אני לא יודע אם זה
או לא

הבמאי

New member
אני לא יודע אם זה ../images/Emo32.gif או לא

קודם כל, נושא הדמיון מודרך מאד מרתק אותי, ואם הייתי יכול להרשות לעצמי מבחינה כלכלית לעבור טיפול - בשמחה הייתי מחפש מנחה. לצערי זאת אינה המציאות. אני שם לב מדיונים מהשרשורים שבדפים האחרונים שהפורום עוסק גם בכל הנושא של תת-מודע ומסרים תת הכרתיים, ולכן יש לי שאלה. אני כבר מעל לשנה לא מצליח להרדם בלילות. אני מנסה להרדם בשעה סבירה, כדי להיות מסוגל לקום לעבודה רענן ועירני - אבל מוצא שאני חסר מנוחה. ברגע שאני שם את הראש על הכרית, הדמיון שלי מתחיל להשתולל, ואני נכנס לאיזור של סרטים. לא מדובר בשינה, לא מדובר בחזיונות או משהו שאני רואה או מדמיין שאני רואה - אני ער לחלוטין, אבל איפשהו במצב לא כל כך עירני. אני נכנס לסיטואציות מהעבר, מבחינה רגשית - זה יכול להיות מהיום שחלף או אפילו סצינות מכיתה ד´. אני מרגיש את אותן התחושות שהרגשתי בזמן שהסיטואציה קרתה לראשונה - אבל פי אלף בעוצמה. לדוגמה, לפני חודשיים בערך פישלתי בעבודה עם לקוח. בזמן שהטאקל קרה, העברתי את זה, והמשכתי לעבוד בלי לחשוב בכלל על העניין. אבל באותו לילה עיניתי את עצמי כל כך הרבה, שהייתי צריך להרדם ב- 6 בבוקר, כיוון שאת כל הלילה העברתי בהתהפכויות במיטה. הסקתי עם עצמי שמדובר במסרים שהתת מודע שולח לי, מסיבה זו או אחרת. הבעיה היא, שאני אף פעם לא רואה מסר אחד בברירות מספקת כדי להבין מה אני מנסה בעצם להגיד לעצמי -- אני חווה את הסרטים האלה במהירות די מסחררת, ובכל פעם שאני מנסה להתמקד במשהו אחד - מחשבה אחרת (או יותר נכון רגש אחר) משתחל לי למודעות, בלי הזמנה, ומסיח את דעתי. אני מרגיש שהמח שלי משחק איתי במשחקים. אני מניח שתופעה כזו אפשר לפתור עם מנחה; יש לי שאלה אחרת. האם מישהו פעם נתקל במישהו שחווה כזה דבר? זה כבר אני יודע שהוא לגמרי אוף טופיק, Lucid שאל בשרשור מעמוד קודם (אי אפשר כבר להקפיץ את השרשור) אם אפשר להשתיל מסרים רעים אצל מהופנט. עד כמה שאני יודע (ויתכן שאני לא יודע הרבה, כך שקחו את זה בערבון מוגבל) - במצב היפנוטי, המטופל במודעות יותר גבוהה מאשר אם היה במצב עירני - ורואה ומרגיש הכל, וזוכר הכל לאחר שיוצא מההיפנוזה. לא רק זה, אם המטפל מנסה להשתיל מסר שהמהופנט מאד לא מעריך, המהופנט יכול לצאת מהטראנס בכוחות עצמו.

על קצה המזלג.

