אני לא מאמינה...

GoLd FlOwEr

New member
אני לא מאמינה...

קינג קליפורני גדל ל3 מטר
איך אנשים מגדלים אותו

naja

New member
אל תאמיני.

זה ממש לא נכון. בטח מצאת את הנתון הזה באיזה ספר ישן או אתר חובבני. קינג קליפורני מגיע בשבי לגודל ממוצע של 1.3-1.5 מטר. פרטים ממש גדולים יגיעו ל1.8 מטר. אני בספק אם אי פעם נמדד קינג קליפורני באורך של 2 מטר ומעלה. אבל יש כמובן הרבה נחשים אחרים שמגיעים ל3 מטר ואף יותר בקלות. אותם באמת לא כדאי לגדל.

GoLd FlOwEr

New member
מוכר בחנות חיות אמר לי...

ואולי אתה יכול להגיד לי שמות של נחשים שהם קצת יותר קטנים?

naja

New member
מוכר בחנות חיות?

זה לא בדיוק מקור המידע הכי בטוח בעולם. לצורך מה את צריכה את השמות? סתם בשביל לדעת או לצורך גידול נחש כחיית מחמד? ועל איזה גודל אנחנו מדברים? פחות מ3 מטר או ממטר וחצי?

GoLd FlOwEr

New member
כן, לגידול../images/Emo3.gif

ומכיוון שאני מטר וחצי עדיף קצת יותר קטן

אולי

מטר וחצי נישמע לך גדול? אבל זה ממש לא נכון, הקינגים קליפורניה מאוד דקים והם בכלל לא נחשבים לנחשים גדולים. אם את רוצה נחשים יותר קטנים יש את המילקים (אני לא זוכר איזה סוגים מגיעים ל90 ס"מ בערך..) ויש בריות ובטח יש עוד

GoLd FlOwEr

New member
קינג אין סיכוי...

ההורים שלי יותר מדי נבהלו שהם 3 מטר (למרות שזה לא נכון)
וכמה בערך עולה מילק? ואם הבנתי נכון נחש ברית צריך מן ברכה כזאת ואי אפשר להוציא אותו, לא?

נחש בירית

היה הנחש הראשון שלי, הם מאוד פחדנים וממש לא כיף לגדל אותם . צריך טרריום אם קערת מים גדולה וכמובן שכן אפשר להרים אותם. הם אוכלים דגים. אם מילקים איו לי ניסיון , אז אני ישאיר את התושבה למישהו אחר. המחיר של מילק פאבולן נע בין 500 עד 800 בערך..

naja

New member
לא ממליץ על בירית ועל מילק.

בירית הוא נחש לא נעים ולא נוח לגידול ורובם מגיעים מהטבע ומתפגרים דיי מהר. היתרון שלו שהוא קטן ולא אוכל עכברים. המילק הוא לא נחש למתחילים מפני שהוא לא אוהב מגע אדם ולכן רובם קופצניים וברחניים ובגלל קוטנם יש לפעמים בעיה למצא מזון בגודל המתאים. את פשוט צריכה להסביר להורייך שהמוכר טעה(לא ידע) ושקינג ממוצע מגיע לאורך של 1.3-1.5 מטר וזה לוקח לו כמה שנים. בכל מקרה אני גם ממליץ לך לא לקנות את הנחש באותה חנות חיות.....

GoLd FlOwEr

New member
אממ... למה לא באותה חנות?

ואתה לא מתכוון שאני צריכה להאכיל אותם בעכברים, נכון?

naja

New member
זה קצת בעיה.

רוב הנחשים שמתאימים למתחילים ונמכרים בארץ עשויים להגיע למטר וחצי, אבל זה לא צריך להטריד אותך. נחש מלך או כרכן באורך הזה ניתנים לשליטה בקלות. וחוץ מזה אם תקני אחד כזה צעיר, עד שהוא יגיע לאורך הזה את כבר תגבהי
אם את מעוניינת בנחש למתחילים אני ממליץ על כרכן תירס או נחש מלך קליפורני.

