אני לא כובש, נקודה

אני לא כובש, נקודה

אני לא כובש, נקודה אורי יעקובי, בן 18 מירושלים, כלוא מאז יום חמישי האחרון בכלא 4 הצבאי. להלן המכתב שכתב אל הרמטכ"ל משה יעלון ולא הספיק לשלוח. אני לא כובש, נקודה בעוד יומיים אני לא אתגייס. אני אלך לבית החייל, אעלה על האוטובוס יחד עם כל שאר המועמדים לגיוס ואחרי שנרד בבקו"ם בתל השומר אני, בניגוד אליהם, אסרב להתגייס, וקרוב ווודאי שאשלח לכלא. בכלא אני אפגוש את חבריי למכתב השמיניסטים- יוני יחזקאל ודרור בוימל ששניהם נכלאו בשבוע האחרון עקב סירובם להתגייס, וגם את יוני בן ארצי, האחיין של ביבי נתניהו שגם הוא סרב להתגייס ונשלח לכלא. הם, כמוני, ומסתבר שכמו עוד הרבה מאוד ישראלים, הבינו שהמלחמה שמדינת ישראל מנהלת בשטחים שהיא כבשה בשישים ושבע היא לא מלחמת בני האור בבני החושך (בדיוק כמו הרבה יותר מדי מלחמות שהתרחשו במהלך ההיסטוריה). כאשר שומעים באמצעי התקשורת הזרים על טנקים ישראלים שועטים ברחובות הערים הפלסטיניות (משום מה כמעט לא ניתן לשמוע ידיעות כאלה באמצעי התקשורת הישראלים), לא שומעים את כל האמת. האמת העצובה היא שמה שהצבא הישראלי עושה בשטחים אינו מסתכם בשעיטות טנקים ברחובות והרס של התשתית האזרחית. מעשיי הצבא הישראלי גם לא מסתכמים בעיקוב אמבולנסים ונשים יולדות במחסומים או בסתם אטימות כלפי אזרחים פלסטינים. חיילינו נמצאים במצבים קשים, חלקם אף עושה טעויות. אבל הם הורגים ילדים וזקנים שבוודאות לא קשורים לשום פעילות טרור, הורסים בתים של משפחות שלמות- ומבצעים מעשים נוספים- שההגדרה המתאימה להם ביותר היא "טרור". כל אלו הם דברים בלתי נסלחים שאני וחבריי מסרבים לקחת בהן חלק. אין בדברים אלה צדק, ושום סיבה שבעולם, בוודאי שלא הרצון ליישב עוד חתיכת אדמה לא תהפוך את המעשים האלה לנכונים מבחינה מוסרית, בדיוק כמו שפיגועים נגד אזרחים ישראלים הם לא נכונים או מוסריים. אני לא יודע אם ההנהגה הפלסטינית רוצה שלום. אני לא יודע אם הפלסטינים רוצים תמיד להישאר עניים ומקופחים (למרות שקשה לי להאמין שכך הדבר). אני יודע רק דבר אחד, הפלסטינים לא רוצים שאנחנו נהיה הכובשים שלהם. אני יודע שהם לא רוצים לחיות במלחמה ולראות את הדם ממשיך להישפך. אני יודע שאלה לא הם שמכריחים אותנו לכבוש אותם, לא הם הופכים אותנו לכובשים, אנחנו עושים את זה יפה מאוד גם בלי העזרה שלהם. אני לא גאה בעם שלי, אני לא גאה במדינה שלי, אני לא גאה במעשים שנעשים בשם הביטחון שלי, אני גם לא גאה בכך שאני הולך לכלא בגלל הסירוב שלי לשרת את הצבא הכובש הזה (ואני גם לא מאושר בגלל ההזדמנות שניתנה לי לסבול בגלל עקרונותי). אני גאה בכך שאני מקשיב לקול המצפון שלי, ואני אהיה שמח אם יהיו יותר אנשים שיקשיבו לשלהם, ולא למה שאומר המפקד. אורי יעקבי, סרבן מצפון, מיוזמי מכתב השמיניסטים ירושלים

אניהו

New member
ילד.

