אני לא מבין אותכם!

• פותח הנושא w1bn
  • פורסם בתאריך

w1bn

New member
אני לא מבין אותכם!

או יותר נכון אני לא מבין איך אפשר להאמין ב"אלוהים", לא שאני בא לצחוק עליכם או משהו כזה! להפך אני ממש מקנא בכם כי יש לכם משהו להאמין בו חוץ מעצמכם! אבל תסבירו לית תגידו לי איפה הוא? מה? הוא מתחבא? אם הוא כל כך נפלא וענק וגדול! אז למה העולם שלנו נראה כמו שהוא נראה? שי מזרחי.

טוליָ

New member
אני יסביר לך!

אלוהים לא יכול להתגלות בדמות אחת וזה מפני שזה בלתי אפשרי,כי אין לו צורה או דמות שאנחנו מבינים.אלוהים יכול לאמץ צורה או דמות שתוכל אתה שי להבין, אבל אז כל אחד וגם אתה יניח שהוא רואה את הצורה או את הדמות האחת והיחידה של אלוהים, במקום צורה או דמות של אלוהים- שהיא אחת מרבות. אנשים מאמינים שה' הוא מה שהם רואים כה', במקום מה שאינם רואים. אבל ה' הוא ה"לא נראה הגדול" ולא מה שהוא גורם לעצמו להיות ברגע מסויים. גם ככה אם יבחר אלוהים צורה בה להופיע תמיד יהיו כאלה שיפקפקו ויאמרו כי זה יצר דימיונו של מישהו או..כל גורם אחד שיגיד שזה לא אלוהים! אלוהים מגלה את עצמו באמצעות התנסות פנימית ולא חיצונית! אם היית מנסה לראות את אלהים היית רואה אותה, כל מקום שאליו אתה מסתכל עכשיו הוא שם. אם רק היית מקשיב..שומע... המצב שלנו בעולם בהחלט לא קשור באלוהים. העולם נראה כך כי אנחנו גרמנו לו להיות כך. אנחנו ולא אחרים. אנחנו יצרנו את הכללים והערכים של העולם שלנו. וזה לא בשליטתך לשנות אותם. זה בשליטתנו, ביחד, כאחד. אך אנשים לא מבינים את זה והעולם ימשיך להיות ככה לעוד אלפי שנים. בכדי להבין את זה קצת יותר לעומק הייתי ממליצה לך שי לקרוא ספרים בנושא, להבין שהעולם שלנו הוא לא רק הגיון אלא יש מעבר לזה, יש.... לא לכל מה שאתה רואה יש הסבר ויש דברים שאפשר לפרש אחרת. יום אחד אתה תבין.

seeyou

New member
איך אפשר להאמין ב"אלוהים"?

פשוט! כול הטאוריות מסבירות תופעות הם לא יוצרות תופעות! נניח שדרווין צודק אז במקביל התפתחות האדם היה קשור להתפתחות הסביבה שלו-חי-צומח! ומה בקשר למרחק בין כדור הארץ לשמש? סתם מיקריות?שעשוע של הטבע? ככול שלומדים יותר כך מגלים כמה שאנו קטנים ומוגבלים בהבנה...

DIEL

New member
שלום לך שי מזרחי

אומרים שהאדם נולד בצלם אלוהים ז"א שבכל אחד מאיתנו יש קצת אלוהים לנו יש את זכות הבחירה לעשות דברים ובגלל זה העולם נראה כך יש לנו גם כוח לשנות דברים עם קצת יותר אמונה בעצמנו ובכוחות שלנו.

lilit jam

New member
איך אפשר שלא...?

אם אתה לא מאמין באלוהים, אז במה אתה כן מאמין...?

לא ../images/Emo41.gifמאמינים../images/Emo41.gif באלוהים

פשוט
יודעים
שהוא קיים ויודעים שאין כל דרך להאניש אותו להסביר אותו במילים או תחושות אנושיות.. הוא פשוט שם, פה, בכל מקום
נאמר כבר "לית אתר פנוי מיניה"

למעלה