אני לא יכול *לסבול* את זה כרגע.

DarlingAdam

New member
אני לא יכול *לסבול* את זה כרגע.

יש רק שני מינים, ואתה חייב לבחור ביניהם. ומעבר לזה, אתה חייב לבחור את מה שנתנו לך, קח ושתוק. הדיכוטומיה הזו. הטמטום, העובדה ש... אתם לא רואים, אם יש רק שני מחנות בהכרח תיווצר מלחמה ביניהם? חסרים לכם הבדלים בין בני האדם, אתם *מתאמצים* ליצור עוד ועוד בעיות לעצמכם? אתם לא שמים לב שהקוים, ההגדרות האלה, פשוט לא מתאימות לבני אדם? הגדרות צריך לבנות לפי המצב בשטח, ואתם מחליטים רנדומלית על הגדרות ואז דוחפים ומנסים לעצב את המצב בשטח כך שיתאים לכם ולהגדרות הקטנטנות, הצרות, המגבילות והמוגבלות שלכם, וכל מי שמרים את הראש ואומר, בגדי המלך מתאימים גם למלכה, מיד נמלוק את ראשו ונצרח שהוא סוטה, מטורף, חוטא. שנים על גבי שנים נתעלל כך באנשים וכשהמצב נעשה פתוח יותר, נילחם בכל כוחנו כדי שחלילה לא יהיה חופש ואמת, יופי ואהבה, בגלל שהמונחים האלה לא מתאימים לנו להגדרות המזדיינות שלנו. כואב לי הראש.

DarlingAdam

New member
אין לי *מושג*.

אולי איזה טריגר שלא שמתי לב אליו בזמן. לא יודע. אני פשוט דולף לפעמים, משפריץ החוצה נאומים רגשניים, או מטאפורות מוזרות, או פואטיקה מעורפלת, אחד מהשלושה או כולם ביחד. תשאלי את ליטל. מבנה אישיותי דפוק או משהו, לא יודע. בד"כ אני לא מלכלך עם זה פורומים, ולכן לא שמתם לב עד עכשיו :)

אורי 0

New member
אבל זה יפה... ונכון!../images/Emo24.gif../images/Emo124.gif

וחוצמז: גם לי יש מחלה כזאת - אבל היא מתבטאת ב"כתיבת מאמרים בראש" (שאינם נכתבים לעולם). אין לי למי לנאום... בעצם אולי אני כן נואם פה ושם לחברים. ודרך אגב -זה היה עצום. ממש להדפיס, למסגר ולתלות או לחלק ככרוז ברחבת המשביר (אם כי ייתכן שאנשים לא יבינו מאיפה זה בא להם...)

CeruleanCat

New member
Hear hear! ../images/Emo54.gif

ואם אפשר לצטט את אורי: "זה היה עצום. ממש להדפיס, למסגר ולתלות או לחלק ככרוז ברחבת המשביר (אם כי ייתכן שאנשים לא יבינו מאיפה זה בא להם...)" נכון וגם... נכון. זאת בדיוק הסיבה שאני מאוד מרוגזת על התחום הזה של "הבדלים בין המינים", שעיקר העוסקים בו בעצם רק מתעסקים בהעמקת והדגשת הגבולות של הדוכוטומיה על בסיס הסטריאוטיפים הכי קיצוניים, ובמקום למקם אותם כסמנים קיצוניים של... (נו, מה זה ההפך מדיכוטומיה? סקאלה?), הם מטיפים לקיומם כסמנים אופיניים ומסוגלים לראות רק את הדיכוטומיה הקלסית. ואחר כך הם עוד נותנים לזה גושפנקה אקדמית. (בלי כוונה להעליב אלה שעוסקים בתחום ויש להם ראייה רחבה יותר.)

אורי 0

New member
מי המרצה שלך?

