אני לא מאמין! סוף-סוף פורום לביטלס

jakecarter

New member
אני לא מאמין! סוף-סוף פורום לביטלס

שלום לכולם! אני בן 17 מת על השירים של הביטלס ומקווה להנות משהותי פה בפורום. האמת היא שחיכיתי שיפתח פורום ללהקה המצליחה, אני שמח שנפתח.. אם מישהו יוכל להגיד לי מתי בדיוק נפתח הפורום? כמה הפסדתי?... לא נורא, העיקר שיש פורום! ועכשיו - איך הגעתי לאהוב את הביטלס? לפני 3 או 2 שנים, נראה לי זה היה ב2000 או 99 שיצא לבטלס האלבום ONE אותו קנו לי ההורים כמתנה, תמיד ידעתי שהייתה קיימת מן להקה כזאת, החיפושיות, אבל לא ממש הכרתי אותם.. לא הקשבתי להם. מאז שקיבלתי את הדיסק ONE לא ממש התלהבתי כי לא הכרתי את שירים, הוא עמד איזה שלושה חודשים בשקט בחדר עד שיום אחד כשלמגתי בחדר שמתי לי אותו ברקע והתחלתי לשמוע... להקשיב... להכיר את השירים ולהדבק אליהם! מאד הקשבתי לדיסק אין-סוף פעמים והייתי בטוח שאלה הם רוב השירים שלהם.. הורדתי לי כמה שירים שלהם כמו OBLADI OBLADA TWIST AND SHOUT BABY U CAN DRIVE MY CAR HERE COMES THE SUM ועוד כמה שלא היו לי באלבום, הורדתי לי קיוקי של השירים שלהם והתלהבתי.. השנה שמעתי את REVOLVER - מצויין יש לי את הANTHOLOGY ו66-70 ׁאני לא בטוח איך קוראים לו.. ויש לי את הדיסק עם התוכנית רדיו מהBBC... אלה הם הדיסקים הכפולים שלהם.. היום יש לי גם את שני הספרים שלהם עם האקורדים לגיטרה של כל השירים שלהם מ62 עד 70 ואין מה להגיד, פשוט שירים מצויינים!! עדיין לא שמעתי את ABBY ROAD, אני מקווה שבקרוב! הבנתי שהוא מצויין את חברי הביטלס אני לא ממש מעריץ, יותר את האמנות והשירים שלהם. עכשיו! יש לי שאלה לכל המעריצים, איזה שיר עשה לכם את זה?? אצלי זה Paperback writer... אני לא ממש יודע למה... וגם כן penny lane טוב... בנוסף לשאר השירים שלהם ועוד שאלה,, או יותר נכון המלצה... יש איזה ספר מומלץ של הביטלס? והכוונה היא לא לספר שירים... תודה! אני בטוח שיש איזה ספר.... אז... אני מקווה להנות בפורום ושתקבלו אותי... ומה הגילאים פה של המעריצים

Another Girl

New member
ברוך הבא!../images/Emo20.gif

דבר ראשון,שמחה לראות אותך איתנו. דבר שני,לא הפסדת הרבה,הפורום נפתח רק לפני שבוע,ואתה עדיין יכול לדפדף לאחרו ולהתעדכן. דבר שלישי- אתה מוזמן לשרשר את תאריך יום ההולדת שלך בקישור התאים,ולהיכנס ללוח ימי הולדת,כך גם תוכל לראות את גילאי לברי הפורום. דבר אחרון- זו רק אני או שהצלחתי להביא אותך לכאן מהאיי סי קיו?

jakecarter

New member
זו רק את.... למה? אני אצלך באי סי ק

למה? אני אצלך באי סי קיו? ראיתי בפורום אריאל הודעה על כך שהפורום נפתח...

כן, פני ליין מצויין ../images/Emo110.gif../images/Emo170.gif

אני עוד מעט בת 13.. בנובמבר. טוויסט אנד שאוט זה שיר משוגע שטוב בעיתות דיכאון עמוקים, אבל בעיקרון לי נורא קשה להקשיב לו בלי לצאת מדעתי. אני אוהבת כמעט את כל השירים שלהם, אבל המומלצים שלי זה "לוסי אין דה סקיי וויס דאיימונדס" (שיר על הסם LSD) והשיר השולט מכולם - איי אם דה וורלס! קוקריקצ'ו!

Honey Pie

New member
שיר על LSD?

