אני לא יכולה יותר!

אני לא יכולה יותר!

הבטן כל כך כואבת לי! וככה זה בכל יום! כאבים ולחץ במערכת העיכול. כל בוקר זה מטריף אותי, ולא באמת יש לי מה לעשות עם זה. מניסיון עבר בכאבים מהסוג הזה, זה סביר להניח שוב לא עניין רפואי אלא נפשי. בעבר היו לי תקופות כאלה ועשיתי כל מיני בדיקות רפואיות ואפילו קיבלתי כדורים שלא היו טובים לי (גורמים לשלשולים או הקאות אבל לא ממש פותרים את הבעיה), קיבלתי אותם גם בהזדמנות אחרת מרופא אחר בגלל בעיה אחרת אז אני יודעת מה טיבם ותופעות הלוואי שלהם עלי.

הנפש שלי מרוסקת. אני מותשת נפשית! אני לא יכולה לנתק את הראש ממחשבות וכמעט כל דבר עליו אני חושבת מוכיח כמה אני מרגישה אומללה. והכי גרוע זה שאני באפיסת כוחות. אין לי יותר כוחות לנסות לשנות משהו בחיים שלי ואני נאלצת פשוט לספוג. אבל כמה אפשר?
רע לי מכ"כ הרבה בחינות ואני כמעט ולא מצליחה למצוא קרן אור. אני לא יכולה יותר עם הכאבים האלה בכל יום, זה משגע אותי! וגם שוב עלה ריבוי החרדות, בעיקר אם אני צריכה לעבוד. לאחרונה אני לא הולכת לעבודה בלי לקחת קלונקס ואני שונאת את זה! למה אני צריכה לסמם את עצמי כדי להיות בתפקוד כלשהו?

וכדורים נגד דיכאון זה שטויות... לפחות אצלי. כל חודש- חודש וחצי מחליפים לי כדור או מינון אבל שום דבר לא מייצב אותי. המקסימום זה שהכדורים היותר טובים הם בעלי תופעות לוואי פחות שליליות או פחות מביאים אצלי למחשבות אובדניות ורצון לפגיעה עצמית.
אבל ברור לי שאי אפשר ככה יותר! אני גמורה, הנפש פצועה וזה מרגיש שאין לי גם איפה לפרוק את הכל. כי זה תמיד גורר עצות ועצות לרוב לא רלוונטיות לגבי, בעיקר כי אני לא ממש מצליחה לשלוט על המחשבות שלי וכן לא מצליחה לגייס כוחות לשנות משהו.

יוסלה14

New member
קופיפ יקרה

אני מוכן לעזור באיזה אפן כלשהו , אולי תחום המחשבה
כמו להפסיק לחשוב מחשבות שלילי
לי זה עזר

אני לא מצליחה להשתלט על המחשבות שלי

אמנם כשאני עסוקה, אני פחות חושבת, לפחות לא על כל המטרדים בחיי אבל לא מצליחה להשתלט על החשיבה שלי.

נשמע כמו מחשבות טורדניות...

לאחרונה יש לי כמה מחשבות טורדניות

בכמה תחומים. נראה לי לא מספיק כדי לאבחן OCD אבל מספיק בשביל לשגע אותי!

יכול להיות שמדובר ב - OCD

OCD יכול לכלול גם רק מחשבות טורדניות ללא ביצוע טקסים.

כדאי שתדברי עם הפסיכיאטר שלך על זה.

golan2072

New member
ניסו לתת לך כבר לוסטראל?

לאקסית שלי היו מחשבות אובססיביות איומות ונוראות, אחרי כמה חודשים עם לוסטראל הכל נעלם. זו תרופה מעולה, ממש מסדרת את הראש, רק פוגעת בתפקוד המיני אצל חלק מהגברים ולכן אני לוקח וולבוטרין במקום

golan2072

New member
יש לחדד: מניסיון, לוסטראל עוזר ספציפית נגד מחשבות טורדניות

ונגד התקפי פאניקה, גם אם הוא לא עוזר נגד דיכאון בחלק מהמקרים.

יוסלה14

New member
קופיפה יקרה,

בבודהיזם יש שיטה שעזרה לי מאוד וזה ש,,,,לא צריך להשתלט על המחשבות בכלל ,אלא לתת להם להשאר איזה זמן קצר ומוקצב ואז בקלילות ככה לאפשר להן ללכת ב99אחוז מהמקרים הצליח לי

נשמע ממש קשה...

