אני לא פעיל בפורום הזה

• פותח הנושא EmGee
  • פורסם בתאריך

EmGee

New member
אני לא פעיל בפורום הזה

אבל אני עובד באבטחה כ5 חודשים לערך. הבנתי שהפורום הזה שייך לאיזה איגוד עובדים של מאבטחים או משהו בסגנון. אם יש כאן מישהו מהאיגוד, יש לי שאלה שאני לא מצליח למצוא לה תשובה: למה מי שבמודע עובר על החוק בשיטה סדרתית לא נכנס לכלא? למה אין שינוי בחוק שמאפשר לשופט להכניס לחוק לאחר מספר הרשאות על אותו אישום? יש מצד האיגוד המקצועי הזה (או אם יש איגוד אחר למאבטחים או איגוד אחר או גוף כלשהו) לפעול למען שינוי בחוק? לדעתי מצב של "עברינות משתלמת" מנוגד לכל מנגנון של שלטון יעיל.

joshh

New member
ברוך הבא לעולם האמיתי

נתחיל בזה שאי אפשר להכניס את המדינה לכלא. הרי, הלקוח הכי גדול של תחום האבטחה שקובע מדיניות מחירים כ"כ נמוכה היא המדינה (משרד הבריאות, משרד הביטחון, משרדי ממשלה וכיו"ב..). הסידרתיות הזאת, פעם אחת אונסת את החברות האבטחה לשלם סכום זעום לעובדיהם ופעם שניה כדי להרוויח החברות הופכות לעברייניות כדי לקבל רווח בשרני. המדינה יודעת היטב את התופעה והיא בוחרת להתעלם כי זה מתאיחם להם.העובדה היא שלא קיימת אכיפה בכלל. מע' בתי המשפט מסרבלות את התהליכים עד רמת פגיעה בעובד עצמו. אז השאלה שהיא, את מי תכניס לכלא, את הכלא ? נושא של חקיקה: רוב החוקים לטובת העובדים, אמי"ל עמלה קשות להשגתם יחד עם עוד מספר גופים. בנוסף, אמי"ל שותפה מספר פסקי דין משמעותיים בתחום.

EmGee

New member
זה ממש לא נכון

חברת אבטחה זה מכרה זהב, לא פחות. למה אי אפשר ללכת פעם אחת לבג"ץ ולדרוש שמעסיק שמורשע פעם אחר פעם באחד ממליון הפעולות הלא חוקיות שלו יקבל מאסר בפועל או לחילופין ישלם קנס בגובה כמה מיליונים? איך זה שאין אף ח"כ שינסה להרוויח עוד כמה בוחרים (כמה מנדטים שווים כל המאבטחים בארץ? זה ציבור לא מבוטל) על ידי חקיקה כזאת, שמן הסתם לא תעלה כסף למדינה.

joshh

New member
מכרה זהב ...

לא ממש, יש הרבה תחומים רווחים יותר ונעימים יותר לעבוד בהם. אני מסכים איתך, שאלה טובה ומעניינת. יש כ 100,000 מאבטחים, האם אתה חושב שאתה יכול לאגד אותם ? לגבי החקיקה אני מסכים איתך חלקית, הביצוע של החקיקה לא תעלה למדינה כסף אלא לנו האזרחים, וחקיקה עצמה תעלה הון למדינה. עליית השכר למאבטחים תעלה למדינה הון כסף. למדינה אין אינטרס לכך .

EmGee

New member
לנהל חברת אבטחה אולי זה באמ לא נעים

אבל מאוד רווחי, לכל הדעות. אני לא אומר שאפשר לאגד את כל המאבטחים בגלל שאצל חלקם הגדול מדובר בעבודה זמנית. אבל יש מספיק אנשים בארץ שאבטחה זה הקריירה שלהם. חקיקה כמו שהצעתי לא תשנה את השכר מינימום או משהו בסגנון, פשוט תעניק לשופטים אפשרות ואף חובה להעניש ביתר צדק עבריינים סדרתיים. אני לא מדבר על להעלות את השכר למאבטחים או לדאוג לכל מיני דברים אחרים - אני מדבר על לאכוף בצורה יעילה את החוקים שכבר נחקקו. ובמידה הזאת מסתבר שזה משתלם לעבור על החוק - ולכן יש להחמיר את הענישה כדי שכבר לא ישתלם לעבור על החוק.

joshh

New member
קצת בעייתי....

