אני לא מבינה.....

vikvik

New member
סכרת וסוכר

אני לא רוצה סתם לבלבל , ויש כאן בעלי נסיון ממני וגם כדאי לקחת המלצות פורום בערבון מוגבל כי צריך להתאים לכל סיפאניק את הדבר המתאים לו , אבל אחלוק במה שאני יודעת ומה שנאמר לי. אני לא חולת סכרת כרגע , היתה תקופה שהייתי מאוד גבולית אבל אני לא הגעתי למצב של הזרקת אינסולין. עד כמה שהבנתי משיחות שלי עם רופאים ודיאנטים של סיאףודגש על סיאף שסכרת של סיאף היא שונה מסכרת אחרת , כלומר גם הגישה היא אחרת. הגישה אומרת שאפשר לאכול הכל , כולל סוכרים רק צריך התאמה מתאימה של אינסולין , זה בדיוק כמו קריאון. פעם האמינו כי אסור לאכול שומנים והיום מאמינים שהכל פונקציה של מינון קריאון תואם. אני לא חושבת שבמצס סכרת כדאי באמת להעמיס בכמויות סוכר וכן כדאי לשמור על דיאטה מתאימה , אך למיטב הבנתי אין איסור מוחלט מלאכול סוכרים כמו בחולי סכרת אחרים. כן יש דרכים לאכול את הסוכר בצורה בריאה יותר גם לחולי סכרת סיאף , לדוגמא מה שאמרו לי זה לא לאכול משהו מתוק כארוחה בפני עצמה , כלומר אם מדובר בסופגניה אז לאכול אותה כקינוח לאחר ארוחה מורכבת וככה הסוכר מצטרף לארוחה שלמה , משתיה מתוקה שמתפרקת מאוד מהר להמנע בכלל. אבל מעולם לא שמעתי על איסור על אכילת סוכרים בסכרת של סיאף. נדמה לי כי היתה אפילו הרצאה באחד הכנסים של דיאטנית שהסבירה את ההבדלים ולמה סכרת של סיאף שונה. אז אני לא יודעת אם אני אולי מבלבלת אותך , אבל מי בעצם אסר עליה לצרוך סוכרים? האם רופא סיאף? דיאטנית של המרפאה? גם אם כן , אני הייתי מבררת שנית , כמובן לא עושה שום דבר נגד המלצת הרופאים ויכול להיות כי המצב הספציפי שלה אוסר על סוכר בכלל.... אבל כדאי לברר שוב. גם כמה מהכותבים בפורום יש להם סכרת אך הם צורכים סוכר רק מתאימים את זה לכמות האינסלין. בהצלחה

sporTV

New member
איש איש והמלצות רופאיו יחייה

שלום אמא* (בכוונה שמתי כוכבית....שלא יחשבו שאת אמא שלי), אני עוז, סיאפניק מגיל אפס, סכרתי מגיל 20 והיום בן 23.... בתקופה שהייתי "גבולי" - לפני הזרקת האינסולין - נאמר לי שמומלץ שאמנע מדברים עם הרבה סוכר.....כמו קולה משקאות מתוקים אחרים וכו'... אחרי שהתחלתי להזריק - נאמר לי להתאין את כמות האינסולין לארוחה. ישבתי עם דיאטנית של מרפאת סכרת ובנינו תפריט מסויים. במקרה שלי - לא נאסר עלי לאכול שום מזון מתוק. פשוט הומלץ לי לשמור על איזון באוכל וכו'... כלומר - אני מזריק אינסולין כדי שאוכל לאכול פחמימות ודברי מתיקה - באופן מידתי ולא מוגזם. כל מקרה לגופו - כפי שהבנת. במחלת הסכרת האיזון מאוד מאוד חשוב. אצלי כל שינוי בערכים יכול להוביל לירידה במשקל. בהצלחה עם הסכרת הארורה הזו....

vikvik

New member
זה באמת אישי , אבל

דווקא בגלל שזה מאוד אישי ולא גורף סימן שצריך התאמה אישית וסימן שיש יותר מאופציה אחת. אני יודעת שיש גישות שונות של מרפאות שונות לאותו הנושא וזה גם , סימן שיש כמה אפשרויות ולפעמים גם לנושאים שנראים לנו כטאבו. יש גם מרפאות עם שירות סכרת צמוד יותר עם מרפאת סכרת מותאמת לסיאף ויש מרפאות שנעזרות בשירותי סכרת של בית החולים שלא בהכרח מותאמים למחקרים החדשים והמתאימים לחולי סכרת שהם חולי סיאף. זה בטח נשמע מאוד מבלבל לקחת יוזמה על משהו שאחרים אמורים לדעת יותר , אבל אני גיליתי בסיאף שאסור לעצום עיניים. שחלק מהאחריות שלי לעצמי היא לפתוח עיניים ולהביא לרופאים שלי מידע מבחוץ , מנסיון של אחרים , מהפורום , מהחולים . אני יודעת שלמרות שאני נמצאת בצוות מורחב מעולה , בחלק מהשירותים אני נעזרת בגישה של מרפאה אחרת , כי זה יותר נכון לי. לגבי הסכרת גם חשוב לזכור שזה מאוד קשור למצבי הרוח , ונראה לי שזה קשה פי כמה כאשר מדובר בילדים שמתוק עבורם זה מאסט. אבל לעיתים דווקא כדי להגיע לאיזון צריך לצרוך מזון מאוזן , שכולל בין היתר סוכרים אבל במינו המתאים. ואולי , ככה גם יהיה הרבה יותר קל להגיע להענות , רוגע ומכאן לאיזון המיוחל של האינסולין. אני באמת מזמינה אותך לעשות סקר אישי משלך בין החולים כאן ,הורים לילדים צעירים ממרפאות אחרות, בין אנשי המקצוע ורק לשמוע את דעתם. מי כמוני יודעת כמה זה עוזר. בזכות רעיון שהבאתי ממרפאה אחרת לפני כ 3 שנים יצאתי ממצב של מועמדת השתלה דחופה למצב יציב שבו אני נמצאת כיום. וזה באמת שינוי משחור ללבן. אני כמובן לא יוצאת נגד אף מרפאה ,אני מרוצה עד מאוד מהמרפאה שלי , אבל זה כל כך נכון לרענן ולהתרענן.