(מצטער, נפלת על מישהו ש"עוסק בתחום"...:)) אזככה: "הבדלים בין המינים" היה השם של התחום כשעשיתי תואר ראשון (כשהייתי צעיר וחתיך ונשוי כמו אדם והיה לי זקן) היום קוראים לזה "לימודי מגדר". אני לא חותם על כל מה שהולך שם, אבל בדרך כלל המרצות (אין יותר מידי גברים בתחום הזה וקצת מסובך לאתר טרנסים) הרבה יותר פתוחות בענינים כאלה מהחבר'ה החביבים בחוץ. מה שכן, בכל זאת מסתובבות בעולמנו כמה מליארד נשים גנטיות, ואף הן שוות לימוד והתייחסות אקדמית, שזו בדרך כלל מטרתו העיקרית של התחום. גם זו עדיין מלחמה עם הגישה השמרנית בהרבה מאוד תחומים (בעיקר בתחום "שלי"). נכון שאין יותר מדי שממש מתעסקות "בנו" (עמליה זיו כבר אמרנו?) אם כי הנה מתקיים לו בכל שנה כנס בשם "סקס אחר" שמשתדל להעניק מקום גם לנו. ויש גם קבוצות קריאה לתאוריה קוירית, וקבוצות פעולה וכן הלאה. או כמו שהיה אומר המרצה שלי לסוציו שנה א' "הנה יש לך נושא לדוקטורט!"

CeruleanCat

New member
הדוקטורט שלי בתחום אחר :) ../images/Emo54.gif

כמו שאמרתי, אין כוונה לפגוע במי שכן פתוח יותר, וידוע לי שיש התחלות לכיוונים יותר פתוחים, והידד. וכן, ודאי שיש מקום לבחון גם את קצוות הסקאלה. מה שמרגיז אותי זו התנסחות דיכוטומית והתעלמות מקיומה של סקאלה (אפילו אם זה רק ברמת הניסוח. - אני שונאת חוסר דיוק, שמטעה את מי שלא שולט בתחום, ומצביע במשהו על דפוסי החשיבה של הכותב.). ושוב, אני לא מתייחסת אליך כמובן, ולא לעוסקים בתאוריה הקווירית, אלא למה שהגדרת כגישה השמרנית. התעקשות על תפיסה דיכוטומית כשיש ראיות לקיומה של סקאלה מרגיזות אותי גם בתחום שלי בבלשנות. זה כמו לחפש מתחת לאור הפנס. דרך אגב, למיטב ידיעתי, אין תואר ראשון בלימודי מגדר, לפחות לא באוני' העברית. ועוד דרך אגב - לאדם אין זקן. (Cat - Adam's wife)

Freeda

New member
It is actually a 2D scale, or a 3D

The Gender Scale is a bit more complex than a simple 1-Dimension Scale. All gender parameters ought to be displayed in the 2-dimension X-Y plane representing all possibilities of X+Y, icluding asexual people, and multisexual people. I have a kind of speculative pre-paper on that, and will gladly send it to those interested. Actually, it is a 3-dimensional presentation, as gender is evolving with time in each of us :) Well, obviously my doctorate was in Natural Sciences , my aplogies :))) Huggles Yaara (will resume writing Hebrew Friday)

מדוז

New member
יש בת"א

אהלן

אורי 0

New member
שכחתי פסיק

צ"ל: "כשהייתי צעיר, חתיך ונשוי -כמו אדם, והיה לי זקן". אני יודע שלאישך אין זקן, לא צריך להגזים. אני ידע שאין לימודי מגדר בעברית (לצערי הרב, למרות שזה לא תמיד עוזר שיש) אבל יש קורסים שקשורים במסגרת החוגים הרגילים. אני מתחייב בנפשי - לפעמים חייבים את הדיכוטומיה, לפחות לצורך ניתוח. ולא תמיד יש טעם להזכיר כל הזמן את הטרנסג'נדרים. גם מגדר זה נושא די חדש ויש המון מה לעשות. יש טרנסג'נדרים בחברה ובתקופה "שלי", אבל עד עתה לא התעסקתי איתם ואני לא בטוח שיצא לי. למרות שהייתי מאוד רוצה. דרך אגב, גם התפיסה של המגדר ה"לא דיכוטומית" היא דיכוטומית. כי התרבות היא של דיכוטומיה מגדרית ואנחנו לא באים מהירח ולא יכולים להמציא את העולם מחדש. ככה אני חושב ותסלח לי יהודית בטלר (ג'יימס רצה שמות עבריים, אז הנה). כדי "לומר" שונות מגדרית אנחנו משתמשים ב"שפה" של המגדרים הקיימים, הדיכוטומיים. האמת - מה ואיפה בדיוק הפריע לך? זה נשמע כמו חויה שהיתה לך עם מישהי מסוימת - לכן שאלתי מי המרצה שלך.

