אני לא נותנת לעצמי להקשר לעובר וחוששת עוד יותר מהטיפול בו

GonnaB40

New member
אני לא נותנת לעצמי להקשר לעובר וחוששת עוד יותר מהטיפול בו

הבטן שלי יוצאת, אני כבר בשבוע 13+4, קניתי בגדי הריון, השבוע גם נגיד לבנות שבבית. ובכל זאת, לא מעזה להקשר.
היום הצצתי על שמות לבנים, וסגרתי, השקיפות יצאה לי 1:20 ופוחדת פחד מוות ממי השפיר. אם יצא עם תסמונת דאון, לפחות אדע שזה היה אמור ליפול.
וגם אם הכל יהיה בסדר, ואלד תינוק בריא (בעז"ה), לא יודעת איך יהיו הימים הראשונים בבית. איך אקבל אותו בחדר הלידה, איך אתחבר אליו, מה יהיה?
מפחיד!

GonnaB40

New member
מהאובדן הקודם בעיקר ומחוזק על ידי תוצאות לא טובות

כמו השקיפות שקיבלתי

ספרקית

New member
מפחיד מאוד

הלוואי והיתה דרך לשכוח את העבר או לפחות להחזיר איכשהו את התמימות

כל כך מובנת העובדה שאת לא מצליחה להיקשר. במיוחד לאור תוצאות השקיפות המבהילות (לא כותבת לך מיד שרוב הסיכויים שהכל בסדר כי יודעת שאת בטח יודעת ובטוחה שבכל מקרה זה לא מרגיע
)... אבל לא רק... מפחיד להיקשר לעובר לאחר אובדן...
הייתי מנסה לשחרר כרגע את המחשבות על אחרי הלידה. גם אם לא תיקשרי עכשיו, יכול להיות שזה יגיע בשלב מאוחר יותר. וגם אם לא יגיע בשלב מאוחר יותר, לא בטוח בכלל שזה יגיד משהו על מה שיקרה אחרי הלידה... ובכל מקרה, מדובר במנגנון הגנה שבסך הכל עוזר לנו לשמור על שפיות יחסית. אז לא הייתי מנסה להיאבק בו או לפרק אותו.

שולחת לך המון המון כוח

זה באמת מטורף לגמרי השליש הראשון

ובדיקה לא טובה מעלה את רמות הלחץ לחרדת מוות.
זה קטע קשה שהבטן יוצאת , הכל לוחץ ואת חייבת בגדי הריון
אבל את בכלל לא שם....
אני דחיתי את הבגדים עד אחרי הסקירה
אשתף אותך במשהו אישי: מה שמאד עוזר לי להתמודד עם ההכחשה של ההריון מול הבטן הבולטת
זה שהחלטתי להקשר לעוברית הקיימת בי עכשיו, כעוברית. לא לחשוב עליה כתינוקת... אני בכלל לא רואה את הלידה באופק. חיה ושורדת את הרגע.
ככה מרגיש לי שמה שלא יהיה, אם ח"ו נפרד, אזכור אותה כעוברית הזעירה שלי... לי זה עזר לשחרר קצת את הקושי להתחבר .

שיהיו בשורות טובות ותוצאות משמחות!
תעדכני

אלו באמת תוצאות מלחיצות

אבל גם בשקיפות של 1:20, הסיכויים הם עדיין לטובתך! אל תשכחי שגם מדובר בבדיקת סקר. זו סטטיסטיקה בלבד, וייתכן שהיא תתגלה כשגויה. אני מחזיקה אצבעות שזה מה שיהיה.

לגבי ההיקשרות לעובר - גם אני מפחדת, ואני לא יודעת מתי ואם בכלל ארגיש בנוח להיקשר. אין לי ילדים עדיין, אבל יכולה לספר לך על חברות שעברו הפחדות למיניהן בהריון - אצל אחת לא מצאו דופק וכמעט עשו לה גרידה, אצל אחת מצאו בסקירה מוקדים אקוגניים - גם שתיהן נכנסו מאותו רגע לחרדות ופחדו להיקשר לעוברים, גם הרבה אחרי שהיה ברור שהכל תקין.
שני ההריונות האלה הסתיימו בבנות בריאות ואהובות מאוד, שהאמהות שלהן נקשרו אליהן מהר מאוד אחרי הלידה.

למעלה