אני לא מצליח להבין משהו

• פותח הנושא zivhi
  • פורסם בתאריך

zivhi

New member
אני לא מצליח להבין משהו

לא ברור לי איך תעודת סל נצמדת למד מסוים, אם היא נסחרת. הרי המחיר נקבע ע"י היצע וביקוש, אז איך המדד אליו היא צמודה לכאורה משפיע. אני מבין שהכספים מושקעים במניות המרכיבות את המדד, אבל אם כך, למה תעודת הסל נסחרת ? לא ברור לי...אני קצת טירון ואשמח להבין. תודה.

תשובה

מנפיק תעודת הסל משמש כעושה שוק בתעודה, כלומר עומד במחירים לקניה ומכירה בכל השכבות של ספר הפקודות של התעודה. כך שומר המנפיק על הצמדה של מחיר התעודה למחיר המדד. ישנו מקרה שבו יש השפעה לביקוש והיצע בתעודת הסל, והוא קורה בימי א', כאשר אין מסחר בחו"ל, אך התעודה בארץ נסחרת. ביום א' ישנה השפעה של עיסקאות בין משקיעים על מחיר תעודת הסל. תעודת הסל נסחרת - על מנת לאפשר הצמדה למדד לאורך כל יום המסחר. כל שינוי שיש במדד לאורך היום - יבוא לידי ביטוי במחיר התעודה, לאורך כל המסחר הרציף.

שאלה טובה מאד

הנה מאמר קצר שכתבתי בנושא בפורום אחר: http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=29&msgid=71615881 הערה: הדוגמה שבמאמר מתייחסת לתעודת סל על הנאסד"ק. בארץ, בחלק מתעודות הסל קצת קשה יותר ליצור רווחי ארביטראז' מהסוג שהוזכר, ולכן נוצרים לפעמים פערים מסויימים, אבל הם עדין קטנים וחסרי משמעות לטווח הארוך.

idoba2

New member
יש מערכות לארביטראג' על תעודות סל?

ועוד שאלה, יש אפשרות לעשות SHORT על תעודת סל?

idoba2

New member
קראתי את המאמר שלך עכשיו

וקיבלתי את התשובות. תודה.

למעלה