לאחד האקסים שלי גם הייתה בעיה במערכת העיכול... הרבה פעמים כאבי בטן וכו' ולא מצאו לו כלום... גם הוא היה עם הפרעת אישיות גבולית וזה היה כנראה נפשי....

איך הולך לך בקבוצה?...

מתי את מתכוונת להתחיל טיפול פרטני?

אני מצטערת לשמוע שהנוגדי דיכאון לא עוזרים לך... אני מקווה שביחד עם טיפול שיחתי תרגישי פחות מדוכאת...

ניסית סימבלטה? זה נוגד דיכאון שאמור לעזור גם לכאבים שנגרמים כתוצאה מדיכאון...

כל הכבוד שאת מצליחה לעבוד במצב כזה

אממ...

בקבוצה מוזר לי. אני עדיין לא ממש מוצאת את המקום שלי. אמנם זו קבוצה מאוד קטנה וזה כביכול אמור להיות יותר קל בשבילי אבל למרות זאת אני לא מוצאת מספיק נכונות לפרוק. לאחרונה התחלתי לשתף יותר. אפילו במפגש האחרון נושא שעלה אמנם לא ממני אבל עבר בקשר ישיר אלי, תפס מקום די מרכזי או כך לפחות הרגשתי. אבל אני עדיין לא שם... לא משוחררת מספיק או לא פנויה לזה רגשית בצורה מספקת.

אני לא מתכננת טיפול פרטני. חושבת על זה, מתלבטת אבל תמיד מגיעה למסקנה שלא. אין לי כסף לטיפול ואת האופציה החינמית שיש לי אני לא רוצה מכל מיני סיבות. גם ככה אני צריכה להתאמץ כדי להגיע למפגשים של הקבוצה (אמנם לא הברזתי אפילו פעם אחת ואני מתמידה אבל קשה לי נפשית) וזה יותר מדי בשביל להכניס עוד טיפול קבוע.

סימבלטה לא ניסיתי. אני לא מבינה בכדורים. פרט לאלו שניסיתי. בגדול, הפסיכיאטר אמר לי שבגלל ההפרעה, כדורים פחות עוזרים לדיכאון. אבל עדיין, יש אנשים יציבים יותר ממני. אני גם לא מבינה מה ההבדל בין מייצבי מצב רוח לנוגדי דיכאון ומה אני צריכה.

והעבודה... זה נורא. אני כבר לא מעבירה משמרת בלי לפחות כדור אחד של קלונקס. אני מאוד לוקחת ללב את חוסר ההערכה שאני מרגישה מצד המנהל שלי.

טיפול זה דבר לא פשוט...

להתמודד עם קבוצה זה קשה במיוחד אם יש לך קושי בקשרים בין אישיים... אבל זה בדיוק המקום לעבוד על זה...
הגיוני שיקח לך זמן עד שתאזרי אומץ להיפתח ולשתף... אבל אל תוותרי!! תמשיכי ללכת!!

את מוכנה לשתף למה את לא מעוניינת בטיפול החינמי?

לגבי סימבלטה - תקראי בקישור המצורף, מדובר בנוגד דיכאון מהדור החדש ממשפחת SNRI, הכדור הזה גם משמש אנשים שמתמודדים עם כאבים כרוניים (פיברומיאלגיה), ולכן יכול לעזור לאנשים שסובלים מכאבים על רקע נפשי...

מייצבי מצב רוח מיועדים לאנשים שסובלים ממצב רוח לא יציב עם תנודות קיצוניות... עוברים מדיכאון להיי (מאניה / היפו מאניה או פשוט שמחה) וחוזר חלילה בלי סיבה מיוחדת... אנשים רבים עם הפרעת אישיות גבולית סובלים מחוסר יציבות במצב ברוח, במקרים כאלה נותנים לעיתים קרובות מייצבי מצב רוח כמו - למיקטל, דפלפט, טגרטול, ליתיום ועוד...

האם את סובלת מתנודות קיצוניות במצב הרוח?

אסף1122

New member
השיטה שלי

להפחתת מחשבות טורדניות: זה בעצם סוג של מדיטציה, אבל אני בכל זאת מרגיש שזה הדרך הפרטית שלי. מנתקים טלפונים וכל משהו שעלול להפריע. מחליטים על זמן, לפחות שעה (!). דואגים לכך שיהיה מים אם צריך ליד, דואגים לכך שהרעב לא יציק במשך השעה הקרובה (כלומר לא להתחיל את התהליך כשרעבים). יושבים ומשתדלים לא לזוז. נותנים למחשבות לעלות. לא נלחמים בהם, פשוט חושבים אותן, אבל לא עושים כלום בנידון. אם המחשבה רוצה לגרום לך להתפוצץ ולהתקשר למי שפגע בך או משהו - חושבים את זה ומדמיינים שזה קורה - אך לא קמים מהכסא ולא עושים כלום! פשוט חושבים את זה... לאט לאט לאט המחשבות נרגעות והכעס יורד...

