אני לא רוצה למות

אני לא רוצה למות../images/Emo70.gif

זאת לא הודעה של דיכאון
זאת לא הודעה של רע לי
זאת הודעה של בחורה שעברה יום שלם עם ילדה!!! ילדה בת 13 וחצי שניסתה לשים קץ לחיים שלה. לא הספיק לה לחתוך את עצמה היא גם החליטה שיהיה ממש מגניב לבלוע כדורים וכמה שיותר יותר טוב . אז מסתבר שזה קרה לפנות בוקר ממש וחברה שלה מצאה אותה בבוקר בסביבות 9 ומסתבר שכמעט ואיבדנו אותה
. ואז בית חולים ולהשיג את ההורים שלה ולהסביר להורים שלה מה קרה ולראות את הילדה כל כך מפורקת ולא מבינה, היא סובלת ורע לה על אמת , לא מספיק שהיא נאנסה לפני חודש וחצי ? ומה הלאה?? מלא פסיכאטרים יוצאים ונכנסים ואני שם באמצע מחזיקה לה את היד מנסה לנחם ואומרת לה שלא נורא .. אבל מה לא נורא? לא נורא שאנסו אותך ? לא נורא שניסית להרוג את עצמך ולא הצלחת? לא נורא שעכשיו מלא אנשים שאת לא מכירה ילכו וינברו לך בחיים שלך אם תרצי ואם לא ? לא נורא שמעכשיו על בטוח תהיי בהשגחה כל כך צמודה שתרצי להקיא ? מה לא נורא ? אבל מה כבר יש לי לומר ??? חוץ מלהיות שם בשבילה ולתת לה להבין שאולי איפשהו היא לא כלכך לבד למרות שהיא הכי לבד בעולם, כי אני לא חיה את העולם שלה, אני לא ילדה בת 13 שהעולם שלה כבר מרוסק להרבה חתיכות קטנות כל כך שהיא אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל ולאן זה ילך. אני רק אחת שבסוף המשמרת הולכת הביתה ושמה ראש על הכרית וחולמת ..

ToryMaster

New member
היי, ילדע.

את יודעת, זה הדבר שהיא הכי צריכה עכשיו. גם אם היא לא יודעת את זה, גם אם היא לא מבינה. יד שתנגב לה את הזיעה מהמצח אם היא מזיעה כשהיא ישנה, מישהי שתילחם עליה, שתכריח אותה להבין שיש מי שרוצה אותה שם, ושאת לא מוכנה לוותר עליה בעד שום הון שבעולם. מניסיון אני אומרת לך, זה כל מה שאני חיפשתי בתור מאושפזת במחלקה פסיכיאטרית, ואחר כך כששוחררתי ל"אשפוז" בית. מישהי "מבחוץ" שתחזק. לא נורא? זה נורא, לא הייתי אומרת לה שלא. אבל כן הייתי אומרת שהיא תצליח להתגבר על זה, ולעבור את זה. והעיקר, לחמם אותה, כי נורא נורא קר לה מבפנים עכשיו. ומורי? את לא צריכה לרצות למות בשביל לכתוב כאן.

white star

New member
../images/Emo54.gif ../images/Emo24.gif

אומנם לא יצא לי לדבר עם אנשים אחרי נסיון התאבדות כושל, אבל יצא לי לדבר עם כמה שהיו במצב ממש רע, כולל אחד שעבר התמוטטות עצבים. נכון לנו המילים נשמעות חלולות, אבל ברגעים כאלה הם רוצים את תשומת לה שלנו, את האיכפםתיות והמילים היפות שלנו, זה לא מצב נפשי נורמלי שהבן אדם לא רוצה לשמוע אלא במצבים כאלה דווקא הם רוצים לשמוע דברים מנחמים, גם אם אנחנו לא מאמינים למה שאנחנו אומרים, העיקר להעביר להם את ההתחלה שזה הכי גרוע, רק אז הנפש מתחילה לאסוף את השברים.

yuval k

New member
../images/Emo10.gif

אין לי מה להגיד
היי חזקה. גם למענה וגם למענך.

A N I g M A

New member
בייב,../images/Emo10.gif

זה נשמע כאילו את מאשימה את עצמך במה שאמרת לה. ובאמת, מה כבר יכולת להגיד? אין שומדבר שאפשר להגיד לילדה שנמצאת במצב כזה. אפשר להבין אותה, אחרי מה שהיא עברה, אבל את צריכה לחשוב שאולי כל החיטוט הזה בחיים שלה יביא למשהו יותר טוב.

מה שמדהים הוא

שכל המחקרים מראים שאחד הדברים הקריטיים שעוזרים לאנשים לעבור משברים כמו אונס הוא תגובת הסביבה לטראומה. אם כולם נלחצים, מתחילים ללכת על קצה אצבעות, לצקצק בלשון, לדבר בלחש וללכת מסביבה עם פרצופים ארוכים חמורי סבר - זה רק מעצים את העמדה שמפתחים לטראומה. אם לא פוחדים, אומרים דברים ישירות, פונים לחלקים הבריאים, לא מנסים להסתיר מבושה או מפחד - יכולות ההתמודדות אחר כך הרבה יותר טובות והעמדה הפנימית שמפתחים ל"מה שקרה לי" הרבה יותר אדפטיבית. יודעים את כל זה ובכל זאת עושים את כל הטעויות כל פעם מחדש.

את כל כך צודקת

אגב לקחתי את עצמי בידיים היום על הבוקר מהמשמרת שלי הלכתי אליה , המצב שלה כבר הרבה יותר טוב והיא כנראה תשתחרר בקרוב ממש
בכל מקרה הייתה לנו שיחה מאוד ישירה עם המון דמעות גם שלה וגם שלי . והיה טוב לשתינו אני חושבת ..

Dark faith

New member
כל כך איום.

אין דרך אחרת לתאר. תחזקי אותה, ותראי לה שאת לא מבצעת את עבודתך, אלא את שם כיותר מעובדת....את שם כי את רוצה. ורוצה לתמוך בה. תהיה חזקה

למעלה