שלומות לך ידידי. לא פעם ולא פעמיים קורה שאנו מתרגלים לעשות משהו, ואחרי שההרגל נשאר, הוא הופך למעין דפוס התנהגותי. בסיפורך, ממה שנראה לי, ושוב, בערבון מוגבל, התרגלת לעבור על מאורעות היום ברגע שאתה הולך לישון.. ונוצר מעין "חיבור" במוחך בין המיטה לבין חשיבה על היום שעבר, דאגות וכד´.. האם אתה גם קורא ספרים במיטה? או רואה טלויזיה או עושה דברים אחרים חוץ משינה וסקס? אם כן, דבר ראשון. תפסיק. עליך יהיה להתאמן שהמיטה נועדה לסקס ולשינה, בכדי שתוכל לעשות את ה"חיבורים" החדשים במוח. כך שברגע שהסרטים מתחילים, תקום מהמיטה, תתישב, לך תראה טלויזיה, תתחבר לאינטרנט, תעשה כל דבר שהוא, חוץ מלנסות לישון. עד שתהייה ממש ממש עייף, ואז תיפול שדוד מעייפות על המיטה ותרדם. זו דרך אחת שאתה יכול לעשות את זה בשיטת "עשה זאת בעצמך" ( כמובן שעם מנחה/מטפל זה יקרה הרבה יותר מהר
) אפשרות נוספת היא, שכשאתה נכנס למיטה וכל הסרטים מתחילים. במקום לנסות להפסיק אותם. תעשה את ההיפך! תיצור עוד ועוד סרטים, אם יש להם ווליום תחזק אותו, אם אין להם ווליום תוסיף, עוד תמונות ועוד סרטים, ותעשה אותם גדולים יותר, ורועשים יותר, וחזקים יותר, וצבעוניים יותר, וכמה שיותר תמונות וסרטים ורעש... עוד ועוד ועוד ועוד.... עד הבום הגדול! אחריו יהיה לך שקט מדהים בראש שיאפשר לך לישון. טכניקה זו נקראת blowout שיטה נוספת שאני משתמש תמיד כשאני לא מצליח להרדם בעקבות מחשבות טורדניות למיניהם היא שיטה שאני אוהב לקרוא לה "כיבוי מנועים" אתה מדמה שאתה מכבה מנועים בגוף קודם אתה מכבה את המנוע של הרגל הימנית, ותעשה את הקול של מנוע שנכבה.. אח"כ הרגל השמאלית...עם הקול של המנוע שנכבה, וכל מה שמלווה למנוע שכבה.. וכך לאט לאט את כל הגוף.. בחיים לא הצלחתי להגיע לראש, אני נרדם הרבה הרבה לפני :) בהצלחה. מיק.

הבמאי

New member
תודה על התגובה ../images/Emo13.gif

קל לי מאד לקבל את ההצעה, שקיים חיבור בין המיטה לבין היום שעבר והדאגות. אני גם חושב שאני יודע בדיוק מהיכן זה נובע. אני לא חושב שהייתי עולה על העניין הזה בעצמי - אז תודה רבה על כך. קשה לי לעומת זאת לראות את עצמי מצליח להמנע מהסרטים - כי המחשבות הטורדניות הן לחלוטין מחוץ לשליטתי. ולמרות שזה נכון, שכשאני קרוע מעייפות, אין מקום לרגשות אלא רק לשינה -- אני כמעט כל לילה מתעורר שעתיים שלוש אחרי שנרדמתי, עם סט חדש של מחשבות חדשות ורגשות שליליים חדשים שמפריעים לי לישון. קשה לי גם לחשוב כיצד אני יכול להעצים את הסרטים שלי - כי הם נעלמים באותה המהירות בה הם מתגנבים לי למודעות, מפנים מקום לסרט הבא. מצד שני, כיבוי המנועים נשמע לי מסקרן

קציצון

New member
גם לי יש בזמן האחרון

ימים שאני הולך לישון באחת ונרדם שעתיים אחר כך בגלל כל מיני מחשבות שמעצבנות אותי ומפריעות לי, כמובן שלי יש חופש גדול ככה שיש לי זמן להשלים שעות שינה, לדעתי במקום סתם להסתובב במיטה ולא להירדם אחרי העבודה פשוט שב ותחשוב על מה קרה?, למה זה קרה?, איך קרה?, מה היית רוצה לשנות במקרה?, האם אני הולך לשנות את זה?, מה יהיו התוצאות של השינוי? אל תחביא את ההרגשות כי זה פשוט יתפוצץ,הצעה אפילו יותר טובה מצא מישהו,מישהי לדבר איתה,לא חייב להיות פסיכולוג או מנחה,אם תמצא את האדם הנכון תראה שהוא מבין אותך ויכול לעזור לך.

מה מפריע לנו לישון?

