אני לא מבין אותכם

nissimhania

New member
אני לא מבין אותכם

מה אתם עושים (מבחינה פיסית) שמאפיינת אותכם בתור "פאגנים"?

פיזית?

אני מניחה שאתה מתכוון לדברים חיצוניים שאנחנו עושים? אז התשובה נמצאת בטקסים, בחגים, בפילוסופיה היומיומית ובדרך בה אנחנו מכבדים את עצמנו ואת הטבע. מעבר לזה, לכל מסורת יש את השגעונות שלה.

אם אתה מתעקש

אני יכולה לספר לך בקצרה על החגים הפאגאנים. החגים הפאגאנים נקראים באופן כללי - גלגל השנה, והם חוגגים פיריון, השתנות ומחזוריות, גם בטבע וגם באדם עצמו. הסיפור שמאחד את כל החגים ביחד הוא הסיפור על האל והאלה - זה סיפור מחזורי שאין לו התחלה ואין לו סוף. בקיצור נמרץ, הסיפור מדבר על האלה שבוראת ברחמה את האל, האל הופך מהבן שלה למאהב שלה, הוא מפרה אותה, מת - ונולד מחדש, כשהוא יוצא שוב מהרחם של האלה. הסיפור הזה משתלב עם השתנות העונות, כשכל חג מייצג קטע אחד מהסיפור כולו. ישנם 8 חגים, שמהווים ציוני דרך להשתנות ולמחזוריות הטבע. החגים גם מציינים את השילוש של האלה: maiden, mother, crone. כלומר, במהלך השנה האלה היא בהתחלה נערה, אח"כ אמא ובסופו של דבר זקנה חכמה, וחוזר חלילה. אם תרצה, אני אפרט לך גם על כל חג. ראוי לציין שיש מסורות פאגאניות שונות, שבהן אולי הסיפור שונה ויש דגש על דברים שונים, אבל אני חושבת שמה שכתבתי כאן זה משהו שמשותף לרוב המסורות.

Tiger Eye

New member
מי לא אוהב חגים???

ובאותה נימה חביבה, לאור בקות רבות... אני מצטרפת לבקשה שמישהו יכתוב מאמר על חגים!

nissimhania

New member
זו מיתולוגיה?

מה מעמדה? האם היא משל? או שמא מייחסים לה מימד של מציאות? אם היתה דת אחרת, שבאופן עקרוני זהה לפאגניזם, והיתה לה מיתולוגיה אחרת ומתכונת חגים שונה, יכול להיות שהיית שוקלת להחליף את המסורת הנוכחית שלך? אגב, אם נמאס לך מהשאלות שלי פשוט תגיבי ב- דייייי !!!!! ואני אשתדל להבין את הרמז...

morning star

New member
פגניזם הוא שם כללי

לדתות שאינן מונותאיסטיות (כגון הנצרות, איסלאם וכמובן היהדות). כיום, לאט לאט גם נכנסת ההגדרה כי מדובר בדתות "מכוונות טבע", אשר מביאות עימן את המסורות של העולם העתיק בחזרה למאה ה-21. כך שישנן הרבה דתות פגניות, לא רק אחת. ומה זאת אומרת "באופן עקרוני זהה"? לכל דת ישנו פוקוס שונה, פילוסופיה מעט שונה, וכאשר ה"משיכה" לדת היא נכונה וראויה, האמונה באותו ה"פוקוס" והפילוסופיה של הדת, הרוחניות שבה, יחד עם האלמנטים ה"חצוניים" כביכול - הכל כמכלול, גורם לאדם להאמין. זהו עניין של אמונה, לא של "מה יותר נוח". שלך הנווד

nissimhania

New member
שלום ידידי!

עכשיו שהגעת אולי אתה תעזור לי, אני שואל מה זה פאגניזם, עונים לי: זה שם כללי. אני שואל מהי האמונה, ועונים: יש אמונות שונות. אני רוצה "בשר", אתה מבין למה אני נתכוון? עזוב שם כללי, תגיד לי מה זה אומר לך. עזוב אמונות שונות, תגיד לי במה אתה מאמין. אני מוצא את האמונה המכוונת כלפי הטבע, טבעית ויפה (דווקא להבדיל ממה שחושבת היהדות). אבל אני רוצה לשמוע את המאמין עצמו מספר לי על זה.

בכלליות לגמרי

פגאניזם זה אמונה ביותר מאל אחד, כל דת שהיא לא יהדות נצרות ומוסלמות (מוסלמות, ככה אומרים??) האמונה: מה שטוב בפאגניזם, לדעתי, זה שכל אחד בונה לעצמו את האמונה שלו. יש זרם של דתות בפאגניזם, כמו וויקה, דרואידים, שטניזם (אם אפשר בכלל לקרוא לזה דת) וכו´. מי שרוצה יכול להאמין באמונה שלמה בדת הוויקה, ומי שרוצה יכול לשלב את האמונה עם משהו אחר, ומי שרוצה יכול לבנות לעצמו מערכת אמונה חדשה, שתתאים לו, ולהשקפת עולם שלו. בלאט?

nissimhania

New member
בכל דת אתה בונה את האמונה לעצמך

אף אחד לא יכול לבנות למשהו אחר אמונה, אין דבר אישי מזה.

ממש לא

ביהדות אומרים לך בדיוק מה ומי ואיך ולמה. אומרים שיש רק אל אחד ואהת חייב להאמין בו וא ם לא תעשה כל מה שהמופרע נפשית הזה רוצה אוי ואבוי לך, אתה תלך לגהנום. נשמתך תישרף בלהבות... בפאגניזם אהת בוחר בכמה אלים להאמין אם בכלל, מה לעשות לכבודם, מתיק לבקש את הקשבתם וכו´. אף אחד לא יקבע לך מה לעשות. כמובן שאם אתה משתייך למסורת מסויימת אז הכיוון הכללי שלך מוגדר אבל בעקרון זה איך שבא לך. יותר נכון להגיד: אתה מאמין במה שאתה לפי ההגיון והרגש שלך בוחר להאמין.

nissimhania

New member
לא, לא, לא...

אומרים לך מה ומי ואיך ולמה, אבל ללללאאאאא בונים לך את האמונה. זה המאבק שלך, זה קשה, את יכולה לקבל הדרכה רוחנית אבל שורה תחתונה- את זו שעושה את העבודה.

למעלה