אני לא ילדה אבל אני בת 14

אני לא ילדה אבל אני בת 14

יש לי בעיה מאוד רצינית בלסת לאחרונה עברתי טיפול אורטודנטי שכלל בתוכו גומיות ספגטי כאלה שמזיזות את הלסת אם אני לא וטעה ומאז נהיו לי קליקים מוזרים בלסת כל פעם שאני מפהקת או סתם מדברת הלזת זזה לי ועושה קליק מוזר כזה לאחרונה זה החמיר ואני לא יודעת מה לעשות זה קורה לי בעיקר כשאני לועסת מסטיקים זה ממש מפחיד אותי מה צריך לעשות למי לפנות ?!

קליקים במפרק

קליקים כאלו מרמזים על פעילות לא מתוזמנת היטב של שרירי הלעיסה והדיסק שבמפרק. המצב יכול להשאר כפי שהוא אבל עלול גם להחמיר , מומלץ לא להעמיס על מערכת הלעיסה (להמנע מאכילת מסטיקים!!!) וכדאי לברר האם ישנה פעולה נוספת המעמיסה על השרירים (יש אנשים החורקים שיניים או מהדקים שיניים במשך היום וגם בשינה). במידה ואכן יש החמרה של המצב (מעבר לקליקים יש כאבים או "נעילה" של הפה במצב פתוח או סגור משתמשים באמצעים נוספים כגון טיפול תרופתי או סד לילה. פני לרופא/ת השיניים.

יש לי 2 שאלות

1) איזה פעילות יכולה להעמיס על שרירי הלסת ? 2) האם זה נגרם לי עקב הטיפול האורטודנטי כי לפני כן לא היה לי את הסעיה הזאת ,לפחות עד שהתחלתי להשתמש בגומיות ההן ?

coolmood

New member
מפרק הלסת

מרבית האנשים סובלים מהפרעה קלה כלשהי במפרקי הלעיסה (קליקים, כאבים בשרירי הלעיסה וכו´), אולם רק אצל חלק קטן מהם יש צורך בטיפול כלשהו. במפרק הלעיסה יש 3 חלקים עיקריים - עצם הגולגולת, דיסק המפרק ועצם הלסת. הפעלה מוגברת של כוחות על מפרק זה עלולה לגרום להפרעות קלות כמו קליקים, או להפרעות חמורות יותר, כמו כאבים, סטיה בתנועה, הגבלה בתנועה וכו´. דבר ראשון כדאי להרגע... רוב הסיכויים הם שבעייתך מינימלית. בכל מקרה כדאי לעשות 2 דברים: 1. להמנע מפעילויות המעמעסות על המפרק, כמו לעיסה מרובה של מסטיקים, כסיסת ציפורניים, לעיסת עפרונות וכו´. 2. ללכת לרופא שיניים המתמחה בבעיות מפרק הלסת ולהתייעץ האם הבעיה דורשת טיפול או שהדבר טבעי (או יכול גם להיות עקב הטיפול האורתודונטי) ויחלוף מעצמו.

למעלה