אני לא מבין מדוע התקשורת-

אני לא מבין מדוע התקשורת-

לא עושה כלום בנוגע לתאונות הדרכים !!!? למה להרוגי תאונות הדרכים לא מתייחסים כאל נפגעי מלחמה ו/או טרור !? מדוע לא מזכירים את שמם,סיפור חייהם ותאריך הלוויות. נהרגת בתאונת דרכים,תקבל שורה וחצי במהדורת חדשות שבה יגידו איפה הייתה התאונה ומה קרה שם אם ידוע.לא יזכירו את שם ההרוג,לא יגידו כלום. במקרה וההרוג הוא תינוק אז יגידו "נהרג פעוט בן שנה וחצי בתאונה ככה וככה..." למה אין משהו שיראה למדינה הזו,מי הם ההרוגים באמת ? למה אף אחד לא רואה בתאונות הדרכים כמו מלחמה וטרור שלא פוסקים ?!

כי...

אנשים רוצים לקנות עיתונים שיסופר בהם על דמם ונפשם של אלו שנהרגו בפעולות איבה - ולא רוצים לקנות עיתונים שיסופר בהם סיפורים על אלו שנהרגו בתאונות. ככה זה.

זהו שלא !

אני תמיד מחפש את הסיפורים של התאונות דרכים,כי נהרג שם עוד אדם. המקומות היחידים בהם אפשר למצוא את סיפור חייהם של הנהרגים בתאונות דרכים,אלה המקומונים של איזור מגוריהם ו/או איזור מגורי הוריהם. בעיתונות היומית,לא נמצא שום איזכור לנושא למעט כתבה בשער האחורי. פשוט בושה לתקשורת. שדם הרוג בתאונת דרכים אינו שווה לדם הרוג בפעולת איבה. האם מלחמה היא לא אותה מלחמה ?! האם הדם הוא אינו אותו דם ?!

הלוואי ויכולתי להשיג מידע שכזה.

הייתי בהחלט מסקר את הנושא. הלוואי והייתה לי הגישה לכל משפחה שכזו. בינתיים אני יכול רק להשיג כרגע גישה לזו האחרונה בנהרגה,היא גרה בסמיכות אליי,אני מכיר אותה. אבל לאחרים ברחבי הארץ אינני יכול להשיג דבר. פשוט מכה.

אבל אתה לא דוגמא...

בעצם, כמעט כל מי שטורח בפורום הזה הוא לא דוגמא. וכמעט כל יתר הציבור - לא בפורום הזה (אפילו לא מבחינת נושאי ההתעניינות).

תתפלא לדעת...

אנשים מחפשים וקוראים את הכתבות על תאונות הדרכים. בהחלט וידוע שיש ביקוש לנושא. רק שיש "דברים חשובים יותר" מאשר חייהם של אנשים והמלחמה בתאונות הדרכים. הפוליטיקה בארץ ובעולם,חשובה מאווווד. ההרוגים בעיראק אפילו חשובים יותר !!! שלא לדבר על אסונות טבע שקורות בעולם פה ושפ שזוכים לסיקור גבוה יותר מאשר פיגוע טרור בארץ.

"אנשים"

העובדה היא, שניסיתי לעניין יותר מעיתון אחד בנושא בטיחותי ממדרגה ראשונה, ולא זכיתי לתגובות נלהבות יותר מדי... עובדה.

ואתם יודעים למה ?

כי על מנת להיות חבר כנסת צריך אבא עשיר,לחיות בבית עם כפית זהב בפה, ללמוד עם מורים פרטיים,אמא היא הבת דודה של... האבא אח של ... ואם אתה חיי בבית כזה איך אתה יכול בכלל לדעת שיש רעב בשכונה ממול? ואם שמעת אתה מבין מהו רעב? לכן מה פרוש יש נתק מהעם? הוא לא שייך לעם, הוא אף פעם לא היה בעם, הוא תמיד ידע לאכול עם 4 סטים של סכו"ם ואתה לא. לתת לכם 20 שמות של מאכלים שבחיים שלכם לא שמעתם עליהם? הם יודעים בדיוק כמה עולה הגבינה ההולנדית שם בהולנד אך לא יודעים כמה עולה ליטר חלב של תנובה. אז איך אומר חברי, מה זה השטויות האלה? רדו מהעצים שם לא תראו דבר.

