אני לא צריך דוחות ניהוליים בעסק שלי!

אני לא צריך דוחות ניהוליים בעסק שלי!

עלי עסקים רבים חושבים שהם שולטים באופן מלא בכל הנתונים בעסק.
אלא מאי, כבר שנים שהוא אינו עוסק ביבוא המוצרים ואיננו מודע לעמלות, למיסים ולמכסים הכרוכים ביבוא, ורק חותם על הוראות הביצוע. בעל/ת עסק אחרים אינם מודעים לעלויות המימון הכבדות של העסק, כתוצאה מהתנהלות לא נכונה. אחרים לא יודעים שתמהיל המוצרים שנמכרים היום כבר השתנה ללא היכר מהזמן שהם ניהלו אותו ישירות ועל פי סכומי השקים מהלקוחות קשה לרדת לרזולוציה הזאת.

לתדהמתו, גילה בעל העסק שדו"ח שהכין לו החשב/מנהל הכספים החדש שלקח למספר חודשים במיקור חוץ, לגבי רווחיות מוצרים בעסק מראה ש- 80% מהמוצרים רק 'מגלגלים' כסף, והרווח בא מאותם 20% נותרים.
הוא גם ראה שאם 'יגלגל' אחורה ברווחיות סבירה את מחירי מוצרי היבוא שלו יקבל מחירי מטרה מול הספקים, שחלקם ניתן להשיג במאמץ לא גדול מאוד.
כמו כן הוא ראה, ונתקף אי שקט מכך, שדוחות גיול החייבים בעסק מראים שכ - 40% מהחובות מצויים בפיגור עמוק של חודשיים מעל האשראי שניתן , ולא סתם היה צריך להביא כסף מהבית בנוסף להלוואות ה - 'און קול' בבנק. משהו צריך לזוז בעסק, ובדחיפות!

אלה הם רק מספר דוגמאות להמחשה. דוחות ניהוליים נותנים למנהל תמונה טובה על היבטים שונים של העסק, ומאפשרים לחשוף ליקויים ובעיות. מעצם הידיעה של מיקוד הבעיה, ניתן להשקיע מאמץ ולפתור אותה. התוצאות כבר ידברו בעד עצמן בדוחות הכספיים התקופתיים או השנתיים....

למעלה