אני לא יודע אם זה מתאים לכאן...

אני לא יודע אם זה מתאים לכאן...

אבל זה בעניין פתיל תכלת... מצוות דאורייתא לשים פתיל תכלת. חכמים ביטלו זאת עקב "קלא האילן" (אם אני לא טועה), צבא הדומה לתכלת אבל לא התכלת האמיתי. חכמים גנזו את התכלת משום שאנשים רימו בזה. רש"י כותב שהתכלת מגיעה מחילזון שעולה אחת ל70 שנה ועלותו גדולה. חסידות רדזין (אם אני לא טועה) מפיקה את התכלת מדיונון. חברת "פתיל תכלת" מחלזון הארגמן כהה קוצים. בקיצור, מה אתם נוהגים? על פי מה אתם הולכים? ומה דעתכם בנושא?

האמת....

רבותי פסקו לי ללכת עם תכלת, אך יש רבנים אחרים שפסקו שאסור ללכת עם תכלת. אני חוקר כרגע את הנושא, מחפש חומר על זה, בינתיים אני לא הולך עם פתיל תכלת. דעתי בעניין היא, שייתכן שמצווה שלא קיימוה למעלה מ1000 שנה מסיבות שונות ואחרות תחזור ותתחדש, אנשים היום פוחדים לשים תכלת כי זה דבר שלא היה רגיל ב1000 שנה האחרונות, מפני החשש לזייפנים. היום הטכנולוגיה השתנתה, התנאים השתנו, יש אפשרות שאכן מדובר בתכלת שהתורה מדברת עליו! ספק דאורייתא- לחומרא! אבל אני עדיין רוצה לבדוק, זה יכול להיות מרתק.

אכן...

ספק דאורייתא לחומרא, אך מספיק ששמת ציציות בבגד עם 4 כנפות כדי לצאת ידי חובת ציצית... הוודאי זה שיוצאים ידי חובה, בריא ושמא בריא עדיף...

choir

New member
תכלת

אישית אני לא לובש פתיל תכלת. אבל אני יודע שלדוגמה בזילברמן הולכים עם. גם אם התכלת שהם לובשים זה לא מה שכתוב בתורה, אין בזה שום איסור. לכן הם חשו ללבוש תכלת.

asaf2000

New member
תגובה

על הדיון הזה נכתבו עשרות ספרים והתנהלו מאות ויכוחים וגם בפורומים השונים באינטרנט הדיון הזה נפתח מחדש מדי פעם.

למעלה