בסופגניות יש הרבה שומן

לא שאני מבינה גדולה בסכרת. למזלי לא זכיתי... אבל זכור לי שניתן לאכול יותר סוכר אם זה מלווה בשומן מישהו יודע משהו על זה?

פחמימות עם סוכרים? אבל סוכר זה פחמימה...

אולי את מתכוונת פחמימות מורכבות עם פשוטות... שוב, לא מבינה אולי לא מודעת לג'רגון המקצועי של הסכרתיים

vikvik

New member
אני יודעת

שכאדי לאכול פחממות עם חלבונים ... בכל מקרה לאמא , בהצלחה , אולי אם היא תדע שבעתיד יש אפשרות שכן יהיה מותר לאכול סוכר כאשר המצב יהיה מאוזן יהיה יותר קל. לא פשוט..

vikvik

New member
אני לא מבינה.....

לא החלה עדיין ספירת הסופגניות השנתית המסורתית? השנה עם בעיות מערכת העיכול שלי אני מוותרת על מקום ראשון...אתענג לי על כמה קטנות במינון המתאים...וכמו שאני תמיד אומרת , אם כבר לאכול משהו לא הכי בריא או מתאים ברעיון , אז עדיף שזה יהיה ממש איכותי ושווה את זה. כחול כזה , ספורטי , סיפאניקית , לולה בל...את מי שכחתי? כמובן שכולם מוזמנים.

sporTV

New member
../images/Emo133.gif כל כך מוקדם?!?!?!?

כבכל שנה, אני מוותר על התואר. מדי פעם אני אטעם סופגניה (מהסוג הענק...שסבתא מכינה) אפשר כבר להכתיר את סיאפניקית אחת לתואר? או שאתם מתכוונים לתת לה פייט? נתראה בשניידר מחר...למי מכל שיבוא לבקר. חודש סופגניות שמח

שאלה יפה....

השנה אני גם חייבת להוסיף איזה קילו או שניים כי קצת ירדתי אז אני כבר התחלתי לא הגעתי ל- 13 וגם לא ספרתי לא זוכרת בדיוק אבל התחרות היא רק בחנוכה, לא? עכשיו אנחנו באימונים
איך אומרים... קשה באימונים- קל בקרב...

ראשגדול

New member
האמת שלדעתי הקרב אבוד .

לכחול כזה יש תיאבון שבאמת חבל על הזמן אבל בלי קשר .. אני תמיד אוהב אתגרים :) עוד לא התחלנו .. אבל נעביר הילוך

לא לא השנה אני לא מתמודד על התואר

כל הסיפור הזה משמין.. ואני עכשיו בסטטוס של " דקה בפה שנה בתחת " " קשה באימונים קל בים " בקיצור..1 ביום גג בהצלחה למנחשים

LullaBelle

New member
אני בנתיים העליתי את המספר ל-14.

ומבחינתי, כל התקופה מסוף סוכות עד סוף חנוכה נחשבת =) מה זה שבוע אחד של חנוכה? לעומת זאת, עבודה מאומצת של חודשיים... יש על מה לדבר =)

אכלתי היום שתיים וחצי

אבל לא התחלנו לספור.... צריך להחליט על תאריך התחלה מדוייק! אולי ביום ראשון?

LullaBelle

New member
אני לא מאפסת את הספירה שלי =)

הסופגניות עד כה נאכלו בדם, יזע ודמעות =) [טוב, שמן מאפיה זולה ואינסולין, אבל ניחא; יזע היה, אם כבר, מהצד של הבעל, שתופס את עצמו כספק סופגניות, גלידת בן&ג'ריס, פיצה וכל מה שיעזור לאישתו להוסיף כמה קילוגרמים לישבנה הענוג]

איך באמת אתם מסתדרים?

כי אני מניחה שהם הוא היה חולק איתך את כל המטעמים האלו הוא לא היה נכנס בדלת... הוא מצליח להתאפק? הוא סובל?

LullaBelle

New member
אכן מתאפק ואכן סובל

he's living vicariously through me =) אני נשבעת, הוא כל כך נהנה לראות אותי טוחנת משהו, שזאת כבר סטייה =)

vikvik

New member
אני ממירה את הקרב לכמות היתושים שהרגת....

לא יאמן. אחד עקץ אותי דרך התחבושת של העירוי...כל שאר הגוף התחבא בתוך השמיכה...

למעלה