קודם כל תודה לרוח מדבר על הצעת טכניקות שאכן עובדות. חשוב לי להבהיר משהו עקרוני לגבי הפרעות שינה. שינה זה מצב טבעי. אנו לא יכולים לעזור לעצמנו לישון אלא רק להפריע. בוא תעשה ניסוי ותעזור לעצמך לנשום. בבקשה תוודא שהגוף שלך לא יפספס אף נשימה. הרי אתה צריך אוויר. ואם משום מה לקחת נשימה רדודה מיד קח נשימה עמוקה. ברגע שתתחיל לעקוב אחר הנשימה אתה מתחיל להפריע לתהליך טבעי. אתה תתחיל להיות לחוץ ומן הסתם יהיה קשה לך לנשום. קח גם עם הנשימה. אם אתה לא מצליח להרדם סימן שאתה לא צריך לישון. הגוף שלך יודע להסתדר עם מעט שעות שינה. תהנה מהשעות האלה. אם אתה עייף סמוך על הגוף. אתה פשוט תרגע ותתן לגוף לקחת אותך ברכות לשינה. הרבה אנשים לא מבינים משהו מהותי. אתה לא יכול לעזור לעצמך לישון. אם אתה מנסה לישון אתה בעצם ער. לסיכום אם תוכל לקבל את הלילות שבהן השינה מתעכבת, עם תפסיק לנסות לעצור את הדמיון, אם תתן לסרט של הדמיון לרוץ דקות או שעות אז פשוט תרדם. לילה טוב וסרט נעים

הבמאי

New member
תודה לשניכם, קציצון ואמיר

אמיר, אתה צודק. אני שוכב במיטה ומהרהר בחוסר רצון על העבר מבלי אפשרות להפסיק - כיוון שאני לא ממש עייף. אני ישנוני אבל לא קרוע מעייפות, והגוף שלי מנסה להגיד לי שהוא יכול להסתדר עם שלוש, ארבע שעות שינה. מה שאני לא יכול להסתדר איתו, לעומת זאת, זה, להתעורר בבוקר לא מאופס, עד שאני מפיל כוסות, הולך חצי ישן וכמעט שנתקע בקירות - בגלל שאני מסתדר עם מה שיש במקום לישון כמו שצריך. אני לא טוען שאתה רומז שאין לי בעיה, אני פשוט חושב שלא הצלחתי להסביר לחלוטין את מה שקורה לי בלילות. אני לא יכול להנות מהסרטים או לתת להם לרוץ כמה דקות; מדובר במחשבות של שניה-שתיים - ומיד אחרי שאחת נגמרת, מגיעה חדשה במקומה. הסרטים אינם ויזואלים - אני רק מרגיש הרבה תחושות לא נעימות. השפלה, כשלון, אכזבה, פספוס... תלוי בסיטואציה. סרטים טובים לא מוצאים את דרכם למודעות שלי בלילה. אני מנסה תמיד לשבת ולחשוב על מה קרה, למה ואיך - לרוב איני מוצא תשובה. פה ושם אני מצליח לעבד את הרגשות שלי ולהבין את המסר שמאחורי הרגש. במקרה כזה, אני מאושר שלמדתי משהו חדש לגבי עצמי, אז אני מכבה את האור, חוזר למיטה, מניח את הראש על הכרית - והנה מגיעה סוללת הסרטים הבאה. הייתי שמח לו התזה של קציצון היתה תופסת לגביי - אך מתוך דיבור עם אנשים, לא תמיד מגיעה הישועה. אנשים תמיד מנסים לעזור לי - אבל אולי מתוך חוסר יכולת להזדהות עם מה שאני מדבר - תמיד אני מרגיש שאיפשהו משהו מתפספס. כמו שאני לא יוכל לעזור לבנאדם עם בעיות תזונה כיוון שאני לא סבלתי מאחת בעצמי - כך אנשים שלא חוו סרטים או דבר דומה בעצמם, אני משער שלא יוכלו להבין מאיפה כל העניין נובע, וכיצד ניתן לטפל בזה. יחד עם זאת, חדשות טובות: הלילה ביצעתי שני נסיונות. הראשון היה כיבוי המנועים. שמתי לב מהר מאד תוך כדי שכיביתי את הגוף שלי, שאני מרגיש יותר כבד ויותר מקובע במיטה - כאילו הכנסתי רגל אחת כבר לתוך עולם החלומות. ואז שאלתי את עצמי למה התכוון הבוס שלי היום כשאמר משהו, ואיך אני אוכל לתקן איזו בעיה בעבודה שאני לא אחראי עליה אבל היא מפריעה לי,... הבנתי שזה לא עבד והרגשתי שזה גם לא יעבוד, אז החלטתי לנסות את ההצעה השניה של רוח מדבר: בכל פעם שהזדחלה לי מחשבת שקיעה בעבר - ביטלתי אותה מיידית ע"י מחשבה על נושאים לגמרי שונים שאינם קשורים לחשבון נפש. (ספציפית, פנטזיות.) לא הרשיתי לעצמי להרהר כלל על היום שעבר - ולמרות שאני לא יכול לדווח על הצלחה אדירה - אני חייב לציין שאני מרגיש שזה צעד בכיוון הנכון. אני רוצה להודות שוב לכולכם על העזרה והפתיחות שלכם, אני מאד שמח שאתם לוקחים את הזמן ועונים לי בכזאת סימפטיה.

