אני לא מאמינה שאני מבקשת

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מורתי, אם היום קיבלתי 460 גרם

(סיננתי קצת פחות זמן), בכמה פוחתים אחוזי השומן שבתוצאה הסופית?
 
אני לא מאמינה שאני מבקשת

ובטח לא שחושבת על להכין...
מתהוללת, חפשתי בחיפוש ולא הצלחתי.אשמח אם תקפיצי/תביאי שוב את דרכך להכנת ריקוטה ביתית.
יש לי מספר מתכונים שבא לי לנסות ותמיד מעבירה הלאה כי לא בא לי לקפוץ במיוחד לעיירה הסמוכה לחפש ריקוטה.אבל עכשיו כשעולם חדש נפתח בזכותך
אולי אנסה.
תודה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בשמחה-גבינה בסגנון ריקוטה

<font>מקווה שיצא מוצלח.</font>

<font>כך הכנתי:</font>

חיממתי שקית חלב בסיר, תוך ערבוב מידי פעם.

כשהגיע ל85 מעלות, הסרתי מהאש.

שפכתי פנימה 1/2 כפית מלח ו3 כפות מיץ לימון סחוט.

ערבבתי, לא ממש התגבש.

הוספתי "שלוק" (בערך כף) חומץ רגיל - חשתי התגבשות מה. עוד שלוק ואז ממש התחילו להיווצר פירורים.

ציננתי קצת בסיר.

העברתי למסננת עליה פרוס חיתול בד ומהר מאד נקוו מי גבן בקערה וגבינה התחילה להתגבש.

שעתיים וחצי אחרי (הלכנו לנו לרופא השיניים, רופא ילדים ועוד) חזרתי לגוש חמוד במסננת.

הדקתי החיתול ותליתי מעל הכיור (בעיקר בשביל להרשים את הילדים).

כשנמאס לי לחכות, חילצתי, צלמתי ולמקרר.

ותודה לביזול על הרעיון!


והנה באנגלית

 
זה נראה נפלא. הידוע לך אם אפשר גם

בלי לחמם מראש? הסיר החלבי היחיד שיש לי בבית הוא קלחת קטנה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מנסה לחשוב את מי אפשר לשאול-חבל שלא

שאלנו את המאירי!
אולי נבקש מגבינה צפתית שתשאל כשעוברת שם.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עקרונית, מהאתר של "ביזול"

"בישול בזול" שהפנתה לשני אתרים (בצק עלים וPasgtagetti) אולם בדקתי בעוד המוני אתרים בחו"ל.

אחד האתרים שבדקתי, הציע לחמם במיקרו - זה עשוי לפתור את בעיית הסיר החלבי, בהנחה שיש לך כלי שיכול להכנס למקרו.
 

רוחיק11

New member
חימום החלב גורם לחלבון הצף בחלב

להתגבש, וכך נוצרת הגבינה. גם חומצה מזרזת את תהליך ההתגבשות.

לכן כאשר חלב מחמיץ יש בו גושים.

לא חקרתי, אבל אני חושבת שאם לא נחמם את החלב, ונוסיף לו רק חומצה, התהליך יהיה מאד איטי, ולא תתקבל התוצאה המבוקשת
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
איך שכחתי מהמומחית??? דרך אגב, אכן

נזכרת שבמסגרת המחקר בנושא קראתי שציינו את החומצה+חימום כמזרזים את התהליך וגם סבתא של החצי סיפרה שהם היו מכינים גבינה ללא חימום, רק סינון (בשנות ה-30, בגרמניה..).
 
תודה רוחיק וחני. גם אני זוכרת שכאשר

הכינו גבינה בילדותי, חיממו אותה.
רוחיק, האם את חושבת שבלי חימום (אבל עם תוספת חומץ ומלח) אקבל ריקוטה רק יותר לאט או שבכל זאת חובה לחמם?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
400 ומשהו (23? 30?) גרם, אבל אני

מסננת אותה עד אין קץ - סינון קצר, או מהילת קצת ממי הגבן בגבינה) יותר יניב יותר גבינה (ופחות אחוזי שומן).
 

amysh

New member
מליטר חלב יוצא לך קצת יותר מ-400 גרם ריקוטה?

וואו שווה!
אנסה שוב
ניסיתי פעמיים ויצאה לי כמות נורא קטנה, אתן לזה עוד צ'אנס
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לא! סליחה! מ-2 ליטר יוצאת לי 400+

גרם גבינה!
התבלבלתי כי חוץ מהפעם הראשונה שהכנתי, תמיד מכפילה כמויות.
מקווה שתראי לפני שתנסי.
 

amysh

New member
אלא אם אני מבשלת במשרד...

אין סיכוי לנסות גיבון לפני הערב!!
שכחת שאני מאוד לא זריזה? מקבלת מתכונים ומנסה אותם אחרי חודשיים בערך.
 
למעלה