אם מתמידים בזה באופן יומיומי זה משפיע על הרוגע הכללי. וגם בין לבין - אפשר לעשות את הטכניקה ולדמיין את הכעס בראש ולהירגע באמת ולהימנע מן המעשים והכעס.

golan2072

New member
הייתה לי תופעה דומה לפני כשבועיים

היו לי כאבים בחזה, למזלי בצד ימין (כך שידעתי שלא מדובר בהתקף לב) במשך שבוע שלם. בסופו של דבר הם עברו אחרי ישיבה ארוכה מאוד בשירותים... הסתבר שמדובר בעצירות מאוד ממשוכת שהכבידה לי על כל המערכת, ככל הנראה כתוצאה מאכילה מבולגנת (באותו שבוע אכלתי מאוד לא מסודר). כשהעצירות יצאה החוצה, הכאבים נעלמו.
&nbsp
איך האכילה שלך, אם אפשר לשאול? את אוכלת מסודר? אוכלת אוכל מגוון? או נוטה להעמיס על עצמך (כמו שקורה אצלי כשאני סובל מחרדה)? ייתכן ששינוי בהרגלי האכילה (חלוקת האוכל ליותר ארוחות קטנות במהלך היום, הקפדה על סיבים והפחתת הפחמימות הריקות וכו', הימנעות מאכילה שעתיים לפני השינה, הפחתת הקפה [הוא יכול לגרום לצרבת ולבעיות עיכול, מניסיון, אם שותים יותר מ2-3 כוסות ביום]) יוכל לעזור לך.
&nbsp
לגבי תרופות נגד חרדה ודיכאון, מדובר בקביים - דבר שעוזר לאנשים מסוימים להתמודד עם מצוקות, אך לא מרפא את המצוקות עצמן. בסופו של דבר צריך לטפל בשורש הבעיה, ובזה מטפלים בטיפול שיחתי; התרופות עצמן לא מרפאות את הדיכאון.

אסף1122

New member
לא מסכים עם מה שאמרת על תרופות נוגדות דיכאון וחרדה

לפעמים הן לא עוזרות, לפעמים הן עוזרות יחד עם טיפול שיחתי, לפעמים הן פותרות את הבעיה כשלעצמן. לראיה - ה OCD שלי נרפאה לחלוטין! לחלוטין! באמצעות תרופה, כבר 12 שנה. ולא היה צריך שום טיפול שיחתי בנושא. כשניסיתי פעם בשנה/שנתיים להפסיק את התרופה - חזר ה OCD כמעט מיידית, בלי ששמתי לב הוא זלג לי למעשים ולמחשבות, והתגבר...

the lowkey

New member
הי טובעת

תשמעי אישית אני מחזיק ממך ,עצם העובדה שאת ממשיכה לתפקד ,זה מדהים אישית לא יודע אם הייתי מחזיק מעמד ככה. בפועל באמת לא החזקתי כי הפסקתי מזמן. לגבי כדורים גם אני הפסקתי ,אבל הפסקתי כי כל כדור שלקחתי גרם לי לרצות לישון כל הזמן ועייפות שלא יכלתי להחזיק את הראש וזה מרגע שהייתי מתעורר. ובטח שלא סבלתי את הרעיון של להכניס כימיקלים לגוף. עכשיו נפשית יחסית אני מאוזן ,לא מרגיש רע במיוחד ,אבל גם לא טוב ,רגיל נראה לי. למדתי המון מהכדורים אבל לא רק ,הרבה שנים של לנסות להבין למה לא טוב לי ,הרבה טיפולים בייחוד די בי טי אבל עוד דברים שונים ומשונים. אפשר גם בלי כדורים ,אם זה לא מחלה פסיכו אקטיבית או משהו כזה ,אז שבאמת שטיפול תרופתי הוא ברכה. ואל תפחידי את עצמך סתם ,אפשר להיות בדיכאון ואם מחשבות ,גם לי זה היה. זה לא אומר שיש לך או סי די או כל דבר אחר ,זה פשוט לחץ דאגה פחד ועודף מידע.
ואם קשה לך במסגרת תעסוקה ,תנסי למצוא משהו פחות לחוץ ,זה עדיף על לקרוס או לטבוע.

למעלה