אני לא עומדת בזה

אני לא עומדת בזה

באמת שקיבלתי את האוטיזם של השני, נכנסנו לרוטינה של טיפולים, אין הרבה התקדמות אבל באמת שמנסים להשלים עם המצב.
עכשיו הגדול זקוק לתרופות וטיפול פסיכולוגי. ובאופן כללי, מדאיג אותי מה יהיה איתו.
הקטן לא מדבר, ואומנם יש לו בעיות שמיעה, לדעתי זה הרבה מעבר. אני ממש חוששת שיש בעיית תקשורת. ביקשתי הפניה לאבחון, עוד מעט נחליט האם לנתח כדי לפתור את בעיית השמיעה ולראות האם היא אכן "אשמה".
השלישי סתם מופרע. עכשיו שיש לו אח עם הפעות קשב וריכוז ועוד אח עם הפרעות קשב, יש מצב שגם הוא עם איזו הפרעה. דווקא לא ריכוז וקשב אלא אולי היפראקטיביות או משהו אחר. הוא גם רחוק מאד שכלית מאחיו. שאולי זה בסדר כי הם מחוננים, אז אולי הוא ממוצע. ואולי גם מתחת. בטיפת חלב אומרים שהכל בסדר, גם רופאה התפתחותית לא זיהתה בעיות לפני חצי שנה. אבל אני לא סומכת עליה.
אין לי כוח להתמודד. כל יום בשבוע אני לוקחת את הגדולים לחוגים בגלל בעיות מוטוריות או חברתיות. בכוונה מצאנו פסיכולוגית לשני קרוב אלינו כדי שלא נצטרך שוב ליגרר עם הקטנים. עכשיו צריך לחפש לגדול.
עוד שנה גם השלישי מגיע לגיל של חוגים. אני לא יכולה לעמוד בזה פיזית. אני גם מרגישה רע שאני מרחמת על עצמי כשהילדים צריכים להתמודד עם בעיות. שלא לדבר על זה שאלה הגנים הדפוקים שלי שגורמים לבעיות (אני בטוחה שאבא שלי היה אוטיסט, והגדול ממש דומה לי בהכל. וגם אם אלה גנים של בעלי, אני זאת שהחלטתי להביא איתו ילדים).
זהו, הוצאתי קיטור

TikvaBonneh

New member

שילוב יחידני זה מאוד מתיש, גם להורה וגם לילד.
זו אחת הסיבות שהכנסתי את הבן הצעיר שלי לכיתת תקשורת - כדי שיקבל את כל הטיפולים בבית הספר ולא נצטרך לרוץ איתו אחר הצהריים, וכדי שתהיה מורה של חינוך מיוחד שהיא תהיה אחראית להחליט איזה טיפולים פרטניים וקבוצתיים הוא יקבל.
לגבי הקטן, את יכולה ללכת לאיבחון פרטי במכון של דיצה צחור, היא מומחית מספר אחת בארץ, ויש החזרים מקופת חולים.
את צריכה לדרוש גם מבעלך שיסיע את הילדים, את לא יכולה לעשות לבד. תרחמי על עצמך באמת, במעשים, לא רק במחשבות.
כשהילד השני אובחן, אמרתי ליורם שהוא צריך לעזור.
ולגבי הגנים שלך - זה מה יש. את לא החלטת לאיזה אבא להיוולד.
קראתי ספר שכתבה בחורה שגילתה שסבא שלה היה מפקד מחנה ריכוז. כך שתמיד אפשר לקבל גנים עוד יותר גרועים.

אני לא צריכה לדרוש

ישמח לעזור. אבל זה לא מסתדר מבחינת השעות. הוא מחזיר מחוגים, לפעמים. אבל הלוך זה מוקדם מדי.

dina199

New member
מה שכתבת בסוף כל כך מוכר לי.

גם אני האשמת את עצמי בפיזור הגנים ה'דפוקים'. עד שהחלטתי שאני לא אשמה. אנשים עם מחלות במשפחה (סרטן, מחלות לב, סכרת) מביאים ילדים לעולם בלי לחשוב פעמיים. ולי יש ילדים בריאים. אז למה להאשים את עצמי.
אבל זה תהליך. לדעתי כבר כתבתי לך קודם שאת צריכה טיפול לעצנך. אם אמא קורסת הילדים לא מרוויחים כלום. שום חוג לא יעזור. וגם רצוי שתשיגי עזרה (אם יש באפשרותך אז בתשלום) כדי להוריד את העומס הפיזי.

grayart

New member
אין לי רחמים מצטער...

רק כאב לב על איך שאת רואה את הילדים שלך.
מבט כל כך שלילי...
עצוב!
יש לך ילדים מוצלחים ונפלאים והגנטיקה משובחת.
הרבה מגדולי האנושות עברו קשיים כאלה ואחרים בגלל "הגנטיקה שלהם".
לא מבטיח שמישהו מילדייך ייכנס לספרי ההסטוריה כאישיות גדולה, אבל אפילו מבעד לצבעים האפלים שאת צובעת אותם בתיאורים שלך, לי הם נשמעים מושלמים.

yonitbrk2

New member
חיבוק

כאמא לשלושה, שני תאומים אוטיסטים, ולהם אח גדול עם בעיות קשב ולקויות למידה מורכבות, ובעיות רגשיות הנובעות הן מהבעיות שלו, והן מהלקות של האחים מן הסתם. שנים פשוט ביטלתי את עצמי, ישבתי בבית ורצתי עם שלושתם . פעמים רבות שמעתי שבעיות קשב אם היפריות או בלי, מאוד קרובות לבעיות התקשורת, ולעיתים אף נובעות מהלקות עצמה, והן בעצם משניות . אז אמנם זה לא מנחם, אבל לפחות נותן תמונה ועוזר להבין מאיפה הכל מגיע. גם אצלנו, השילוב של הגנים של בעלי ושלי השפיע על הולדת ילדים עם הלקויות הללו. מה גם ששנינו איבחנו את עצמנו, בעקבות האיבחונים של הילדים עם בעיות קשב כאלה ואחרות. ולדעתי יש לי אח על הספקטרום, קרוב לאספרגר, ואם היום היה מאובחן, סביר להניח שהיה מתאים להגדרות. כך גם סבי מצד אימי. אבל זו המציאות, ונכון היא קשה, אבל אנחנו לומדים לחיות איתה כמו שהיא. אין לנו הרבה ברירה.

למעלה