אני לא מצליחה להתרכז ולהשקיע בעבודה...

אני לא מצליחה להתרכז ולהשקיע בעבודה... ../images/Emo53.gif

אז ככה, יש לי פרויקט קטן על הראש, ויש לי כמה סיבות טובות לרצות ש"זה יעבוד" - לדוגמה, אני רוצה להרשים את האדם שעמו אני עובדת על העניין. הבעיה היא שאני ל-א מצליחה להתרכז ולעבוד. בשום פנים ואופן. זה נורא! אני ממש מיואשת. ועוד החגים - המשפחה, הארוחות, האווירה הכללית של חוסר פרודוקטיביות. ניתחתי את מה שמפריע לי, וחשבתי על שני דברים. קידם כל, יכול להיות שאני מפחדת לסיים את הפרויקט (או להתחיל, לצורך העניין), כי אולי אני ממש לא אצליח ואעשה רושם לא טוב. הפחד הטיפשי הזה משתק אותי. שנית, אני פשוט לא מצליחה להכריח את עצמי לעבוד ברצינות, אפילו שאני יודעת שהעבדוה וההשקעה חשובות. אינטרנט, שיחות טלון, מוזיקה - זה מה שאני עושה, כאשר למעשה אני צריכה, לפחות בהתחלה, לקרוא מאות עמודים. אז אני ממש אשמח לכל טיפ ועצה למצבים תקועים כאלה - איך יוצאים מהלחץ (שבא לידי ביטוי, למעשה, באדישות יתרה)? איך מתחילים לעבוד ברצינות, איך מתרכזים בחשוב וזונחים את הפיתויים האידיוטיים? איך משתכנעים להתחיל מקטן, כאשר כל המטלה נראית גדולה, מאיימת ובעיקר אינסופית? האמת היא שאני ממש אשמח לשרשור טיפים (ועידוד) ארוך, אז אתם באמת מוזמנים.

קורה לכולם - לא להלחץ

דבר ראשון הייתי מכינה לו"ז לפרוייקט. את המפלצת תריך לפרוט למשימות קטנות ויישימות. כאלו שניתן לבצע גג בטווח של שבוע. לכל תת משימה כזו צריכה להיות מטרה ותוצר. למשל, בסיום שלב הקריאה צריך להיות לך סיכום ברשי פרקים + שאלות לאדם הזה שאיתו את עובדת. רצוי עד מאד לאנשים מתברברים (גם אני כזו) להיפגש בצורה תדירה עם הבוס/מנחה/מנהל. זה ישים לך דדליינס על הראש ויתן מסגרת למשימות. אם יש לך משרד אז עדיף לעבוד בו. אם בבית קשה להתרכז אז מומלץ בחום ללכת לעבוד במקום שקט אחר (למשל סיפריה, מוזיאון, אצל מישהו אחר בבית וכו'). והעיקר, לחשוב חיובי. ברור שאת יכולה לעשות את זה הכי טוב בעולם, בגלל זה הרי נתנו לך את הפרוייקט

22ק ו ס ם

New member
הכי טוב להתחיל במשימות קלות וקצרות יחסית

שאפשר לגמור מהר ולסמן וי שעשית. מעבר לזה, אני באמת חושב שפשוט צריך לשבת ולעבוד. לקבוע שעות עבודה קבועות כל יום, בלי פיתויים כמו אינטרנט או הפרעות אחרות ופשוט לעבוד.

ללס1

New member
הנושא האהוב עלי חוסר ריכוז

כמצטיינת בתחום חוסר ריכוז/הסחות דעת למיניהם ..אנסה לייעץ שאני במצב לא מרוכז (רוב הזמן) אני מתחילה במטלות שלא דורשות חשיבה יתרה כמו מציאת מאמרים,קילטוג שלהם לפי נושאים וכתיבה בפורום... אח"כ מה שמועיל לי מאד הוא הכנת טבלה של ימים ובתוכה אני רושמת מטלה שניתן לעמוד בה ליום. זה נכון שלעיתים אני כותבת שני מאמרים ליום ולמרות שזה מעט יחסית לכמויות שיש לקרוא זה עדיין מקדם אותי כי בסוף השבוע יש ערמה יפה שקראתי. לא להכניס לתוך הטבלה מטלות שיהיה לך קשה להשלים ביום כי אז זה מוריד מוטיבציה.צריך להרגיש תחושת הישג ולכן נא לעמוד במה שאת כותבת! בהדרגה שנכנסים לענינים אפשר להעלות את דרגת הקושי... עוד דבר שעוזר לי לעיתים,הוא להביא איתי לחדר את כל הדברים שעוד מספר דקות גם ככה אקום להביא,אז אני מביאה איתי ;נס קפה,,מים,סוכריות,מסטיקים ביגלה וכו' עדיף להוציא את הטלפון/פלאפון-דבר שאני אישית לא עומדת בזה. בסיכומו של דבר עצה זו כמו קודמי המלומדים אכן מדברת על פירוק המטלה הענקית ליחידות ולהתחיל.אם תתני הבטחה למנחה שתוך שבועיים תגישי משהו כתוב בנושא X אז זה גם יחייב אותך לקורא ולהגיש .אין כמו תחושת "הבטחתי ולכן אקיים" כדי להתקדם בקריאה. בהצלחה

ליאת +

New member
פעם הורדתי תוכנה קטנה

שנקראת instant boss היא לא עושה משהו מאוד מורכב חוץ מלהודיע כל עשר דקות (אפשר כמובן לשנות בהגדרות משכי זמן) שעברו עשר דקות ואז נותנת לך הפסקה של שתי דקות ושוב עשר דקות וחוזר חלילה. הנחת המוצא היא שגם את הפרויקט הגדול והמורכב ביותר ניתן לפרק ליחידות של עשר דקות. בדרך כלל כשאני מתחילה לעבודה איתה אז מהר מאוד אני מגיעה למצב שבו אני "מבטלת" את ההפסקה (אני הרי לא צריכה הפסקה כל עשר דקות). לפעמים זה עוזר להכנס למשמעת. חשוב גם לתת לעצמך פידבקים אפילו על דברים קטנים ודבילים. להציב כל יום מספר (2-3) מטלות קטנות שאותן את חייבת לעשות היום. לעיתים זו אפילו שיחת טלפון שרובצת עלינו שמייד אחרי שעושים אותה אז הדברים משתחררים. "לקרוא מאות עמודים" נשמע כמו משהו מאוד מלחיץ ומאיים. בטח שעדיף במקום זה לשלוח איזה אס אמ אס מיותר לחבר או לחברה... תנסי לפרק את המטלה הזו למטלות קטנות יותר.

למעלה