אני לא רוצה להיכנס עם זה לפורומים

edlessme

New member
אני לא רוצה להיכנס עם זה לפורומים

אחרים למרות שהשאלות האלה לא ממש גם מתאימות לפה.. 1)מישהוא יכול להמליץ לי על שירים\דיסקים של ELP (emerson lake palmer)? 2)עוד להקה בסיגנון שלהם? (אחת בלבד בבקשה.. אני אוהב לקחת את הדברים האלה אחד אחד...נותן לך יותר זמו להיתרכז..)

Nir of GondoliN

New member
בהחלט לא מתאים פה

בפורום רוק מתקדם או אגדות רוק יעזרו לך הרבה הרבה יותר.

meandmeandme

New member
ELP

אני באמת ישמח אם עוד אנשים פה יכירו קצת מעבר לפינק פלויד. איאלפי היא להקה מצויינת לדוגמה. השלושה אלבומים הכי מועדפים שלהם הם: Brain Salad Serugry Tarkus וTrillogy עם דגש על Trilogy. 2. בגלל שקשה לי להגיד רק להקה אחת אני יגיד כמה שאותם אני ממליץ לכל הפורום: Camal - אלבומים כמו סנו גוס ומיראז' Genesis - אלבומים כמו Selling England by the Pound וFoxtrot/ King Crimson - In thr court of the crimson king + Red Yes - קרוב לקצה + Fragile ועוד המון טובים. וGentle Gaint לאללה שאוהבים מוסיקה מאוד מסובכת ומורכבת. אלבומים כמו Octupus וThe Might and the Glory. האזנה נעימה. אה כן... Jethro Tull - Thick as a Brick

Nir of GondoliN

New member
ההבדל בין קינג קרימזון לקאמל הוא

עצום! אפשר לשמוע את זה מייד שניהם עושים פרוג אך דברים שונים לגמרי! לפי מה שראיתי הוא ביקש להקות דומות לא להקות שעושות פרוג.

HelterSkelter1

New member
תיקון:

The Power and the Glory ולא The Might and the Glory. הייתי מוסיף עוד המון אלבומים לרשימת המומלצים של הפרוג, אבל אני חייב לזוז

עשית ממש אולסטאר של פרוג

אז ככה, יכול מאוד להיות שפורום פרוג או אגדות רוק יקבל הכותב יותר עזרה, אבל אם ביקשת קבל עזרה: 1. קודם כל אל תחפש אפילו שירים בודדים של ELP יותר מכל להקה אחרת זו להקה של אלבומים, לפי מייטב המסורת של הפרוג הקלאסי (והפחות קלאסי), אישית אני אוהב את Brain Salad Serugry ואת תמונות מהתערוכה (אין לי כוח לכתוב אנגלית חפש מילון
), גם טרקוס וטרילוג'י הם אלבומים מעולים אבל בוא נהרוג פרה וננוח עם תורכי. 2. ביקשת להקה אחת, אז הלהקה הכי שהכי קרובה בעיני ל ELP היא דווקא Yes, זו להקה שבדומה ל ELP מתבססת על קלידים (ולאו דווקא על גיטרות, או חליל כמו שאר הלהקות, כמו ELP גם Yes משלבת מילים דביליות לצד מוסיקה מופלאה, ומוכיחה שגם זה יכול להיות שילוב מנצח. ועוד קצת עזרה בקישורים: ELP במומה. yes במומה תבלה (תראה איזה יופי של עטיפה).

דביליות?

אולי.. אבל המילים של גייטס הם הכל! רק לא דביליות. זה מתאר אווירה מלחמתית וטבח (מזכיר לי משהו). מומלץ בחום. כמו כן, בקשר לאי אל פי. אם ביקשת המלצות על שירים, אז קודם כל, לפני הכל - טארקוס השיר הכי טוב שלהם, ללא ספק

noosh

New member
Pictures at an Exhibition

לא הרבה אוהבים את האלבום הזה, אולי כי הוא נורא יומרני. ובאמת, לקחת יצירה קלאסית של מלחין ולהפוך אותה לאלבום רוק באורך מלא? ועוד להוסיף מילים? יומרני בהחלט. אבל אי-אל-פי זו להקה יומרנית, ופרוג בכלל הוא יומרני. לדעתי (האישית, כנראה), הם בהחלט הגשימו את היומרנות הזו. חוצמזה, העיבוד בסוף של מפצח האגוזים פשוט ענק, ואני מתה על צ'ייקובסקי, ועל מפצח האגוזים בפרט
להקה שדומה לאי-אל-פי קשה נורא למצוא. כמו שהניבלוגים אמר לפניי - אולי הלהקה הכי קרובה היא יס, למרות שגם כאן יש הבדל בסגנון.... אלבום של יס להתחיל איתו, לדעתי, הוא Close to the Edge. ברוך הבא לעולם הפרוג
תהנה!!

