אני לא ממש בטוח..

roychu

New member
אני לא ממש בטוח..

שזה קשור לפורום אבל שווה לנסות עוד שלושה חודשים אני טס לחו"ל. יש בידי 800/900 ש"ח לקניית MD על איזה אתם ממליצים במחירים האלה?

את המינידיסק שלי קניתי לפני 3

וחצי שנים (ואז הוא עלה לי משהו כמו 1400 ש"ח). כיום ישנם הרבה דגמים , של הרבה חברות מוכרות. במחיר שאתה מחפש ניתן להשיג (לפי המחירים של אמזון) את הדגמים הבאים: Sharp MDSR60S Sony MZR500PC Sharp MD-MT15S ועוד.. מה שחשוב כאשר מחפשים מינידיסק זה שני דברים עיקריים: שיהיה של חברה מוכרת. שתהיה אפשרות להקליט. מקווה שעזרתי. אשמח לענות על עוד שאלות. אמיר.

shay454

New member
חובה שיהיה בו LP4

LP4 זה LONG PLAY יש LP2 ויש LP4 חובה בשביל הקלטה כפול 4 על מיני דיסק של 80 דקות

albanetc

New member
../images/Emo45.gif אין נושא שקשור יותר

לפורום הזה... קודם כל, ברוך הבא למשפחת מעריצי המינידיסק וכל הכבוד על ההחלטה - אתה לא תתחרט. בקישור המצ"ב יש השוואת מחירים לכל דגמי המינידיסק. איני יודע לאן אתה נוסע - עדיף, כמובן, לארה"ב - אבל תוכל להתרשם מהמחירים. אני אישית ממליץ על דגמי SONY: הרלוונטיים היום הם 700, 750 ו-900. בדיוטי פרי, עד כמה שידוע לי, יש רק את ה-500 במחיר של $200, שזה "קצת" יותר מדי.

שאלות בקשר ל md

שלום לכולם יש לי כמה שאלות בסיסיות בקשר למכשירי מיני דיסק, מקווה שתוכלו לעזור: 1) האם יש הבדל באיכויות בין md נייד ורגיל, ואם כן מהם. 2) האם אפשר להשמיע גם mp3 ו wma 3) מה ההבדלים אם בכלל באיכות השמע במצבים lp2, lp4, normal 4) ולסיום מה המחיר של הדיסקים. בתודה מראש.

אז ככה , מנסיוני הקצר יחסית

ההבדל היחיד בין נייד לללא נייד מבחינת האיכות זה אולי באפשרויות של דגימות להקלטה. במכשירים נייחים ישנן אפשרויות מגוונות יותר. לא ידוע לי על אפשרות להקליט mp3 או wma ישירות למינידיסק , מה שכן ידוע לי זה שניתן להקליט מהמחשב למינידיסק בזערת סיב אופטי (דרוש מכשיר מינידיסק עם כניסה אופטית , שזה רובם , וכרטיס קול עם יציאה אופטית במחשב). שמעתי על מכשירים שניתן לחבר אותם למחשב דרך חיבור USB , אבל לא יצא לי לראות אחד כזה. נראה לי שככל שתקליט ב-LP גדול יותר אז האיכות תרד , מן הסתם. מחירי הדיסקים בארץ לא יקרים , בזמנו המחירים שלהם היו כמה עשרות שקלים לדיסק אחד , וכיום זה ירד משמעותית. לא ידוע לי על מחיר מדויק כי יש לי כמה עשרות ריקים בבית ולא קניתי כבר הרבה זמן , אבל אל תשכח שהם מחיקים ונשארים הרבה זמן. אמיר.

albanetc

New member
ככה:

1. אין הבדל, יש רק הבדל בין סוגי ה-ATRAC שבו תומך המכשיר (נייד או רגיל) אסביר זאת בקצרה: קודם כל, האלגוריתם שדוחס סאונד למינידיסק נקרא ATRAC, ובניגוד ל-PCM (שבו משתמשים ב-CD) ב-ATRAC שניה של שקט מוחלט תופסת הרבה פחות מקום משניה של מוזיקה (על CD זה אותו מקום, שזה ביזבוז). הגרסא הראשונה של ATRAC (משנת 1980 ומשהו), היא גרסת ATRAC1 1.0. היא מסוגלת להקליט עד 74 ד´ על מינידיסק אחד. היו תיקונים ושיפורים, וגרסא אחרונה של ATRAC1 היא לדעתי ATRAC1 4.0. ATRAC2 אף פעם לא יצא לאור. גרסא יותר מתקדמת היא ATRAC3 והיא תומכת ב-MDLP, שזה MINIDISC LONG PLAY, ומאפשרת, בנוסף לתמיכה מלאה בסטנדרט הקודם, עבודה ב-LP2 (זמן מינידיסק כפול 2) ו-LP4 (עד כפול 4). פה יש לציין שכל דיסק שהוקלט תוך שימוש ב-LP2 או LP4 ינגן רק במכשיר בעל ATRAC3, ובמכשירים הישנים יישמע שקט. חוץ מזה, השיפור האחרון של ATRAC1 הוא ATRAC TYPE R. טוענים שהוא עושה עבודה יותר טובה ב-BIT ALLOCATION, אבל מעצם היותו תת-גרסא של ATRAC1, תומך אך ורק ב-74 ד´. (כל דיסק שאתה מקליט במכשיר המצויד בגרסא הזו תוכל לשמוע בכל מכשיר אחר.) ועכשיו לעצם שאלתך: מכשירים שונים תומכים בסטנדרטים שונים. למשל, SONY 909 (נייד) תומך גם ב-ATRAC3 (עם MDLP) וגם ב-TYPE R. אבל אין שום דבר שקיים רק במכשירי DECK ואין אותו בניידים, וגם לא להיפך. לגבי הפורמטים: כל דבר שאתה יכול להשמיע במחשב, אתה יכול להקליט למינידיסק. הדרך הטובה לעשות זאת היא שימוש בסיב אופטי או בחיבור USB. למרות זאת, ניתן להקליט גם דרך יציאת אוזניות (במקרה הזה הסאונד עובר דרך DAC של כרטיס קול ואחר כך ADC של מינידיסק - שני העברות שעקרונית פוגעות באיכות השמע). אני בשמחה מקליט MP3 למינידיסק בLP2 בלי שום בעיה. ההבדלים באיכות השמע - אני חייב להודות שאני לא מסוגל לשמוע שום הבדלים בין CD ל-NORMAL ל-NORMAL מ-TYPE R ול-LP2. יש אנשים שכן מסוגלים, ורובם ככולם מתפרנסים מזה (מהנדסי קול וכו´). יש גם את הסטנדרט האחרון של CD שהוא SACD, ואומרים שיש אנשים ששומעים הבדלים (לא יותר מאחוז אחד מכלל האוכלוסיה). חוץ מזה, כדי לשמוע את ההבדלים צריך להחזיק במערכת סטראו שעלותה מסתכמת בסכום בעל 6 ספרות (בדולרים, כמובן)... מה שכן - יש טסט פשוט והוא כזה: אם אתה מסוגל להקשיב ל-MP3 כלשהו במשך יותר מ-10 ד´ ולא להקיא, אזי כנראה אינך שייך למשפחת האודיופילים
LP4 - זה כבר ליגה אחרת, ולא צריך להיות מדען טילים כדי לשמוע את ההבדלים. אבל LP4 מיועד להקלטת דיבור (או MP3 של 64K) - נחמד, למשל, לסטודנטים בהרצאות או להקלטת 5 CD של הגששים למינידיסק אחד. לגבי עלות המדיה - זה סביב 8 ש"ח לדיסק (אני קונה 5 ב-39 ש"ח). הקיבולת של דיסק, כמו שכתבתי, נעה בין 74 ל-300 דק´, בהתאם לפורמט בו אתה משתמש. כשאתה חושב על זה, זכור, שרוב ה-CD היום אינם מכילים 74 ד´, אלא 45 עד 60 רובם, ולכן ניתן להקליט, לדוגמה, 4 CD של PINK FLOYD על מינידיסק אחד ב-LP2 (טוב, אולי בלי שיר או שניים שבכל מקרה הייתי מדלג עליהם). וכמובן, ה-אתר לכל הקשור למינידיסק מצ"ב. HOPE THIS HELPS