יסמין 28

New member
כשאני למדתי מגדר

זה היה באוניברסיטה העברית, ב"חטיבה להבדלים בין המינים על שם לייפר". מה שלמדנו שם בעיקר, היה פמיניזם. לא היה אף קורס או אפילו הרצאה שעסקו בטרנסג'נדריות (אבל יכול להיות שהזיכרון שלי בוגד בי). היום הבנתי שהשם שלהן השתנה וזה כבר לא "החטיבה להבדלים בין המינים", אבל אני חושבת שעדיין אי אפשר לעשות שם תואר שלם, רק "חטיבה" או "הקבץ" של קורסים. מה שכן, אפשר לעשות שם תואר שני. ומדוז, נכון שבאוניברסיטת תל אביב אפשר לעשות תואר ראשון שלם במגדר? או שזה רק הקבץ אחד בתוך בי איי כללי? איך זה הולך בדיוק? אה, ולומדים שם רק פמיניזם או גם, באמת, תיאוריות של מגדר וקצת על טרנסקסואליות?

יסמין 28

New member
ואגב, אני כל כך אשמח כשיגיע ה-19.6

והפרסומת לוליפופ המעצבנת הזאת לא תקפוץ לי כל שניה מול העיניים.
ואגב חיפשתי את המותקון המעוצבן וגיליתי שנוספו מותקונים חדשים. אז מה שבא לי עכשיו זה לשבת בים עם
ו-
ועם
כמובן, זה הכי חשוב...

אממ

בירושלים זה נקרא "התכנית להבדלי המינים בחברה" וזה חטיבה בלימודים רב תחומיים(ביאיי כללי) אפשר ללמוד מגדר באוני' ת"א כחוג, אבל רק דו-חוגי וגם די מוגבל(אי אפשר לשלב עם כמה חוגים אחרים) תואר שני אפשר לעשות בבר אילן.(ואולי תוך שנתיים גם באוני' חיפה, אם תכתבו זה יעזור!!!) תואר שני אפשר לעשות רק דרך החוג השני, כלומר, אם למדתי מגדר וסוציולוגיה, אני יכול לעשות תואר שני בסוציולוגיה, במגדר.(אני מדבר עכשיו על כל אוני' חוץ מבר אילן) לא נתקלתי בקורס על טרנסקסואליות, אבל המבחר משתפר.. וככל שיש יותר סטודנטיות למגדרת יהיו יותר קורסיםת וככל שיהיה יותר מבחר יש יותר סיכוי שזה יעסוק בסוגיות שקרובות ללבנו. בכל אופן, באוני' חיפה למשל יש לנו מבחר מצומצם ביותר של 10-20 קורסים לבחור ביניהם, זה מאחר וזו רק חטיבה. באוני' ת"א צריכים למלא 60 נקודות ועוד לתת בחירה, אז סביר להניח שיש הרבה יותר קורסים. זהו, מקווה שזה יצא ברור, ושבכלל עניתי על מה שאלת.

מדוז

New member
באוניברסיטת ת"א יש חוג למגדר

ובעברית לגמרי. זה תואר שלם (חלק מדו חוגי) ואפשר לקחת גם חטיבה. בהחלט לא לומדים רק פמיניזם, אלא גם דברים כמו- "נאראטיבים של כוח ועונג: קריאה בכתבי המרקיז דה סאד", "עבדות וגזע באמריקה הצפונית והדרומית" " גבריות ישראלית וזהות לאומית" "אתניות חדשה: ההמצאה של המזרחיים", וכו' וכו'(בגלל זה אולי כל כך קשה לי להסביר כששואלים מה אני לומדת). לומדים גם תאוריות של מגדר , ויש גם קורס של עמליה זיו על "הפואטיקה של ניידות מגדרית", שעוסק בטרנסג'נדריות.

