אני לא יודע על מה אני מיבלבל...

TheGuyOnTheBike

New member
אני לא יודע על מה אני מיבלבל...

איך לבחור שלדה? תקנו מטל יא קמצנים קטנים תקנו מטל או שאני ארדוף אתכם אחרי שאמות! טוב די להגיגי שיכרות. אני רוצה שתקשיבו לי טוב טוב עכשיו, שעת סיפור! מי תמיד צועד בראש? אחד אחד אחשוראש ווווווווו מה? אוקיי אני רגוע. אני מרוכז. אני לא מזיין 'תשכל. אני לא מתקן כי משפט שאני כותב משגיאות כתיב. הנה זה בשבילכם. איך..... איך... איך .... מכוונים.... אמממממממ... הדסט. אוקיי אני מאמין שרובכם בקיאים בתחום אבל קורה לי שאני עולה על אופניים של חלד מהילדודס שבפורום וההדסט לגמרי משוחרר והם אפילו לא שמו לב או לא חשבו שזה חשוב שההדסט יהיה מכוון אז הנה: אוקיי, קודם כל מה זה הד סט (head set). בצינור הכי קידמי של השלדה שלכם (head tube) נמצא חלק חשוב מאוד ממערכת ההיגוי והוא ההדסט. ההדסט מכיל קאפות ומיסבים שבהם נתמך ועליהם זז המזלג של האופניים. יש הבדלה בין שני סוגים בסיסיים של הדסטים - ת'רדד (threaded) ואנת'רדד (unthreded). אפשר להביל ביניהם על ידי הסכלות על החלקים שמעל ההדסט ומתחת לסטם - אם יש שם אום אז ההדסט הוא ת'רדד, רוב הסיכויים שהעובי של ההדטיוב הוא אינצ' ולא כדאי להתעלל באופניים יותר מדיי כי זה סוג יחסית חלש. אני מניח שלא להרבה מכם יש אותו אפילו אז אני לא אתעמק בו. אנת'רדד הדסט בא בשלוש תצורות: מיסב כדורי פתוח, מיסב כדורי סגור ומיסב סיכות כמו בסוליד. מיסב כדורי פתוח - תחזוקה בסיסית: לשחרר את הרגים בצד של הסתאם ((stem ולשחרר את הבורג שמעליו, שמתחבר לצינור הראשי של המזלג. להוציא את הסתאם ואת הספייסרים אם קיימים כאלה ולגשת להדסט. ברוסב ההדסטים האסילד כדורי רגילים יש מין טבעת פלסטיק קטנה שצריך להוציא בשביל לשחרר את המזלג. הטבעת נמצאת מתחת למגן האבק שההיגיון שלכם בטח כבר אמר לכם להוציא. הטבעת שם לא בשביל לעשות לכם את החיים קשים אלא בשביל להוציא את החופש מהמזלג ולשמור על הכל מתוח במידה הנכונה. תשמרו אותה בצד. להוציא את המזלג ולנקות טוב טוב את המיסבים של ההדסט, את הקאפות ואת הרייס (race) של המזלג. זה החלק שעליו יושבים המיסבים הכדוריים הפתוחים בשתח המגע התחתון שלהם עם המזלג והוא נמצא ליד הפיצול של המזלג. לאחר הניקוי להחזיר את כל החלקים בסדר שבו הם היו לגרז כאילו אין מחר את כל החלקים חוץ מהצינור של המזלג, לסגור את הבורג שמעל הסתאם עד שאין משחק בהדסט (משחק בודקים על ידי לחיצה על הברקס הקידמי ונענוע של הכידון או אם אין ברקס קידמי אז להעמיד את האופניים על הגלגל האחורי ולנענע את הכידון למעלה ולמטה). כשאין משחק לבדוק את הסיבוב של הכידון ואם הוא קצת חזק מדיי אז לשחרר את הבורג ואז לבדוק שוב משחק