אני לא רוצה לפתוח תיבת פנדורה..

limor 2

New member
אני לא רוצה לפתוח תיבת פנדורה..

אבל איך עברתם את המשא ומתן עם המקום ? התמקחתם ? זה נעשה ברוח טובה או שזה הוציא לכם את החשק בגלל כל המסחרה הזאת ? לי זה ממש לא עושה כיף ומוציא ממש את המיץ.
היין כי לא היה מיץ..

שמופית

New member
חובה להתמקח ../images/Emo70.gif

אנחנו הלכנו לטעימה ומשם לסגור חוזה עם בעל המקום. האמת היא, שרציתי לעשות את זה בפורום יותר מצומצם, אבל ישבנו לנו כולנו בשקט ונתנו לחבר של אמא שלי להתמקח, כי זה פשוט תחביב שלו... טבע שני. אז אם אתם לא יודעים להתמקח, אולי פשוט כדאי לקחת מישהו (אבא, דוד, חבר קרוב) שכן יודע, כי אפשר להוריד ככה מחירים באופן משמעותי
אבל לפני ההתמקחות, תשבו עם עצמכם ותחליטו בדיוק לאיזה סכום אתם מעוניינים להגיע, ומה עוד אתם רוצים לקבל. אני, למשל, קיבלתי סושי בחינם לקבלת הפנים, קיבלנו עוד דולר לבחירה במנות ובעל המקום תפר לנו אפילו "דיל" משלנו כך שיוצא לנו לשלם על התאורה חצי מהמחיר שדרשו בהתחלה. בהצלחה

limor 2

New member
להיפך, בגלל שכל כך התמקחנו

זה הפך למשא ומתן כל כך אגריסיבי שזה מוציא לי את החשק קצת..

שמופית

New member
האמת היא שזה ממש תלוי איך

עושים את זה... אני בעד להתמקח בטעם. למשל הגענו באיזה שלב לסכום שבעל המקום לא הסכים יותר לרדת ממנו, וקלטנו אותו. הוא צ´יפר אותנו מכל הכיוונים, אבל לא הסכים לרדת מהסכום. צריך גם לדעת מתי להפסיק. לפנינו התמקחה איתו משפחה ממש לא יפה. הם יצאו לחשוב ואחר כך חזרו ואחד שאל אותו אם אפשר לעשות עוד משהו להוריד והוא אמר שלא, אז הבחור אמר בנימת איום - אנחנו עוד נראה. צריך לדעת איך להתמקח ומתי להפסיק
לא להפוך את זה לאגרסיבי. סך הכל, אם לא מוצא חן בעיניכם המחיר או היחס, אתם תמיד יכולים לחפש מקום אחר... יש המון

omha

New member
בעניין ההתמקחות../images/Emo132.gif

מאוד מרשימה ההתמקחות שלך. אפשר לשאול איפה את סגרת? איפה הסכימו לכזו התמקחות? אני חושבת על "ארץ כנען" מישהו יודע אם ניתן להתמקח שם?

שמופית

New member
זה לא אני...

זה חבר של אמא שלי שהוא אשף בהתמקחויות
בעלי מקצוע, באשר הם, מוכנים לקטע של התמקחויות. זה מין מינהג ישראלי-ערבי שכזה... אנחנו סגרנו בטירה בגעש. אין לי מושג לגבי ארץ כנען, אבל - להתמקח
ואם אפשר - בחן ובנועם... לא לעלות לטורים גבוהים. זה רק יבצר כל צד בעמדתו ולא יועיל. בהצלחה

הילית*

New member
תמיד להתמקח...

שכחת שאנחנו יהודים וזה עושה לנו טוב להתמקח ולהוריד עוד חצי דולר ?! תראי, זה מאוד תלוי בכמות האורחים שיש לכם. אם אין לכם הרבה אורחים (מעט אורחים נחשב בד"כ עד 250) אז הסיכויים להורדת מחיר יורדים. לחילופין ניתן לבקש תוספת נוספת במנות העיקריות או האחרונות שבד"כ תוספת שלהן היתה עולה לכם כסף. לנו היה יותר חשוב לסגור על מינימום יותר קטן (יותר קטן מהמינימום שהמקום מחייב) ובכך הפסדנו הנחה. וכן, למרות ההתמקחות ודרישת הדברים מעבר לכסף שאני שעיתי אותה בעזרת רשימה מסודרת, הדברים התנהלו בכייף ועד היום אני בקשר עם אשת השיווק של המקום.... אני אנסה למצוא לך את רשימת השאלות שלי למקום (אם תרצי) ואצרף כאן בהצלחה!

omha

New member
רשימת שאלות למקום

אני מוסיפה שאלון שעוזר מאוד למציאת מקום. בן זוגי צחק עליי בהחלה שבאתי עם השאלון, אבל אחרי כמה שאלות הוא הילל אותי (ואת השאלון). אחרי כמה מקומות הוא כבר השוויץ שהוא יודע מה לשאול.

omha

New member
שאלון למציאת מקום ../images/Emo4.gif

אני מוסיפה שאלון שעוזר מאוד למציאת מקום. בן זוגי צחק עליי בהחלה שבאתי עם השאלון, אבל אחרי כמה שאלות הוא הילל אותי (ואת השאלון). אחרי כמה מקומות הוא כבר השוויץ שהוא יודע מה לשאול.

כמו בכל עסקה שעושים, בטח שלהתמקח

אבל כמובן בטעם טוב, ולדעת מתי להפסיק. יש אפשרות להורדת מחירים , או לקבלת צ´ופרים מסויימים. ואם אתם לא טובים בזה קחו מישהו איתכם, אצלנו אמא שלי היתה בקטע הזה, וגם קיבלנו הנחה משמעותית וגם המון תוספות .

dorlim

New member
חובה להתמקח ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

זו כנראה אחת משבע המצוות שמברכים בשבע ברכות

*שיר

New member
חייבים להתמקח, אבל....

אבל אל תהיו אתם אלה שעושים את המיקוח. אתם צריכים להשאר "הטובים", ולהשאר ביחסים טובים עם בעלי המקום. קחו אתכם איזה הורה (עדיף אמא) שיודע להתמקח, כי זה מאוד לגיטימי להתמקח, וזה עוד יותר לגיטימי כשההורים עושים את זה. אצלנו ראינו שמהמחיר הם לא יירדו, ולכן קיבלנו את ההנחה בדרכים אחרות: ידענו שיהיו המון ילדים בחתונה, ולכן דרשנו (וקיבלנו) מחיר מיוחד למנות ילדים, ולא לשלם עבור ילדים שמתחת לגיל 5. זה היה הפרש מאוד משמעותי וחסכון אדיר בכסף. בנוסף, כמו שהילית אמרה, אפשר לבקש תוספות בתפריט או הקלות אחרות... בדרך כלל יותר קל להוסיף פריטים שיהיו כלולים במחיר, מאשר להוריד את המחיר למנה.

למעלה