AvihayA

New member
תיקון קטן ...

אנשים קונים עיתון, פותחים את העמוד בו מופיעים פרטי התאונה והנפגעים ... וחושבים לעצמם: "לי זה לא יקרה". הרייטינג והעניין יבואו רק אם תתנוסס תמונה גדולה של מכונית פגועה/מחוצה/הרוסה או לפעמים שלושתם יחד. במידה והידיעה או התמונה לא תזעזע מספיק, הציבור ישאר אדיש וישאר באותה המחשבה ש: "לי זה לא יקרה".

ofir_y

New member
איך לדעתך יראו העיתונים

או מהדורת החדשות אם יזכירו כל הרוג והרוג ? הרי יש כל כך הרבה (לצערנו). ת.ד הפכו להיות שכיחות, יחסית לפיגועים. אין שום קשר ביניהם, ואין שום סיבה שיסקרו ת.ד כמו פעולות טרור.

AvihayA

New member
למה לא להזכיר לפרטי פרטים ???

מילת המפתח כאן היא ל ז ע ז ע !!! קחו ידיעה פשוטה על תאונה זו או אחרת, וספרו אותה מנקודת מבט של המשפחה, או של אותו מעורב בתאונה ... לדוגמא: "קמתי בבוקר לעוד יום של שיגרה, חייכתי אל אישתי ואמרתי לה בוקר טוב, מי ידע שזה יהיה הבוקר טוב האחרון שלה ? מי ידע שהו החיוך האחרון אותו אזכה לראות עד סוף ימי ? נכנסתי אל הרכב והתחלתי לנסוע ... עד שמשאית נסעה במהירות וחתכה את הרכב בו נסעתי ל-2, פנים המכונית התמלא בדם, עד מהרה כבר לא היה פנים מכונית ולא היתה מכונית כלל אלא גוש מתכת מעורב עם גופת אדם ... הגופה שלי ... מוחי עדיין הריץ את אותו חיוך, אותה פרידה לעולמים". מזעזע ??? אני מקווה שכן !!! אם היה לי קצת יותר כשרון קולנועי ויותר תקציב פנוי לנושא, הייתי מביים תשדירים כאלה , כדי לזעזע את הציבור ומפרסם אותם בין תוכניות הטלויזיה ... לאחר כל תשדיר שכזה ההיתי מזכיר את שמות ההרוגים ואת התאונות בהן נהרגו ... נניח 2 או 3 תאונות כל פעם. את הציבור לא מזעזעים הפרטים הטכניים אלא הסיפור האישי, הטלנובלה, של כל אחד ואחד מבין נפגעי אותה תאונה. אולי רק אז, אותן סיטואציות מוכרות (פרידה מהאשה, יום לחוץ, ילדים מרעישים בפנים הרכב, סירוב הילד לחגור חגורת בטיחות, וכו') אולי הן אלה שיזיזו איז "סויטץ'" בראש העקשן שלנו ויבהירו ש"גם לנו זה עלול לקרות".

קטריס

New member
שטויות

פרסומות המזהירות כנגד נהיגה לא בטיחותית משודרות בלי סוף ברדיו ובטלוויזיה. בכל מבזק חדשות מזכירים איזו תאונה והרוגים ולפעמים את השמות ואת תאריך ההלוויה וכו. העובדה שאתה לא שם לב לזה, עד לנקודה שאתה רועם שהתקשורת לא עושה כלום בדבר, רק מחזקת את נכונות הסיבה האמיתית בגללה התקשורת לא משפיעה על אנשים בנושא זה. והיא, שבאווירה הכבידה של מדינתו, תאונות דרכים הופכות ללייט-מוטיב שקל מאוד להתעלם ממנו, לנוכח מרכזי הכובד הכבדים יותר (כמו ההתנתקות למשל). דיחווים על תאונות ותשדירים נגד נהיגה לא מסוכנת, כבר מזמן הפחו לזימזום לא נעים ברקע, ותו לא.