שלום albanetc

קודם כל תודה רבה על ההסבר המפורט, הצלחת להעביר לי 50% מהחומר (וזאת היתה מחמאה) אבל יש לי כמה שאלות שבכל זאת נשארו פתוחות: 1)האם בהשמעה של MP3 ב LP2 אתה בכל זאת מרגיש נפילת איכות מסוימת. 2)הסברת שה ATRAC TYPE R עושה עבודה טובה יותר ב BIT ALLOCATION. מה זה אומר בפועל. 3)מה זה בעצם SACD (אולי בכל זאת אני שייך לאחוז הנחשב
). ושאלה כללית אחרונה - למה בכלל לא לחסוך 50% ולקנות דיסקמן שמנגן MP3. ושוב תודה רבה.

albanetc

New member
תגובה קצרה הפעם...

1. לגבי איכות - אין לי אמצעים לשמוע הבדלים כי אני מקשיב למינידיסקים א) בטיסות במטוסים ב) ברכב בו יש לי מערכת מינידיסק וג) לפעמים בבית במערכת שאין לה כניסת LINE-IN ולכן אני משתמש במתאם מסוג "קלטת". הרי שבכל המקרים יש רעש מסויים או דברים אחרים שבכל מקרה פוגעים באיכות. אבל לדעתי (בע"מ) גם לא יכולה להיות פגיעה באיכות, מאחר ו-LP2 יותר איכותי מ-MP3. פרטים כאן (תוכל להוריד קבצי WAV ולהחליט לעצמך). שים לב לשאלה 10. 2. לגבי BIT ALLOCATION - תצטרך להבין איך ה-ATRAC פועל, פרטים פה 3. SACD = SUPER AUDIO COMPACT DISC, הילד החדש של SONY ו-PHILIPS, הנה הפרטים. יש ככל היותר 100 דיסקים כאלה, מנגנים כמו CD רגיל במערכת CD. ולשאלה הכללית - יש סיבות רבות לעליונות של מינידיסק על פני נגן MP3 (למשל אם זה נגן SOLID STATE אז הזיכרון יקר, אם זה על CD אז זה גדול מדי וכו´), אבל הסיבה העיקרית היא ש-MP3 זה בעצם סטנדרט נחות מבחינת האיכות (והבנתי שהנושא חשוב לך).

איכות LP

זה תלוי מאוד במיני דיסק. הקודם שהיה לי, R70, היה לו LP2, אבל שים לב - מונו. כלומר זה הקליט פי 2, אבל במונו, וזה לא משהו
מה שיש לי עכשיו, R900, חוץ מזה שהוא מצוין (ר´ הודעות קודמות שלי) יש אצלו גם LP2 ו-LP4, בלי שום ירידה באיכות! אני יודעת שאין ירידה באיכות כי: 1. אני לא שומעת רעשים ברקע. 2. זה נשאר בסטריאו. 3. סוני טוענים שאין ירידה באיכות, ואני מאמינה לסוני
למה לא לקנות דיסקמן שמנגן MP3? כי זה גדול, מסורבל, ואיכות פחות טובה.

albanetc

New member
נו באמת, קצת פרופורציות....

"אני יודעת שאין ירידה באיכות כי אני לא שומעת רעשים" - גישה סובייקטיבית בעליל. האמת שהירידה קיימת, אך היא לא מתבטאת ברעשים. בLP2 הירידה די זניחה, אבל בLP4 היא מורגשת היטב. לאזניי, כמובן. אני מעדיף לא לסמוך על הודעות היצרנים שמטרתם למכור את מוצריהם, אלא להחליט בעצמי.

למעלה