אני בטוח לא אשפוט אותך. אבל לא היית שם. אתה לא יודע כמעט על מה מדובר. את הרעיונות שלך אתה שואב משטיפות מוח שעשו לך בתנועת נוער או בבית הספר. אתה בדיוק כמו הדתיים שתורתם מגינה עליהם מפני האמת-תמיד. אתה לא חייב לשרת בשטחים ויש מגוון של תפקידים שאתה יכול לבצע אבל מה שאתה בוחר לעשות בסופו של דבר זה להשתמט. זו לא פוליטיקה,מה שאני כותב, זו האמת כי אתה רק בן 18 וכניראה לא קראת את ספרי ההסטוריה טוב אם אתה חושב שאפשר ככה סתם לצאת משם והסכסוך ייגמר. אל תיהיה תמים. גם בעיני זה רע מה שעושים שם.גם בעיני השהות הממושכת שלנו שם לא תרמה לנו בכלום מאז ומתמיד אבל בדיוק כמו שזה רע לירות בתינוקת. לבצע לינץ´ וכו´....איך אתה יכול לחשוב בכלל שאם נצא משם הכל ייגמר? איך אתה יודע שהפלסטינים לא רוצים שהצבא שלנו יהיה שם? הרי כשהצבא שלנו היה שם הם התפרנסו בכבוד וכעת אין להם כסף. והאמת..שגם אצלנו לא חסרים מובטלים מהמצב האבסורדי הזה. אבל הם יותר מידי שונאים פשוט. אין להם עקרונות ומוסר-- והכי מצחיק הוא שהאיסלם נוצר מתוך התנגדות לאלימות והם תומכים באליומות וחיים בשקר אחד גדול..האמן לי. שוב..יש מגוון תפקידים שאתה יכול לבצע חוץ מלשרת בשטחים אבל מפה ועד לא לשרת בכלל..מצטער. לא לוקח. כך או כך...אמר פעם מישהו חכם "אני לא מסכים עם דעתך אבל אני מוכן להיהרג כדי שתיהיה לך הבמה להשמיע אותה". אז זו רק דעתי ואתה בשלך. מקווה שתמצא את הכיוון הנכון עידן

tairon

New member
אף אחד מאיתנו

לא נהנה להיות כובש.. אין לנו הרבה ברירות.. לשבת בחיבוק ידים לנוכח הטרור שחוצה את כל המדינה שלנו.. זה לא לענין רצינו אחרת.. רצינו דו שיח להגיע להבנות למען שלום ושלווה ולא היה ניתן.. אני לא רוצה להכנס לפוליטיקה.. אבל חורה לי וכואב לי צורת ההתבטאות שלך כלפי מי שמשרת את המדינה יום וליל למען בטחונה למען הילדים.. כדי שנוכל ללכת בצורה חופשית ברחובות לבלות.. אותם חילים עושים עבודה מופלאה וקשה ואתה בדבריך המזלזלים הצלחת להכעיס .. מותר לך להחזיק בדעה שלך אך דע לכבד את שאר הדעות.. למרות שהן מנוגדות לך אתה בכלל יכול לתאר לעצמך מה היה קורה לנו כמדינה לולא צה"ל? מי היה מגן עלינו? שאר המדינות? ראינו כבר בדפי ההיסטוריה מה קרה לנו העם היהודי.. היום יש לנו מדינה משלנו ורק אנחנו נגן על עצמנו אף אחד אחר לא יעשה זאת עבורנו! אני גאה בעם שלי במדינה שלי ולא אין לי עוד ארץ אחרת רק זו ופה אני מבקש לחיות את חיי בשלוה בשלום.. ועד השלום הזה הבטחון שלי קודם ..לכל דבר אחר..

its moi

New member
רוכ ה-"העם" רוצה להיות כובש

הוכחות: 1. יש התנחלויות 2. ממריצים אנשים להיות מתנחלים 3. מגייסים מילואימניקים, שיש להם גם חיים באזרחות, בחינות, אשה בשמירת הריון, שדה לקצור כדי לשמור לפעמים על 3 קרוואנים ריקים. ואת זה אני, אולי שלא כמו כותב המכתב המקורי, מכיר אנשים שהיו שם. לא דרך תנועת נוער. אם לא היינו רוצים להיות כובשים,קודם כל היו סוגרים את ההתנחלויות. מכניסים לשם צבא. מודיעים בטלויזיה, באל ג´זירה, ובכל רשת ערבית שישראל, כמדינה רודפת צדק ושלום רק מחכה שיהיה למי להחזיר את השטח.

