אני לא מבין מה אתם כ"כ מגנים...

eminm

New member
אני לא מבין מה אתם כ"כ מגנים...

אני גם מת על בעלי חיים ויש לי 3 כלבים אבל אני עדיין לא מבין אותכם מה כ"כ חשוב לכם שלא יערכו בהם ניסויים ככה לא נוכל להתקיים מדעית ולשאוף לרמת הישגים ולעליה בסולם הידע והטכנולוגיה שלנו. הוכח מדעית כי לבעלי חיים אין כלל מודעות עצמית. הם בעצם מכונות שכל עיקרם הוא התרבות ודאגה למזון. ובמיוחד חולדת מעבדה! אומנם יש להם רגש, אך עדיין לא כואב לי שעורכים בהם ניסויים- יש מספיק מהם (וחבל שזה כך) אולי אתם צמחוניים וכו´ מטעמי אידיאולוגיה וכו´ אבל אם אתם לא אוכלים 5 מיליארד אחרים כן אוכלים אז תחשבו על זה...

m_shy

New member
הכה את המומחה

בבורותי, המדע שאני מכיר לא הוכיח שום דבר כזה...
על איזה מדע מדובר? אלכימיה? או אולי "אל-מדע"..?
ושאלת המחץ: האם מוטב שאחזיר בזאת את כרטיס הסטודנט שלי, שכן באופן ברור, ב"מדע" כזה אפילו אני איני מסוגל לעמוד...
שי משולם נ.ב. אתה הולך על פי התהום. רק אתמול שוחחתי עם ידידה שלי, שטענה בתוקף שגברים הם רק מכונות שכל עיקרם הוא התרבות ודאגה למזון. לך תבין.

Weird Eyal 21

New member
ועוד משהו

אתה תמיד מתייחס לחיות המעבדה כל חולדות ועכברים....אתה כניראה לא יודע שיש שם גם המון כלבים וחתולים וקופים וחזירים ואפילו פרות וכבשים

eminm

New member
לא אמרתי כל בעלי החיים!

אני התכוונתי לחולדות עכברים וחיות כאלה- מזיקים

אדווה ג

New member
ומה ההבדל ?

עניין של נורמה וחינוך. הרי מילדות מרגילים אותנו לשנוא עכברים וחולדות ולהתייחס אליהם כאל מזיקים נחותים. למעשה עכבר לא שונה בהרבה מאוגרים, שרקנים ועוד בעלי חיים שנחשבים לחיות מחמד ושייכם למשפחת המכרסמים. עכברים יכולים להיות "חית- מחמד" בדיוק כמו אוגרים, לדעתי (למרות שאני נגד אוגרים ומיניהם כחיות מחמד). אבל אנחנו הורגלנו לתעב עכברים ולהיגעל מהם. נתפסה להם סטיגמה של חיות ביוב מגעילות שיש להרוג אותן ואבוי אם נמצא עכבר בבית! מזכיר קצת את הנטיה של אנשים להיגעל מחתולי רחוב, עקב השם שנוצר להם כחיות מזוהמות מלאות במחלות. כמובן שאלו שטויות. ונניח שאכן עכברים וחולדות הם מזיקים מזוהמים ומגעילים. אז מה? לדעתי זה לא נותן לנו לגיטימציה לנצל אותם כדי שאנחנו נתקדם ולגרום להם לסבול ולהתייסר. תחשוב על זה- עכברים וחולדות חשים כאב!

Weird Eyal 21

New member
לי היו עכברים

כחיית מחמד וגם הייתה לי חולדה יפייפיה ומאוד אהבתיח אותם והם היו יפים וחכמים ואין שום סיבה שסתם יכאיבו להם ויהרגו אותם והם מש לא מזיקים ולא מעבירים מחלות!!!!!

tipid

New member
איך אפשר בכלל לחשוב

על ביצוע ניסויים ופגיעה בבעלי-חיים מכל סוג שהוא. מדוע בגלל שהם חסרי ישע ולא יכולים להגן על עצמם בכוחות עצמם? בהזדמנות זאת אני רוצה לברך את כל משפחת הפורום בברכת שבת שקטה ומבורכת! מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות . מתמר

למעלה