אני לא יודע מה לעשות עם הלימודים האלה

top123456

New member
אני לא יודע מה לעשות עם הלימודים האלה

שלום לכולם,
כל ההתלבטות עם הלימודים עדיין ממשיכה ולא מפסיקה
רק לידע כללי הבגרויות שלי הן 104 ופסיכו' 531
למי שלא קרא את ההודעות שלי- לפני 3-4 חודשים חשבתי על להתחיל לימודים(אני בן 24) מתוך הרגשה של חוסר ברירה- לא מצאתי את עצמי בחוץ- מבחינת חברים ומבחינת עבודות מזדמנות שעברתי בהן וזה כבר נמאס. לאחר התלבטויות ומחשבות נרשמתי למזה"ת ותקשורת בב"ש והתקבלתי. לאחר התלבטויות נוספות הבנתי שיכול להיות שמזה"ת זה משהו שאני לא סגור עליו ושאני הולך ללימודים בתור "הימור" ויותר בשביל למצוא חברים מאשר כדי ללמוד(וזאת לא הסיבה שבעיקר הולכים ללמוד) אז החלטתי לדחות בעוד שנה. מה גם שרציתי לעשות טיול לחו"ל אבל בגלל סיבות בריאותיות וחוסר בשותפים החלטתי לדחות את זה לאחרי התואר.
השבוע יצרו איתי קשר מאיזושהי מלגה ואמרו לי שקיבלתי מימון מלא לתואר. אבל אני בכלל לא סגור על העניין של המזה"ת, אז לא חבל שסתם ייתנו לי מלגה ואז אני אחליף אחרי שנה? אמרו מהמלגה לקחת בחשבון שבגלל הפסיכו' שלי יכול להיות שהתנאי קבלה ל-2015 ואז אני לא בטוח שאני אוכל.
מצד שני שבסופו של דבר אני לא אלך לטיול אז חשבתי אולי כן ללמוד השנה. אני כל כך מבולבל והבלבול לא מתבהר לי. אגב, ביררתי עם ב"ש ויש עדיין מקומות במחלקות האלה ואפשר להירשם לשנה הנוכחית.
אני מרגיש שמה שטוב לי הוא לדחות בעוד שנה אבל אם התנאי קבלה ישתנו?(במוקד שירות של האונ' אמרו לי שבמדעי הרוח הקבלה היא ע"ס ממוצע בגרות בלבד פרט לתקשורת שאליה צריך סכ"מ מסויים ונכון לשנה הנוכחית אני עומד בו)

לירונעע

New member
וואו, מצטערת אבל זו ממש טעות

אתה בפירוש לא יכול ללכת ללמוד רק מתוך הרגשה של חוסר ברירה כי אין לך הרבה חברים או עבודה שאתה אוהב.
אתה אומר בעצמך שאתה לא סגור שאלה הלימודים שאתה רוצה ללמוד, ושאתה מבולבל.
אל תחשוב ואל תכניס לעצמך לראש מחשבות של "מה יקרה אם..." אם תנאי הקבלה ישתנו, אז ישתנו, במילא אתה אומר עכשיו שאתה בכלל לא סגור על הלימודים האלה. תחשוב מה הם יתנו לך בעתיד? במה תרצה לעבוד?
אם אתה מרגיש שמה שטוב לך זה לדחות בעוד שנה, תדחה בעוד שנה!
בנוגע לחברים - תחשוב עם עצמך אילו דברים אתה אוהב לעשות וזה מה שיחבר אותך לאנשים. אם אתה אוהב לעשות ספורט/לרוץ/לשחות וכו', אתה יכול לעשות מנוי לחדר כושר, גם תעשה משהו שאתה אוהב וגם תכיר אנשים. וזה תקף לגבי כל תחום.
בנוגע לעבודה - אל תתייאש! תמשיך לחפש עד שתמצא משהו שיהיה לך בו סבבה. זה שעברת הרבה עבודות זמניות לא אומר כלום - תאמין לי, זה קורה המון בגילנו.

