אני לא יודע ממה אני יותר מזועזע ביום הזיכרון

DELICE1

New member
אני לא יודע ממה אני יותר מזועזע ביום הזיכרון

מזה שמנסים להרוג אותנו כל הזמן ורק בישראל יש את היום הזה או איך שאנשים ומגיבים והנה סיפור(קטן)
אני עובד בשירות לקוחות טלפוני כלשהו(שנה ראשונה שלי שם כך שלא הייתי ביום הזיכרון הקודם) ובתום לבי ואמונתי חשבתי שלקראת הצפירה לא יהיו שיחות ממתינות ויהיו זמני המתנה נמוכים
אממה? הגיעה השעה 11:00 והזמני המתנה עלו! הסתכלתי ב-11:00 ואשכרה הזמן המתנה עלה פי 2!(בדקה אחת, וזה מלא, זה אומר שעוד לפחות 15 איש התקשרו)(וזה כי עוד אנשים התקשרו לא כי המוקדנים התמהמהו בשיחות)
זעזוע מס' 2:
בזמן הצפירה, יש אצלנו אדם ממש דתי(או ככה לפחות הוא מגדיר את עצמו בגלל הבגדי אברך והכיפה השחורה הגדולה שהוא לובש- עם יד הלב, אני מעדיף את הגויים על פניו) שפשוט הלך בזמן הצפירה!
ולעומתו, יש אצלנו(והיא היחידה!) עובדת שהיא נוצרייה- ערביה. ולזכותה(והופתעתי) היא באה עם חולצה לבנה, שמה מדבקה של "יזכור"(אירוני, אבל לפחות היא מכבדת) ועמדה בצפירה עם ראש למטה!(הייתי בשוק, כל הכבוד באמת)
עכשיו שני דברים לי אליכם:
1. לפחות שיהיה לכם(לאותם לקוחות חצופים, ואל תגידו לי שחלק מהם כנראה לא יהודים כי רובם כן היו כפי הנראה) את הכבוד אם אתם לא עומדים בצפירה לא לשים ז*ן על היום בפומבי
2. למה אני צריך לדבר עם לקוח שמתקשר דקה לפני הצפירה, להגיד לו "רגע אחד" לשים אותו על המתנה, לעמוד ואז לתת לו שירות? לא מגיע לו בכלל!
3. איך זה שגוי עומד בצפירה ויהודי לא?!

לא נורא, ניסיתי ללמד לקוחה לקח(שלא בטוח שהבינה) ואני גם מוכן לספוג את זה אם יעלו על זה.
הגברת הנכבדה התקשרה מס' דקות לפני הצפירה, ביקשה לברר עניין שייקח יותר ממס' דקות לברר(וזה יהיה על זמן הצפירה). שמתי אותה על המתנה(בטענה שאני "בודק") וניתקתי את השיחה. פשוט חוצפה!

בוקר טוב..

לדעתי לא כולם מחוברים לציונות ועל הקמת המדינה.
אני מודה שלפעמים אני קוראת על אנטישמיות, קראתי המון מידע בויקפדיה והייתי חברה בדפי פייסבוק של יהודים כמו jews news ויש שם הרבה מידע על המצב בין יהודים לערבים ואנטישמיות
עד שהסרתי את הלייק כי ההתעסקות הזאת מקשה עליי.
אישית לא עשיתי צבא מסיבות רפואיות ואני מודה על זה שיש מדינה אחרי הרבה שנות גולה אבל תבין שלא כל אחד חייב להתחבר ויש אנשים שעסוקים בעניינים שלהם ויש מדינה וכל הכבוד אבל רוצים גם לחיות את החיים שלנו ושוב לא כולם חייבים בדיוק כמו שיש חרדים שמדברים בצורה לא יפה על חילונים ושהם בתור דתיים יותר מתקדמים ולכל אחד יש מה להגיד על השני ולא כל אחד חייב ללכת לפי החליל ולפי הנורמלה ולפי מה שנדמה לך וגם בהקשר לאותו דתי עם כיפה שיעשה מה שבא לו אין חוק שאומר לעמוד בצפירה ולא כל דתי עם כיפה הוא בהכרח דתי. מפריע לך?תעמוד בצפירה אבל זה שאתה מתעצבן על אנשים לא יעזור אף אחד לא חייב לעמוד בצפירה שכל אחד יעשה מה שבא לו ולא כולם חוו מות קרוב משפחה על רקע לאומי ככה שההזדהות לא הכי קרובה לכל אחד ואני מבינה את העניין של לכבד אבל לא אחד חייב ואם אתה לא רוצה להפנים אז זכותך וזהו...

DELICE1

New member
הפרדוקס הוא שדווקא

מישהי שנמנית עם קבוצה שנחשבת ל"אויבים" שלי עומדת ושמה מדבקה של "יזכור" ובאה עם חולצה לבנה(ושוב היא פשוט הייתה יכולה להחליף משמרת או לדאוג לצאת החוצה בזמן הצפירה ולעשות מה בא לה) ויהודי לא עושה את זה.

niva90

New member
מבינה את התרעומת שלך

יחד עם זאת - לא את כולם ניתן / רצוי לחנך.
זה העם שלנו...
זה מה יש ועם זה, כנראה, צריך להמשיך ו"לנצח" / לעבוד.

ebi83

New member
נתחיל בזה שאני מרחם עלייך...

בעיקר כי שירות לקוחות בכל מקום גורר התקלות באנשים מעצבנים

יש אנשים שתמיד ינסו לנצל הזדמנויות, לא אכפת להם מעקרונות אכפת להם רק או לפחות בעיקר מעצמם. אני מניח שנתקלת בעיקר בהם ביום הזיכרון האחרון

לגבי הערביה שכיבדה- לדעתי מדובר באנושיות נקייה. מחשבה על מישהו מעבר לאני הפרטי, אני מאוד מעריך ומכבד אנשים כאלו שיודעים להפריד בין הדעה הפוליטית או השיוך החברתי שלהם לבין ההתנהלות החברתית המכבדת.
האברך מציק בעין, אבל השאלה היא האם הוא כן כיבד בדרכו שלו או פשוט עשה דברים כהתרסה. כי עם מתריסים יש לי ים בעיות...

בכל מקרה, תנסה לא לקחת דברים ללב או קשה מדי. חראות יש בכל מקום

בדרכו שלו - שיכבד בבית שלו ובקהילה שלו

אם הוא בא לעבוד בין חילונים, שילמד לכבד את רגשותיהם. ואם לו, תמיד אפשר להפיל לו את הכיפה מהראש. יותר זה לא יקרה.

אני אוכל בכיפור, אבל לא הייתי חולם אפילו לאכול ולשתות בחוץ כשאנשים מסביבי צמים - וגם לא אילו נמצאתי בכפר ערבי בזמן צום הרמדן.

ebi83

New member
בגלל זה ניתקתי בין התרסה ללכבד בדרכו

אם הוא עושה מה שעושה כי אני לא אעשה מה שאתם עושים כמו ה"גויים" אז שייחנק ושיחטוף על זה בראש.

אם הוא הולך לפינה, יושב וקורא תהילים באותו זמן- אין לי תלונה אליו.

למעלה