אני לא נוהגת לעשות את זה,

tea spoon

New member
אני לא נוהגת לעשות את זה,

ולמעשה סולדת מהפעולה הזאת, אבל הפעם זה מתבקש. אני אמחזר הודעה. :) היא נכתבה לה אי שם בשלהי סוף שנת 2002, וכעת, בקאמבאק מרגש, קבלו אותה. היא ארוכה, מלאת קובלנות (אך בטוב טעם, יש לציין) כלפי חברת הלא-מלצרים, ואציין שוב שהיא ארוכה. חוצמזה היא כמה דברים, אבל אחרי ששמים לב לאורך שלה, הם חומקים מעט מהתודעה. בכל מקרה, מקווה שההודעה תגע בלבבו של כל מלצר ומלצרית, שתרגש אתכם, ותסייע להבנתכם שאתם לא לבד שם! סתם, על מי אני עובדת, תהנו וזהו. :)

tea spoon

New member
יומן מלצרית

לאחר קבלת תגובות פליאה, זעקות המומות וקריאות שבורות ממכרים ששותפו בסוד הנכסף, החלטתי לחלוק אותו עם הקהילה הוירטואלית כמו-כן. עכשיו נגיע לנושא שאף אחד לא שש לדבר עליו. חוץ מאנשים עם כיסים מאוד עמוקים. חורים לא נחשבים לכיס. כסף. מסעדות. טיפים. Yeah baby, yeah. עייפתי מויכוחים עקרים עם דמויות שלא מבינות את חשיבותו של הטיפ. מאסתי בלא-מלצרים שמנסים להסביר לי את רמת הקושי של העבודה. הגיעו מים עד נפש. זהו. למען בריאותי הנפשית, יזמתי את כתיבת יומן המלצרית הראשון, שיקנה לכם מעין inside look על ה-"מאחורי הקלעים" של עולם-הגשת-המזון-והשתייה-שלא-במסגרת-מקדונלד´ס-ודומיו. אמת, אתם עשויים שלא להתעניין במאמר מדעי מדוייק זה, אבל אני חושבת שבשביל החלק "טיפים – כמה ולמה", אתם תשארו. ואם אחד מכם בבית שקורא, הוא אחי לעיסוק, תווצר בינינו מעין קירבה. אחוות המלצרים, נהוג לקרוא לזה בשפת העם. אקדים ואומר, שאני לא מלצרית ותיקה, שמשלמת על דירה, מכונית, ג´קוזי וחופשות באמסטרדם כל יומיים בזכות הכסף שאני מרוויחה. אפשר לומר שאני די חדשה בכל העסק. אני מספיק זמן שם בכדי לטעון שאני יודעת את העבודה, ומבינה איך הכל פועל, אך לא מספיק זמן כדי שאשנא אותה, ואומר נואש מלקוחות מרגיזים שטוענים שהם לא קיבלו קצפת, כשהם קיבלו אותה, לא שמו לב אליה, והיא כבר הספיקה להתמוסס, ולהיעלם לעולם שכולו קצפות אבודות שלא הגישו בזמן. [לכל מי שלא הבין את הסיפור עם הקצפת – אתם לא ממלצרים. :) קצפת חייבים להוציא כמה שיותר מהר, אחרת היא "נופלת". נוזלת אל מחוץ לכוס, מתערבבת עם המשקה, וכהנה וכהנה.] ההקדמה תהיה באמת קצרצרה, או לכל הפחות כתיבתה התחילה בכוונה להיות זריזה וממצה. הלאה הזלזול: אנשים רבים נוטים לחשוב שמלצרות היא עבודה קלה. לא דורשת השקעה מנטלית רבה, לא מחייבת את הימצאה של אינטלגנציה מרובה, ואם משהו בה מהווה אתגר, זהו האספקט הפיזי שבכל העניין. אז כמובן שמבחינה גופנית גרידא, העבודה קשה, אם כי זה כך בהתחלתה, ומאוחר יותר מתרגלים. יש שמועות שאפילו מפתחים אי-אלו שרירים. מבחינתי, ואני סבורה שכך לרב המלצרים, התמרון הוא הקשה-לסיגול. אנשים, בתור לקוחות, לא שמים לב לעובדים שמסביבם שמפרפרים (מלשון פורפרה) למוות. הם לא שמים לב לזה שבזמן שהם מדברים איתי, עוד שלושה שולחנות כבר קוראים לי, שולחן אחר דורש חשבון, והחמישי כרגע התיישב, ועוד בשולחן לא נקי. אלוהים. אני כבר מתחילה לחשוש מהרגע בו אני אעזוב את השולחן, ומנסה לתכנן את המהלך הבא. נכון, אין צורך בתואר שני בפיזיקה בכדי לעשות עבודה טובה (ולמרות זאת, תואר שני בפיזיקה אף פעם לא יכול להזיק), אבל לוקח זמן להתאקלם, לקלוט את העבודה, להביט אינסטינקטיבית על כל השולחנות כשעוברים לפנות אחד מהם, בנסיון להבחין בעוד משהו לעשות. ו- by זמן, אני לא מתכוונת ליום-יומיים. וגם לא לשבוע-שבועיים. כמובן שיכולתי לספר לכם בהרחבה יתירה על הקשיים הכרוכים בעבודה, אבל לא הגעתי לכאן על-מנת להתבכיין. אני נציגת האיחוד למלצרים שעוד מעט יהיו ממומרים מחמת הלגלוג, ופצחתי במסע הסברה. למה?! הפרק הבא יוקדש לאותם אנשים שהופכים את חוויית ההגשה לזוועת עולם. האנשים שאחרי שיעזבו (או בעמדה בה לא ישמעו את העובדים) מספרים לשאר הצוות כמה שהם היו גועליים. יש פחות, ויש יותר, ללא ספק, אבל את מה שאני אספר לכם בעוד