לי זה דווקא מאוד מוכר

כתבת שהרגשת שאנשים לא יכולים לעזור לך או אפילו להבין אותך כי הם לא חוו דבר דומה. אז אני רוצה להגיד לך שאתה כותב כאן דברים שהם מאוד מוכרים גם לי. יכול להיות שאצלי זה בכל זאת קצת שונה אבל בכל זאת די דומה. גם לי קורה המון המון פעמים שבלילה, כשאני הולכת לישון, אם אני מדמיינת דברים אני מדמיינת רק דברים רעים שקורים לי ושלמרות שהם דמיונות, הם די קשורים לדברים שקרו לי במציאות. יש לי כשרון כזה לדמיין איך דבר כלשהו שקרה במציאות, היה יכול להיות יותר גרוע ממה שהוא. ואין לי מושג גם כן, למה אני מצליחה לדמיין רק דברים רעים ולא דברים אופטימיים יותר. גם לי יש בעיות שינה ונראה לי קצת תמוה מה שאמיר כתב למרות שיש בזה הרבה הגיון יחד עם זאת. אם אני לא מצליחה להרדם, אני יכולה באמת להגיד שהשעון הביולוגי שלי לא רגיל לשינה בשעות הספציפיות האלה ושאני בעצם ישנה בלילה מכורח המציאות, כי הרי ביום אני עובדת. השאלה היא איך זה מתיישב עם העובדה שגם כשאני קרועה מעייפות, לא תמיד אני מצליחה להרדם. אולי בכל זאת, יש דרך "לתכנת" את עצמנו כך שנצליח לישון ע"י תרגילי הרפיה מסויימים או טכניקות אחרות.

קציצון

New member
אני לא תמיד חייב

שיבינו אותי מספיק שיש מישהו שאתה יודע שאתה חשוב לו ואתה יכול להיפתח אליו גם אם הוא לא ייתן לך את התשובה עדין רק להוציא את כל הכעס או הבלבול להוריד אותו קצת ממך יכול לעזור הרבה,לי יש למשל ידידה שבדיוק ההפך ממני לי אין בעיה להיפתח לכל בן אדם שאני רק מכיר היא לא יכולה כמעט להיפתח לאף אחד ולפעמים יש לה קטעים שהיא פשוט מתחילה לבכות מרוב שהיא שומרת הכל בפנים, אני לא מסוגל לשמור ברגע שאני שומר על הדברים בפנים,זה כל היום מעסיק אותי קשה לי לישון ואני כל הזמן חושב על זה. תכנות עצמי יכול לעזור לך להירדם אבל את לא פותרת את הבעיה באמת הבעיה היא לא חוסר שינה זה הסימפטום,הבעיה היא הרגשות שמפריעות לך להירדם ברגע שתיפתרי אותן השינה כנראה תחזור להיות בסדר

בכל זאת מדוע קבלה עוזרת?

אולי אני מקדים את דבריי בנושא נדודי שינה. טיפלתי כבר בעשרות אנשים עם בעיות שינה והגעתי למספר מסקנות: 1. כל שיטה באשר היא, מציבה כמטרה לישון. בעצם הצבת המטרה אנו נמצאים בחוסר קבלה של מצב האי שינה. אי הקבלה יוצר מתח ולחץ שמפריע לנו לישון. השיטות המציעות דרכים להרדם יכולות לעבוד. אבל הן עובדות על הסמפטום ולא על הגורם או שורש הבעיה. דרך אגב אין שום רע בלטפל בסמפטום. לפעמים זו הדרך הקצרה והטובה. לפעמים אדם מתחיל לתרגל טכניקה שתעזור לו לישון. וזה עובד. ואז הוא נרגע. הוא בטוח שמהיום והלאה יש תרופה לבעיית השינה. ואז כשבלילה אחר הוא לא מצליח להרדם הוא רגוע. נו יש דרך לישון. ומה שקורה פעמים רבות עצם הידיעה שיש דרך כל מרגיעה עד שהוא נרדם אפילו בלי לתרגל את השיטה. וכאן אני טוען שמה שעזר זה שהוא הצליח להגיע לקבלה, בעזרת הידיעה שיש משהו שיכול לעזור לו. אני בעד כל השיטות הקיימות ובייחוד בעד השיטות של רוח מדבר, אותו למדתי לחבב מאוד דרך הפורום. אבל יש משהו נוסף, מעבר לשיטה זו או אחרת משהו מתוך הבנה. ולסיום אוסיף שריצרד בנדלר אחד ממפתחי שיטת ה NLP אומר ובצדק שהמוח שלנו לרוב מתנדב להסריט סיוטים. איפוא שאפשר הוא מקצין את האפשרויות. כך הוא פועל. איפוא שאפשר לסבול הוא יגרום לנו סבל. אבל אפשר לשנות זאת, כמו למשל בהצעותיו של רוח מדבר. שיהיה לכולנו לילה טוב וערני כדי שנוכל לפטפט בפורום. זאת היתה בדיחה. שתשנו טוב.