קראתי באיזה ספר על הביטלס, שכל קשר בין השיר לבין הסם הנ"ל הוא מקרי בהחלט...ממה שאני זוכרת שקראתי, הבן של לנון חזר הביתה מהגן עם ציור שהוא צייר בו ילדה אחרת מהגן שקוראים לה לוסי, והוא אמר לאבא שלו שהוא צייר את לוסי בשמיים עם יהלומים, ומכאן בא השם של השיר...

Honey Pie

New member
יש הבדל...

בין- "השיר נכתב בהשפעת סמים" לבין- "השיר נכתב *על* סמים" האפשרות הראשונה נראית לי אפשרית, אבל אין לדעת...

ל נ ו ן

New member
הציור המקורי ...

ובכן , כמו אינספור מיתוסים אחרים אודות הלהקה והמשמעות הגלויה והנסתרת מאחורי שיריה , גם את המיתוס אודות הקשר בין Lucy ל LSD אני אאלץ להפריך , לא שאני טוען חו"ח שSrg pepper לא נכתב תחת השפעת כימיקלים שונים , אם כי , עם עובדות , קשה קצה להתווכח ... בנו בן ה4 של ג'ון , ג'וליאן , הגיע יום אחד מהגן ובאמתחתו ציור , ולשאלתו של ג'ון , "מה ציירת?" התשובה , היתה , "זו לוסי חברה שלי , בשמיים עם יהלומים , והשאר היסטוריה והרי הציור המקורי לפניכם ...

יפה מאד, אבל ../images/Emo110.gif ../images/Emo105.gif

יכול להיות שזה שילוב בין השניים? כי גם השם של השיר, וגם המוזיקה והמילים רומזים על קשר בין סמים לבין ה - LSD.

ל נ ו ן

New member
אין ספק

99.9% מהשירים שנכתבו ע"י ארבעת המופלאים החל מRevolver והילך נגועים איפשהו , בכל רובד אפשרי , בעובדה שהמציאות שמשתקפת דרך עיניהם ללא ספק חוזקה ונצבעה בצבעים העזים ובקולות החדים אותם כל מי שאי פעם ניסה Lsd ודומיו יבין ויחוש תוך נאנו שנייה ... ג'ורג' מתאר את זה באופן נפלא בשיר Tommorrow Never knows Lay down all thought, surrender to the void, it is shining, it is shining That you may see, the meaning of within, it is being, It is being That love is all, and love is everyone, it is knowing, it is knowing That ignorance and hate, may mourn the dead, it is believing, it is believing But listen to the color of your dreams, it is not living, it is not living Or play the game, existence to the end, of the beginning, of the beginning, Of the beginning, of the beginning, of the beginning, of the beginning - במידה ותהיתם ... זה לא מדובר פרסומי -

יטבת22

New member
כל הקונספירציות האלו

שיעממו אותי מההתחלה. ג'ון טיפה מתוחכם מדי בשביל להכניס ראשי תיבות של סם לשיר. זה אפילו לא מצחיק, ואין בזה טיפת סטייל. כנ"ל לגבי הרמזים למותו של פול. אם הייתי פסיכולוגית הייתי אומרת - ברור שהם הושפעו מזה שהם לקחו סמים. הכל משפיע. אבל זה לא הופך את השירים ה"מטורפים" לשירים על סמים. היו עוד השפעות, וההוכחה הכי גדולה היא שגם אנשים שלא נמצאים על סמים מצליחים להזדהות איתם.