רגע קט כדאי שתפנימו. באמת. זה יהיה לטובתכם, ויעזור רבות בפעם הבאה שתשבו באיזשהו מקום. אתם לא תאמינו כמה שהדברים האלו חשובים. חוק מרפי למלצרות, גורס כי אם המסעדה ריקה מלבד שולחן אחד, שכרגע עזבו אנשים, ועדיין לא הספיקו לפנות, ויגיעו לקוחות חדשים, הם יבחרו דווקא את השולחן הזה. המלוכלך. אפילו שיש עוד חמישים שולחנות פנויים, טובים לא פחות, אם לא יותר. באמת שאני לא יודעת מה עובר לאנשים האלה בראש. הם חושבים שאם אנשים אחרים ישבו בשולחן הזה הוא בטח משובח ועולה על כל השולחנות הנותרים? שאריות האוכל גורמות לשרשרת מסרים תת-מודעיים שמביאים לישיבתם בקירבת האוכל? הם רוצים שאיזה ברוקולי מאודה יפול בטעות לתיק שלהם, כדי שאח"כ יוכלו להקים צעקות? אני כבר הפסקתי לנסות להבין. אתם יודעים מה, מילא, אולי הם לא חושבים על זה בכלל, אני מודעת לכך שקיים סיכוי כלשהו שאני מביטה על דברים באופן שלקוחות לא יחשבו עליו, אבל אם מבקשים מהם, בנימוס ובחיננניות, להמתין כמה שניות שננקה להם את השולחן בטרם הם מתיישבים עליו, הם אומרים שבסדר, ומתיישבים עליו, מה אז אפשר לטעון לזכותם? כלום. ושיקום האדם שיכול לתרץ את זה. לא, פשוט יש אנשים שיצדיקו כל לקוח ולקוח, ואני אפילו לא מדברת על בעל הבית או משהו בסגנון. אני מדברת על חברים וכחניים, שלא מצויידים ברקע מתאים לטעון טענות כאלו ואחרות. אז הם התיישבו. אוקיי. התחלנו ברגל שמאל, אבל זה לא ממש משנה מבחינתם, כי אני – כמובן שאתייחס אליהם כפי שהייתי מתייחסת אליהם לפני כן. יכול להיות שהם אנשים נחמדים עם סבתא שסורגת צעיפים מגניבים, יכול להיות שיש להם תינוק חמוד בבית שיודע להגיד "אמא!", והוא ממש מתוק, והם אנשים באמת טובים. אני לא אשפוט אותם על סמך מהלך מוטעה אחד, שנבע מאי-ידיעה. An error in judgment, יש שיאמרו. צעדתי לי בכיף ובסבבה אל עבר השפריצרים שלנו, כשבידי האחת נייר לניקוי השולחן, חזרתי אל השולחן, והתחלתי לצחצח. בתור בת-אדם, עם שתי ידיים בלבד, שלהן טווח תנועה מסויים, ומהירות תנועה פחותה ממהירות האור, למשל, אני לא יכולה לסיים לנקות את השולחן לפני שהגעתי אליו. אתם מכירים את זה שאתם עומדים לעשות משהו, ומישהו אומר לכם לעשות אותו? כמה שזה טורדני. אז תארו לעצמכם את ההרגשה שמישהו אומר לכם לנקות את חתיכת הסלמון המעושן שנמצאת במרכז השולחן, שכמובן שתכננתי לנקות אותה, אבל השארתי אותה לסוף, משום שאם הייתי מתחילה בה, הייתי מורחת אותה על כל השולחן. ככה זה. חלקים גדולים ומלכלכים משאירים לסוף. סוף, ד"א, אומר "בעוד שתיים שלוש שניות". מפריע לכם? דוחה אתכם? מגרש את התיאבון ליקום מקביל? הפיקו לקחים. Next time, אל תשבו במקום מלוכלך. דבר נוסף שיכול להטריף אותנו, החבר´ה במדים מגוהצים ונקיים (אלא אם כן שפכתם על עצמכם רוטב וינגרט; שום-שמיר; אלף האיים; צרפתי, מה שקורה מפעם לפעם) הוא השילוב של שעות לחץ ואנשים לא החלטיים. אנשים לא החלטיים הם אלו שמגיעים לשולחן שלהם, מחוייכים וטובי לב, ושואלים "אתם רוצים להזמין?", הם עונים, לאחר כחצי דקה "אההה... כן..." וממשיכים להביט בתפריט. במצב כזה, בו אני לא בטוחה אם הם פשוט רוצים עוד קצת זמן להחליט ומסיבה שלא הכי ברורה לי מחליטים לא לומר זאת, או שהם באמת לא שמים לב שאני עומדת שם ומחכה, אני מציעה לשוב בעוד מס´ דקות, כשאראה שהם החליטו. ההצעה האדיבה נובעת גם מהעובדה שאני מרגישה די מטופשת לעמוד שם, חסרת מעש, ולבהות באנשים מעיינים בתפריטים, וגם מהעובדה שבשעת לחץ יש ה-מון דברים לעשות. הזמן שיש לעשות אותם לא מספיק, אז מובן בהחלט הרצון שלי לתקתק את העניינים כמה שיותר מהר. יש את אלו שמסכימים לעזיבה שלי, ומנגד ניצבים האנשים עם חסך בתשומת לב שרוצים שאני אעמוד לידם בזמן ההחלטה. וזה לא שהם שואלים אותי שאלות, הם סתם קוראים את התפריט, ומסרבים שאעזוב. אני שוב מעלה את הרעיון שאשוב בעוד מס´ רגעים, והם בשלהם "לא, לא, אנחנו יודעים מה אנחנו רוצים.". ברור שהם לא יודעים. אל תהיו אנשים כאלו. זה לא יפה.