יחפנית

New member
קבלה ..... תמיד עוזרת

מסכימה איתך אמיר בכל פה שני ההקצנות ... הינם קבלה , לעומת התנגדות . כשאיננו בקבלה , אנו בשלבי התנגדות כשאנו בהתנגדות , אנו במאבק זה או אחר כשאנו במאבק אנו במתח . במצב כזה השינוי , הוא קשה להשגה אם לא קשה עד מאד . וכל שינוי ממצב זה יחשב כהעפלה על הר לעומת זאת , קבלת המצב . מביאה אותנו לשקט פנימי . בשקט שכזה אנו מסוגלים להתבונן בדברים ביתר קלות . והשלב שלאחר הקבלה ..... זו הקלות הבילתי נסבלת של השינוי ...... אז מילת המפתח בכל המצבים לדעתי ..... זו - קבלה

לגבי ההתנגדות, הבריחה והקבלה.

לפי החוק הפיזיקלי שלכל כוח נוצר כוח מנוגד באותה העוצמה. אין טעם להלחם/להתנגד לדברים שקורים לנו כלומר, התנהגויות, דפוסים, מחשבות, פחדים וכד´... וכאשר בורחים מדבר יש לו גם כן הנטיה לרדוף אותנו.. ומשום כך שוב פעם אין טעם לברוח מדברים שקורים לנו... מה נשאר? נשארה הקבלה. כאשר אנו מקבלים בזרועות פתוחות דברים שקורים לנו. א. הרבה יותר קל לנו להתמודד עימם. ב. הרבה יותר קל לנו לראות את האור בקצה המנהרה. ג. הרבה יותר קל לנו לאהוב את עצמנו למרות ואף על פי X. ד. הרבה יותר קל לנו לשנות את X למשהו הרבה יותר טוב. כאשר אני משלים עם מצב של נדודי שינה, זה לא אומר שאני לא אשנה אותו. אך זה בהחלט אומר שאני מקבל מהתת מודע את המסר ש"הוא" רוצה להעביר לי ו"הוא" לא צריך להתאמץ יותר חזק בשביל להעביר לי את המסר. לגבי דיברי ריצ´רד בנדלר, המוח הוא כמו צינור מים, כאשר עוזבים אותו מבלי לכוון אותו לכיוון מסויים הוא משפריץ לכל הכיוונים. עכשיו, מכיוון שבתרבותינו ה"מפותחת" לומדנו ע"י החברה/ההורים/המורים להיות "מציאותיים" (שלפי הגדרתם זה להיות פסימים) אז המוח המתורגל שלנו משפריץ לכל הכיוונים הפסיימים. וכאשר הוא גם מתרגל לעשות זאת ברגע שאנו הולכים לישון כי לא "תיכנתנו" אותו לעשות אחרת, או כי דחקנו במשך היום את שהפריע לנו ולא "טיפלנו" בזה, אז בשילוב של כל זה הוא מטפל בכל הנושאים הללו בלילה.. בזמן משחרר את הרסן של המחשבות שלי.. זה מזכיר לי סיפור על אותו בחור שהיה לו סוס, וכל פעם שהוא היה רוכב עם הסוס והעגלה שלו מהכפר הביתה, הייתה לו דרך ארוכה מאוד, הוא היה לאט לאט נרדם.. ואותו הסוס, שלא היה הסוס הכי מאומן, היה רואה מרבצי דשא לצידי הדרך, אז מכיוון שלא הייתה שום הוראה אחרת, הוא בדק מפעם לפעם עד כמה הוא יכול למשוך לצד ימין או צד שמאל, ולהגיע לדשא שערב כל כך לחיכו .. וכך מדי יום, בערב, בחוזרו מיום עבודה עמוס לעייפה, היה נרדם הבחור על העגלה, והסוס היה לאט לאט מתרגל לסטות יותר ויותר אל כרי הדשא שמסביב לדרך. לא פעם היה מתעורר הבחור כעבור שעה שעתיים ואפילו שלוש והוא עדיין רחוק מאוד מהבית, מיד היה מאיץ בסוסו לחזור לדרך בכדי להגיע הביתה. ובכל פעם שהאיץ בסוס, הסוס