אני לא מבין איך זה קורה?

limon10

New member
אני לא מבין איך זה קורה?

פסיכולוגים פרטיים מרוויחים שכר כל כך גבוה בגלל מצב היצע וביקוש. אבל אני לא מצליח להבין אם כל הזמן מדברים על המצב הכלכלי הקשה במדינה
אז איך יכול להיות שיש ביקוש עד כדי כך גבוה לפסיכולוגים ככה שהפסיכולוגים כל הזמן מעלים את המחירים ומרוויחים שכר מטורף. ממה שאני יודע רוב האנשים במדינה לא יכולים להרשות לעצמם לבזבז כל שבוע 400 שקל. חשבתי שרוב האנשים לא יסכימו לשלם כל כך הרבה ואז הפסיכולוגים יהיו חייבים להוריד מחירים. אבל מדברר שיש מספיק אנשים שמוכנים לשלם כזה מחיר. איך יכול להיות מצב היצע וביקוש כזה כאילו האנשים מתחרים בינהם מי יזכה לקבל טיפול במקום שהמטפלים יתחרו על המטופל? האם יש מחסור בפסיכולוגים במדינה?
האם גם בחול זה ככה?
 

sense9

Member
מנהל
הרבה אנשים גם הולכים לטפולים מסובסדים

בדיוק מהסיבה הזו.
בכל אופן, הבעיה העיקרית היא התקציב הממשלתי לתחום הזה, שבקרוב אמור להשתנות בעקבות הרפורמה.
 

katzeran

New member
הבעיה המרכזית היא מימון ממשלתי

באופן עקרוני, המדינה אמורה לספק שירותי בריאות נפש לציבור (אפשר להתווכח על זה, כמובן, אבל כיום המדינה עושה את זה). היום ניתן לקבל טיפול בחינם או כמעט חינם דרך משרד הבריאות. הבעיה היא שהממשלות השונות כבר כמה שנים טובות לא מתקצבות את המערכת הזו שנאלצת לעבוד עם תקנים מאוד נמוכים, מה שיוצר תורי המתנה מטורפים. ואז, מי שכן יכול להרשות לעצמו לפנות לטיפול פרטי ולא לחכות שנה לטיפול יעדיף לעשות את זה (מה גם שבמערכת הציבורית אתה לא יכול לבחור מי יטפל בך, הטיפול מוגבל בזמן, הוא נעשה בין השאר ע"י סטודנטים ומתמחים וכן הלאה).

עכשיו כשאושרה הרפורמה בבריאות הנפש, הגישה לטיפולים נפשיים אולי (ויש דגש רציני לגבי האולי הזה, אבל זה עניין אחר) תהיה נרחבת יותר, בסבסוד קופות החולים.

אגב, האם זה באמת נכון שפסיכולוגים "כל הזמן מעלים את המחירים ומרוויחים שכר מטורף"? אני שם על זה סימן שאלה.
 

limon10

New member
אחדד את השאלה

התכוונתי לשאול איך זה שאין תחרות בשוק.איך זה שיש כל כך הרבה פסיכולוגים שלוקחים 400 שקל לשעה אבל אין כמעט פסיכולוגים ב100?
כמו שבשוק הסלולר הולכים לחברה שמציעה את המחיר הטוב ביותר. איך המטפלים לא מורידים מחירים כדי שמטופלים יעדיפו ללכת דווקא אליהם ולא אל אחרים? לא מה שהכי יקר בהכרח תמיד הכי טוב ורוב האנשים יודעים זאת
 

katzeran

New member
התשובה טמונה בתחשיב של הנטו שמקבל המטפל

יש משהו בזה, אבל אני חושב שזה לא כל כך יכול לעבוד ככה כמו עם הסלולר. החברות הסלולריות החדשות יכולות להציע מחירים תחרותיים יותר כי (1) החברות הקודמות ניפחו מחירים ו(2) הן בונות על המון לקוחות שישלמו קצת כדי לעשות הרבה (נראה לי, אני רחוק מלהיות פרשן כלכלי
)