tea spoon

New member
החלטות, החלטות

תמיד עניין אותי לדעת איך קובעים את הדברים הקטנים האלה. נגיד, למה המספר המקסימלי של תווים בהודעה הוא דווקא 6500? כנראה שאני לעולם לא אדע. ונחזור לעניינו: [הקטיעה היא אקראית לחלוטין] יש את האנשים שמתחילים לשאול לגבי כל מנה מה יש בה, וכמה היא עולה. הם מביטים בתפריט, רואים "פסטה אלה-אוליו", "סלט לה-קאזה", וואטאבר, ובמקום להמשיך בשוונג של הקריאה (מי יודע, אולי בסוף הם יתפסו את העיקרון), הם שואלים אותי מה יש במנה. תראו, נכון שאני את ההתמחות שלי עשיתי, ואני יודעת לזהות ולהבדיל בין המנות כמו שאני מכירה את כף ידי, אבל בין זה לבין לדעת מה יש בכל מנה ומנה, בדיוק, המרחק גדול. ואני גם לא רואה צורך בלמידה שכזאת. תפריטים הומצאו מסיבה מסויימת. גם מלצרים. הלקוח לא הגיע בכדי לבחון כמה מחירים לא הכרחיים אני זוכרת בע"פ, הוא הגיע בכדי לסעוד, לשתות, ואולי to have a good time, וכמה קטעים עם המלצרית. ויש את האנשים שרואים מלצר עם מגש שכבר אי-אפשר לראות מרב הכלים, והם בכלל נראים על סף צניחה חופשית, ביד אחת, קרש מעץ (זה לג´בטות, ולצלחות אובליות) שעליו גם כן יש כמה כלים (אתם רואים איך חושבים על הכל?), ומחליטים שזה העיתוי המושלם לבקש ממנו לקחת את החשבון, או לדסקס איתו על מזג האוויר. מה לעזאזל הם חושבים?! איך מישהו בלי ידיים פנויות יכול לקחת מהם את הפאקינג חשבון? וזה לא שהם מבקשים לחזור אח"כ או משהו כזה, הם מגישים לו אותו עם היד. אתם לא מתארים לעצמכם מה זה. אתם קורסים תחת העומס של הכלים שלפעמים שוקלים יותר מכם, ומישהו מנפנף לכם בחשבון מול הפרצוף. ואת הפרק הזה אני אקנח בפן נימוסי. זה באמת משהו שאני לא מצפה שאנשים יעשו, כי אחרי הכל, זאת העבודה שלי, אבל תאמינו לי שאם תאמצו את הרעיון הזה, המלצר התורן יעריך את זה מאוד מאוד. לפעמים, בעיקר בשולחנות גדולים שצמודים לקיר, ומכל צד מקיפים אותם שולחנות אחרים, נורא קשה לערוך. לפעמים זה ממש בלתי אפשרי. לפעמים זה סתם לא נעים, כי צריכים לדחוף את הידיים בין האנשים ולשים להם פלייסמנט (או שזה פלייסמאט? אף פעם לא הייתי בטוחה, והתפדחתי לשאול), מפית, סכין ומזלג. וצלחות קטנות, אם הם רוצים להתחלק במנה. צריכים ממש להיכנס עם חצי גוף אל השולחן, ולערוך. אני כל כך שונאת את הסיטואציות האלה. אתם, כאנשים מתחשבים, שגם מעריכים את הפרטיות שלהם וגם מעוניינים לשמור על המרחב האישי שלכם (או המרחב הקיבוצי-שולחני שלכם), יכולים למנוע את זה. פשוט להעביר הלאה את המפית-סכין-מזלג, ולערוך בעצמכם ליושבי השולחן הפנימיים. זה הכל. אבל זה לא משהו שאני מתרגזת בגללו. זה משהו שמציק לי אבל לא נגרם באשמת אחרים. הפרק הזה נשמע כמו התבכיינות אחת גדולה, אבל עוד לא שמעתם חצי, ואני גם ככה אחת שלא מתלוננת יותר מדי. אתם שומעים את הדברים ממלצרית מאוד מאופקת ולא קוטרית. :) יצאתם לארג´ים! אז זהו, שלא. על טיפים נאמר הרבה, אך הדבר הכי נכון שניתן לייחס למילת ה-ט´, הוא שאתם לא יודעים מה זה אין לכם איזה מלצרות-גיג בעברכם. נשמע בנאלי, נשמע לא-מבוסס, אבל זה כל כך נכון. זה הדבר הכי נכון בכל המגילה הזאת. בנסיון להסביר לחברה למה טיפ של ארבעה שקלים על ששה-עשר הוא לא מעורר הערצה (לא בציניות. זה לא טיפ גרוע, אבל זה לא משהו כל כך מדהים), פצחתי בביסוס תיאוריה. טיפים מתחלקים לפי הסכום המשולם. עד מאה שקלים, מה שנחשב יחסית לסכום נמוך (כשחושבים על הטיפ), לא מביטים על הטיפ באחוזים. ממש לא. טיפ של עשרה שקלים על נגיד ארבעים לא יירשם כטיפ נדיב ומרעיש. עד עשרה שקלים טיפ, אין דבר מעניין. אף אחד לא יגיד על טיפ כזה שהוא לא בסדר (כל עוד הוא מעל לעשרה אחוזים...), אבל לא ידברו על זה יותר מדי. אולי אם נניח השאירו עשרה שקלים על עשרה שקלים, או משהו כזה, אבל גם זה נשכח במהרה. טיפ של מעל לעשרה שקלים הוא כבר משהו נחמד הרבה יותר. במקום העבודה שלי, הטיפים משותפים לכולם (קופת טיפים), ולפעמים מלצרים לוקחים חשבון משולחן שלא היה "שלהם", ולא שמים לב תמיד לטיפ, כי לא יודעים בכמה בערך הם סעדו, ולא מתחילים לחשב את זה. ההערה הזאת באה להסביר שבמקום העבודה של הכותבת, לא אורבים לטיפים ומתנפלים עליהם. היא עבדה גם במקומות בהם זה היה מחליא פשוט, כל מה שהיה סביב הטיפים. בכל אופן, אף פעם אל תשאירו טיפ של חמש שישים על חמישים ושישה שקלים. זה די נוראי, וסביר להניח שאחרי שתלכו ידברו על אלו שהשאירו עשרה אחוזים, על האגורה. עכשיו יקומו כל הצדקנים, שיגידו ש"מה, הם לא חייבים לך שומדבר, תגידי תודה שאת מקבלת טיפ בכלל, זאת רק אופציה לשלם טיפ, את יודעת. ובכלל, אם המלצרית לא הייתה מעל ומעבר, לא נשאיר לה טיפ כל כך יפה." אז קודם כל תשבו בבקשה. Clearly, אתם לא הייתם מלצרים. עכשיו, נא לא לצעוק, זה מקום תרבותי פה, ולא באנו לריב ולהתקומם. הרשו לי לספר לכם עובדה מצערת וכואבת. ברב המקומות, המלצרים עובדים על טיפים only. במקומות יותר "בסדר", משלמים להם בסיס, שאם לא מגיעים אליו בטיפים, משלימים להם עד אליו. במקומות שרק שומעים עליהם ועוד לא נתקלתי במלצר שעובד בשכזה, משלמים משכורת קבועה למלצרים, והם מקבלים בנוסף אליה את כל הטיפים שהם עושים. לדאבוני, המצב הכלכלי בארץ, והכמיהה לעבודה, מנמיכים את התנאים המוצעים לכל דורש-עבודה, ורב מלצרי-ישראל עובדים מבלי שהמקום בכלל ישלם להם, ולו אגורה שחוקה אחת. עבדתי גם במקום כזה. כיום אני עובדת בסוג השני של מקומות העבודה – זה עם הבסיס, שאם לא מגיעים אליו, "משלימים". אבל הבסיס הוא די נמוך, כך שבפועל הטיפים הם המשכורת שלנו. כפי שאתם בטח יודעים, בימים קשים אלו, המחירים במסעדות ובבתי קפה (ובפאבים, וכל מה שקשור לעסק הזה) לא כוללים שירות. לפני כמה ימים, עמיתה לעבודה אמרה לי משהו מאוד חכם, על שולחן שלא השאיר בכלל טיפ. אני חשבתי שהם לא הכי נחמדים בעולם, אבל שבכל זאת, הם לא חייבים לנו שומדבר. אז היא אמרה לי "יש להם אוכל על השולחן. הוא לא הגיע לשם בכוחות עצמו. מישהו הגיש להם אותו. והמישהו הזה לא קיבל תמורה לעבודה שלו." הניסוח היה שונה, אני הרשיתי לעצמי להפוך את זה ליותר חד-משמעי, אבל הכוונה ברורה. לא להשאיר טיפ למלצר חוצפן, יכול עוד להיות (איכשהו) מובן. אבל סתם ככה, בלי סיבה (המלצר הזה ממש לא חצוף) לא להשאיר טיפ זה נבזי. בסיכומו של עניין, אין כללים לכמה טיפ רצוי להשאיר כדי כן לצאת "לארג´ים", אבל יש דברים שנראים ממש לא טוב. כמו מישהו שמבקש לפרוט לו שקל לשני חצאים בשביל הטיפ. או מישהו שמשאיר תשע וחצי, על תשעים וחמש. חצי שקל הוא לא מה שישנה את החיים של אף אחד. אז אני לא מתכוונת להיות קטנונית, ולהיכנס לכיס של אף אחד, אבל יש דברים שפשוט גורמים לך לתהות. אבל מה שאני כן יכולה להגיד לכם הוא שכשאתם משאירים טיפ נדיב, כל כך יעריכו את זה. זה ממש עושה את היום. לא בגלל הכסף עצמו, כלומר, לא רק, כי כסף אחרי הכל, זה כסף, אלא בגלל היחס. זה לא נשמע טוב, אני יודעת, אבל באמת יחשבו עליכם טובות. ואם יוצא לכם לשם לב לזה אתם תראו שמלצרים שמתפקדים כלקוחות אפילו מגזימים קצת עם הטיפים. לטובה, אם היה איזשהו ספק. אחרי שנמצאים שם, מעריכים את העבודה הקשה.