לא הבין מה הוא רוצה ממנו שכן הוא תמיד מרשה לו ללכת לאכול מהדשא בדרך הביתה... וכך הימים עברו והסוס המשיך בשלו, והבחור המשיך בשלו.. עד שיום אחד התעורר הבחור באמצע הלילה והוא רחוק באמצע השדה, רחוק מאוד מהבית ורחוק מהשביל. נמאס לו לבחור והוא החליט למצוא את הדרך לחנך את סוסו מחדש. אז בהתחלה הוא ניסה להשאר ער ולהחזיק את הסוס ברסן לאורך כל הדרך. אך הסוס לא רצה, והתנגד לו. הסוס רצה לאכול מהדשא, כפי שהוא אכל תמיד. אח"כ הוא ניסה להרביץ לסוס, והסוס בכלל לא הבין למה כועסים עליו, הוא הרי עושה את מה שלימדו אותו לעשות. כשכל זה לא עזר, חשב הבחור וחשב, והגיע למסקנה שאם זה מה שהסוס למד, הוא צריך ללמד אותו דרך חדשה. הוא שם שני סוככים משני צידי עיני הסוס, בכדי שהסוס לא יראה את הדשא מהצדדים, ואז הוא תלה לפני עיני הסוס בעזרת מקל וחבל ערמת חציר כך שהסוס יראה אותה וירצה כל הזמן להתקדם אליה וכשהיו מגיעים אל הבית הוא היה מאכיל את הסוס בערמת חציר עוד יותר גדולה וטעימה. ואז הוא נשאר ער במשך שבוע שבועיים כדי לודא שבאמת הסוס ממשיך כך בדרך עד הבית.. ולאט לאט הוא העלים את ערימת החציר, ואח"כ את הסוככים.. והפלא ופלא הסוס היה ממשיך בקו ישר הביתה. וכך הוא גם יכל לישון בשקט בדרך הביתה, וגם עשה הרבה כסף כאשר מכר את הפטנט של הסוככים והשיטה של המקל והחציר ( שעם הזמן הפכה להיות שיטת המקל והגזר)
שיהיה לכם יום נפלא. מיק.

ron8

New member
מחשבות שליליות

גם אני נוטה למחשבות ותסריטים שליליים. לי זה קורה בעיקר בנהיגות הארוכות לעבודה וממנה. אני מסוגל לפתח שיחות דמיוניות שלמות על בעיות בעבודה, בעיות בין אישיות או כל נושא שלילי שמטריד אותי בצורה זו או אחרת. קראתי בספר "הנזיר שמכר את הפרארי שלו" כמה רעיונות יפים על כך, ומתוכם אתמצת עקרון אחד, ודרך התמודדות אחת. ראשית, יש לטפח את התודעה שלנו. להתייחס אליה כאל גן קסום. יש לדאוג שרק מחשבות חיוביות יהיו בגן קסום זה ולא העשבים השוטים... נראה לי שהנקודה הזו על אף שאינני מרחיב אותה היא נקודת מפתח חשובה - ברגע שנחליט שחשוב לנו שהתודעה תישאר "נקיה" ככל הניתן ושהמחשבות השליליות מקלקלות לנו, עשינו צעד ראשון לכיוון הפתרון. שנית, המחבר מציע דרך מעניינת להתרגל לחשוב חיובי. לענוד על אמת כף היד גומי דק, ובכל פעם שאנו שמים לב שמחשבה שלילית מעסיקה אותנו, למתוח את הגומי ולשחרר (אאאוצ´ !!!). בכך המוח יתרגל לקשר מחשבות שליליות עם כאב, וכדי להמנע מהכאב יפסיק לאפשר למחשבות השליליות לשלוט בו. ועכשיו הפאנצ´ליין ... אני עדיין לא יישמתי את שני הסעיפים (את הראשון יישמתי בחלקו ואני מרוצה ממה שהצלחתי עד כה) אז קטונתי מלהטיף בזכותם, אבל נדמה לי שכיוון המחשבה מעניין. אולי גם העובדה שאני מעלה את זה על הכתב תעזור לי להתחיל להתמיד בהרגל החשיבה החיובית גם כן. בהצלחה