נימרודל

New member
תראה,

ציינו פה להקות מצויינות, קח את הזמן ותקשיב להכל בנפרד, כי באמת משהו ששוה שמיעה רצינית. ג'ט'רו טל הם מצויינים, וthick as a brick זה לא הדיסק המוציין היחידי שלהם. יש את "הבי הורסס" שדיברנו עליו לפני כמה זמן, יש את קומדי, נייט קפ ועוד ועוד. אני מדברת על ג'ט'רו טל כי הם הלהקה שאני מכירה הכי טוב מהנ"ל. אבל שמעתי לפעמים גם כמה מהשאר ואני בהחלט מתכוות להאזין ביתר ריכוז. תהנה.

N a V e

New member
אחחחח איזה יופי שאני לא המוזר היחיד

ששומע את הלהקות האלה.

edlessme

New member
תודות מרובות...

אז ככה.. בעיקרון את אי אל פי אני כבר מכיר מלפני שכתבתי את ההודעה.. יש לי את טרקוס.. שהוא באמת ענק (אגב.. יש לי משהוא שקוראים לו טרקוס של 20 דקות.. זה כל האלבום??) ואת פיקטורס אט אן אקסביטיון ועוד כל מיני שירים שהורדתי על פי הכמות בקזה (אינטרנט דיאל אף..). אגב... הגעתי למסקנה שאני הולך או על ג'נסיס או על יס... הורדתי את השיר אוונר אוף א לונלי הרט ולא אהבתי... זה אומר שכל השירים שלהם הם ככה?

meandmeandme

New member
לא לא!

יס, כמו ג'נסיס, התדרדרה לכיוון פופ לקראת שנות ה80. השיר הוא הוא מהתקופה הלא טובה שלא. תוריד שירים כמו Close to the Edge Roundabout

noosh

New member
סתם המלצה -

תתחיל מג'נסיס תקשיב ל-Selling England By The Pound ואם אתה מקשיב ליס, תקשיב ל - Close to the Edge הכי קל להתחיל מהם..... ואל תפסול אותם אחרי האזנה אחת!!! תמיד לנסות שוב

עוד המלצה

אל תוריד שירים מקאזה! לא מעניין כל הויכוח הדיבלי על כן חוקי לא חוקי, או על כן מוסרי לא מוסרי לא מוסרי, כל ההודעה שלך היא טיעון מופלא למה לאוהב מוסיקה אסור להוריד שירים לטובתו, אם אתה חושב שיס זה "בעל הלב הבודד", ושטרקוס זה אלבום של 20 ד', אז אתה מחמיץ משהו ובגדול, לא מכירים להקות ככה. תחסוך כמה עשרות שקלים, לך לחנות טובה, תבקש לשמוע את טרקוס או את"תמונות מהתערוכה", או כל אלבום אחר שבא לך לקנות, תסתכל יפה על העטיפה ובסוף תקנה איזה אלבום שמוצא חן בעינך, ככה לומדים על מוסיקה. בקאזה אתה לא יודע מה אתה מוריד, איך השפיעה האיכות של הקובץ על המוסיקה שאתה שומע, ואין לך יכולת אמיתית להתרשם מהמוסיקה. אם אתה מחפש שירים של אמאינם, או של ג'י לו, קאזה זה אחלה, שם אין חשיבות לאיכות ושיר זה שיר, אבל אם אתה מחפש מוסיקה, אז צר, תצטרך לקנות אותה.

meandmeandme

New member
../images/Emo45.gif

רק שלא יהיה פה עוד דיון "כן קאזה\לא קאזה". אז לא לפתוח אחד כזה לכל מי שמגיב.

edlessme

New member
וואלה...

רק אני גר במקום דיי חור (שוהם.. ליד נתבג) ככה שאין לי ממש אפשרות פשוט לתפוס איזה אוטובוס ולהגיע לחנות.. וכפי שאני מניח שאתם יכולים להניח... אין פה הרבה אנשים שיש להם תקליטים של אי אל פי... או כל להקה בכיוון... בעצם יש לאחד מהחברים שלי דיסק של קאמל.. אבל הוא פוץ כזה שלא מביא דיסקים לא משנה כמה אתה מזכיר לו. רק דבר אחד... לפעמים אתה מוצא בקזה את האפשרות להוריד אלבום שלם.. ככה יש לי את פיקטורס אט אנ אקבישן בהופעה..

למעלה