tea spoon

New member
זה הרבה יותר ארוך ממה שזכרתי...

ודבר אחרון – כמלצרית שבעברה הלא-רחוק הייתה טיפה מרחפת, תדעו שגם אם שוכחים משהו קטן, זה לא אומר שהמלצר או השירות גרוע. נשמע כמו נסיון עלוב להצדיק את הטעויות שלי, אבל לא. זה לא שאתם יודעים עליהן או משהו. :) מלצר, מבחינתי, יכול להיות לא הכי מיומן שבעולם, אבל כל עוד הטעויות שהוא עושה הן לא הרות-גורל, כמו למשל לשפוך עלי אספרסו, או לפגוע במכוון, או לא לקחת אחריות על פאשלות, ואני אראה שממש לא נעים לו על הפקשושים, אני אשאיר אחלה טיפ. אבל זה רק בגלל שאני הייתי כזאת בתחילת דרכי, אז אני מבינה לליבם. אתם לא חייבים. תוסיפו את זה לרשימת הדברים שאתם לא חייבים. ותמחקו את "להשאיר טיפ" מהרשימה הזאת! P: תמו שידורי קול המלצרים ליום עבודה זה.

get well

New member
../images/Emo45.gifמהמם../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo140.gif

קראתי כל מילה ומילה... כתוב בצורה משעשעת ופשוט נכון
כ"כ נכון שאני הולכת לשים את זה במאמרים+להדפיס את זה וכמובן לשלוח במיילים לכל מי שאני מכירה..

את כמובן יוצאת מנקודת

הנחה שבאמת מעניין אותי אם המלצרים יחשבו שאני לארג'ית או לא. הנה, גם במאמר (הכתוב בצורה נעימה ומשעשעת מאוד עלי לציין) שלך, את מנסה לעבוד על הרצון לקונפורמיות חברתית - "אם לא תשלם הרבה, נרכל עלייך מאחורי הגב". ריכול נעים!!

tea spoon

New member
לא בדיוק.

אני יוצאת מתוך נקודת ההנחה שאנשים מסויימים, ואולי אפילו רב האנשים הם בעלי יכולת להעריך עבודה של אחרים, בהם נכללים גם מלצרים קשי יום. אני אמנם לא מסכימה אם הדעות שלך בצורה נחרצת, אבל את הותרת רושם של בחורה הגיונית. מלצרים שעובדים על בסיס טיפים בלבד לא מקבלים ביטוח/הטבות/בעצם-כלום-חוץ-מארוחה-במידה-והם-עובדים-משמרת-מלאה. ועל זה בעצם מפרישים חלק מהמשכורת למס הכנסה. לא קראתי את כל השרשור הטעון באנרגיות כה חביבות, כך נדמה, אבל בשורה התחתונה, מה שאת צריכה להבין הוא שהמצב הזה הוא לא מבחירה. וגם אם מישהי הצהירה שהיא מעדיפה לעבוד על בסיס טיפים מאשר לקבל משכורת קבועה - זה עדיין לא אומר שניתנה לה האופציה להגיע להחלטה הזאת. זה מצב קיים. הפעם היא הרוויחה ממנו, אבל באותה מידה היא הייתה יכולה להפסיד ממנו. ולרב אכן מפסידים ממנו. המצב האוטופי יהיה תלוש משכורת חודשי, ממנו ינוכה סכום מסויים לאן שסכומים מסויימים מנוכים (אני בטוחה שלא יהיה קשה מדי למצוא דרכים להקטין את המס' שמופיע באחת מתיבות התלוש), וכן טיפים. אם המלצרים היו מקבלים משכורת, לטיפים הייתה חשיבות מצומצמת הרבה יותר. גם בגלל ה"ביטחון הכלכלי", וגם בגלל ההיבט של התסכול שכרוך בחוסר משכורת, ובתחושת הניצול. מן הסתם הם עדיין היו משמעותיים, אבל זה כבר משהו שונה לגמרי. ואני לא חושבת שאם מלצר מקבל משכורת הטיפ הוא משהו שאפשר לבטל בהנפת יד חיננית. לא נתקלת מעולם במלצר חביב ששירת אותך נאמנה במשך כל שהותך במסעדה/בית קפה והיה לך חשק לגמול לו? אם לא - זאת זכותך, אבל יש אנשים שמרגישים אחרת. וטוב שכך. וללא קשר, המצב שקיים היום, הוא כזה שמאז ששונה חוק ה-10% שירות חובה, הועלו מחירי המנות, במפתיע בסביבות ה-10% האלה (מס' אקראי לגמרי, אני משוכנעת), ואת כמה השקלים האלה שחוייבת לשלם בעבר כטיפ (לא משנה שבסופו של דבר, הם הגיעו לכיסו של בעל המקום) את משלמת היום, מבלי להיות מודעת לזה בכלל, במסגרת החשבון הכללי. הייתה סיבה לביטול החוק הזה. אני בטוחה שבעזרת הרמז הדק שנמצא שורה או שתיים למעלה והאינטילגנציה שנדמה שיש לך, תוכלי לשער מהי. ולסיכום - המלצרים הם ציבור של "עובדים" מקופחים. גם מבחינת זכויות שמגיעות להם בתור שכאלה, ונמנעות מהם, וגם מבחינת שכר. וזה לא נאמר כדי לעורר רחמים (אולי פה ושם מתלוננים קצת, אבל זה הכל מאהבה), אלא כדי להחליף את תמונת הפרזיטים שחיים על חשבון הלקוח (ש-only god knows איך היא הצטיירה במוחך) באחת יותר ריאליסטית. והמאמר הזה נכתב בעיקר לקהל מלצרים שלבטח יבינו כל אחד ואחד מהמצבים האלה (אני עדיין לא אמרתי נואש מתגובה נלהבת של "כן!! גם אצלנו זה ככה!! אההההה!", או קרוב לזה.), ולא כדי לנסות לחנך את עם ישראל לתשלום טיפים נאות. אם מישהו השכיל לאחר קריאתו בתחום, מצויין, אבל לא זאת הייתה הכוונה.

tea spoon

New member
כמובן.

