אני לא יכול יותר

ashkeloni

New member
אני לא יכול יותר ../images/Emo10.gif

דיי...תמיד הבנתי שיש לי בעיה עם התמכרויות לדברים... אני כל כך חלש אופי...אני מושפע מאנשים... מכיתה ו' בערך החיים שלי השתנו, התחלתי להיות על המחשב כל הזמן, בכיתה י' נכנסתי לניהול פה בתפוז ועם זה הסתדרתי... בפורים של אותה השנה התחלתי לשחק במשחק אונליין בשם mu online... שיחקתי אותו ביחד עם עוד כמה חברים מהפורום שאני מנהל, והכרתי המון המון אנשים...אהבתי את זה... אבל, התמכרתי! הגעתי לרמות גבוהות במיוחד, הייתי אחד הישראלים המובילים במשחק, אנשים הכירו אותי, חלק שנאו אותי, חלק אהבו, חלק התעלמו... עשיתי דברים נוראיים במשחק, דברים שאני באמת חושב שהם הצד הרע שלי....אני חמדן יותר מדי...בסופו של דבר פרשתי מהמשחק בסביבות מאי השנה...אחרי שנה וקצת ששיחקתי במשחק... מאז התחלתי לדאוג לעצמי הרבה יותר, בכלל לא היה לי מחשב פרטי בחדר לתקופת זמן ארוכה כך שהייתי פחות זמן על המחשב... בגלל ההתמכרות שלי למחשב מאז כיתה ו' עליתי במשקל דיי הרבה... וככה שמילד שכולם הכירו אותו בתור ילד רזה שכל הזמן משחק בחוץ עם חברים, הפכתי להיות פריק מחשבים...ואחד שמן =\ במאי שעבר שקלתי בסביבות ה100 קילו, היום אני כבר שוקל 86 +/- כשנשארו לי עוד מעט קילו להוריד כדי להגיע אל משקל תקין (ובריא! ) העניין הוא...שבזמן האחרון אני חושב יותר ויותר על המשחק... בחודש שעבר התקנתי אותו כדי שאוכל להתחבר מדי פעם אל המשחק להגיד שלום לאנשים שהתגעגעתי אליהם... ביום ראשון הודעתי לאנשים שאני חוזר לשחק, כבר אז ראיתי כמה אנשים שהיו ממש שמחים שחזרתי...וקצת אחרי זה את הצד השני, האנשים ששונאים אותי... היום הבנתי שזה חרא משחק (שוב) ומחקתי את המשחק ואת קובץ ההתקנה... אני מפחד... אני לא יכול לשלוט בעצמי...אני חייב מישהו לדבר איתו T_T יש פורום למכורים בתפוז? אני משתגע...אין לי תעסוקה נורמלית...אני עצלן... בימים הראשונים של הלימודים אהבתי לבוא (בניגוד לשנה שעברה שכמעט ולא ביקרתי בבית הספר) ועכשיו אני עדיין אוהב, אבל אני מפחד ששוב אני אשנא ללכת אל בית הספר... נמאס לי מהכל... החיים אף פעם לא הולכים כמו שתרצה... כמה שהייתי רוצה פשוט לשכוח מכל מה שקרה לי במשחק האונליין ההוא... כמה שהייתי רוצה לחזור אחורה בזמן ולשנות הרבה דברים שטותיים שעשיתי... אני לא מרגיש כל כך רצוי כרגע, אני מרגיש שאני באמת בן אדם דפוק, שלא מסוגל לשלוט בעצמו, ואפילו לכתוב הודעה נורמלית ומסודרת אני לא יכול T__T דייייייייייייייייייייייייי אוףףףףףףף נמאס, אני צריך פסיכולוג

sh53

New member
מה אתה חושב שאתה יכול לעשות בענין?

(הכוונה של ההודעה לעמוד על היכולות שלך, כי אינני מכירה אותך באופן אישי). מה אתה מסוגל לעשות בענין הזה? איזו מטרה אתה חושב שאתה יכול להעמיד לעצמך ותעמוד בה?

ashkeloni

New member
...

