזדהות עם מה שאתה קולט (כי זה לא עוזר לאדם השני ובטח שלא לך) אלא להזכיר לעצמך שכולם חווים כאב מדי פעם, שזה לא קשור אליך ושהדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה לא לתת לזה להשפיע עלייך אלא להפך: להישאר חיובי כדי להיות שם בשביל האדם השני, להרגיע אותו ולעודד אותו. מה שאומר לא לשבת צמוד למסך של הראדאר ולהרגיש מה שהוא מרגיש אלא להדליק אותו לשניה, לקבל תמונת מצב ואז לסגור את הראדאר ולעבור למצב פעיל שבו אתה עושה מה שאתה יכול בשביל לעזור לבנאדם השני שזה קודם כל להישאר מנותק וחיובי ככה שא. אתה לא תושפע ממנו, וב.אתה תמשוך אותו למעלה ולא הוא אותך למטה.

מחפש9

New member
כנראה שזה המקום

דבר ראשון, אני מאוד מזדהה איתך. ה"בעיה" מוכרת מאוד... אני עוצר את עצמי פה בשביל לא להסחף למטה. שאלתי את השאלה הזו בעצמי מספר אנשים קרובים, והתשובה שקיבלתי היא -לתמוך מבחוץ. אפשר לאמר שזו בעצם התשובה שהכותבים האחרים נתנו פה, במלים אחרות. לראות את הכאב שצועק, לראות את עצמינו* משתקפים באדם שמולינו, לרצות לעזור לו ולהטמע (או להטמא?) בבעיות שלו, ולהבין, בעזרת השכל, שהדרך היחידה לעזור לו באמת (ולעצמינו, ראה ערך אגואיזם כפי שכתבת הילה ברק) היא דוקא לא להכנס לביצה שלו, אלא לתמוך בו מבחוץ, לא בהתנשאות, עם אמפטיה, מלמטה, לעזור לו להתרומם בעצמו. איך דוכין אמר? הכי חשוב שכל אחד יאמין בעצמו. כשאנחנו רואים את עצמינו משתקפים באחרים, זה מאפשר גם התמודדות עם עצמינו, הפחדים שלנו, הצלקות שלנו, החסרונות שלנו (אני כותב את זה בעיקר בשביל עצמי), ולטפל בהם בצורה מוצלחת יותר. מקווה שעזרתי.

למעלה