smartstar

New member
מהיום כולנו נהגים בזהירות../images/Emo185.gif

זה הסיסמה הנכונה להפסיק את התאונות דרכים האלה ולא כל מיני קישקושים כמו "זה לא גורל זה מחדל" יותר זהירות יותר תצומת לב עוד מבט שמור על ימין הדרך תהיה נחמד ותן לאחרים להשתלב בתנועה בצומת פתחו 10 עיניים וכך תמנעו ממכם את התאונה הבאה פעם היתה סיסמה יפה יפה לאבד רגע בחיים מאשר את החיים ברגע שהיה לכם יום טוב ובבקשה תנהגו בזהירות ותשמרו על החיים כי הם יפים

לא רוצה לצער אותך

אך למה אתה חושב שהסיסמה שלך היא "הסיסמה" והשאר קישקושים? יש מאזניים המיועדות לשקול סיסמאות? ד.א. שמעת סיסמה שהכין עבריין תנועה? אבא שלי היה אומר "תרצה תאכל, לא תרצה אל תאכל".

newKiticat

New member
כל ערב במהדורת החדשות

יש להזכיר את ההרוגים ב24 שעות האחורנות. לפני התחזית ואחרי האייטמים הגדולים. עניין 2 דקות במהדורה של שעה זה בהחלט סביר. בוא נספר לך משהו על עיתונאות- אנשים יורדים למכנה המשותף הנמוך ביותר. אך אם תכניס עוד ועוד עניין בתאונת דרכים- תראה איך במקביל עולה ההתעניינות הציבורית בנושא. "כאן עושים חדשות"- זה בדיוק מה שזה. החדשות קובעים מהם החדשות, ואם יחליטו שדווקא תאונת הדרכים זקוקה למקום בסדר היום- אז זה יהיה.

לידיעתך התקשורת כן מזכירה..

אני מזמינה אותך להאזין לרדיו בימי ראשון מיד בתום החדשות לתחנת הרדיו של גלי צה"ל ושם מקריאים את שמות ההרוגים בתאונות דרכים בשבוע הקודם כולל גיל ומקום מגורים. אני יודעת כי פשוט אני מעבירה להם את הנתונים. כמו כן גם בערוץ של הכנסת בימי שלישי מקריאים את שמות ההרוגים ובערוץ 2 אני יודעת שמפרסמים תמונות של ההרוגים רק לא יודעת מתי בדיוק. המשך שבת שקטה שתהיה לנו. נ.ב. ישנם מקרים שהתקשורת לא מפרסמת פרטים פשוט בגלל שהמשפחה מבקשת לא לערב את אמצעי התקשורת.

בארי כל הכבוד ודעתי

קודם כל לבארי כל הכבוד שהעלת את הנושא בתקווה שנצליח למנוע תאונות. ולעצם העניין אני מסכימה עם כל מילה שלך ואני שואלת איך מגיעים למצב כזה שדם של הרוג פיגוע טרור אינו שווה לדם של הרוג תאונת דרכים? ואיך דם של פצוע פיגוע טרור אינו שווה לדם של פצוע תאונת דרכים? ושאף אחד לא יתחסד פה כי זה המצב!!! זה המצב שכולנו יצרנו ויש לשנות אותו!!! ולזאת שאמרה שמזכירים את השמות אז בסדר מזכירים אבל למה אחרי פיגוע מראיינים פצועים בתקשורת ולמה לא מראיינים פצועים של תאונות דרכים? ואל תגידו שהם לא רוצים להתראיין כי לא יכול להיות שמבין כל האנשים שנפגעו בתאונות דרכים אף אחד לא רוצה להתראיין ויש כל כך הרבה ויש יותר הרבה ממה שאתם יודעים כי לא כל תאונה מדווחת בתקשורת. למה עושים תוכניות בלי סוף על נפגעי הלם ממלחמות אבל על נפגעי הלם מתאונות דרכים אין שום התייחסות? שכל אחד יעשה חשבון נפש איך הוא נוהג בכביש ואיך הוא היה מרגיש אם מחר הוא או קרוב שלו היה בתאונה.

למעלה