גילוי לב

תודה רון, באמת מעניינות מאוד הטכניקות שהצעת ובהצלחה בישומן. משהו מלווה אותי לאורך כל השנים בעבודתי. אני כבר מטפל מזה כעשר שנים. ולרעיון הקבלה נחשפתי לפני שש שנים. ומאז יש לי מדי פעם הרהורים עד כמה עבודתי מועילה, אם בכלל? נכון אנשים מדווחים על הצלחות מדהימות וני אפילו מתלהב. אבל בתוך תוכי אני מרגיש שכל השיטות לפתרון זה לא האמת האמיתית. למשל אתה, עם מחשבות שליליות לימדת או מלמד כעת את מוחך לקשר בין מחשבות שליליות לכאב. וזה נשמע מאוד יעיל ואפילו עובד. אבל זה משאיר אותך כל הזמן להתעסק ברובד המחשבות. קשה לי לבטא את מה שאני מרגיש אז אתן דוגמא פשוטה. אני לפעמים נוסע לקורס שעתיים וגם חוזר ממנו באחת בלילה. עולות לי מדי פעם מחשבות מה יקרה לאישתי וילדיי לו תהיה תאונה. ואני, שמודע להשפעת הדמיון על המציאות ואפילו מאמין בביטוי ´נבואה שמגשימה את עצמה´ יודע שהמחשבות עלולות ´להזמין´ את התאונה. ואז נכנסתי למתח. וחשבתי על שיטות לבטל את המחשבות המסוכנות. אבל כל השיטות עזרו למעט זמן, ושוב חזרו להן המחשבות הטבעיות על תאונה. ויום אחד החלטתי לא להלחם במחשבות לא להתייחס אליהן, לא לפחד מהן. לתת להן להשתולל במוחי. והנסוי עבד. לאט לאט המחשבות התמעטו (בלי שרציתי בכך). היום אני בדיעה שהדימיון עובד אם מאמינים בזה. ברגע שהחלטתי לקבל את המחשבות ולהפסיק את נסיונותי לברוח מהן או להפסיקן נרגעתי. עוד דוגמא שעולה לי כעת, אישתי ילדה תאומים בבית ללא אפידורל או משכך כאבים. אפילו לא הייתי צריך לעשות לה הרפיה כי כל הזמן היא היתה רגועה. לפני הלידה חברה הציעה לה מכשיר טנס TENSE, שלוחצים על לחצן בזמן ציר ואז זה מפחית כאבים. דפנה דחתה את הרעיון מתוך הבנה שהיא לא רוצה להיות עסוקה עם הכאב כל הזמן. היא התחילה את הלידה מתןך גישה שהכאב הוא טוב, טבעי, ומקדם את הלידה. היא הייתה מוכנה שהכאב ישתולל בגופה והיא תתן לו. בסופו של דבר לא היו לה כמעט בכלל כאבים. היתה לידה מדהימה וחוויה מאוד מיוחדת עבור שנינו וכמובן הרופא המקסים שיילד אותנו. לסיכום בכל בעיה כדאי לבדוק אם אכן הגישה של עשיה למען מטרה זה הדבר הנכון לעשות. גם לי אין תשובה לסוגיה זו. אבל ההתלבטות שלי לאורך השנים עוזרת לי להשאר צנוע ולהכיר בעובדה שאני באמת מבין רק טיפה בים בעולם הנפש. אשמח לתגובות על הרהורי

LucidGuess

New member
משום מה השיטה ממש לא נראיית לי...