ניסיתי לשכוח מהמשחק ולא הצלחתי... אני יכול להעמיד מטרה שהיא בעצם פשוט להתעלם מכל דבר שאני ארצה לעשות שקשור במשחק... אני לא אתפתה להתחבר אל העולם של המשחק... אני לא אתפתה לדבר עם אנשים במשחק... טוב...אני אפסיק לדבר על המשחק הזה T_T

sh53

New member
מעתיקה מה שכתבת לשם הנוחות

אני לא אתפתה להתחבר אל העולם של המשחק... אני לא אתפתה לדבר עם אנשים במשחק... טוב...אני אפסיק לדבר על המשחק הזה T_T ניסית את זה בעבר ואני מבינה שלא הצלחת, אני מניחה שיש סיבה למה אז לא הצלחת. האם אותה סיבה קיימת גם היום והיא יכולה להקשות עליך בהתקדמות בחייך? 2 שאלות נוספות - 1. איזה סיפוק/ים חיובי/ם נותן לך המשחק? 2. האם יש דרך אחרת בה תוכל להשיג את הסיפוק/ים הנ"ל?

ashkeloni

New member
--->

אני פשוט מרגיש רע עם מה שהייתי עושה בתקופה שהייתי משחק... 1. אני מרגיש חזק, הדמות שיצרתי מצליחה בעולם וירטואלי, אני חושב שזה דיי מתקבל על הדעת, לא? 2. כרגע המצב החברתי שלי משתפר ואני מניח שבסופו של דבר אני ארגיש טוב עם עצמי אפילו יותר מאשר הרגשתי בקשר לעצמי כששיחקתי במשחק...

De-Panther

New member
דווקא MU?? טוב תראה|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

אפשר להתמכר לכל דבר אני מניח שאתה פשוט בורח מהמציאות כשאתה משחק בזה... אתה עדיין בתקופת הלימודים תנצל את זה כדי לצאת מהמחשב ולהיות עם אנשים במציאות... תתייחס למציאות בתור משחק מחשב תחשוב איך אתה יכול "להתקדם" במשחק תחשוב לאיפה אתה רוצה "להתקדם" כרגע ואל תפחד לקחת סיכונים(כמו שעושים במשחקי תפקידים כגון MU) וMU זה באמת חתיכת משחק מחורבן

ashkeloni

New member
תראה...

פעם המשחק היה הבריחה שלי מהמציאות... בחופש עבדתי על זה הרבה... מאז מאי אני פוגש יותר ויותר אנשים פנים אל פנים, מכיר אותם במציאות ולאו דווקא במחשב... אבל עדיין אני לא מפסיק לחשוב על מה שהיה לי במשחק =\ יש לי כל כך הרבה דברים שהייתי רוצה לעשות, פשוט לכמעט כולם אין לי מוטיבציה...או שאני מפחד להתקדם איתם...

De-Panther

New member
מה אתה כל כך מפחד??|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

האם זה דברים שאם תעשה אותם יעלו לך במשהו יקר במיוחד?? או שאתה סתם מפחד שכמה אנשים יצחקו עליך בגלל שטויות??

ashkeloni

New member
האמת היא...

שאני כן מפחד מתגובות של אנשים, וזה באמת משהו שאני מנסה להתגבר עליו, אבל אני פשוט לא מצליח לעשות את זה בבת אחת =\ אם אני אעשה את אותם הדברים וזה לא יילך כמו שאני רוצה שהם ילכו, זה לא יהיה נעים אבל אני אוכל לחיות עם עצמי...

Envenom

New member
גם לי הייתה בעיה כזאת פעם..

אבל עם משחק אחר, DAoC. שהוא *קצת* יותר טוב מMU
בכל אופן- הענין הוא לא התמכרות.. משחק מחשב הוא לא משהו שאתה זקוק לו פיזית או נפשית. הפתרון הכי טוב הוא למצוא משהו אחר שגורם לך אושר. אם זה להיות עם חברים, לצאת לעיר, לרקוד, לצייר, לשחות, כל דבר. ברגע שתמצא את המשהו מחוץ למחשב שאתה אוהב תוכל לארגן לעצמך סדר עדיפויות ולהבין איזה חלק המחשב באמת צריך לקחת מהחיים שלך. אני יודע שאם פעם הייתי מגיע הביתה, מתחבר לDAoC ולא מתנתק עד 10 בלילה, לפני כמה חודשים מכרתי את החשבון שלי סופית, ועכשיו אני מתחבר רק פעם בכמה ימים- וגם זה למספר מועט של שעות. פשוט בשנה האחרונה הצלחתי להבין סוף סוף מה באמת חשוב בחיים, ומה לכל הרוחות DAOC תורם לי (כלום. חוץ ממאה דולר שהרווחתי מלמכור את החשבון באיביי), ולהזיז את המחשב לעדיפות נמוכה יותר בסדר העדיפויות. אתה לא צריך פסיכולוג ואתה לא צריך כלום. אתה צריך למצוא משהו שיסיח את דעתך מהמחשב, ולחשוב עם עצמך עד כמה אתה באמת רוצה להמשיך לשחק MU לעומת עד כמה אתה רוצה חיים שלא תלוים בפיקסלים וב Jewels of Bless. אגב, צעד באמת חשוב שלקחתי בלהגמל מDAOC- לעבור למשחק רשת שאין בו התקדמות בשלבים. כמו Enemy Territory למשל. וכמובן למכור את החשבון שלך או למחוק אותו לגמרי.

ashkeloni

New member
קראתי והפנמתי...

