אני לא מבין אותכם-מדוע דעת אמת?

גל נעים

New member
אני לא מבין אותכם-מדוע דעת אמת?

מדוע אתם מתעקשים להתעמת עם "דעת אמת"?, ממתי "דעת אמת" הפך להיות נדבך כזה חשוב שצריך לצאת נגדו כל אימת שאפשר?. הרי כל הקושיות ניצבו עוד לפני שדעת אמת בא והעלה אותם על הכתב, הרי חז"ל בעצמם נחבטים בשאלות שמעלה "דעת אמת". לדעתי פשוט נכשלתם בהסברה שלכם. הייתם צריכים להביא את המקורות לכל הקושיות ולהראות שעם חכם אינו פוחד משאילת השאלות הנכוחות והנצרכות, ובמקום זה עשיתם לדעת אמת שירות נרחב ביחסי ציבור. חבל על דאבדין.

גל נעים

New member
ועוד דבר קטנטן. ../images/Emo42.gif

אני יודע שאני לא אהוד כ"כ על האוכלוסיה שמפעילה את הפורום הזה אך אנסה בכל זאת. אני אישית יצאתי מתוך לב ליבה של האוכלוסיה החרדית, וכחרדי לשעבר אני יכול לציין שלפעמים במקום לנסות לבנות את יחסי האמון שלכם עם ההמון אתם נוקטים בדיוק בשיטה ההפוכה לגמרי שתוצאותיה הרסניות, ואני לא יכול שלא לשאול את עצמי :"למה"?, למה שפשוט לא תבינו את הצד השני בצורה כזו שתאפשר לכם לבנות עימו מכנה משותף עתיר תכנים?, למה שפשוט לא תעשו מה שכל יהודי היה עושה בביתו?-מכניס אורחים,ולא משנה אם הוא אוכל כשר או לאו. ולהזכירך מר נטעים:"גדולה הכנסת אורחים מהקבלת פני שכינה"). אני פשוט חושב שאתם מפספסים את כל הכח שיש במדיה הזו, לגשר על פערים זה קלי קלות לעומת לריב מריבות שוא על נושאים במילא כבר נטחנו עד דק. שוב אני מציע לכם לנסות להבין שמצד אחד ישנה אוכלוסיה רלגיוזית שמה שמניע אותה זה כח האמונה {ואין שום צורך להתווכח עם זה}, מצד שני ישנה אוכלוסיה שכואב לה הבטן מרוב גאזים על חברתה שטוענת לכתר המלכות היהודי בשעה שזו מוקיעה את זו ולא מאפשרת לה קיום ואילו זו מאפשרת לה קיום על גבה ועל כספה. ובכן-צרו שלום, זה בידיים שלכם. גל.

הנהנה

New member
אם תרצה תשובות

לדעת אמת יש לך כאן http://planet.nana.co.il/daa-emet/ ואם לא תרצה אז לא העיקר תשידע שאלוקים אוהב אותך ומצפה שתשתמש באמת הפנימית שבתוכך להגיע אל אמת ולהצליח לעבור את מחסומי השקר ולא לבגוד באלוקיך כי הוא מחכה לכל יהודי באורך רוח ובסבלנות חשוב לא לפספס את הרכבת

גל נעים

New member
אתה עושה בדיוק ההפך ממה שהצעתי.

יחסי ציבור לדעת אמת. תודה לך, בזכותך נחשפו עוד אלפי אנשים לחומר של דעת אמת ובכך העלת אותם (דעת אמת) לתודעה הלאומית כתופעה.

התולעת 1

New member
גל נעים גם אם לא תוותר על השכל שלך

גל נעים אם אתה יהודי נבון ואתה יהודי רציני אני מבקש ממך בדחילו ורחימו עם ראש כמו שלך והבנתי שהיית בחור מבריק בישיבה אם תלך לסמינר לאקדמאים וזה לא יהיה בזיון בשבילך ותתחיל את שאלות היסוד של האמונה מה שאתה קורא שהיום יש לנו עליהם הוכחות לוגיות פילוסופיות מה שתרצה אבל זה יותר ארוך,צריך לשבת אתך על כל שאלה ולהראות לך מקורות לסדר לך את העניינים ויהיו קבוצות דיון ותוכל לשבת עם מדענים בתחומים שלהם,תוכל לשבת עם אנשי שם בעניינים שהם מבינים, כל אחד בעינינו. חמישה ימים סמינר אקדמאי.אני מבטיח לך שאתה תברך אותי כל ימי חייך ואתה תשמח לחזור לגמרא ואני בטוח שאתה מתגעגע אליה. גם אם לא תוותר על השכל שלך - לא משנה תשאר עם השכל שלך.השכל שלך חייב להכריע שזו אמת.אם תבדוק במקום הנכון. אם תשתמש אתו בלי נתונים בלי בסיס אתה עלול לפשל.אפשר לקלוע ואפשר לא אבל במקור. בא נלך מה הם אומרים מפה? בא נדון שם.נשב בסוגיא המקומית ונתעסק בה עד שנגיע לתכלית.אני מבטיחך שעם שכל כמו שלך אם אתה לא בעל גאווה שרוצה להיות רק מנצח אתה תנוצח לטובתך.לך לסמינר