תמיד יש את האל"פים הסוררים האלה שתופסים את מקומה של העי"ן. ואם כבר הוספתי תגובה נוספת, אני אספר לך שבמקום שאני עובדת המלצרים ניסו פעם "למרוד", ולדרוש משכורת סדירה ומדווחת. לצערם הנועזת שהעזה להתעמת עם הביג בוס (האמת שהוא לא נראה כל כך מאיים. פוניטייל בלונדיני, עיניים כחולות, the works.) מצאה את עצמה בתביעה משפטית בה היא נדרשה לבחור - או שהיא תזנח את ההאשמות נגדו, או שהיא שתחזיר לו את כל הכסף שעשתה בטיפים, ובמקום זה תקבל את המשכורת של כל השעות שעבדה בהן - שכר מינימום. אני די צופה שתגידי שזה מה שמגיע לה, אבל קצת קשה לאתר את הטיפים שצברת במשך שנת עבודה, you can surely imagine, כך שהיא היוותה את כל ההשראה שהוא הזדקק לה על מנת ליצור את תרחיש ה"יראו וייראו" שלו. והם אכן יראים. כמו שצריך, לא?

לכן השינוי יכול לבוא מצד הלקוחות

אם יצאו בפרסום מסיבי בתקשורת, ואנשים יפסיקו להשאיר טיפ, הרי שבסופו של דבר המלצרים הם אלו שירוויחו. אפשר אולי להתאגד מספר מלצרים, לפנות לעיתונות, וכו' וכו' וכו'.

יוסי99

New member
../images/Emo41.gif נקמת הלקוח ../images/Emo41.gif

לא מלצרתי מעולם. קראתי, והחלטתי להשיב אש. (הכל בידידות, כמובן) 1. לשאלת "חוק מרפי" של השולחן המלוכלך. אם כל המסעדה ריקה, והאנשים שהרגע עזבו ישבו בשולחן מסוים, זה בד"כ השולחן הטוב ביותר, או אחד הטובים. גם אם זה לא ככה, אנחנו נניח שכן. זה שהוא לא נקי - זו בעיה של המלצרים \ מקום, אני אחכה 2 דקות שינקו, זה עדיף לי מאשר לשבת בשולחן עם מיקום לא משהו. 2. בנוגע ל"משתהים" - יש למלצרים מנהג, בייחוד במקומות שהם עובדים כל אחד עבור הטיפים של עצמו, לקחת 5 שולחנות במקביל, ולשרת אך ורק את השולחן עם החבורה של 10 אנשים (טיפ גדול), בעוד שכל 20 דקות הם נזכרים לעשות סיבוב של 30 שניות בשולחנות האחרים. אי לכך ובהתאם לזאת, בשילוב עם העובדה, שכמו שאמרת, לתפוס את תשומת הלב של המלצר שלך במסעדה הומה זה סיפור בפני עצמו, אז אנשים מנסים "למנוע מהמלצר לברוח" ולחזור אליהם כעבור רבע שעה. מלצרים, שתדעו - לפעמים אנשים ממש באים לאכול, ולא סתם לשבת עם החבר'ה. כשהם נכנסים הם רעבים, ולא מתחשק להם לחכות 30-40 דקות לאוכל. הם יעדיפו להזמין כמה שיותר מהר, ולא בחלקים, כמו שמלצרים לעתים אוהבים ("טוב, בינתיים.. אח"כ אני אחזור ו.." - פירושו אין לי זמן, השולחן הטוב שלי קורא לי, אז תזמין מה שאתה יכול ואם אתה רוצה משהו שלא מסתדר לי כרגע, תחכה עד שזה יהיה נוח). 3. בהקשר הזה - אתם רק חושבים שאתם מתמרנים בין כל השולחנות, ואף אחד לא מרגיש שאתם כל הזמן רוצים להיות בשולחן של הגברים השיכורים עם החליפות, או בשולחן של החבורה שחוגגת יום הולדת. גם אם באתי לאכול עם חברתי, ולצורך הרומנטיקה החלטנו לבוא בזוג, מגיע לי שירות ברמה - בלי קשר לגובה הטיפ שיכול לצאת לכם מהשולחן. העבודה שלכם היא קודם כל לשמור על לקוחות מרוצים באופן כללי. 4. שאלנו על האוכל בתפריט ? סליחה באמת, חוצפנים שכמונו. אני בא ליהנות מהאוכל. אם יש בתפריט דברים מעניינים, ארצה לקבל פרטים, כדי שאוכל לדעת אם להזמין אותם. עכשיו הפירוט בתפריט הוא בד"כ "בצק, גבינת X, פטריות". ב 90% מהמקומות התפריט הוא לאקוני במידה זו ויותר. אז כן, אני מצפה מהמלצר שידע להסביר מה יש בדיוק במנה ואיך עושים אותה (אני בד"כ יודע לעשות זאת על 70% מהתפריט, דהיינו על המנות הסטנדרטיות, אז אם השף יצירתי, תדאגו להכיר את כל ה 10 מנות המיוחדות שלו), ואם הוא לא יודע שלא יפנה אליי בחוצפה "טוב, תשמע, זה .. נו.. ככה, אז אתה רוצה את זה ?" אלא שילך לברר, או שיבקש מחבר שיודע להסביר לי. באירופה, אגב, מלצר בחיים לא ירשה לעצמו לא לדעת, אבל אם כבר הוא לא יודע הוא יעשה שמיניות באוויר כדי לברר (כן, אני יודע שתנאי השכר שונים וכו, אבל זו באמת לא בעיה שלי, שאני בא לאכול ומשלם סכום יפה מאד על מנה - מבחינתי זו בעיה של בעל המסעדה לדאוג שהמלצרים יהיו מרוצים, ואם הוא לא עושה כן, אז הוא לא יראה אותי שם יותר). 5. בקשר ללדחוף למלצר עמוס כל טוב חשבון - ראה הערות הפתיחה שלי. שאנחנו נכנסים למסעדה, אנחנו רוצים להזמין מהר, לקבל בהמשך במהירות סבירה (תוך 10 דקות מהרגע בו התחלנו לחפש את המלצר) דברים נוספים (שתייה נוספת, ובייחוד דברים שהיו צריכים להיות על השולחן מלכתחילה, אם כי הוזמנו, ואם דברים כמו מלח\שמן.. ), ולקבל חשבון תוך אותו פרק זמן (10 דק' מתחילת החיפוש). עכשיו, חשבון זה לא אוכל. אז מה המלצר מבין מזה ? זה יכול לחכות, בינתיים ב 4 השולחנות האחרים אנשים רעבים \ הקצפת נופלת וכו. ואנחנו? אנחנו סיימנו את השיחות, חילקנו את עלות הארוחה, שילמנו, וממש לא בא לנו להתקע מול שולחן מלוכלך ועמוס עוד חצי שעה. מילא, אם היינו באופן כללי מוזמנים להשאר ולשוחח. אבל במסעדות ארצינו נהוג לגרש את הלקוח מייד אחרי החשבון. אז אנחנו לא פותחים בשיחה, מחכים כבר לצאת, והמלצר בינתיים דואג לקצפת של השולחן ממול. אז שוב, בהזדמנות הראשונה שנתפוס אותו, ננסה "להכריח" אותו לקחת את החשבון. (נקטע בגלל מגבלת מלים)