משום מה נראה לי שהשיטה עם הגומיה רק יכולה להביא נזק ( ולא דווקא פיזי
) , לדעתי מחשבות על דברים שליליים מכל מיני סוגים זו אחת הדרכים של המוח לשיחרור לחצים ומתחים מהגוף וממערכת העצבים, מתחים שקשורים לדוגמה לדבר שלילי שחשבנו עליו, זו מן טראפיה שהגוף עושה לעצמו, בכל פעם שחושבים מחשבות שליליות מתפרק עוד קצת מתח, שיחרור קיטור. לדעתי אם תתחיל לקשר מחשבות שליליות לכאב הדבר יתחיל להביא רק להדחקה של המחשבות השליליות ובכך רק תתחיל ליצבור קיטור ומתחים עמוק בתוכך כמו סיר לחץ שהפקק שלו למעלה סגור - והתוצאה יום אחד פיצוץ! התפרצות זעם וכו´ אני כמובן לא מומחה בנושא אבל זה מה שאומר לי השכל הישר, זה מה שנראה לי. באופן אישי אני מאד ממליץ לנסות מדיטציה כדרך לשיחרור מתחים וכדרך טובה מאד לרגיעה עם כל היתרונות שבאים עם זה, אני מציע מיוחד לכל אחד לנסות את המדיטציה הטרנסנדנטלית שהיא טכניקה פשוטה טיבעית וחסרת מאמץ המאפשרת מנוחה עמוקה ביותר ופירוק מתחים המושרשים בעומק במערכת העצבים, ורענון של כל המערכת ( עליה וקוץ בה, הקורס עצמו מאד יקר ועולה דיי הרבה כסף, אך לדעתי המדיטציה הזו שווה את ההשקעה ). Lucid

מאמר שמצאתי ברשת מזמן ושכחתי שיש לי

RUNNING YOUR BRAIN. Here is one simple technique that you can use regularly. Close your eyes and think of something really good, either something that has happened or that you would like to happen. Now make the colours brighter, the image bigger, bring it closer and turn the sound up louder. Notice what this does to your feelings. Doing this often will condition your unconscious mind to give you more of those good feelings, because you always get more of what you focus on in life. For most people enhancing the size and colours of mental pictures does the same to the intensity of their feelings. Now try it the other way around with something mildly unpleasant. Close your eyes, think of something you don´t like, drain the colour out, make it small and move it off into the distance. It is interesting that by changing the images we see in our imagination we can literally change how we feel. You can also play with auditory feedback. Notice the type of voice that you use to criticise yourself with when you make a mistake. Notice what it says, but particularly, its´ tone and location. Notice if it is at the front, back or to either side of your head. Now move the location, imagine how that voice would sound talking to you from your shoulder, then from your elbow, then hear it talking from your wrist and eventually the tip of your thumb. You can also change the tone of it so it sounds like Mickey Mouse. Notice how that changes your feelings. Just because there´s a voice inside your head doesn´t mean you listen to it. Negative self images can so often become what psychologists call "self-fulfilling prophecies". People can end up sabotaging themselves because deep down they believe they are not worthy. I use a simple self hypnosis relaxation and imagination technique to hal the psychological scars of their poor self image. By relaxing and imagining how you would ideally like to be, over and over again, you can begin to change, to re programme yourself and become more positive, optimistic, healthy, energised, motivated, confident and enthusiastic. SLEEP LIKE A DOG Counting sheep isn´t the easiest way to get to sleep as anyone who has lain in bed for hours trying to get to sleep will tell you. There is a way to learn to use your brain more effectively that will ensure a good night´s sleep. We have developed six golden rules that have helped thousands of insomniacs get a decent night´s sleep which are included on in the Hypnotherapy tape Sleep Like A Log. It is much better for you than taking sleeping pills and it will also last considerably longer without any of the negative side effects. Once your sleep pattern has been established you will wake up refreshed and ready for anything. Get up half an hour earlier than usual and make sure you stick to it every day - even Sundays. Go to bed only when you feel sleepy. This will soon tend to happen at a regular time. Bed is for sleeping - or making love. Don´t get in the habit of using it to lounge on while reading, eating or watching TV. If you are still awake 40 minutes after going to bed, get up and do something boring like the ironing. When your unconscious mind associate being awake at night with tedious task, it will become motivated to induce sleep. Do not take naps or rest with your eyes closed during the day. That will only disrupt your natural sleep cycle. Sort out your worries during the day. Putting it off triggers your unconscious mind at bedtime. One of the common reasons for insomnia is worrying. Using the plan on Controlling Stress can also help you to stop worrying. Behind every concern about what you don´t want is something you do want. For example, not wanting an overdraft means you do want money in the bank. Focus on what you desire. Work out how to get it, step by step. Taking one step each day means it will be easier to sleep, knowing you are on your way to your goal. If you wake up in the middle of the night worrying, believe it or not your mind is trying to help you, it´s alerting your attention to something, only not at a particularly good time.

למעלה