כבר מסרתי את החשבון לאנשים אחרים, הם ישנו את הפרטים שלו בקרוב ככה שלא משנה אם אני ארצה לחזור בעתיד, פשוט לא תהיה לי האופציה...

לשאול

אם יש פורום למכורים לאינטרנט בתפוז זה כמו לשאול איפה יש באר לאלכוהוליסטים, לא? הבט - נשמע שאתה מודע לבעיות שלך, או לפחות לחלקן. אתה רוצה עזרה בלחולל שינוי כלשהו. האמת היא שאין קיצורי דרך. אם אלכוהוליסט רוצה להיגמל, הוא חייב להפסיק לשתות בתור שלב ראשון. את התמיכה למצבים הקשים שהוא עובר הוא מחפש מסביב אבל ההחלטה כל פעם מחדש ומול כל בקבוק אלכוהול היא שלו, ושלו בלבד. כמו שהאלכוהול הוא לא זה שקופץ לאלכוהוליסט לפה, כך גם המשחק לא כופה עצמו עליך. אתה הוא זה שצריך לכפות על עצמך להימנע... מכיוון שאינך רוצה לספוג את ההשלכות של ההתנהגות המתמכרת שלך בחיים. אתה רואה שהיא הרסנית. אז מה לעשות? לעשות. אין קיצורי דרך ואין הנחות למתמידים. גם 'טיפול' לא עושה את ההמנעות שלך ליותר נוח. טיפול יכול לעזור לך לגלות את הסיבות לבריחה ולגלות את כוחותיך להתמודד - אבל הקושי להימנע מלשבת מול המחשב ולהיסחף למשחק תמיד יהיה שם... ממש כמו אלכוהוליסט שמרגיש את הקושי מול כל כוסית. בתור שלב ראשון, אם זה כל כך חשוב לך, הייתי ממליצה לך לא לנהל פורום בנושא. אם לחזור לאלכוהוליסטים, זה כמו לנהל באר. תוכל לעשות זאת אחרי שתעבור גמילה מוצלחת ותהיה מספיק בטוח בעצמך שאתה יכול להיות ליד MU ושזה לא יזיז לך עד כדי כך שתהיה ממש חייב "להרביץ סיבוב".

ashkeloni

New member
../images/Emo7.gif

אני מרגיש שלא אוכל לעזוב את הפורום שאני מנהל, האנשים בפורום הם כמו משפחה בשבילי, וגם הם תומכים בי כרגע בעניין הזה, אז לעזוב את הניהול בפורום זה דבר שאני לא ממש מוכן לעשות

אז...

יהיה קשה לך שבעתיים. לא יודעת איזו תמיכה יכולים לתת לך חבורה של "משתמשים". מזכיר לי דווקא את אלו שרוצים להיגמל מסמים, אבל כל החברים שלהם משתמשים. הם עוברים גמילה לא פשוטה, חוזרים לחברה' ו... כמה קל למעוד שם. חלק מהגמילה קשור ללמצוא חברים אחרים. כאלה שלא מחזירים אותך לזירת 'הפשע'

ashkeloni

New member
העניין הוא...

שעם מרבית מחברי הפורום אני שומר על קשר גם מחוץ למחשב... אין לי ממש מקרים דומים בפורום של התמכרות...כל חברי הפורום עברו במשחק ההוא ופשוט המשיכו הלאה...

אני דווקא לא מסכימה עם הדעה הרווחת

אתה נהנה לשחק, אתה מכיר אנשים חדשים, אז למה להתנתק מזה? אתה בסה"כ צריך למצוא דברים -נוספים- חדשים לעשות, שבמידה מסוימת יגזלו ממך זמן- זמן שהיית מקדיש למשחק. אם אתה רוצה לשלב דיאטה, המון אנשים מוצאים ספורט כתחביב [והוא עוזר בהורדה ושמירה על המשקל]. במידה ואתה הולך לעשות גמילה, תדע שאתה הולך לראות חברים, אנשים שהם כמו משפחה שלך, חולקים משהו שאתה לא תהיה חלק בו. וזה באמת הרבה יותר קשה. אתה לא צריך לנהל את הפורום כדי לשמור על קשר עם כל החברים שרכשת.

De-Panther

New member
לדעתי הוא פשוט צריך|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

להחליף את ההתמכרות שלו למשחק אחר MU זה סתם זבל
ואני מאוד מסכים איתך בקשר למציאת תחליף שיקח לו את הזמן שהוא משקיע במשחק זה כמו עכשיו שאני בצבא ובגלל זה אין לי הרבה זמן למחשב

למעלה