יוסי99

New member
../images/Emo41.gif נקמת הלקוח - המשך../images/Emo41.gif

6. עכשיו נגיע לעניין הטיפים. נכון, ש 4 ש"ח על 16 ש"ח זה לא הרבה. אבל רבאק, נכנסתי לחטוף קפה ועוגה, לא בא לי (אם אני תפרן) להוציא 26 ש"ח על משהו שעולה 16. פעם ישבתי באילנ'ס - טעות קטלנית - קפה ב משהו כמו 16 ש"ח, וציפייה לטיפ של 10 ש"ח. מה יצא ? קפה ב 20+ \ 30 ש"ח. בקשר לחצאי שקלים, דיוק וכו. אני מניח מראש, שבד"כ השירות לא היה 100%. זה בUNDERSTATEMENT . אז החשק להוציא אגורה יותר מהמדויק, לא קיים. אני בכלל דוגל בלא לתת טיפ במקרים קיצוניים, גם של רשלנות תמימה. אבל זה מאד לא נעים בארץ החוצפה העולה, ולכן משאירים מה שצריך, ויאללה ביי. עכשיו למלצרים שכן עשו עבודת קודש- לפעמים זה פשוט לא יוצא נוח. מה לעשות ואני לא מסתובב עם עשרות מטבעות בכיס כדי לשלם טיפ, ונוהג בד"כ לשלם בכ. אשראי. אז אם השירות היה סביר עד טוב, לפעמים המלצר יקבל 10 ש"ח יותר כי ככה יצא, ולפעמים הוא יקבל חצי שקל פחות מה 10% או 10% בדיוק או בתוספת קטנה, כי לאף אחד לא היו מטבעות, ולא התחשק לנו לחפש כספומט או לעשות איזה קומבינציה מוזרה עם כ. אשראי בשביל להשאיר עוד 5 ש"ח. ובאשר לשירות המעולה - את יכולה לשרת אותי בטופלס, לרקוד קפואירה ולדקלם את כל רכיבי המנות ואת דרך הכנתן עם חיוך ענקי על הפנים, אבל בסופו של דבר אני סטודנט תפרן, שגם ככה הוציא הון על הארוחה. עם כל הרצון הטוב, לא בא לי להשאיר "סתם" בגלל החיוך שווה ערך לשעת עבודה שלי, בנוסף לטיפ עצמו. עוד 5-10 ש"ח - בכיף, בייחוד אם יש כמה אנשים, אין בעיה. אבל רבאק, אל תצפו מראש מחבר'ה צעירים שכידוע בארץ לא שוחים בד"כ בכסף, לצ'פר אתכם כאילו אין מחר. אם אמאבא לא מליונרים ועובדים קשה בשביל הכסף, לא נפטרים ממנו בקלות ראש כמו אנשי עסקים בני 40. ואל תגרמו לנו להרגיש לא בנוח בגלל שלא היינו לארג'ים כמוהם. בסופו של דבר טיפ הוא עניין של נתינה, ונתנו כמה שביכולתנו לתת, וגם אם השירות היה נפלא, סביר להניח שלא תראו אותי משאיר תוספת של כמה עשרות ש"ח לטיפ (אולי בארוע מיוחד כן, אבל בוא נדבר על הממוצע). ובכלל, אל תעשו פרצוף על חצי ש"ח. זה באמת חצי ש"ח, ויכול להיות שכמו שאמרתי, הפעם לא יצא. אם תעשו פרצוף \ תכריחו אותי להשלים את זה וכו, אני לא אחזור. לעומת זאת, אם תקבלו זאת בהבנה, פעם הבאה אולי אשאיר קצת יותר מהדרוש (נכון, אולי זה לא יהיה אותו מלצר, אבל אין מה לעשות). 7. השכחה - תראו, גם "משהו קטן" מעצבן. אין מה לעשות, שחיכיתי 20 דקות לכוס מים שביקשתי פעמיים, זה מוציא מהכלים. בד"כ, המשהו הקטן פוגם בהנאה מארוחה - לא סתם ביקשתי גבינה \ מלח \ מים \ יין אדום. היה לי חשק לזה או שזה היה דרוש לאוכל. אם זה לא יגיע או יגיע חצי שעה אחרי שסיימתי את המנה, זה מאד פוגע בהנאה שלי. אז א. תפסיקו להתייחס לזה כ"משהו קטן" - זה לא, גם אם נראה לכם שכן. ואני באמת לא "מחפש" מלצרים, אבל לחכות לקפה\מים (דברים קטנים) יותר מ 10 דקות, זה מאד מעצבן. ב. שאתם טועים - קודם כל תתנצלו. הלקוח לא תמיד צודק, אבל בד"כ כן, וגם אם לא להתנצל לא עולה כסף. הדבר הכי שנוא עליי זה מלצר שמפשל, אבל מסרב להכיר בטעות כי זה יעלה לו (בד"כ פרחות). אני סתם אצטרך לקרוא למנהל, ואצא בהרגשה לא נעימה על זה שמלכתחילה לא הסכימו איתי. ג. תפצו את הלקוח - אם לא הבאת את המים כי שכחת, זה בסדר, אבל ברגע שמעירים לך, טוסי להביא אותם או תדאגי שמישהו אחר יעשה זאת. לא מקובל עליי "אוי, שכחתי, אני עוד 5 דקות מביאה" - כבר חיכינו יותר מ 5 דקות, אם זה הגיע למצב שהתלוננו. ואם עשיתם משהו יותר חמור, כן, אין מה לעשות, צריך לדאוג שהלקוח יפוצה - בחשבון, במנה נוספת, ביחס אישי של איזה מנהל, לא משנה. אל תנסו "להחליק" טעויות, גם אם אנחנו משלמים והולכים עם חיוך, אנחנו לא שוכחים. זהו, זה הכל (נראה לי) - הקצנתי קצת את הדברים כדי שזה יהווה תגובה הולמת - ברור שבפועל בסופו של דבר הרבה פעמים מצב הרוח הטוב מכפר על הכל.