אבל במקצועות הטיפול זה עובד אחרת. פסיכולוג לא יכול לקחת המון מטופלים, ואני לא חושב שהמחירים שמשלמים היום לפסיכולוג (ברמה הסבירה, אני לא מדבר על פסיכולוגים שגוברים 600 ש"ח ומעלה לפגישה. שזה, אגב, כלום לעומת פסיכיאטרים פרטיים) הם מנופחים כי צריך לקחת בחשבון את ההשקעה של הפסיכולוג בהכשרה שלו וחשוב יותר, מה בעצם נשאר לו מהסכום שמשאיר המטופל בסוף הפגישה.

נדמה לי שהיה על זה דיון פה לאחרונה. בכל מקרה. הנטיה של אנשים (גם שלי היתה כזו) היא לחשוב שפסיכולוג מקבל 300-400 לשעה, כפול 7-8 שעות ביום, חמישה ימים בשבוע, ואת החישוב אפשר לעשות לבד. אבל זה לא בדיוק כך. המחיר שהוא גובה הוא ברוטו ומפה יש הרבה כסף שיורד (מס הכנסה ומע"מ קודם כל, אחר כך הפרשות לפנסיה וביטוח לאומי שכל עצמאי חייב להפריש, תשלום על ביטוח בריאות ממלכתי, ביטוח מקצועי לפסיכולוג שזה כנראה עניין לא זול וכל זה לפני הוצאות הקשורות להחזקת קליניקה - שכר דירה, חשבונות, רואה חשבון וכדומה).

צריך גם לקחת בחשבון שהעבודה של הפסיכולוג לא נגמרת כשהמטופל יוצא מהחדר אלא ממשיכה. הפסיכולוג קורא חומר שקשור לעבודה, הולך להדרכה, משתתף בכנסים מקצועיים, עוסק בכתיבה של סיכומי טיפול או אבחון (כל מי שאי פעם ביצע אבחון פסיכודיאגנוסטי יודע איזה time consuming העניין הזה) וכן הלאה. ומנסיוני (המועט) אני יכול לומר שכל מטופל שאתה מחזיק זו גם השקעה רגשית ונפשית לא מבוטלת כך שדי קשה להחזיק 20-30 מטופלים שונים בו זמנית (שלא לדבר על יותר).

בקיצור, זה נראה יקר - וזה אכן לא זול לשלם 400 ש"ח לשבוע, אבל אני לא חושב שיש פסיכולוגים שיכולים באמת להתפרנס מ-100 ש"ח לשעה.

אבל אני מוכן לחזור בעוד שנה וקצת, כשאוכל לפתוח קליניקה, ולחלוק רשמים מעלויות העבודה הפרטית.
 

BellA עלמה

New member
אישית לא הייתי רוצה לתמחר

טיפול כמו שרותים סללולרים

אבל אני יודעת למשל שהאונסרסיטאות יש קליניקות שנותתנות טיפול מוזל..
מכונים למינהם שהם אולי קצת יותר זולים וכו.

לגבי העבודה שלא נגמרת זה אולי נכון לפסיכולוג הצעיר חסר ניסיון
אבל הפסיכולוג הוותיק פחות "עושה שיעורי בית" לדעתי.

אגב חלק מהמכיר נראה לי קולל ההדרכה האישית והקבוצתית שעושה המטפל לעצמו כדי לשמור על עצמו ולחדד את הקישורים הטיפוליים שלו.
 

incognito1980

New member
לאחר הרפורמה הגישה לטיפולים תהיה מוגבלת

כל אחד יהיה זכאי למספר מסוים (ונמוך) של טיפולים בשנה לפי האבחנה שתינתן לו. מי שירצה מעבר, ישלם באופן פרטי, כמו שמשלמים באופן פרטי היום.
 
למעלה