אורי 0

New member
במצעד פגשתי את חנה אבנת

מהאוניברסיטה העברית, שהראתה לי שתי מעטפות מלאות מבחנים. הקורס הוא משהו על "מגדר ו..." שכחתי את ההמשך. ב"סקס אחר" לפני שנתיים היא הרצתה על פורומים של לסביות באינטרנט, כך שלדעתי שוה לבדוק. בתל אביב יש קבוצת קריאה ללימודים קויריים. לא צריך להיות סטודנט בשביל לבוא (ויש עוד כמה במוסדות אחרים). בחיפה מלמד יובל יונאי על "מיעוטים מיניים". יש גם חטיבה, כרע בתכנית ב"א כללי. מי שעולה לשם לבדוק שתמסור ד"ש ממני.

החטיבה הייתה מעניינת?

כי התחלתי ללמוד מדעי המחשב ואני מת משיעמום. אני מחפש חטיבה בתחום לא ריאלי שתהיה יחסית קלילה ומעניינת

יסמין 28

New member
הקורסים הם ממש "למתחילים"

הרבה מהקורסים הם ברמת "מבוא לפמיניזם" ולכן זה יחסית קליל די מעניין אם תשאל אותי היו להם קורסים כמו "פמיניזם וקולנוע", "פמיניזם והחברה הישראלית", "פמיניזם וספרות", הכל ככה על קצה המזלג וברמה מאד בסיסית. יכול להיות שהיום יש להן כבר קורסים יותר מתקדמים, לי בכל אופן, באותה תקופה, זה התאים.

CeruleanCat

New member
תודה על תשומת הלב :) ../images/Emo54.gif

לא מישהי או מישהו מסוימים, אבל נחשפתי למגוון ספרים וקורסים באוניברסיטה העברית שלקחו ידידיי בזמנו. (אני ומדעי החברה לא הולכים ביחד
היית צריך לראות את התגובה שלי לחומר שמלמדים בקורסי "מבוא לבלשנות" במדעי החברה.). ועכשיו לתגובה התאורטית: ודאי שלא צריך להתייחס לשלבי הביניים בכל מקרה ומקרה, אבל הדיוק הוא אבן הפינה של מחקר מדעי (לפחות באופן אידאלי), וניסוח לא רק מבטא מחשבה אלא גם מגבש אותה. לכן מן הראוי, כשמתייחסים לקצוות של סקאלה (על כמה מימדים שתהיה, ותודה ליערה), להבהיר שאלה קצוות, ולהימנע מהתיחסויות דיכוטומיות שעלולות להטעות קוראים שאינם בקיאים בכל פרטי הנושא, למרות שכך הן קלות יותר להגדרה). (אבל זאת עמדה עקרונית שלי, במידה רבה ביחס למחקר בלשני, ולא רק ביחס לתחום שלך. אז אם יצאתי תוקפנית, איתך הסליחה.) ביחס לקטע של 'להמציא את העולם' - בוודאי שכן. זה בדיוק מה שתאוריות מדעיות חדשות עושות. תראה איזה שינוי יש בתפיסות שלנו על שפה או על פסיכולוגיה או על מיליון דברים אחרים במאה האחרונה.

אורי 0

New member
כן... ולא

(גניבה משמעון פרס) כן אפשר לשנות הרבה מאוד. לא, אני מצטער זו לא המצאה של העולם מחדש. אנחנו ממשיכות להתייחס למודל הדו-מגדרי, גם כאשר אנחנו שוללות אותו. כל מילה שקראתי בפורום הזה שאולה מהדגם הזה או מתייחסת אליו. מבחינתי אין כמו הפמיניזם לפרק את הדיכוטומיה, ודוקא הרדיקלי -זה שטוען שכל מערכת המגדר שלנו מבוססת על דיכוי, ולכן טעונה פרוק. אבל עולם ללא מגדר זו אוטופיה. ואוטופיה זה דבר שלא קורה כל-כך מהר. בינתיים אני מבין את הצורך בלטפל באי-אלה בעיות בוערות, של נשים נפגעות המערכת המגדרית למשל. וגם של טרנסים נפגעי המערכת. זה משהו שיכול להתחיל אצל בטלר בחוג לבלשנות, אבל צריך מתישהו לעבור לחוג לסוציולוגיה ולחוג להיסטוריה. לא עברנו - לא שינינו. רקק חלמנו על שינוי. בטלר נותנת לנו את היכולת לחלום, זה המון, אבל שינוי חברתי הוא לא משהו שקורה בכוח הדימיון.

למעלה