ל נ ו ן

New member
מימדים , חיפושיות וLSD

-את הטקסט הבא יש לקרוא בליווי אדם מבוגר - העולם הוא לא דו מימדי ... וגם לא תלת מימדי ... למעשה , יש בו אינספור מימדים , והיופי בו הוא שבכל יום מתגלים לעינינו עולמות חדשים מהסוג שלאחר שמתגלה אנחנו יכולים לומר לעצמנו "איך לא ראיתי את זה קודם" התאהבת בפעם הראשונה – נפתח לך מימד חדש ... טעמת חזה מולארד ברוטב דובדבנים – עוד מימד נפתח שמעת שיר חדש ומדהים – עוד מימד נפתח ... שמעת אותו שוב – המימד התרחב , שמא נפתח אחד חדש. אני מקשיב לביטלס בערך מגיל 12 , הרבה זמן , בלשון המעטה , ללא ספק מסוג הלהקות שכל הקשבה והקשבה לחומרים שלהם מאפשרת הצצה חדשה לתוך מימדים חדשים... הם ללא ספק עולם ומלואו , הומור , עצבות , רומנטיקה , שטוטניקיות , אהבה נכזבת , רוחניות , סקס , אבסורד , ציניות , יופי וכיעור , קנאה ... הכל מהכל דר לו בצל קורתם של ארבעת המופלאים , כל אלו הם כמובן מימדים שאנו נתקלים בהם ביום יום , מימדים שהם חלק מהשגרה ... כל ההקדמה המתישה הנ"ל כוונה כמובן בכדי להגיע לנקודה שהיא אותו מימד שלא נתפס ע"י מי שלא התנסה מימד שנתפס ע"י רוב האנשים כ"סוג של טירוף חושים ואבסורד" אך הינו למעשה עולם שלם שנמצא בכפיפה מלאה עם כל שאר המימדים האחרים הקיימים אך לא ניתן לחוש בו , ניתן כמובן להעריך שהוא קיים , ניתן פחות או יותר לנתח אותו ואת משמעותו , ניתן לדסקס בו שעות ולהעביר ימים שלמים תחת הכותרת "אני יודע למה ארבעת המופלאים התכוונו כשהם הוציאו את התקליט Revolver " , אך למעשה לא להבין דבר ולהיות חסר יכולת ממשית להיכנס עמוק ועמוק יותר לתוך העולם הזה שהם יצרו , שלצערי אני חייב לציין , אדם שלא התנסה בעולם הנ"ל כנראה לא יבין ... מימד הסמים , או ליתר דיוק הLSD. אני לא טוען חו"ח שהעולם הנ"ל "עמוק" יותר או "מאפשר הבנה" רבה יותר של מה שמסתתר מאחורי התופעה הנ"ל שנקראת הביטלס , אני כן טוען שלא ניתן לצפות על העולם הנ"ל מבחוץ , יען כי חומה אדירה מפרידה בינו לבין עולמנו היומיומי. אני מדבר מניסיון ובבדיחות אוסיף – אין בטקסט הנ"ל כל שידול לשימוש בסמים – נהפוכו

Chocoholic

New member
לא יכולתי להגדיר את זה טוב יותר...

וכל מילה נוספת מיותרת.

יטבת22

New member
יופי!

רק ניסיתי להבין איך זה קשור למה שאני אמרתי (כדאי שזה יהיה קשור אלי איכשהו..)

ל נ ו ן

New member
קשור גם קשור !

ואני אצטט "ג'ון טיפה מתוחכם מדי בשביל להכניס ראשי תיבות של סם לשיר. זה אפילו לא מצחיק, ואין בזה טיפת סטייל. כנ"ל לגבי הרמזים למותו של פול." אין פה כל קשר לתחכום ו"סטייל" מדובר בעולם אחר שהמושגים הנ"ל לא משמשים בו כל תפקיד ולו מכיוון שהם שייכים לעולם חושני אחר לחלוטין , זה שבו חוש הראייה מבחין רק בגובה רוחב ועומק , חוש השמיעה מבחין רק בתדירויות בין 4 ל20000 הרץ ושאר החושים משמשים כעזר ... תוך התעלמות מוחלטת מכל חוש נשגב אחר...

יטבת22

New member
../images/Emo12.gif

אני לא מבינה את הקשר בין חושים נשגבים ובין הכנסה של האותיות LSD בראשי המילים. להפך, זה נשמע לי דבר שנעשה באותו עולם שאתה מתאר, זה שבו חוש הראייה מבחין רק בגובה רוחב ועומק , חוש השמיעה מבחין רק בתדירויות בין 4 ל20000 הרץ ושאר החושים משמשים כעזר (גם אני יכולה לצטט
). הכוונה שלי הייתה לומר שזה נשמע די ילדותי, זה הכל. יכול להיות שהסיבה שאני לא מבינה את זה היא שאני טיפשה - אנשים שמכירים אותי מאז שנולדתי טוענים כך, אתה לא צריך להתבייש - או כי אני באמת לא לוקחת סמים. אני לוקחת את האפשרויות האלו בחשבון.

חיפ

New member
קחו בחינם

ותחכימו http://www.geocities.com/SunsetStrip/Lounge/8450/Beatlesalbums/Beatles.html

למעלה