יוסי99

New member
לא מתייחסים כאן ל"זרים" ?

דווקא עבדתי קשה על תגובה עניינית

tea spoon

New member
waitrss on the loose,

.you have been warned אני "אשיב אש" בחזרה, ברשותך. אני בטוחה שאני אחזור על עצמי מהמסמך הראשוני (המתומצת בהחלט) שלי, אבל אין מנוס מאפשרות שכזו. 1. הטענה שלך אולי תתפוס במצב של 10 שולחנות שפזורים על שטח של דונם וחצי, כאשר מכל מקום משקיף נוף אחר, החל ממפלי הניאגרה, וכלה בפח אשפה ירוק כזה (צפרדע, קוראים לו המהדרין) בת"א. למזלנו, לא מדובר בקיצוניות פנורמית שכזאת, לכן קשה לי למצוא סיבה להעדיף שולחן מלוכלך מסויים על-פני אחד שנמצא 23 ס"מ בממוצע ממנו. אבל עזוב, כבר עליתי על זה שלקוחות לא שותפים ל*כל* תהליכי המחשבה שלי. אם כבר מבקשים מהם, להתאפק שניה, שננקה את השולחן ואח"כ הם ישבו עליו – למה לא להמתין? בסה"כ 50% מההחלטה נובע מדאגה ללקוח. הוא באמת צריך את כל הכימיקלים האלה בפרצוף שלו? ניחא ההשפעות הבריאותיות רחוקות הטווח – הטעם של האוכל שהוא עתיד לטעום עשוי להיפגם ולהיות מושפע מהאקונומיקה/קלין/עוד איזה חומר ניקוי של סנו הזה! וזה סתם חבל. 2. באקט של בגידה נוראית בקליקת המלצרים, אני אחלוק איתך סוד. השולחנות הגדולים האלה, עם הבחורים המדושנים האלה, המלאים בעצמם, או לחילופין חבורת הקידיז שבאה לחגוג יומולדת 17.5 לחבר שלהם – אנחנו לא מתים עליהם. זה ידוע - שולחנות גדולים לא משאירים טיפים משהו. תוסיף לזה את העובדה של הסירבול, של עשרים הזמנות שמגיעות בו-זמנית לבאר/מטבח, ותראה שזה לא השולחן האידיאלי לשירות. וכל מה שכתבתי על משתהים וכו' – אני לא דוברת בשם מלצרי האומה, אני מייצגת רק את עצמי. אני יותר מבטוחה שרב המלצרים לא עושים את עבודתם על הצד הטוב ביותר, ושיש כאלה שלא יחזרו בתזמון המתאים לשולחן המתאים כדי לקחת ממנו את המשך ההזמנה, but that what it's all about. אני כן עושה את זה, ואם כל ההבנה שהלקוח המשתהה עשוי לא לדעת תחת איזה סוג מלצרים לקטלג אותי, זה קצת מציק. אז שוב, אני מבינה מאיפה זה בא, אבל קשה למנוע את תחושת הטרדה הקטנה הזאת. וכמובן שאני לא אחצין אותה. 3. הטענה הזאת קשורה ל- no.2 מלמעלה, ובנוסף לזה – השולחנות של הזוגות הרומנטיים הם הכי כיפיים, על מה אתה בכלל מדבר?! :) הכי כיפיים לגמרי. ותאמין או לא, ההנאה שלי לשרת שולחן מסויים היא לא ביחס ישיר לכמות הטיפ שאני חושבת שאני "אחלוב" ממנו. זה תלוי באנשים, ביחס שלהם (וכל מי שאומר שמלצרים לא צריכים להיות נחמדים בשביל הטיפ <מסכימה לחלוטין>, דווקא צריך להיות לקוח נחמד בעצמו, כי למה לא להיות אדיבים בעצם? הפגנת נימוסים ונחמדות צריכה להיות כי מרגישים שעדיף ככה, שיותר טוב בחיים אם מתייחסים לאנשים כטובים כל עוד לא הוכח אחרת, ולא כדי להשיג משהו. בזאת הסתיימה ההטפה ההודעתית להיום.) 4. אני מסכימה איתך לגבי הצורך לדעת איך מכינים מנה מסויימת, אבל אני בטוחה שאתה יכול להסכים איתי שאם שואלים אותי מה יש בסלט אמריקה כשמיד אחרי "סלט אמריקה" כתוב "ברוקולי, פטריות, פלפלים, פסטה, שום..." זה קצת מיותר. 5. לקוחות שזה עתה התיישבו יקבלו יחס תוך שלושים שניות עד חמישים, כל עוד לא התחילה מע' כריזה לפעול ולצווח "נחש צפע. נחש צפע. זוהי אזקעת אמת – נחש צפע.". הזמנה, תילקח מכם ברגע שנראה שאתם מוכנים להזמין + משך הזמן שלוקח למלצר להגיע אליכם, אך זה כבר פחות מבוסס משום שזה תלוי גם במצב המסעדה מלבדכם. יש אמרה של לקוחות שנראית לי כל כך לא הגיונית שאני לא מצליחה להבין איך הם מוציאים את רצף המילים הזה בלי לתהות על קנקנו בדרך. "לא מעניין אותי מה קורה במסעדה, אותי מעניין השירות שלי!" (בדרך כלל נאמר אחרי שכוס שתייה הגיעה "באיחור" של שתי דקות, או לאחר שהודיעו שאזלה מנה מסויימת) now listen, אני בטוחה שאתם לא מעוניינים לשמוע על שולחן 12, הנודניקים האלה, ועל שולחן 7 שלא נתנו לי לעזוב אותם, אבל קצת common sense, בבקשה. אתם מודעים לזה שאתם לא מרכז המסעדה? אתם מודעים לזה שאתם לא הלקוחות היחידים פה, ושאין מלצר per שולחן בבית הקפה המצוי? אז הנה. אתם יכולים להבין שלא תמיד תקבלו את מה שהזמנתם באותה מהירות שקיבלתם את השתייה שלכם בצהרי יום שלישי שעבר, כשהמקום היה ריק. ואם קשה לך להתמודד עם חוסר ההבנה כלפי האגוצנטריות המפעפעת בורידיכם – בבקשה, אתם מוזמנים למצוא לכם מקום אחר להיות regulars בו. By all means. אני יכולה להגיד לך שברב המקומות נהוג לפנות את השולחן אחרי שסיימו את הארוחה, כדי לגרום למנוע את המצב שתיארת בעצמך. המניעים של בוסים מסויימים עשויים גם להיות משהו כמו "הלקוח-לא-ירגיש-נעים-לשבת-כשהשולחן-ריק-והוא-יזמין-עוד-משהו-הללויה", אבל עם זה כבר אי אפשר להתווכח. לי זה מפריע, אבל אין לי מה לעשות בנדון, כי זה באמת לא נעים לשבת בשולחן כזה. אז השולחן יפונה בין אם תזמין חשבון, ובין אם תשב שם עוד שעתיים וחצי ותשחק עם המלחייה והפלפלייה (שהונחו שם מראש, כמובן). להישאר לעמוד ליד השולחן אחרי שמניחים את החשבון הוא משהו שנוי במחלוקת. לפעמים לקוחות מזמינים חשבון כדי לשלם וללכת, ולפעמים הם פשוט רוצים לגמור עם זה, ולהישאר שם, והם לא ישמחו שתחטוף את החשבון מידיהם במעין סינון אילם "ברוך שפטרנו, עכשיו לנקות ולחכות לבאים לתור.". אז מפעילים שיקול דעת. אם רואים שהם מוציאים ישר אמצעי תשלום כלשהו, או שהם מסמנים להמתין מס' שניות – ממתינים מס' שניות. אחרת, עוזבים, וכששומעים את החשבון קורא "בואו לקחת אותי, בואו לקחת אותי!" באים ולוקחים אותו.

