אני לא יכולה יותר..

MsUnderstood

New member
אני לא יכולה יותר..

3 בני דודים שלי בתוך לבנון...אחד מהם התקשר לאבא שלי ואמר שיש הרוגים והוא לא יודע איפה אחים שלו... אחותי כנראה גם מוקפצת לעבוד בגבול אני פה כל היום עם אזעקות... אני כבר לא יכולה יותר....פשוט נשברתי עכשיו... מחר אני בת"א וכבר אמרתי להורים שהפלא שלי יהיה סגור כי אני חייבת להתנתק מכל מה שקורה פה... אני צריכה להתחיל קורס ביום ראשון ואין לי מושג איך אני אוכל ללמוד... אני כ"כ מפחדת שמשו יקרה להם.... אני כ"כ מפחדת שיקרה משו לנו פה.. אני כ"כ רוצה שזה יגמר...

noosh

New member
אני (חושבת שאני) מבינה את הלחץ הזה

אמנם לא שלושה בני דודים שלי בלבנון עכשיו ("רק" אחד), ואני לא גרה בקו האש (למרות שלכי תדעי מה השגעונות של נסראללה), אבל כן חצי שכבה שלי שם, וחברים שלי מוקפצים, ומי יודע אם האחים שלי יוקפצו גם. אינ זוכרת את התקופה, לפני 6-8 שנים, כשאחים שלי היו בצבא וישבו שם. ואני זוכרת איך פחדתי, שני אחים, שניהם בצפון, או במחסומים, או לא יודעת איפה. ואני יודעת איך אני מפחדת עכשיו, עם כל שם שמקריאים ברדיו, עם כל דיווח על פצועים או הרוגים. וזה קשה, כשלחברות הכי טובות שלי נהרגים חברים, זה באמת קשה. אני לא תופסת את זה בכלל. אולי קל לחיות כאן, במרכז, קצת מנותקים, שומעים הכל ברדיו או בטלויזיה. אבל לא יודעת, רק משיחות עם חברות שגרות בצפון, או עם קרובי משפחה, אני מנסה להשלים את התמונה, למרות שאני לא שם באמת. אז איך מתמודדים? אני לא יודעת. אני משערת שעם כל מה שמרגיע אותך. ואולי באמת לנסוע קצת למרכז ולסגור את הפלאפון ולהתנתק קצת. ואולי זה דווקא יחרפן אותך יותר (לא יודעת מה איתך, אבל אני חושבת על החברים שלי בחוליה ומצטערת שלא חתמתי על מילואים). אל תתני למלחמה להשכיח ממך את הדברים הטובים שכן יש לך - את האנשים והתחביבים והדברים שמעניינים אותך. ואם יש לך קורס, אז אל תלכי אליו במחשבה שלא תתרכזי, אלא תנצלי אותו כדי להתעניין ולברוח קצת. זה נכון שקשה לברוח, ואני לא אומרת שאת צריכה להתנתק לחלוטין, אבל לפעמים הדברים האלו, הבריחות הקטנות, הן שנותנות לנו כוח להמשיך. עוד יהיה בסדר, זה קשה אבל אין לנו ברירה, זה לא בידיים שלנו. ואת תראי, גם זה יגמר, ויהיה טוב.

כדי לתפקד

יותר טוב במציאות קשה צריך להתמקד במטלה הבאה שלך ולהתרכז במה שאת עושה לא במה שאת חושבת. יש מציאות קשה כרגע. אנשים שמתפקדים בה יותר טוב הם אנשים שמצליחים להזיז את ההתעסקות ברגשות ובמחשבות של עצמם הצידה ולעשות. פשוט לעשות את הדבר הבא שיש לעשות. ואם אין לעשות - להמציא! keep busy!

למעלה