ה מוזה

New member
איך עונים לילד בן 18 שמדבר בסיסמאות

איך עונים לילד שמשנן פה משפטים שהונחו בראשו .. איך עונים לילד שלא טרח לבדוק ולבחון את הסיסמאות במבחן המציאות .. אני חייבת לומר שבתחילה לא היתה לי שום כוונה להגיב למכתב זה גם שתיקה היא סוג של תגובה .. אולם כל עוד קיים מיעוט שמרשה לעצמו לזרוק משפטים חמורים שכאלו לחלל האוויר - הרגשתי צורך וחובה להגיב . ואינני מזלזלת בדעתך אם היא אכן דעה אישית שלך ,אינני מזלזלת בראית העולם שלך או בדרך שבחרת - זוהי זכותך , כן..באותה מדינה שאתה לא גאה בה מכבדים את דעת האחר , אותו עם שאתה לא גאה בו - אוחז ידיים יחד אל מול תופת שקוטלת ילדים תינוקות זקנים - תופת שלא אנו רוצים בה ! וברגע זה , שבו אתה יושב שם דן בסוגיות מצפוניות ,משתמש בטכנולוגיה המומחשבת שאותה מדינה שבה אתה לא גאה פיתחה ..ברגע הזה ממש - חייל , ילד כמוך ..בן של אמא כל שהיא מסכן את החיים שלו - כדי שאני ואתה נוכל לשבת פה ולדון בסוגיות מצפוניות .. ועל זה אני מתקוממת - אמור דעתך , עשה מה שברצונך לעשות על מנת לחיות לפי צו מצפונך אך אל תאמר מילה אחת בגנות צבא שנותן לך ולי את הזכות לחיות פה , את הזכות לגדל פה ילדים ..חיילים שנותנים את כל מה שיש להם ..אף את חייהם להגן על פיסת אדמה זו - היחידה שיש לנו - ושוב מילת המפתח היא "להגן " !

joecamel

New member
הוצאת ליאת המילים מהפה

פשוט הוצאת לי את המילים מהפה.!!!! ילד את הצעיר מכדי להתעסק בדברים שכאלו על אחת כמה וכמה כשאתה מדבר מצד שלא חווה כלל את הניסיון המר מול האוכלוסיה הזאת ודרך התגובה שלה עשה טובה אל תקפוץ מעל הפופיק עד שלא תוכל לעבור מעליו בצעד !!!! והמבין יבין

King of pain

New member
סתם הצעה ...

לעכבר הכלא / אורי יעקובי / חתומים נוספים - המכתב הנשלח , לא לרמטכ"ל צריך היה להישלח , לדעתי . המכותבים המתאימים יותר לטעמי , צריכים היו להיות ראש ממשלתנו , שרינו , הקבינט הבטחוני , המטבחון המצומצם , המטבחון המורחב ודומיהם . אני , במקומכם , הייתי משנה מעט את הסגנון של המכתב לרמטכ"ל ... משהו כמו : בוגי יקר ואמיץ - על אף הסתגוייותיי ממדיניות ממשלתנו ועקרונותיה בכל הנוגע לשטחי יהודה , שומרון ועזה , ולמרות התנגדותי הגורפת לקו ולדרך בהם היא בוחרת לנהל את מהלכיה ( ראה העתק מכתב מצורף ) , למרות כל זאת , אני עומד להתגייס עוד יומיים לצה"ל , לשרת בגאווה את מדינתנו , ולתרום את חלקי בשמירה על ביטחון הארץ , יושביה , ידידיי ומשפחתי . אין לי ספק , רמטכ"ל יקר , שאתה , וכל החיילים תחת פיקודך , עומדים בתקופה האחרונה במילכוד קשה מנשוא , של שירות צבאי קשה ומתסכל , שמעמיד את כולכם במצבים בהם חובת השירות ומילוי הפקודות נוגדים לעתים לחלוטין את השקפותיכם הפוליטיות והמדיניות , את האמת והמוסר עליהם גדלתם . דוקא בתקופה שכזו , אני מעריך הרבה יותר את עבודתכם ואת פעילותכם הבלתי נלאית , את העובדה שאתם נלחמים מצד אחד באויב זר ואכזר , שמאיים על עצם קיומכם הפיזי מידי יום ביומו באמצעים בלתי אנושיים בעליל , מצד שני באויב מוכר , שמקבל אתכם בהפגנות ושלטים עם שובכם הבייתה , ומוכן לתלות כל אחד מכם בככר העיר על כל טעות קטנה שעשיתם , בעודו מקבל בסלחנות יתרה פשעים שמנגד , ומצד שלישי , באויב פנימי , שהוא מצפונכם שלא חדל להציק , ולפקוח לכם כל פעם מחדש את העין הבוכה , זו שאינה נעוצה בכוונת . על אף שאני אכן מחוייב להתגייס כעת עפ"י חוק , אין לי ספק , מר יעלון , שבימים כאלו , לא היה עולה אפילו על שולי דעתי לוותר על זכות זו , ולהשאיר אתכם , בחורות ובחורים טובים ומצויינים , להתמודד לבד עם כל האתגרים . את מלחמותיי שלי במדיניות ממשלתנו לא אזנח כמובן - אמשיך להלחם עד חורמה בכל מה שלא נראה לי צודק , הוגן או אנושי , ואני יודע גם שלאחר שירות צבאי כזה הצפוי לי בשלוש השנים הבאות , תהיה מלחמתי זו שלי יותר מבוססת , יותר הוגנת , ויותר צודקת . מודה לך באופן אישי ( והעבר בבקשה מסר זה ממני לכל פיקודיך ) על עזרתכם בשמירה על בטחוני ועל בטחון יכיריי בשמונה עשרה השנים האחרונות , ושמח שהגיע גם זמני לתרום את חלקי ולעזור מעט . בברכה ובהצדעה ( הרשמיות מחייבת ... ) - _________ ( חתימה ) ואחרי הכל - מקווה שאף אחד מכם לא יבלה יותר מידי זמן בכלא ... כלא , על פי תפיסתי , הוא מקום לאנשים נטולי מצפון , ומקומכם , לכן , אינו שם . זכרו , שקשה לו לעתים , לאדם , להקשיב למצפונו , אם מצפונו מאוד שקט ...
... בידידות - קינג ( פרופיל 21 , מתנדב לשירות מילואים )