ראשית, קצת בעייתי לאכוף ש 95% מהחוקים לא נאכפים. שנית, כשהמדינה היא העבריינית הסדרתית הראשית, קשה לה להראות דוגמא ולאכוף את מה שהיא לא עושה בסדר. שלישית, בתי המשפט קורסים תחת העומס כך, אין להם בכלל אינטרנט להיכנס איזשהו תהליך שיעמיס עליהם. לרוב תיקים של עברינים יכולים להימשך שנים על גבי שנים, כך שגם עם יתבעו את כל החברות, יקח שנים להרשיע. כך, עד שהם יורשעו החברות יצאו לפנציה.

EmGee

New member
זה לא נכון

כאשר יש תביעה לבית משפט, המטרה היחידה של בית המשפט היא לאכוף. זה שתהליך המשפט לוקח המון זמן זה ידוע וזה כורח המציאות, אבל למה כאשר מתקבלת הכרעה וגזר דין העונשים מגוחכים ומשתלמים למורשים? אני לא מדבר על צורך של המדינה לבצע מעקבים אחרי תלושי שכר או משהו בסגנון, אני מדבר על מה קורה כאשר בית משפט מחליט בצורה מוחלטת שנעשתה עבירה במזיד. כשאתה אומר "המדינה" אתה מתכוון לממשלה ולגופים הממשלתיים - כל אלה לא בהכרח בעלי אינטרסים משותפים ואחידים על מערכת בתי המשפט (או הכנסת) ולכן בית המשפט שמנוהל בצורת הפוליטיקלי קורקט נמנע מלהכנס לעניינים של אינטרסים אישיים של המדינה. קרו המון תקדימים שבית המשפט פסק לרעת הממשלה או גופים ממשלתיים (כגון צבא משטרה מערכת חינוך שלטון מקומי ועוד). אני לא מנסה לבקר אותך (אם הבנתי נכון שאתה פעיל באגודה לזכויות מאבטחים), אבל אני שואל בתמימות לחלוטין אם יש גישה כלשהי ואם יש פעילות לפי הנושא שהצגתי. פעילות בסגנון הגשת בג"ץ למען הגדלת הענישה או דיבור עם ח"כים או שרים לגבי הסוגיה ששנינו מסכימים שאיננה תקינה.

joshh

New member
בית המשפט לא אוכף

מי שצריך לאכוף היא המדינה. תפקידה של בית הדין היא להכריע בין שתי צדדים או לפשר. אני אסביר, יש את משרד התמ"ת, תפקידה היא לאכוף. אם זאת ישנם כ 3 מפקחים אשר אחראים על כל הארץ. כמה אתה חושב שהם יכולים לאכוף שמדובר במליוני עסקים ? בנוסף, צר לי לנפץ לך בועה. בבית המשפט אין דבר כזה צדק. יש יכולת לטעון טיעונים באופן משכנע לשופט. ומי שטוב בזה יכול לשכנע לצערי שמותר לדפוק עובדים (כמובן שבמילים מכובסות ויפות). מותר לך לבקר אותי :) הרי איך נעשה דיון ? דובר עם לא מעט חכ"ים, אך איך שאומרים, בעל המאה הוא בעל הדעה. השאלה הנשאלת, מה האינטרסים של הח"כים להיות בצד השני ? כמה כוח יש לבעלי חב' השמירה ? כמה כוח יש לעובדים שטרם הצליחו להתאגד מאז 2002? כמה עולה לעשות את הדבר הנכון? joshua

../images/Emo6.gif מיכרה יהלומים ולא רק זהב

יש חברות אבטחה שהם מפעילות גם שרותי ניקיון ושרותים נוספים בנוסף לשמירה , דבר נוסף רציתי לומר ש-המשרדים הראשיים של מוקד אמון ב- יהוד נעולים עם דלתות מאוד חזק כדיי ש-אף אחד לא יוכל להיכנס , ו-המנכ"ל גר בוילה פרטית עם בריכה

למעלה