גל נעים

New member
הייתי בסרט הזה...

תאמין לי שלא הזנחתי שום חקירה מצד השכל, וכבר חקרתי אצל טובי המוחות בארץ ובעולם בכל הנושאים שערכים מעלים בסמינרים האקדמים שלהם. אומר לך דבר אחד קטנטן מבלי לפתוח קופת שרצים: א.אני לא רודף גאווה וכבוד. ב.מה שמעניין אותי זאת האמת. ג.האמת לא נמצאת אצל החרדים. ד.יש שימוש נרחב בתכנים פסואו-מדעיים על מנת להחזיר בתשובה. ה.אמונה- תוכן סוגסטיבי שהוא למעלה מכלים הניתנים לכימות ובודאי לדיציפלינה מדעית ולאנליזה כל שהיא ולכן היא צריכה להשאר כך, כל עוד אתם מנסים להוכיח את אמונתכם בכלים שאל לה לאמונה להשתמש בהם, אתם עושים שימוש לרעתכם.. זכור את מילותי. כל טוב.

התולעת 1

New member
כתוב בגמרא רשעים אפילו

אתה יודע כתוב בגמרא רשעים אפילו על פתחה של גיהנום לא חוזרים בתשובה, אדם שהושקע בשקר חי אותו אכל אותו טחן אותו נשם אותו קשה לו לחזור בתשובה הוא רגיל לשקר, הוא יודע שבצד שלו אין לו שום תשובה, הוא יודע שאין דרך לחילוניזם, אין לו תשובה הוא לא יודע למה הוא חי, הוא יודע שבצד השני יש תשובה, ואעפ``כ הוא בוחר בצד שאין תשובה, רגע, אם אתה בא וטוען על הדתיים תוכיח לי תוכיח לי, מי אמר, איפה זה כתוב? אני שואל שאלה אם אתה כל כך רוצה לדעת ולחקור אני מסכים כל הכבוד, אנשים שבודקים זה טוב, ככה צריך להיות בשביל זה קבלנו שכל, מה ההבדל בינינו לבין החתול? שקבלנו שכל לבדוק, זה ההבדל, אבל אם אתה עם השכל לא בודק אתה גרוע מחתול, אז יחשוב האדם אם אתה בודק אצל הדגים כל דבר איפה זה כתוב ומי אמר למה לא עשית חקירה כזאת בצד שלך שאתה נמצא איפה זה כתוב ומי אמר .

amirjak

New member
אם היית קורא

לפני שהיית כותב תגובה היית מגלה שהוא כבר חקר וגילה שזו לא הדרך שלו. עכשיו השאלה היא האם את יכול לקבל מישהו שלא הולך בדרך שלך - באמת שלך?

דת אינה מדע טהור.

דת אינה מדע,ורב הוא לא בהכרח ד"ר למדעי הטבע. אין כל חסרון בחוסר היכולת להוכיח את התורה על בסיס מדעי הטבע. חלק מנסינות החיים,זה האמונה בה' ובתורה למרות השאלות והפקפוקים. מובן מאליו שאם היתה יכולת להוכיח את מציאות ה' והתורה ושכר ועונש וכו' אזי לא היתה אמונה אלא ידיעה מוחלטת. למדע המודרני אין תשובות של ממש לשאלות הבריאה, מוצא המינים, הכרה, חשיבה, התפתחות השפות ועוד. פרשות בראשית ונח נותנות תשובות לדברים. והיה כי תשאל אז למה אנחנו מאמינים? דיינו שמסורת אבותינו בידינו, ונבואות התורה מתקיימות. הדברים עמוקים ונכתבו כאן בקיצור נמרץ

הבה נשמע, גל נעים

כיוון ומדובר באדם שנראה אינטליגנטי שטוען שחקר הכל, נשמח לשמוע היכן טועים הסמינרים.