joecamel

New member
מצטער אבל אני חייב להגיב שוב

תשמע והפעם אני הולך להיות הרבה פחות עדין!!! זה שיש לך מצפון טוב ויפה ....זה שאתה לא רוצה להתגייס ומצאת את התרוץ הכי טוב ) מבחינתך בכל אופן( גם טוב אבל לחשוב שאני נתתי את ביטחוני האישי וחלק מגופי ואת חיי החיילים שלי ואני מתכוון לחיי החיילים שלי במלא מובן המילה בשביל שאתה תוכל לשבת בשקט בכיתת לימוד וכשיגיע הזמן לבוא להחליף את החיילים שלי שהיום הם כבר קצינים זה כבר מוגזם!!!!!!! אתה פשוט טפיל חברתי שמצא תירוץ שלדעתי האישית אין לך אפילו שמץ מושג מה זה אומר בשביל להחביא את הפחדנות שלך תחת הכותרת היפה אידאליזם!!!! אתה מעלה בי חלחלה לחשוב שזה הנוער שגדל היום במדינה הזאת !!!!! איך אמרה מוזה .....לך תדבר עם ילד שחיי על סיסמאות נסה לברר מה באמת המצב שם ואז תחזור אלינו וכן ההתנצלות שלך תתקבל!!!

its moi

New member
אבל, למה לא "שירות לאומי" ?

אתה יכול להסכים לשירות לאומי, לא בשטחים. למשל לעזור ללימודים בשכונות מצוקה. אני לא יודע מה. מה שנחוץ, איפה שתשובץ- תשובץ.

אולי כדאי לך...

לקנות כרטיס לכיוון אחד ולהשאר שם איפה שלא יהייה............. הרי כולנו חיים בעולם מליטריסטי.... לך לך לדרכך.......והנח לנו להלחם על חיינו לבד. כך יהייה טוב לשנינו !!! אין לי ארץ אחרת

Gevakumon

New member
מצד אחד, ומצד שני.

הרבה מדעותי כלפי כותב המכתב והדרך שהוא בחר הובעו פה על ידי קודמיי, אבל אני לא רוצה לפנות אליו, אני רוצה לפנות אליכם, שדווקא נהגתם בו בסבלנות, אולי, אלה שמגינים עלינו הם לא החיילים שסובלים למעננו, אלא המסרבים? תקראו לי תמים, אולי אני תמים, אולי אתם תמימים.

למעלה