אני לא יודע אם זה הפורום הנכון אבל.

AmericanEagle

New member
אני לא יודע אם זה הפורום הנכון אבל.

מה אתם חושבים על אונ´ הפתוחה. אני שוקל ברצינות ללכת לשם, ואני מאוד רוצה לדעת כל מיני דברים שלא מספרים לנו, יתרונות וחסרונות. או אולי לא כדאי בכלל ללכת לאונ´ הפתוחה?! תודה מראש.

האוניברסיטה הפתוחה....

היא גוף אקדמי מאד רציני. הקורסים נחשבים איכותיים. הבעיה בלימודים בדרך זו היא האם אתה חושב שאתה יכול להיות אוטונומי בלמידה. מרבית האנשים עד היום מעדיפים מסגרות מחייבות. גם באוניברסיטה הפתוחה היום יש אפשרות לשלב מפגשים פנים אל פנים וחלק מהקורסים שלהם מלווים בפעילות מתוקשבת. זו השקעה ארוכה וקשה, אבל עם הרבה מאד גמישות. אם אתה זקוק למידע- פנה אליהם ישירות, עיין בחומרים שלהם ותבחר את המסגרת. בהצלחה

AmericanEagle

New member
השאלה שלי, אם התארים של אונ´...

הפתוחה פחות נחשבים מתואר של אונ´ אחרת רגילה או שאין הבדל, בגלל העובדה שלומדים בבית ולא במסגרת לימודית רגילה.

AmericanEagle

New member
אם אפשר עוד שאלה....

ידוע לך במקרה, אם השכר לימוד של אונ´ הפתוחה שווה לשאר האונ´ הקונציונאליות, או שבגלל שלומדים בבית ללא כיתות (ברוב הזמן וללא מרצים) שכר הלימוד הוא פחות יותר.

לא ידוע אבל אפשר לברר בקלות...

הנה כתובת האתר שלהם. אם אין מידע באתר, יש ודאי מספרי טלפון לברור או להזמנת ידיעון.

roli

New member
עוד שאלה

הלימודים בפתוחה נעשים לגמרי בצורה עצמאית או שניתן להכנס לשעורים בקורסים שנערכים בכל מקרה ולהינות מהרצאות?

shpin

New member
אוניברסיטה פתוחה

באוניברסיטה הפתוחה אפשר לבחור בין מסלול הנחיה רגיל, שאומר שיעור פעם בכמה שבועות, למסלול הנחיה מוגבר, שזה שיעור פעם בשבוע. יש מכללות שנותנות תארים של האוניברסיטה הפתוחה, כמו מכללת רמת גן, מכללת רעננה ורחובות. הלימודים שם זה כמו בהנחיה מוגברת - שיעור בשבוע, והיתרון הוא שהם מטפלים בכל ההתעסקות המנהלית-מזכירותית עם הפתוחה. כמובן במכללה שכר הלימוד קצת יותר גבוה. בכל מקרה, ההתיחסות להרצאות שם היא לא כמו במקומות אחרים, ובפתוחה מדגישים שעיקר הלימוד הוא לבד.

או"פ

הי, לגבי שאלתך על גובה שכר הלימוד. אם אתה לומד ישירות באוניברסיטה הפתוחה (לא דרך מכללה) לקראת תואר ראשון, בהנחיה רגילה, שכר הלימוד הסופי זהה לשכר הלימוד ביתר האוניברסיטאות. אם אתה בוחר בהנחיה מוגברת מדובר בתוספת של 205 ש"ח לכל קורס. לתואר לומדים כ-22 קורסים. אתה יכול לעשות את החשבון בעצמך... אם אתה לומד ישירות באו"פ אתה תמיד יכול לבחור את צורת ההנחיה (רגילה/מוגברת). לפי שיטת שכר הלימוד באו"פ אתה משלם עבור 18 קורסים ואח"כ זכאי ללמוד 4 נוספים בתשלום של כ-300 ש"ח בלבד לקורס. שיעורים ? תלוי איזה קורס אתה לומד. יש לפחות 5-6 שיעורים בסמסטר (בהנחיה רגילה) או כ-15 במוגברת(תוספת של 205 ש"ח לכל קורס). אם יש מספר קבוצות לימוד בקורס שאתה לומד בימים שונים אתה יכול לנסות ללכת ליותר ממנחה אחד. לגבי הרמה : אל תיתן לעובדה שאין תנאי קבלה ללימודים באו"פ להטעות אותך. הרמה גבוהה והלימודים אינם קלים.

למעלה