top123456

New member
יש לי כיוון למה אני רוצה לעשות אחרי הלימודים

אני רוצה להתעסק בתרגום(וחשבתי להמשיך בתואר שני של תרגום שאפשר ללמוד באונ' בר אילן) או להיות יועץ תקשורת או להתעסק בקשרי חוץ
חשבתי בשנה הזאת לעבור מהבית(מחפש כרגע עבודה שכוללת מגורים בקיבוץ) ולנסות למצוא במקביל עבודה ככתב בעיתון מקומי של הקיבוץ/ ערים שנמצאות בסביבה וככה גם לצבור ניסיון על הדרך.
הסיבה הנוספת שאני דוחה את הלימודים זה בגלל שקשה לי לפתח קשרים במסגרות כאלו ואני עובד על עצמי בשנה האחרונה(הולך לייעוץ בשביל זה) ואני גם לא רוצה "לקטוע" את התהליך.

לירונעע

New member
מצוין!

הנה הרגע כתבת את כל מה שאתה רוצה לעשות וללמוד, הרבה אנשים בגיל שלנו היו מתים למצוא את כל התשובות לשאלות האלה (כולל אני), אז כל הכבוד לך, מציעה לך באמת ללכת בכיוון שאתה רוצה ואוהב.

בהצלחה!

שמע

אתה באמת נשמע מבולבל בהודעה שלך
לא יודעת מה לייעץ לך...
&nbsp
אולי כדאי שתשקול לקחת מאמן אישי-קואוצ'ינג אפילו סטאז'ר שגובה ממש מעט כסף
הוא יעזור לך להתמקד ולבנות מטרות.
&nbsp
בגדול מניסיון שלי ויש לי ניסיון בנושא
כדאי לברר האם אתה צריך/מחוייב להחזיר את המלגה אם תפרוש/תעבור חוג.
&nbsp
ודבר הכי חשוב
חברים לא מוצאים בתואר
מוצאים רק שותפים ללימודים שמכנים אותם 'חברים'
אך הם לא.
&nbsp
הם רק אנשים שידבקו למי ששולט בחומר ויחפרו לו שיעזור להם.
ואחרי 3 שנות תואר הם יגידו לך(ואפילו ישכחו להגיד) ביי ביי.
&nbsp
אני כמובן מקצינה את זה
וכן אפשר למצוא חבר או שניים טובים שישארו חברים גם אחרי הלימודים
אך לא תמיד!!
ולא בהכרח.
&nbsp
לדעתי תלמד גם אפילו בגיל 30-זה לא משנה הגיל
הכי חשוב זה שתהיה סגור על עצמך
ובטוח לפחות ב90-99% אחוז שזה הכיוון שאתה רוצה ללמוד ואחכ לעבוד בו.
&nbsp
בהצלחה!

&nbsp

oromer

New member
מנהל
חברים ללימודים

אני רואה לא מעט בפורום אנשים שמעוניינים להגדיל את המעגל החברתי שלהם. ולהכיר בלימודים זה רעיון לא רע. זה אנשים שפחות או יותר בגילכם, עם סטטוס דומה לרוב. לא הייתי מזלזלת באופציה הזו בכלל. זה לא נכון להתחיל ללמוד רק בגלל זה, אבל מי שמגיע מספיק מכוון מטרה יכול להיות שימצא.

ברור שיש כאלה שיהיה להם אינטרס לימודי מובהק. ויש אנשים שבזמן התואר ירצו ללמוד ולבלות ויהיה נחמד ביחד. אבל לפעמים קשה לשמור על קשר. אנשים עוברים מגורים, ממשיכים ללמוד. אני חושבת שאפשר לייצר מערכות יחסים קרובות.
ברגע שיש שתי צדדים שמעוניינים זה יקרה. הרבה פעמים זה תלוי חוג, ובדינמיקה ובמוסד לימודים. בבן גוריון יש הווי סטודנטיאלי ממש טוב.

למעלה