התולעת 1

New member
הפרכה

אבל שתבין דבר אחד מר 0000000אחד גדול, הקב``ה שברא את עולמו כתב בתורתו ותורה זו במשך 3300 שנה עומדת במבחן של כל העולם כולל המדענים, אות אחת מן התורה לא נפלה. לעומת זאת, הנצרות כמו שהזכרת למעשה לקחה את הבסיס, תורת ישראל והאיסלאם אחריהם. ממילא צריך להבין שמה שנאמר בתורה הקדושה, אמת ויציב וקיים.

שטויות.

אמרתי שאלוהים לא ברא את העולם, מר תולעת? כל מה שאמרתי זה שהסמינרים החרדיים שוטפים את המוח ומשתמשים ב"ראיות" שקריות כדי לאמת את שיטתם. תחזור להאמין בתורה כמו שהיא, תולעת פאגאנית (ואני מתנצל בפני הפאגאנים על ההשואה הפוגעת, ומקווה שיבינו את ההקשר), ואל תשעה אל דברי השקר של הכנסייה של אמנון יצחק.

גוססי2

New member
סמינרים אינם המקום לבירור האמת

מדובר במסגרת שעושה שימוש באמצעים מובהקים של שטיפת מוח. הם מבודדים את המשתתף מסביבתו הטבעית, מפעילים עליו לחץ פסיכולוגי ומציפים אותו בכמות אדירה של חומר שלא ניתן לאמת באותו הרגע. כדי להגיע לחקר האמת יש לשבת בניחותא במקום המאפשר גישה למקורות מידע בלתי מצונזרים וללא לחץ כלשהו, וזה הדבר שעורכי הסמינרים מנסים למנוע בכל מחיר.

קיבוצים אינם המקום לקליטת עליה

של עולים שומרי תורה ומצוות. מדובר במסגרת שעושה שימוש באמצעים מובהקים של לחץ חברתי. הם מבודדים את העולה ומשפחתו מסביבתו הטבעית ( שומרי תומ"צ כמותו ), מפרידים אותו מילדיו ושולחים אותם לחינוך שאינו לפי רוחו, מפעילים עליו לחץ פסיכולוגי תת-תרבותי ( תת=שונה ) ומציפים אותו בכמות אדירה של כפירה וסנקציות אנטי רוחניות אחרות. כדי לחנך לדרך האמת, יש להמשיך את מסורת החינוך ומורשת האבות בניחותא, במקום המאפשר גישה למקורות מידע בלתי מצונזרים כגון ספרי גמרא ש"ס ופוסקים, וזה הדבר שחברי הקיבוץ מנסים למנוע בכל מחיר. נכתב ערב יום העצמות, לזכרון קליטת העליה ע"י עשרות הקיבוצים בתקופת העליות שאחרי קום המדינה.

יתכן שגם הקיבוצים אינם המקום.

לסיכום: סמינרים אינם המקום לבירור האמת, ויתכן שגם הקיבוצים לא.

גל נעים

New member
מדוע אתה ממשיך את מסע ההתפלמסות?

רק לחרחר ריב ומדון אתם יודעים?, במקום להבין שאכן אמונה היא דבר שבלב (כפי שכותב דוד המלך :"לב טהור ברא לי אלוקים ורוח נכון חדש בקרבי"). אתם מסרסים את כל היופי הגנוז בתורה וביהדות ובאים "להוכיח" את צדקת דרככם, ונמצאתם נפסדים ועלובי נפש נוכח המורשת הנפלאה שלנו כעם. אתם אלו הגורמים לריחוק לבבות בבואכם להאיר את שמי היהדות בתכנים שקריים ונלוזים, ואילו ממך ,מר נטעים הייתי מצפה קצת יותר לאורך נפש ומחשבה בנידון. עשה את מלאכתך נאמנה ונתב את הפורום הנ"ל לבראשיתו.

uuuaaa

New member
השיטה ידועה

הכופרים טוענים: לפי היהדות "האמונה זה משהו בלב", ולכן לא כל אחד זוכה לזה. וזו הרי שטות גמורה ועיוות מהותי, כי היהדות מבוססת על המסורת מאבותינו על מעמד הר-סיני שקרה לפני מליוני בני-אדם.

למעלה