GoLd FlOwEr

New member
אוי, זאת באמת בעיה../images/Emo4.gif

מה זה נחש כרכן? באיזה גודל הוא? ואחרי כמה שנים שקינג נולד הוא מגיע לגודל המלא שלו? סליחה על כל השאלות, אבל אני לא ממש מבינה בנחשים

naja

New member
כמה תשובות.

בקשר לקניה מהחנות-לא מומלץ. אם המוכר בחנות הוא לא מקצועי(והוא לא!!!) אז הסיכוי שתקני ממנו חיה מולה הוא גדול. יש כיום המון מגדלים שניתן לקנות מהם נחשים בריאים ולקבל הדרכה נכונה ומידע נכון והכל בשליש עד רבע ממחיר החנות. בקשר לעכברים-זה המזון של מרבית הנחשים. אם יש בעיה עם זה אה הנחש היחיד שיתאים לך יהיה בירית. כרכן תירס-נחש ממשפחת הזעמנים. גדל לרוב עד 1.3-1.5 מטר ודק יחסית. נחש קל לגידול מבחינת התנאים שהוא דורש ומבחינה עמידותו למחלות. עם טיפול טוב ובהאכלה סבירה ולא מטורפת, הוא יגיע לגודל בוגר בתוך 3-5 שנים כנ"ל קינג. את לא צריכה להתנצל ע"כ שאת שואלת שאלות, בשביל זה הפורום קיים. צרפתי שני דפי מידע שמצאתי. אם תרצי עוד רק תבקשי.

GoLd FlOwEr

New member
../images/Emo51.gif

יש לי קצת בעיה לראות עכברים מתים... זה די עצוב... אבל לא משנה, אני אנסה להתרגל
מכיוון שאני לא מכירה מגדלי נחשים, נראה לי שבכל זאת אני אצטרך לקנות משם.. או שאולי מחנות חיות אחרת. ושאלה אחרונה
, כמה שנים חי קינג וכרכרן תירס?

naja

New member
מגדלי נחשים.

לפני שאת רצה לחנות, תציצי בלוחות הפורום. יש שם לוח מכירות שבו מופיעים מגדלים שונים שמעונינים למכור את הנחשים שלהם. תתחילי משם. אם לא תמצאי תחזרי, תני לנו איזור בארץ ותקבלי המלצות על מגדלים שאנחנו מכירים אישית וסומכים עליהם. נחש מלך וכרכן תירס שמקבלים טיפול טוב יכולים לחיות 15-20 שנה.

1צחי

New member
אני קורא את

השירשור הנ"ל ולפי דעתי את צריכה קודם קצת ליראות זוחלים בפינת חי או מקום עם ידע (אם תומרי איפה את גרה נוכל להמליץ על מקום לבקר)חשוב שזה לא יהיה מקום עם אינטרס לימכור לך משהו שלא מתאים לצרכים שלך. בנוסף תוכלי להחזיק בנחש ולהתרשם מכל הבחינות. לאחר כל זאת החברה כאן בהחלט יוכלו לעזור לך בבחירת הנחש הריאשון שלך.

GoLd FlOwEr

New member
אממ...

אני גרה בירושלים. והיה לי כבר נחש. אח שלי מצא. הוא היה ממש קטן, נראה לי שהוא רק נולד... בכול אופן, הוא היה רק שבוע, בגלל שהוא ברח בבית ואמא שלי קצת נבהלה ולא הסכימו להמשיך לגדל אותו...

1צחי

New member
זה לא נחשב

צריך שלך ואולי גם להורייך יהיה יותר מוסג על נחשים-מה זה אומר נחש באורך מטר וחצי,האכלה ,תנאים זוחל זה לא כמו כלב או חתול הוא צריך חימום בחורף ועוד הרבה מידע והכנה לפני קניית הנחש (את המזון לא קונים בסופר הקרוב). אני לא מכיר מגדלים באיזור ירושלים אך חברי פורום אחרים בודאי מכירים ויוכלו להמליץ.

naja

New member
הנחש שמצאתם.

נחשים שנמצאים בטבע בארצנו הינם מוגנים ולכן אסור לנו לגדלם. בנוסף חלקם אף מאוד ארסיים ומסוכנים.

למעלה