tea spoon

New member
still out there.

6. על טיפ של ארבעת השקלים התמימים על 16 שקלים תמימים לא פחות לא אמרתי מילה רעה. פשוט לא אמרתי עליו מילה טובה. יש הבדל. מלבד זה, אין לי יותר מדי מה להשיב לך, כי מדובר במקרים ספציפיים ביותר, ושוב, להיכנס לכיס של כל אחד זאת עבודה מייגעת מאוד, במיוחד כשיש לך לקוחות רעבים שמחכים לשירות. את נושא הטיפ קשה מאוד להעביר, אז אני אוותר על מסע ההסברה שלי לעת עתה. ולצורך חידוד נקודה (בשנית) – בני הארבעים בחליפות שלושה חלקים האלה, בכלל לא משאירים טיפים משהו. הצעירים הם אלה שנחמדים הרבה יותר, וגם נדיבים יותר. ועדיף לקוח נחמד על לקוח נדיב (בתנאי שיש גם מדגם מייצג מהאחרון...), ג'אסט פור ג'נרל נואלדג'. 7. הטענות שאתה מעלה הם כלפי מלצרים באופן כללי, ואני לא יכולה לענות לך ולתרץ את ההתנהגות שלהם בפניך. בת'כלס, המלצרים הם אלה שצריכים להיות יותר "בסדר" ולספוג דברים, כי הם אלה שבאו לשרת, אבל לפעמים זה קשה. אם עשיתי טעות, אני אתנצל עוד לפני שבכלל ישימו לב אליה, אבל לקוח שמאשים אותי במשהו שלא עשיתי לא כשורה, או שמתלונן על זה שהוא הזמין משהו מתוך מחשבה שזה משהו אחר בנזיפה כאילו מישהו מלבדו אחראי לזה – זה כבר מקומם. כמובן שאני לא אוריד את הסינר, אשלוף את האצבע המורה אנופף בה מולו ואשטח ניבולי פה על אמו, אבל להתנצל על משהו שלא עשיתי?! Never in a million years. וזה לדעתי דבר מאוד לא בסדר לעשות, גם כי אנשים כאלה (ובד"כ הם מבוגרים, כמו 80% מהלקוחות המעצבנים) get to me בצורה קיצונית, וגם כי אין דרך יותר נלוזה "להבטיח" את קיומו של הטיפ. אני אהיה נחמדה כי זה בא בטבעיות. אני לא אחייך אם כרגע התלוצצו איתי על הטעות הקטנה שעשיתי מקודם (מדובר בטעות קטנה ש*לא* עשיתי, יירשם), או אם יעירו הערה שלא במקום. להתנצל ללא ספק לא עולה כסף (אם כבר, זה יכול רק להקנות לי כסף), אבל זה עולה בערכים. נשמע מוגזם ופלצני, I know, אבל אני לא מגיעה לעבודה ומתכננת את ההתנהגות שתכניס לי הכי הרבה כסף. אני אהיה עצמי, ואם זה לא מספיק טוב – כבר יפטרו אותי. על כל סעיף יכולתי לספר לך סיפור אישי, אבל לא באתי להצטדק פה, או להראות שאני מלצרית מעולה (היה ספק בכלל? :p), אז אני אוותר. חוצמזה, אם אפשר לחטוף סרטן מישיבה ממושכת מול מסך המחשב (רב הסיכויים שאפשר, פשוט עוד לא הוכיחו את זה), אתה יותר מדי קרוב לזה, אז חסכתי ממך. אבל, in the bottom line, אפשר להחליף את כל ההודעה הזאת (בטח זה יצא כבר שתיים) במשפט אחד, שאתה בעצמך נידבת: "לא מילצרתי מעולם." :)

יוסי99

New member
../images/Emo6.gif גם את ההודעה שלך אפשר לסכם

"אני מלצרית מעולה, ואדם נחמד באופן כללי" - מה שלא עוזר בנוגע ליתר מלצרי העולם - או בקיצור, אני שמח שאצלך הכל מושלם, ואשמח לקבל ממך שירות, אבל כל עוד הנורמה של רוב המלצרים (מה לעשות שבארץ זה לא מקצוע אלא חלטורה\עבודה לילדות בנות 16) היא הרבה הרבה מתחת לכל האמור לעיל, אז סביר להניח, שאנחנו נמשיך לחשוב שגם את כזאת, עד שנכיר את האיכויות שלך.. הרי במבט ראשון בוודאי לא ניתן לדעת שאת יוצאת מן הכלל (תרתי משמע).

tea spoon

New member
אני חושבת שזאת הפעם הראשונה,

שמבינים בדיוק מה רציתי לומר בהודעה. NOT. אבל בגלל שהיו לך כוונות טובות, וכן בזכות היותך סטודנט תפרן, נחליק את זה. I just told it aas it was, it's not my fault you jump into conclusions. :) <מסרבת להיכנע לאייקוני פרי ההדר השטניים>

למעלה