ככה:
1. אין הבדל, יש רק הבדל בין סוגי ה-ATRAC שבו תומך המכשיר (נייד או רגיל) אסביר זאת בקצרה: קודם כל, האלגוריתם שדוחס סאונד למינידיסק נקרא ATRAC, ובניגוד ל-PCM (שבו משתמשים ב-CD) ב-ATRAC שניה של שקט מוחלט תופסת הרבה פחות מקום משניה של מוזיקה (על CD זה אותו מקום, שזה ביזבוז). הגרסא הראשונה של ATRAC (משנת 1980 ומשהו), היא גרסת ATRAC1 1.0. היא מסוגלת להקליט עד 74 ד´ על מינידיסק אחד. היו תיקונים ושיפורים, וגרסא אחרונה של ATRAC1 היא לדעתי ATRAC1 4.0. ATRAC2 אף פעם לא יצא לאור. גרסא יותר מתקדמת היא ATRAC3 והיא תומכת ב-MDLP, שזה MINIDISC LONG PLAY, ומאפשרת, בנוסף לתמיכה מלאה בסטנדרט הקודם, עבודה ב-LP2 (זמן מינידיסק כפול 2) ו-LP4 (עד כפול 4). פה יש לציין שכל דיסק שהוקלט תוך שימוש ב-LP2 או LP4 ינגן רק במכשיר בעל ATRAC3, ובמכשירים הישנים יישמע שקט. חוץ מזה, השיפור האחרון של ATRAC1 הוא ATRAC TYPE R. טוענים שהוא עושה עבודה יותר טובה ב-BIT ALLOCATION, אבל מעצם היותו תת-גרסא של ATRAC1, תומך אך ורק ב-74 ד´. (כל דיסק שאתה מקליט במכשיר המצויד בגרסא הזו תוכל לשמוע בכל מכשיר אחר.) ועכשיו לעצם שאלתך: מכשירים שונים תומכים בסטנדרטים שונים. למשל, SONY 909 (נייד) תומך גם ב-ATRAC3 (עם MDLP) וגם ב-TYPE R. אבל אין שום דבר שקיים רק במכשירי DECK ואין אותו בניידים, וגם לא להיפך. לגבי הפורמטים: כל דבר שאתה יכול להשמיע במחשב, אתה יכול להקליט למינידיסק. הדרך הטובה לעשות זאת היא שימוש בסיב אופטי או בחיבור USB. למרות זאת, ניתן להקליט גם דרך יציאת אוזניות (במקרה הזה הסאונד עובר דרך DAC של כרטיס קול ואחר כך ADC של מינידיסק - שני העברות שעקרונית פוגעות באיכות השמע). אני בשמחה מקליט MP3 למינידיסק בLP2 בלי שום בעיה. ההבדלים באיכות השמע - אני חייב להודות שאני לא מסוגל לשמוע שום הבדלים בין CD ל-NORMAL ל-NORMAL מ-TYPE R ול-LP2. יש אנשים שכן מסוגלים, ורובם ככולם מתפרנסים מזה (מהנדסי קול וכו´). יש גם את הסטנדרט האחרון של CD שהוא SACD, ואומרים שיש אנשים ששומעים הבדלים (לא יותר מאחוז אחד מכלל האוכלוסיה). חוץ מזה, כדי לשמוע את ההבדלים צריך להחזיק במערכת סטראו שעלותה מסתכמת בסכום בעל 6 ספרות (בדולרים, כמובן)... מה שכן - יש טסט פשוט והוא כזה: אם אתה מסוגל להקשיב ל-MP3 כלשהו במשך יותר מ-10 ד´ ולא להקיא, אזי כנראה אינך שייך למשפחת האודיופילים
LP4 - זה כבר ליגה אחרת, ולא צריך להיות מדען טילים כדי לשמוע את ההבדלים. אבל LP4 מיועד להקלטת דיבור (או MP3 של 64K) - נחמד, למשל, לסטודנטים בהרצאות או להקלטת 5 CD של הגששים למינידיסק אחד. לגבי עלות המדיה - זה סביב 8 ש"ח לדיסק (אני קונה 5 ב-39 ש"ח). הקיבולת של דיסק, כמו שכתבתי, נעה בין 74 ל-300 דק´, בהתאם לפורמט בו אתה משתמש. כשאתה חושב על זה, זכור, שרוב ה-CD היום אינם מכילים 74 ד´, אלא 45 עד 60 רובם, ולכן ניתן להקליט, לדוגמה, 4 CD של PINK FLOYD על מינידיסק אחד ב-LP2 (טוב, אולי בלי שיר או שניים שבכל מקרה הייתי מדלג עליהם). וכמובן, ה-אתר לכל הקשור למינידיסק מצ"ב. HOPE THIS HELPS