ואז לבדוק שוב את המשחק וחוזר חלילה עד שההדסט מכוון. אז לסגור בחזרה את הסטם ולתת לבורג העליון חיזוקון כדי שלא ייפול. ללהטט להנאתכם! בקשר למיסבים סגורים צריך לעשות אותו דבר רק שאת המיסבים לא צריך להוציא מהכאפות - צריך רק לקחת גריז על האצבע ולהכניס בין העיגול הפנימי של המיסב לבין הטבעת אטימה: להחליק את האצבע על העיגול עוד ועוד עד שלפחות חלק מהגריז ייכנס למיסב. גם לא חייבים. עדיף שלא להוציא את טבעת האטימה למרות שזה אפשרי, היא לא תפעל כל כך טוב אחרי. רוצים להוציא את הכאפות בשביל להחליף אותן? קחו מאריך לראצ'ר/ידית כוח (מה שמלבישים עליו את הבוקסה כדי שתיכנס לתוך הפג) ותשימו אותו כך שהחלק העגול יושב על הקאפה ואתם תופסים את החלק המרובע על הצד ככה שיישב טוב ותתיתנו לו מכות עם פטיש מסביב עד שייצא. בשביל להחזיר את הקאפות צריך חתיכת עץ ופטיש ולדפוק אותם פנימה, שוב לשים לב שמסביב ולא כל הזמן באותה נקודה. צריך לשים גריז בין הקאפות לשלדה או שיהיו בעיות אח"כ להוציא אותן. אם הקאפה נכנסת יותר מדיי בקלות (מחליקה פנימה והחוזה עם היד) וזו קאפה חדשה או שאתם יודעים שהיא טובה אז ההדטיוב התעוות. זו בעיה וצריך להחליף את השלדה בשביל לסדר אותה אבל אם אתם רוצים להמשיך לרכב על השלדה כמו שהיא אז תקחו פחית קולה ותחתכו אותה בשביל להכין מעין ספייסר שיישב בין הקאפה לשלדה, תדפקו כרגיל. אז קחו באנד (hose clamp), מעין טבעת ברזל עם בורג שמחזק או משחרר אותה ותלבישו על ההדטיוב איפה שבפנים יש את הקאפ ותחזקו חזק חזק. עוד שיטה לתקן הד טיוב שהתעוות היא לתת בו ניסור ואז לרתך את החריץ שעשיתם אבל זה כבר יותר מסובך. רצוי לשים באנד על ההדטיוב איפה שיושב ההדסט, לפחות התחתון בכל מקרה כדי להקדים תרופה למכה. מה עוד? אם יש שאלות תשאלו במסרים. חצי בקבוק יין פטישים - קצת מסובב. עוד כוס - חזרה לשגרה. עוד בירה - נדע רק אחרי מה ייקרה. המשך שמירה מהנה לי! הולכת לי נמלה על המסך העפתי אותה. הארו מן מגיע לך שיאשפזו אותך בבית חולים לחולי נפש, מגלומן חמוד שלי ושלא תרצה לצאת משם לעולם כי הכריזמה שלך תוביל אותך להיות החבר הכי טוב של נפוליאון בונפארטה ותחיו ביחד לנצח נצחים כמו בסרט פונרנו של גאיז עם סוף טוב. נפולאיון יהיה רומה הרוכב האיום. איום אינדיד. טל, אני לא מניח שזה שווה מאמר אבל אם כן תערוך את זה יפה כי אני כתבתי גוש. דברי חוכמה של אדם הגדול ברגע של סאטלה אינטרגלאקטית, טוב נו אז אולי רק אינטרנשיונלית: dont use the leash snakebites and poopy marks poopy marks poopy bites dont make her hate the bait

BenBmx

New member
דברי שיכרות? אחה"צ ובבסיס? מה?

מה? יש לך יותר מדי זמן אדון הרס. אדם הוא אכן, חכם יותר מכולם.

למעלה