אני לא יכולה יותר

ו שתי

New member
אני לא יכולה יותר ../images/Emo10.gif

עם נדודי השינה האלו. מאז הלידה (או יותר נכון- מאז אותו לילה לבן, חמישה שבועות לאחר הלידה) יש לי נדודי שינה איומים. לפעמים זה כי משהו מציק לי (בדרך כלל אחרי שמישהו מעצבן אותי ברמות-על) ולפעמים בלי סיבה מוגדרת- כמו הלילה למשל. אני מתה מעייפות, ולא מצליחה להרדם, בלי שום סיבה נראית לעין. ניסיתי כמעט הכל חוץ מתרופות. את כל השיטות שמתחילות בבהיה בטלויזיה, דרך דמיון מודרך, ועד בהיה במוסף הנדל"ן של הארץ. לראשונה בחיי אני מטילה ספק בבריאותי הנפשית, ומוכנה לחילופין לשקול טיפול תרופתי. מה עושים?

sugerbabe1

New member
בוחרת באפשרות האחרונה...

כמו שאני עושה במצבים שהשינה לא באה, או שנרדמתי בטעות בצהריים(כמו היום לדוגמא).... לוקחת כדור קטנטן צהוב במינון נמוך והוא ישר מרדים אותי....(או מתחילה שוב את אחד הספרים שמעולם לא הגעתי לעמוד השני).

isidora

New member
אולי קפאין מפריע לך?

אולי לא לשתות קפה אחרי 17:00 אולי לא לאכול אחרי 19:00 (לי זה גומר את הלילה...)

מעיןבר

New member
ניסית תרופות "טבעיות" כמו רסקיו?

אולי יספיק משהו מהסוג הזה כדי להרגיע בשילוב עם בהיה בטלוויזיה? אגב, השיטה שלי במשך שנים היתה לרוקן את הראש ממחשבות, לשכב על הבטן ולעשות כאילו אני נותנת לעיניים להיעצם תוך שאני חושבת "לישון" - היתי פותחת וסוגרת עיינים ולבסוף אחרי כמה דקות באמת נרדמת - אני מניחה שזה סוג של אוטוסוגסטיה

n i s h a

New member
כשאני מתעוררת באמצע הלילה

ולא מצליחה להרדם (וזה קורה המון) אני הולכת למטבח, לוקחת כוס חלב, נגשת למחשב נכנסת לארבעת הפורומים שמעניינים אותי, קוראת עד שכוס החלב נגמרת
וחוזרת לישון. נרדמת ברגע. בהצלחה

daldan

New member
לפעמים כשזה קורה אני פשוט מוותרת

קמה מהמיטה ומתחילה לעשות דברים חיוניים או סתם יושבת וגולשת או צופה בטלוויזיה. רסקיו גם יכול לעזור והרבה מחשבות חיוביות. לא הייתי מתחילה עם תרופות אבל זה שיקול שלך. קבלי בנתיים חיבוק
של הבנה

boringvered

New member
תוהה

את מכירה את עצמך - את יותר מוטרדת מבעבר? או שפשוט זקוקה לפחות שעות שינה? לא זכור לי אם את חזרת לעבוד - לפני הלידה עבדת? אולי את פשוט יותר עירנית כי פשוט את פחות מתעייפת יחסית (למרות שגידול ילדה זה נשמע לי יותר מתיש מעבודה...)... כמובן, יש את השאלה אם את מדוכדכת... אבל את זו שצריכה לחשוב טוב טוב, ולהיות כנה עם עצמך. לפחות אצלי אני יודעת שכשאני לא ישנה טוב אני מדוכדכת, מוטרדת וכן הלאה... השאלה עד כמה זה כרוני. ורד

ו שתי

New member
אז זהו

שהפעם אין שום סיבה נראית לעין. אני לא עצבנית ולא מוטרדת ולא כלום. קפאין בטח שלא מעורב כאן. שתיתי קפה קר בארבע אחה"צ. ואני לא שותה קפה בדרך כלל, וזה עדיין קורה. אני אנסה רסקיו בפעם הבאה. אין לי מה להפסיד. ואם כבר בעניני קיטורים: ביקשתי מאמא שלי שתבוא בצהרים ל-3 שעות, כדי שאוכל לישון קצת. כ-מו-בן שאחותי הסוציומטית עשתה לה סצנה שהיא בנתה על הרכב, ואין לה איך להגיע ללימודים (כאילו- אין מוניות בעולם. היא לומדת שלושה קילומטר מהבית). אמא שלי רכת הלבב נכנעה כמובן והציעה להגיע באוטובוס, כך שויתרתי על שירותיה בנימוס. ואחותי? לא לנצח היא תהיה בראש פירמידת המזון המשפחתית.

T noki

New member
את ישנה בצהריים? אפילו לחצי שעה?

אם יש לך קשיי הרדמות ואת כן חוטפת תנומה אחה"צ, תנסי למרות שקשה, להחזיק מעמד ולא לישון כמה ימים בצהריים ולראות אם זה משפר את שנת הלילה. ויש עוד דברים - אם יהיה לי זמן אפרט.

ו שתי

New member
אני לא. כבר שנים, ולא משנה כמה עיפה

אני לא נרדמת באמצע היום. ישנה רק פעם אחת.

lulyK

New member
מה רע בטיפול תרופתי?

הייתי מתחילה מהטבעיים וממשיכה הלאה בעצת רופא המשפחה. באמצע היום את כן מצליחה?

nubi

New member
ממליצה לך בחום לפנות

למעבדת שינה. לפעמים טיפול במלוטונין יכול לעזור יופי. זה חומר טבעי לחלוטין.

מעיןבר

New member
וא כבר מלטונין

לפני שרצים לקבל מבחוץ, לפי מה שהבנתי - חשיפה לאור השמש בשעות הבקר והצהריים המוקדמות עוזרת מאוד לווסת את הייצור העצמי ולסדר את השינה (שמעתי שזה טיפ טוב לעזור לתינוקות להפוך יום ולילה ולישוןיותר טוב). אולי כדאי באמת לעשות פעילות עם אלה בחוץ בשעות כאלה ולקבל מנת שמש גם בעצמך

ו שתי

New member
יוצאת. כל בוקר. תודה על העצה

בכל מקרה. נראה לי שרופאת המשפחה שלי תזכה בקרוב לחזות בזיו פני.

nubi

New member
עדיף מלטונין על כל תרופה

אחרת שהוצאה פה. מה, רסקיו, שהוא כולו אלכוהול יותר טוב?

רסקיו הוא לא כולו אלכוהול, הוא רק

משומר בזה, הוא עשוי מתמציות פרחים ומים מינרלים וטיפת אלכוהול לשימור.

לא הייתי תולה יהבי ברסקיו ../images/Emo3.gif

עליי הוא לא עובד בגרוש. אם כבר אלכוהול, עדיף לשתות כוס יין טובה עם ארוחת ערב ולפחות להנות מזה

למעלה